Zoek op land, regio of reis

×

Excursie Ruhrgebied onder leiding van Marijke van Schendelen...

Culturele reis | 3 dagen | Duitsland | 09-11 juni 2023

Maak gedurende deze 3-daagse reis kennis met een van de meest verrassende delen van Duitsland: het Ruhrgebied. Zware industrie heeft plaatsgemaakt voor cultuur, natuur en recreatie. Er zijn inmiddels meer dan honderd musea. Ook valt op hoe groen de regio tegenwoordig is, met veel wandelpaden en meer dan 1200 km aan fietsroutes!
Onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids krijgt u wandelend en vanuit de bus een goed overzicht van de indrukwekkende transformatie van het Ruhrgebied.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 3 dagen | Duitsland | 09-11 juni 2023

In het hart van Europa ligt het Ruhrgebied, de voormalige kolengroeve van Duitsland. Met vijf miljoen inwoners is het één van de grootste Europese agglomeraties. Met de neergang van de Duitse staalindustrie vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw trad het verval in en werden fabrieken, pakhuizen, havens en stations overbodig. Er werd besloten het gebied te ontwikkelen tot een nieuwe -op cultuur gerichte- metropool.
We gaan tijdens deze driedaagse excursie kijken hoe oude industriële complexen worden hergebruikt en tegenwoordig een spectaculair decor vormen van uiteenlopende initiatieven. Ook bezoeken we wijken die speciaal voor arbeiders werden gebouwd om vervolgens naar de wijk te gaan waar de rijke industriëlen woonden met als toppunt de 300 kamers tellende villa van de familie Krupp.
We verblijven deze dagen in een goed hotel in de stad Essen.

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Marijke van Schendelen.
Dr. Marijke van Schendelen is planoloog. Ze heeft gestudeerd en als docent gewerkt aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ook haar promotie-onderzoek deed. Zij heeft aan vele ruimtelijke projecten bijgedragen in West-Nederland, als planoloog en als politicus.

Route in het kort

Dag 1: Reis per touringcar naar Duisburg en Essen, 175 km
Dag 2: Ruhrgebied bezoek
Dag 3: Bezoek aan Essen en reis per touringcar terug naar Nederland, 175 km

Inclusief

- Vervoer per luxe touringcar gedurende de gehele reis
- Twee overnachtingen inclusief ontbijt
- Begeleiding van dr. Marijke van Schendelen
- Excursies en entreegelden
- Programmaboek
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners gedurende de reis
- De drankjes gedurende de reis
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Per touringcar naar het Ruhrgebied

U reist vandaag per luxe touringcar vanuit Nederland naar Duisburg.
Bij aankomst in Duisburg start u de excursie met een bezoek aan de Innenhafen Duisburg. Deze ‘binnenhaven’ van Duisburg werd omgebouwd tot woon-, werk- en uitgaansgebied volgens plan van Norman Foster, de ontwerper van onder andere de Millennium Bridge en de koepel in de Rijksdag.
Aansluitend bezoeken we het Landschaftspark Duisburg. Dit stilgelegde industriecomplex is veranderd in een multifunctioneel park van een geheel nieuwe dimensie met bijvoorbeeld het grootste kunstmatig aangelegde duikcentrum in een voormalige gasopslagtank en een alpine klimtuin.
Siedlung Eisenheim is de oudste arbeiderskolonie uit de omgeving, de bouw begon reeds in 1846. We maken hier kennis met de leefwereld van de arbeiders.
De stalen gigant Gasometer is in 1929 gebouwd als cokesgastank. Tegenwoordig is het één van de meest bijzondere expositiehallen van Europa met een prachtig uitzicht vanaf de top over het omringende land.
We eindigen de dag in het hotel in Essen

Route: Utrecht, Nederland - Essen, 175 km

Dag 2: Indrukwekkend Zollverein

Ontbijt in het hotel.
We verlaten het hotel en rijden, op weg naar Zeche Zollverein, per touringcar langs enkele zichtbare symbolen van het industriële erfgoed. Zeche Zollverein is een voormalige kolenmijn en is het meest sprekende symbool voor de veranderingen die zich in de regio hebben voltrokken. Het hele complex staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed. De indrukwekkende industriële architectuur biedt een bijzondere ambiance voor vele festivals en sportieve activiteiten. Zwemmen in de zomer, schaatsen in de winter, alles lijkt hier mogelijk. Ook de gastronomie heeft er een onderkomen gevonden. Er zijn het hele jaar door tentoonstellingen te zien in de verschillende ruimtes en er zijn twee topmusea gehuisvest.

We brengen de hele dag door op het terrein van Zeche Zollverein. Gedurende de ochtend maken we een rondrit over het terrein, waarbij steeds wordt uitgestapt om verschillende plekken te bekijken. Na de lunch bezoeken we het Ruhrmuseum. Daarna is er nog gelegenheid om zelf over het terrein te wandelen en/of een bezoek te brengen aan het Red Dot Design Museum.

Route: Essen - Zeche Zollverein, 8 km

Dag 3: Essen en de familie Krupp, terug naar Nederland

Ontbijt in het hotel.

De fabrikantenfamilie Krupp was afkomstig uit Essen. Hun staal- en wapenbedrijf was ooit het grootste van Europa en gaf de familie grote rijkdom. Tijdens een wandeling door Essen kijken we naar de aanwezigheid van de familie Krupp in Essen. We lopen tevens langs de dom en de Oude Synagoge.

Aansluitend bezoeken we Villa Hügel. Deze buitenproportionele villa werd gebouwd in de jaren 1870 - 1873 in opdracht van de familie Krupp. Het illustreert de enorme rijkdom die de familie vergaarde. De villa telt 269 kamers, er is een concertzaal en een binnenzwembad en een enorme bibliotheek.

De excursie wordt afgesloten met een bezoek aan Margarethenhöhe. Deze wijk werd gebouwd voor de arbeiders van de Krupp-fabrieken. De woningen waren allemaal anders en de wijk gold vanwege de opzet als eerste tuindorp in Duitsland. Nog steeds oefent de wijk een grote aantrekkingskracht uit om in te wonen.
Aansluitend rijden we per touringcar terug richting Nederland.

Route: Essen - Utrecht, Nederland, 175 km

Overnachtingen | 3-daagse cultuur reis

• 2 nachten 4-sterren Ramada by Windham, Essen

Vervoer per touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd per luxe touringcar vanuit verschillende locaties in Nederland - onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen

-Station Amsterdam Sloterdijk

-NH Hotel Utrecht (nabij CS Utrecht)

In overleg kan er een opstap locatie in het zuiden van Nederland worden toegevoegd.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Beliën en Van Tol stadsverkenningen

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Beliën en van Tol stadsverkenningen. Zij zijn verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma van deze reis.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Ga goed verzekerd op reis!
Wij adviseren alle reizigers om een goede reisbagage- en ongevallenverzekering af te sluiten. Style in Travel werkt samen met Allianz Global Assistance Verzekeringen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Heeft u vragen over de Style in Travel groepsreis?
Neemt u dan contact met ons op via info@styleintravel.nl - tel 020 428 05 55

Reisleiding

Marijke van Schendelen

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Marijke van Schendelen.
Dr. Marijke van Schendelen is planoloog. Ze heeft gestudeerd en als docent gewerkt aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ook haar promotie-onderzoek deed. Zij heeft aan vele ruimtelijke projecten bijgedragen in West-Nederland, als planoloog en als politicus.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips