Zoek op land, regio of reis

×

Albanië en Kosovo...

Albanië en Kosovo, een mooie combinatie!

Fly-drive | 8 of 12 dagen | Albanië en Kosovo

Bezoek tijdens deze fly-drive het noorden van Albanië en combineer dit verblijf met een bezoek aan buurland Kosovo. Een mooie combinatie van natuur en cultuur! U vaart over het Komani meer waar u werkelijk een prachtige uitzicht heeft op de Albanese Alpen. Bezoek de steden Gjakova en Pristina en duik in de geschiedenis van dit prachtige gebied.

Vanaf 831,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 16/10/2024
O.B.V. 4 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 of 12 dagen | Albanië en Kososvo

Combineer uw bezoek aan Albanië met een bezoek aan het nog minder bekende buurland Kosovo. U reist door het noorden van Albanië waar u kunt genieten van de adembenemende schoonheid van de Albanese Alpen, waarna u doorreist naar het buurland Kosovo. Bezoek het kasteel van Prizren, bewonder de UNESCO kloosters en de watervallen van Peja. U sluit de reis af in Tirana. Loop over het Skanderbegplein, bekijk de moskee en geniet van het uitzicht over de stad vanuit het draaiende restaurant op de bovenste verdieping van het Sky Hotel.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Tirana – Tirana, Hotel Vila 60 (v.a. 40min)
Dag 2: Tirana - Shkodra, Hotel Rose Garden (ca. 1u40min)
Dag 3: Shkodra - Valbona, Jezerca (ca. 5u30min, incl overtocht)
Dag 4: Valbona - Prizren, Hotel Centrum (ca. 2u20min)
Dag 5: Prizren
Dag 6: Prizren
Dag 7: Prizren - Tirana, Hotel Vila 60 (ca. 3u10min)
Dag 8: Tirana - Luchthaven Tirana (v.a. 40min)

Autohuur
De wegen in Albanië zijn redelijk en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Wij raden u dan ook aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan.

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht (zie tab vervoer)
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Albarent huurauto
- Luchthaventransfer Tirana (v.v.)
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Overtocht Koman - Fierze
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk en vertrek Eindhoven

Het is mogelijk om te vertrekken vanaf Eindhoven, de vluchten zijn rechtstreeks en worden uitgevoerd door Wizzair. Omdat het niet mogelijk is om deze vluchten te koppelen adviseren wij u om een voorstel op te vragen via het maatwerkformulier.
Uiteraard kunt u ook naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op!
Maatwerk aanvraag Prijzen & Data

Dag 1: Welkom in Albanië

Bij aankomst op de luchthaven van Tirana wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger of door een medewerker van het transferbedrijf. U wordt vervolgens naar de eerste accommodatie in Tirana gebracht. Vanuit uw accommodatie wandelt u eenvoudig het centrum van Tirana in voor een eerste kennismaking met deze leuke stad.

Dag 2: Via de Mesi Bridge en het Rozafa kasteel naar Shkodra

Na ontvangst van de huurauto begint uw reis en rijdt u richting Shkodra. U heeft voldoende tijd om onderweg een bezoek brengen aan het prachtige Rozafa kasteel. Op vijf kilometer buiten Shkodra ligt de Mesi Bridge, een Ottomaanse brug uit de 18e eeuw, die de vallei van Shkodra met Pristina in Kosovo verbond. Shkodra is een van de oudste en meest historische plaatsen in Albanië. Het heeft een mix van Albanese en Europese invloeden en op sommige plekken doet de stad zelfs bijna Italiaans aan. De kleinschaligheid, de mooie gekleurde gebouwen en brede straten geven de stad iets knus en gezelligs

Dag 3: Met de ferry naar Valbona

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Koman, waarvandaan de Koman Ferry naar Fierze vertrekt (de ferry is eenvoudig zelf te boeken). De overtocht neemt ongeveer 3 uur in beslag en tijdens deze reis over het prachtige, smaragdgroene, meer kunt u genieten van de adembenemende schoonheid en de hoge bergen van de Albanese Alpen. Na aankomst in Fierze is het ongeveer een uur rijden voordat u in het bergdorp Valbona aankomt, het dorpje zelf stelt misschien niet zoveel voor, maar de prachtige omgeving leent zich om te genieten van de rust. Na het inchecken bij het guesthouse raden wij aan om een wandeling te maken, vraagt u bij uw accommodatie vooral naar de beste routes.

Dag 4: Op weg naar Kosovo

Wandel door de bergen van Valbona voordat u naar Kosovo vertrekt. U verblijft de komende dagen in de Ottomaanse stad Prizren in Kososvo. Een stad waar de drie religies en culturen bijeen komen. In deze plaats kunt diverse bezienswaardigheden bezoeken zoals het kasteel van Prizren, de Orthodoxe kerk, de moskee en de Katholieke kathedraal.

Dag 5: Decani Klooster, Peja en Gjakova

Vandaag kunt u het noordwesten van Kosovo bezoeken. Bezoek de bazaar van Gjakova, het prachtige UNESCO klooster van Decani en de watervallen van Peja.

Dag 6: Grot van Gadime, Gracanica Klooster en Pristina

Na het ontbijt kunt u het oosten van Kosovo verkennen. Bezoek de grot van Gadime of het UNESCO klooster van Gracanica. Dit klooster is gebouwd op de ruines van de kerk uit de 13e eeuw, welke eerder was gebouwd op de ruines uit de 6e eeuw. Bezoek vervolgens Pristina, de hoofdstad van Kosovo.

Dag 7: Via Kruja naar Tirana

Vandaag verlaat u Kosovo. Gedurende de ochtend is er nog wat tijd om een wandeling door Prizren te maken voordat u weer richting het zuiden rijdt. Einddoel vandaag is Tirana, de hoofdstad van Albanië. Onderweg kunt u Kruja bezoeken, het centrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Turken dat geleid werd door de nationale held, Skanderbeg. Kruja is gebouwd op de flanken van de berg Kruja wat een schitterend uitzicht over de kust en de nabijgelegen plaatsen biedt. Na dit bezoek rijdt u in ongeveer 45 minuten naar het hotel in Tirana.

Bezoek in Tirana het vernieuwde en moderne Skanderbegplein met het standbeeld van Skanderbeg, de Et'hem Bey moskee, de klokkentoren en de overheidsgebouwen gebouwd aan de zuidkant van het plein. Op dit plein vindt u het Nationaal Historisch Museum en het operagebouw van Tirana. Ook kunt u de trendy wijk Blloku, bezoeken.

Uw huurauto wordt vandaag door het verhuurbedrijf opgehaald.

Dag 8: Vol nieuwe ervaringen naar huis

Helaas komt er vandaag een einde aan deze indrukwekkende reis. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt aansluitend naar huis.

Overnachtingen 8-daagse reis

- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60
- 1 nacht Shkodra, Hotel Rose Garden
- 1 nacht Valbona, Jezerca
- 3 nachten Prizren, Hotel Centrum
- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60

Overnachtingen 12-daagse reis

- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60
- 2 nachten Shkodra, Hotel Rose Garden
- 2 nachten Valbona, Jezerca
- 4 nachten Prizren, Hotel Centrum
- 2 nachten Tirana, Hotel Vila 60

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Wenst u vanaf een andere luchthaven zoals; Eindhoven, Weeze, Dortmund, Brussel te vertrekken kunt u een maatwerkvoorstel aanvragen. Vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Charleroi kunt u reeds kiezen via het tabblad data & prijzen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van Albarent inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, TPL, CDW, TP en lokale belastingen. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs (categorie Economic). Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar. Voor alle categorieën geldt een maximum leeftijd van 75 jaar (hogere leeftijd op aanvraag).

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Overtochten

Er vertrekt dagelijks om 09:00 uur een afvaart - wijzigingen onder voorbehoud- van Koman naar Fierze. Deze overtocht duurt ca. 3 uur. Van het vaarschema kan afgeweken worden in verband met slechte weersomstandigheden. Raadpleeg de website van Komani Lake Ferry voor de meest actuele informatie. Zorg ervoor dat u ca. één uur voor de afvaart klaar staat met uw auto.

Overtocht boeken
Wij adviseren u om zo spoedig mogelijk na het ontvangst van uw definitieve boekingsbevestiging uw overtocht te boeken. De beschikbaarheid kan beperkt zijn.
Reserveren kan via https://komanilakeferry.com/en/buy-a-ticket/  
Bij het veld kenteken vult u 'rental car' in. En een oppervlakte van 7m2. Als de auto groter is dan wordt er ter plaatse voor het verschil een toeslag berekend.Een overtocht (enkele reis) van Koman naar Fierze, met 2 volwassen en een kleine auto, kost ongeveer €55,-
In de haven wordt een 'Port tax' geheven, dit dient contant ter plaatse te worden voldaan, ca. €5,- p.p.

Liever geen overtocht?
De afstand per auto van Shkodra naar Valbona is 190km (ca. 4u30min)

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Kan ik veilig naar Kosovo reizen?

In deze reis is de plaats Prizren opgenomen, deze plaats en de directe omgeving hebben een groen reisadvies aldus de website nederlandwereldwijd.nl. Alleen het uiterste noorden van Kosovo heeft een oranje advies. Uiteraard kunt u van ons verwachten dat wij altijd het reisadvies in de gaten houden.

Waarom geven jullie de afstanden in rijtijd?

Wij zien dat de afstanden in kilometers op bepaalde bestemmingen wordt onderschat. Zo doet u in Albanië nu eenmaal langer over de afstand door o.a. de inrichting van de weg (bergwegen, wegen van mindere kwaliteit), drukte op bepaalde stukken, ook mag u minder hard rijden dan in Nederland/België. Om u een goed idee te geven van de afstanden hebben wij er daarom voor gekozen om kale rijtijden te vermelden, exclusief stops en eventueel oponthoud.

Ik ben 80 jaar mag ik in Albanië een auto huren?

In Albanië geldt een leeftijdsgrens van 75 jaar. Echter hebben wij met onze lokale partner afgesproken dat wij bij een hogere leeftijd een uitzondering aanvragen. Tot op heden is deze ook altijd goedgekeurd.

Is het mogelijk om de reis in Kosovo te beginnen of te eindigen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Deze reis wordt alleen aangeboden met begin en einde in Albanië.

Kunnen jullie ook de ferry boeken van Koman naar Fierze?

Momenteel hebben wij hier geen mogelijkheid voor. Echter kunnen wij u wel adviseren hoe u dit kunt boeken. U leest hier alles over op het tabblad Aanvullende informatie.

Hotel Vila 60

Tirana

Vila 60 is gebouwd in 1931 en werd gebruikt als verblijf voor de leraren van de 'Harry Fultz' school. In 2012 is het omgebouwd tot hotel waarbij de bestaande architectuur bewaard is gebleven. Het heeft een huiselijke sfeer en de eigenaresse en haar familie staan graag voor u klaar. Het hotel bevindt zich in een rustige woonwijk, op slechts enkele minuten lopen van het sfeervolle centrum van Tirana. Waar u tal van bezienswaardigheden, restaurants en winkels kunt vinden. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten. In de zomer ontbijt u buiten of in de serre, bij slecht weer is dit in het huis in de oude ontbijtruimte die in Albanese stijl is ingericht.

De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche.

Hotel Rose Garden

Skhodra

Het Rose Garden Hotel ligt in het centrum van Shkodra, in een prachtige gerenoveerde villa, op ca. 4 km van het Rozafa-kasteel en het Skadar-meer. Het hotel beschikt over gratis fietsen, een gedeelde lounge, een bar, gratis WiFi, een 24-uursreceptie en een restaurant. Het hotel verzorgt ook roomservice en bagageopslag. Alle kamers zijn voorzien van een bureau, een waterkoker, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Het hotel verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet en een continentaal ontbijt. 5km buiten Shkodra ligt een 18e eeuwse Ottomaanse brug, de Mesi Bridge, die de valley van Shkodra met Pristina in Kosovo verbond.

Guesthouse Jezerca

Het authentieke Jezerca Guest House ligt in Valbona, in het nationale park Valbonedal, tegen de grens met Montenegro. De omgeving is zeer geschikt voor rustzoekers en wandelaars, het ademt nog een authentieke sfeer uit. U zult in deze omgeving niet veel winkels of restaurants vinden.

De accommodatie beschikt over een restaurant, een bar, gratis wifi (in openbare ruimtes) en gratis parkeergelegenheid. De kamers kunnen zich bevinden in het grote gebouw, of in één van de chalets op het terrein.

Tips: de Valbona Pass, Cave of the wind, wandelingen in het Nationale Park.

Hotel Centrum

In het oude centrum van Prizren is het hotel Centrum gevestigd. Het hotel bevindt zich bij de Sinan Pasha-moskee en de belangrijkste voetgangersstraat. Op tien minuten lopen van het hotel bevindt zich de UNESCO beschermde Bogorodica Ljeviška-kerk. Op 1 kilometer afstand van het hotel ligt het centrale busstation met verbindingen naar Pristina, Gjakova en Peja. De luchthaven van Pristina ligt op 75 kilometer afstand van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, minibar, airconditioning en een eigen badkamer. Overige faciliteiten: een terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, vergaderzaal en een 24-uurs receptie. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Hotel Vila 60

Tirana

Vila 60 is gebouwd in 1931 en werd gebruikt als verblijf voor de leraren van de 'Harry Fultz' school. In 2012 is het omgebouwd tot hotel waarbij de bestaande architectuur bewaard is gebleven. Het heeft een huiselijke sfeer en de eigenaresse en haar familie staan graag voor u klaar. Het hotel bevindt zich in een rustige woonwijk, op slechts enkele minuten lopen van het sfeervolle centrum van Tirana. Waar u tal van bezienswaardigheden, restaurants en winkels kunt vinden. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten. In de zomer ontbijt u buiten of in de serre, bij slecht weer is dit in het huis in de oude ontbijtruimte die in Albanese stijl is ingericht.

De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips