Zoek op land, regio of reis

×

Noord-Ierland...

Historie en fantastisch landschap in Noord-Ierland

Noord-Ierland, ook wel Ulster genoemd, ligt in het noordoostelijke deel van Ierland. Het landschap is heuvelachtig en bezit veel meren, zoals het grote Lough Neagh in het centrum van Noord-Ierland. De grootste stad van het land is de hoofdstad Belfast. De tweede stad is Londonderry, ook wel Derry genoemd.
De historische bezienswaardigheden en het mooie landschap maken Noord-Ierland tot een fantastische vakantiebestemming. Aanschouw het bijzondere schouwspel van de rotsformaties bij de Giant’s Causeway, zie met eigen ogen waar de Titanic jaren geleden is gebouwd en ga terug in de geschiedenis in Derry. Geniet van het adembenemende uitzicht bij één van de hoogst gelegen toegankelijke kliffen van Europa, Sliabh Liag, en maak een wandeling door Noord-Ierlands grootste natuurpark Glenveagh National Park. Ontdek al het moois dat Noord-Ierland te bieden heeft!

Causeway Coast

Neem de tijd om de indrukwekkende Causeway Coast te ontdekken. De Causeway-kustroute is één van de mooiste routes en wanneer u hier rijdt dan begrijpt u direct waarom. De route begint in Belfast en loopt via de kustweg door de 9 Glens of Antrim, waar u slingerend rijdt tussen diverse pittoreske dorpjes en onvergetelijke landschappen. Ontdek een vervallen kasteelruïne, bezoek pittoreske kustplaatsjes, waai uit op ongerepte stranden en maak prachtige wandelingen over de toppen van de kliffen. Geniet van de vergezichten, adem de frisse zeelucht in en wandel over de Carrick-a-Rede touwbrug.

Meer dan de kust

Noord-Ierland heeft zoveel meer te bieden dan alleen de kust. Rijd over de Mourne Coastal route en raak onder de indruk van de hoogste bergen van Noord-Ierland, wandel over één van de vele hoge paden en geniet van het uitzicht. Bezoek één van de best bewaarde geheimen van Noord-Ierland, de Sperrin Mountains. De Sperrins vormen een van de grootste hoogland gebieden van Noord-Ierland; u vindt hier glooiende valleien en de met heide begroeide heuvels bieden weidse uitzichten. De slingerende wegen staan in de National Geographic's 'Top 101 Scenic Drives in the World'. Fermanagh heeft vele meren, rivieren, inhammen en waterwegen. Lough Erne bestaat uit pittoreske kleine eilandjes. Ontdek de rijke historie van het gebied. Deze regio is ideaal voor natuurliefhebbers en actievelingen. Maak een wandeltocht door de bergen, ga eiland hoppen per kano of geniet van de rust en de stilte.

Heerlijke steden

Ontdek de bruisende stad Belfast, een historische stad met fantastische restaurants en traditionele pubs. Wilt u meer weten over de geschiedenis van de stad, boek dan eens een black cab tour. Een bezoek aan Titanic Belfast, gebouwd op de plaats waar het beroemde schip gebouwd werd mag uiteraard niet ontbreken.
Bezoek Derry, de enige volledig ommuurde stad van Noord-Ierland. Maak een wandeling over de stadsmuren uit 1613 en bewonder de Guild Hall. Indrukwekkend zijn het Siege Museum en het Museum of Free Derry, welke beiden een kijkje geven in de roerige geschiedenis van de stad. Raak onder de indruk van de eeuwenoude stad Armagh met zijn steile straatjes en gedecoreerde portieken. Bezoek de aan St. Patrick toegewijde kathedralen of kijk hoe het eraan toe ging in de Armagh Gaol.

Bijzonder Noord-Ierland

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Noord-Ierland, een land met een heftige geschiedenis maar ook met indrukwekkende landschappen en een vriendelijke bevolking. Ontdek één van de mooiste kustroutes, de Causeway Coastal Route, met zijn adembenemende vergezichten, verlaten baaien en ruige kliffen. Verken de ommuurde stad Derry, wandel over de Sliabh Liag en ontdek de eilandjes van Lough Erne. Rijd door de Dark Hedges en maak kennis met historisch Belfast.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips