Zoek op land, regio of reis

×

Polen...

Verrassend Polen

Polen heeft verrassend veel te bieden, maar is vooral zeer geschiedenisrijk! De vele kastelen en paleizen vertellen de verhalen van het indrukwekkende verleden. Het land heeft een grote rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Deze onvergetelijke historische herinneringen vindt u overal door het land terug. Naast de indrukwekkende geschiedenis die in Polen te vinden is, biedt Polen ook een rijke natuur aan. Van de duizenden meren in het noorden, tot de oerbossen in het oosten, tot het Tatra-gebergte en de “Sahara van Polen” in het zuiden; er zijn genoeg mogelijkheden voor actieve bezigheden, maar ook voor rust en ontspanning.

Polen is tevens de laatste jaren toegevoegd aan het lijstje van populaire stedentrips; Warschau, Gdansk en Krakau zijn steden die bruisen van de cultuur! De hoofdstad Warschau is centraal gelegen in Europa en was in het verleden al een centraal punt aan de belangrijkste handelsroutes. De stad biedt vele contrasten wat terug te vinden is in de monumentale gebouwen welke verwijzen naar het verleden en de hedendaagse architectuur. Gdansk is de havenhoofdstad van Polen en mixt moderne urban sferen met geschiedenis rijke tradities. Over Krakau valt een hoop te zeggen, een stad zo rijk aan geschiedenis met het duistere verleden van Auschwitz I en Auschwitz-Birkenau om de hoek. Deze stad straalt ondanks alles charme en warmte uit en zal ongetwijfeld een indruk achterlaten.

Kortom: reis naar Polen en laat u verrassen door alles wat Polen te bieden heeft!

Proef het echte Polen

Naomi Koblens, Reisspecialist

Om een land echt te ervaren, kan in mijn mening het proeven van de lokale, traditionele gerechten niet ontbreken. Doordat Polen op de kruising ligt van Europese en Aziatische handelsroutes, is de keuken een mengelmoes van beide invloeden geworden. Per streek verschillen de specialiteiten, zo wordt er in de omgeving van Zakopane Smazony Oscypek, gegrilde schapenkaas, gegeten en in het Noord-Oosten van polen juist kolduny, aardappelknoedels gevuld met vlees. Als tussendoortje kunt u lekker pretzels knabbelen in Krakau of Peperkoekjes eten in Torun. Het is ook mooi om te zien hoe de natuur invloed heeft op de keuken. Zo wordt er bij het oerbos van Bialowieza meer wildgerechten geserveerd en bij de Mazurische Meren en de Noordkust juist meer visgerechten opgediend.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips