Zoek op land, regio of reis

×

Oman...

Magisch Oman

Oman is een nog onontdekte bestemming in het Midden-Oosten. Het Sultanaat Oman is een modern land met een zeer afwisselend landschap; het grootste deel van Oman bestaat uit woestijn, maar het land is zeker interessant genoeg om gedurende een fly-drive te ontdekken.
Ontdek de ruige noordkust, laat u veroveren door de magie in de witte hoofdstad Muscat, ga pootje baden in de wadi's, reis terug in de tijd in een van de vele forten en kastelen en maak kennis met de schoonheid van de uitgestrekte woestijn. De schoonheid van dit Sultanaat in combinatie met de vriendelijke bevolking maken uw verblijf in Oman zeer bijzonder. Ga op ontdekking in Oman, de parel van het Midden-Oosten....

Muscat

Muscat is de 'witte' hoofdstad van het sultanaat Oman, gelegen aan de Golf van Oman en is tevens het hoofdkwartier van de regering van Oman. Wanneer u in Muscat bent dan mag een bezoek aan de Grand Mosque met zijn bijzondere architectuur niet ontbreken. Laat u verrassen door de schoonheid en pracht van deze bijzondere hoofdstad. Maar Oman biedt meer! Musea, paleizen, de Corniche, de levendige vis- en groente Muttrah souk..... U zult verrast zijn door de vele kleuren, geuren en geluiden.

Een ruige kust, wadi's en woestijn

Van noord naar zuid biedt Oman een afwisselend landschap. Musandam is het schiereiland gelegen in het noorden van Oman dat grenst aan het buurland de Verenigde Arabische Emiraten. U vindt hier een grillige kust met ruige kliffen, fjorden, prachtige vergezichten en het is tevens een snorkelparadijs. Musandam biedt geen grote steden. Kasab is de grootste plaats in deze provincie; in deze regio is het de natuur die alles overheerst. Een niet te missen activiteit is een tocht per dhow-boot langs de fjorden. Naast een prachtig uitzicht is er een grote kans dat u onderweg kennis maakt met een groep dolfijnen!

Oman is onlosmakelijk verbonden met de wadi's. In de valleien vindt u deze zoetwater en smaragdblauwe poeltjes die u uitnodigen om te zwemmen of pootje te baden. De wadi's worden veelal omgeven door palmbomen en bieden een uitstekende plek voor ontspanning en een picknick.

Het grootse deel van Oman bestaan uit woestijn. De Wahiba woestijn biedt mogelijkheden voor veel activiteiten zoals 'dune-bashing', het rijden per 4-wheeldrive jeep dwars door de enorme zandduinen. Sluit uw verblijf in de woestijn af met een overnachting in een tentenkamp. U verblijft in een luxe tent en dineert onder de sterren in het kamp. Een bijzondere ervaring!

Het groene Salalah

Het groene Salalah ligt in de provincie Dhofar in het zuiden van Oman en is van oudsher bekend vanwege de wierrook. Vanuit Muscat reist u per binnenlandse vlucht naar deze bijzondere plek waar u plantages, kokospalmen en parelwitte stranden vindt. Een uitstekende locatie om heerlijk uit te rusten na afloop van uw fly-drive door Oman. Naast stranden en heerlijke hotels biedt ook deze provincie tevens interessante musea en archeologische plekken.

Oman, een onontdekte parel...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Oman, het land van de sultan en de grote glimlach van de altijd vriendelijke bevolking!
Uw reis in dit bijzondere land start in de witte hoofdstad Muscat. Natuurlijk mag een bezoek aan de Grote Moskee niet ontbreken alvorens u op weg gaat naar Nizwa. Rijdend door een adembenemend berglandschap arriveert u in Nizwa waar u forten, kastelen en natuurlijk de souk vindt. Maak kennis met de enorme Wahiba woestijn, overnacht onder de sterren, bezoek de schildpadden in de omgeving van Sur en rijd via kleine dorpjes, Fin's Beach en de wadi's terug naar de hoofdstad Muscat. Liever nog wat langer in Oman verblijven? Muscat of het groene Salalah, te bereiken per vliegtuig vanuit Muscat, nodigen u van harte uit voor een verblijf in een van de fijne hotels!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips