Zoek op land, regio of reis

×

Denemarken...

De stranden en meren van Jutland

Uw eerste stop tijdens een autovakantie Denemarken is Jutland, het langgerekte vasteland van Denemarken. Hier vindt u moderne steden, zoals Århus, en een kustlijn met lange zandstranden. Voor de kust liggen de Deense Waddeneilanden, met een prachtige natuur van duinen en heide. Ontdek wandelend en fietsend het binnenland in het Merendistrict of geniet van de rust langs het Limfjord. Zeehonden laten zich hier regelmatig zien. Bij het pittoreske plaatsje Skagen in het uiterste noorden versmalt het land tot een lange zandbank. In dit ruige noorden heeft de natuur de overhand. Duinen verslinden hier langzaam vuurtorens, kerken en dorpjes.

Sprookjesachtig Funen

Als u vanuit Jutland de brug over de Kleine Belt passeert, komt u op het eiland Funen. Funen is sprookjesachtig. De vele kastelen zouden hier de fantasie van Hans Christian Andersen hebben aangewakkerd. De stad Odense is zijn geboorteplaats. Deze oude stad heeft een gezellig centrum met vakwerkhuizen en een museum gewijd aan de beroemde schrijver. Van de vele kastelen op Funen zijn Slot Egeskov en Valdermars Slot absolute aanraders. De mooiste stad op Funen, naar onze mening, is Faaborg; leuke kleine huisjes in allerlei kleuren, gezellige restaurantjes en een klein haventje zorgen hier voor een unieke sfeer. In dit stukje Denemarken waan je je in de middeleeuwen, totdat de hippe restaurantjes je weer terugbrengen in de 21ste eeuw. Verder is Funen vooral de bestemming voor natuurliefhebbers. Niet voor niets wordt dit eiland de "Tuin van Denemarken" genoemd; uitgestrekte velden, boomgaarden en glooiende weilanden bepalen hier het landschap.

Statig Seeland

Naar het eiland Seeland, gelegen tussen de Grote Belt en Zweden, gaat u in de eerste plaats voor de hoofdstad Kopenhagen. Kopenhagen is een moderne stad met een ontspannen sfeer. Inwoners van Kopenhagen trekken in de zomer vaak naar de noordkust, de regio die bekend staat als de Deense Riviéra. In dit mooie gebied met prachtige zandstranden, vindt u ook voldoende cultuur en historie. Drie prachtige kastelen, Kronborg, Frederiksborg en Fredensborg, zijn er een bezoek waard. Het Louisiana Museum of Modern Art combineert een unieke ligging en architectuur met steeds wisselende exposities. Voor de natuur gaat u naar Zuid-Seeland. Hier kunt u eilandhoppen langs de gezellige eilandjes Lolland, Møl en Falster of de spectaculaire witte kliffen Møns Klint en Stevns Klint aanschouwen.

In het spoor van de Vikingen

Denemarken is gevormd door de Vikingcultuur en overal in het land vindt u nog hun overblijfselen. Bij Jelling, in Jutland, kunt u wandelen tussen de duizend jaar oude runenstenen. Het Vikingmuseum Ladby op Funen heeft een Vikingscheepsgraf waarin een hoofdman werd begraven met al zijn kostbare bezittingen. Bij Lindholm Høje, in de buurt van Aalborg, kun je ronddwalen over de grootste oude begraafplaats in Scandinavië. Vijf originele Vikingschepen kunt u bewonderen in het Viking Ship Museum in Roskilde, Seeland.

De beste reistijd voor Denemarken

Ontdek het prachtige Denemarken op zijn best van april tot en met oktober, de zomers zijn kort zijn maar de temperaturen liggen tussen de 20 en 25 graden, vergezeld van een heerlijk zonnetje. Hoewel er het hele jaar door kans is op milde regen, is het voorjaar en de vroege zomer, tussen mei en juli, de periode waarin er het minste neerslag valt. Dit maakt het tevens de ideale tijd voor een fiets- en wandelvakantie om het adembenemende Denemarken te verkennen

Denemarken, het land van de Vikingen…

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Wat voor mij Denemarken zo'n fijn vakantieland maakt zijn onder andere de vriendelijke mensen, de ontspannen sfeer en de leuke steden en dorpen. Maar het is bovenal de prachtige uitgestrekte natuur die mij in Denemarken aantrekt. Het maakt niet uit waar je in Denemarken bent, overal vind je wel de rust en ruimte in de natuur. Je kunt er uren wandelen door de bossen, langs de meren en langs de eindeloze zandstranden. En als er dan ook nog plotseling tijdens mijn ochtendwandeling een hert voor me verschijnt of een walvis in de Kleine Belt opduikt, dan is voor mij het vakantiegevoel compleet!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips