Zoek op land, regio of reis

×

Cyprus...

Cyprus, de parel van de Middellandse Zee

Vlieg naar de zon en ontdek het mediterrane eiland Cyprus. Dit land heeft echter veel meer te bieden dan de zon die bijna het hele jaar door schijnt. Ontdek de enorme rijkdom aan cultuur en natuur in het binnenland, struin door de traditionele dorpjes, wandel de mooiste routes, eet de heerlijke traditionele gerechten en proef de lekkerste lokale wijnen. Om helemaal ondergedompeld te worden in het authentieke Cyprus verblijft u in gerestaureerde traditionele huizen die vaak landelijk gelegen zijn of in pittoreske dorpjes liggen. Doordat de afstanden op het eiland kort zijn, zijn de prachtige stranden en baaien altijd binnen handbereik, zodat u altijd de azuurblauwe zee in de buurt heeft.

Een bezoek aan Cyprus is naast de zomermaanden ook in het midden seizoen en in de winter zeer geschikt! Het hele jaar is er kans op veel zon en ook in de winter is er veelal een aangename temperatuur. Met de ruige kustlijn en bergtoppen, zonnige wijngaarden, de koele pijnboombossen, uitgestrekte tarwevelden en weelderige citrusboomgaarden, is er voor ieder wat wils. Cyprus is uitermate geschikt voor liefhebbers van golfen, fietsen en wandelen. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Bekijk de Griekse tempels, Byzantijnse kerken, schitterende kloosters en breng een bezoek aan een van de musea waar onder andere de overblijfselen van onze beschaving te bewonderen zijn.

De bevolking van het eiland staat bekend om hun gastvrijheid en hun traditionele gerechten zijn een genot om te proeven. Bestel halloumi kaas en andere heerlijke 'meze' (lokale kleine hapjes), samen met een lokaal biertje. Maak kennis met Cyprus, de parel van de Middellandse Zee.

De beste reistijd voor Cyprus

De beste reistijd voor Cyprus is van half april tot half oktober, de ideale reisperiode voor een zonnige reis. Voor liefhebbers van zon, zee en strand zijn de maanden juni, juli en augustus perfect, met temperaturen die kunnen oplopen tot 30 - 35 graden Celsius.

Met zachte winters en als een van de warmste en meest zon-zekere Europese eilanden, is Cyprus een uitstekende bestemming om de Nederlandse kou te ontvluchten tijdens de wintermaanden.

Als u wilt genieten van de overvloed aan cultuur en natuur, zijn de maanden april, mei, september en oktober de beste keuze. Vergeet in het Troödosgebergte niet een extra jas in te pakken, omdat het in april, mei en oktober wat koeler kan zijn.

Cyprus, het eiland van Aphrodite...

Dayle Heilijgers, Reisspecialist

Bij Cyprus wordt vaak gedacht aan een luxe strandvakantie in een resort, maar dat is zeer onterecht. Cyprus is juist een bestemming waar u nog authenticiteit kunt ervaren. De gastvrije bevolking, de natuur, de cultuur, de traditionele gerechten…. Het eiland bevindt zich op slechts vier uur vliegen vanaf Amsterdam. Het is een veelzijdig eiland, waar u een mooie combinatie van oud en nieuw vindt. De oude stenen huizen van de overgrootouders zijn omgetoverd tot comfortabele B&B’s met behoud van de karakteristieke eigenschappen; de jonge generatie is er trots op! Cyprus biedt, naast de mooie stranden, schitterende oude kloosters, een overweldigende natuur en pittoreske dorpjes die uitnodigen voor een bezoek. Naast het binnenland is de kust een lust voor het oog. Er zijn ontelbaar veel baaitjes met visrestaurants. Geniet van de authenticiteit en rust op Cyprus.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips