Zoek op land, regio of reis

×

Cyprus Boutique...

De hoogtepunten van Cyprus

Fly-drive | 8, 11 of 15 dagen | Cyprus

Overnacht in bijzondere Boutique Hotels op unieke locaties. Overnacht en maak kennis met Cyprus in stijl!

Vanaf 961,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 11 of 15 dagen | Cyprus

Ontdek Cyprus, de parel van de Middellandse Zee! Dit eiland, gelegen op ruim 4 uur vliegen vanaf Nederland, biedt naast zon, zee en strand tevens een rijke geschiedenis. Per huurauto verkent u het eiland in uw eigen tempo. Afhankelijk van uw reisduur verblijft op drie, vier of vijf verschillende locaties, waar u overnacht in unieke boutique hotels. Maak tijdens deze reis kennis met het sfeervolle Cyprus en haar charmante dorpjes.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Larnaca (ophalen huurauto) - Vouni, Oinoe Strata, 100 km
Dag 2: Vouni, Oinoe Strata
Dag 3: Vouni, Oinoe Strata - Pedoulas, Aristotelio Boutique hotel, 35 km
Dag 4: Pedoulas, Aristotelio Boutique hotel
Dag 5: Pedoulas, Aristotelio Boutique hotel - Psematismenos, Modus Vivendi, 92 km
Dag 6: Psematismenos, Modus Vivendi
Dag 7: Psematismenos, Modus Vivendi
Dag 8: Psematismenos, Modus Vivendi - Luchthaven Larnaca, 40 km (inleveren huurauto)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Op Cyprus rijdt men aan de linkerkant van de weg.

Inclusief

- Retourvlucht Larnaca vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- Overnachtingen volgens de beschreven route
- Ontbijt bij Hotel Oinoe Strata en Hotel Aristotelio
- Ontbijt bij The Library hotel, (11/15 dagen)
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS - Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Ontbijt bij Modus Vivendi
- Ontbijt bij Marmaras (15 dagen)
- De lunches en diners
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Dorpen

Aangekomen op de luchthaven van Larnaca staat de huurauto al voor u klaar. Vanaf de luchthaven rijdt u, via pittoreske dorpjes, naar uw eerste hotel in het dorp Vouni. Dit dorpje is een prima uitvalsbasis om Cyprus te ontdekken. Bezoek het Kourion amfitheater, de havenstad Limassol of neem een kijkje bij het kiezelstrand van Kourion.
In de stad Paphos, gelegen in het zuidwesten van Cyprus, vindt u een ideale combinatie van het heden en het verleden. Het gezellige centrum van Paphos is gesitueerd rondom de haven, waar u winkels, terrassen en cafés vindt. Het verleden is in deze stad eveneens volop aanwezig. U vindt hier de eeuwenoude opgravingen, Koningsgraven en mozaïeken. Paphos biedt kleine stranden.

Route: Luchthaven Larnaca (ophalen huurauto) - Vouni, 100 km

Dag 3 - 4: Rust en natuur

Vandaag vertrekt u in noordelijke richting naar de volgende bestemming, Pedoulas. Dit pittoreske dorpje is gelegen in de bergen van Trodos. Het Trodosgebergte is een streek welke de natuurliefhebber niet mag missen! In het gebergte vindt u een overvloed aan pijnbomen en prachtige vergezichten. Bovendien kunt u hier genieten van het lokale dorpsleven. Het gebergte biedt indrukwekkende kloosters, waarvan het Kykkos klooster het meest bekend is. Het klooster wat voluit het 'Iera Moni tis Panagio tou Kykko-klooster' heet, is geliefd bij de toeristen en wordt dan ook veel bezocht. Indien gewenst kunt u het klooster ook van binnen bezoeken, echter u dient wel passende kleding te dragen. Naast kloosters en een overweldigende natuur biedt het Trodosgebergte uitstekende mogelijkheden om te fietsen en wandelen.

Route: Vouni - Pedoulas, 35 km

Dag 5 - 6 - 7: Ontmoet de lokale bevolking

De laatste bestemming van de reis is het traditionele dorpje Psematismenos, gelegen op 4 km van de kust. Bezoek het strand Governor's Beach of de kloosters van Agios Minas en Stravrovouni. De echte visliefhebber is in het vissersdorpje Zygi aan het juiste adres. Bekijk hoe de vissers hun vangst van de dag naar de kade brengen en luister naar de verhalen van de vissers. Bezoek het middeleeuwse kasteel van Larnaca, de Hala Sultan Tekke moskee aan het zoutwatermeer of drink een drankje op de gezellige palmenboulevard van Larnaca. Heeft u liever een rustig dagje? Bezoek dan de stranden bij Larnaca Bay of Nissi Beach.

Route: Pedoulas - Psematismenos, 92 km

Dag 8: Voldaan met het vliegtuig naar huis

Helaas, uw bijzondere reis naar het mooie Cyprus zit erop. U rijdt u naar de luchthaven van Larnaca waar u de auto weer inlevert om aansluitend weer terug te keren naar huis.

Route: Psematismenos - Luchthaven Larnaca, 40 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen 8-daagse reis

- 2 nachten Vouni, Oinoe Strata
- 2 nachten Pedoulas, Aristotelio Boutique hotel
- 3 nachten Psematismenos, Modus Vivendi

Overnachtingen 11-daagse reis

- 3 nachten Kalavasos, The Library hotel
- 2 nachten Vouni, Oinoe Strata
- 2 nachten Pedoulas, Aristotelio Boutique hotel
- 3 nachten Psematismenos, Modus Vivendi

Bij de 11-daagse fly-drive wordt de reis begonnen in Hotel The Library in Kalavasos, een dorpje gelegen in het zuiden van het eiland. Neem een kijkje bij de imposante Kalavasos dam en breng een bezoek aan de kerk van Panagia Titiotisa, die al sinds 1892 het centrum van het dorp siert. Op 10 minuten rijden vindt u het strand Governor's Beach.

Overnachtingen 15-daagse reis

- 3 nachten Kalavasos, The Library hotel
- 2 nachten Vouni, Oinoe Strata
- 3 nachten Lysos, Marmaras
- 2 nachten Pedoulas, Aristotelio Boutique hotel
- 4 nachten Psematismenos, Modus Vivendi

Bij de 15-daagse fly-drive wordt de reis begonnen in Hotel The Library in Kalavasos, gelegen in het zuiden van het eiland. Neem een kijkje bij de imposante Kalavasos dam en breng een bezoek aan de kerk van Panagia Titiotisa, die al sinds 1892 het centrum van het dorp siert. Op 10 minuten rijden vindt u het strand Governor's Beach.

Na het verblijf in Vouni worden er extra nachten in het dorp Lysos toegevoegd aan het reisschema. Deze stad is gelegen aan de westkust van het eiland. Bezoek het vissersdorp Latchi, of maak een wandeling door de Avakas kloof. Bezoek het Akamas natuurgebied, ontspan bij de azuurblauwe water van Blue Lagoon en sluit de dag af met een geweldige zonsondergang bij Kato Pyrgos.

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.
Op Cyprus rijdt men aan de linkerkant van de weg.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Oinou Strata

Oinou Strata is een klein boutique hotel gelegen in het dorpje Vouni. Op de begane grond van de accommodatie bevindt zich de sfeervolle wijnbar met een groot assortiment wijn uit binnen- en buitenland. Naast de wijnbar biedt Oinou Strata drie luxueus ingerichte appartementen, voorzien van een zithoek, een televisie en een kitchenette. Het ontbijt wordt voor u klaargezet in het appartement.

In het dorp kunt u genieten van traditionele gerechten bij Takis Taverne. Oinou Strata ligt op 30 minuten rijden van Limassol en 20 minuten van het Kourion amfitheater. In de omgeving zijn veel wijnboerderijen te vinden. Het Trodosgebergte bereikt u binnen 30 minuten.

Aristotelio Boutique Hotel

Het Aristotelio Boutique hotel ligt in het plaatsje Pedoulas in de bergen van Troodos. In de omgeving heeft u een panoramisch uitzicht over de valleien en bossen. Een mooie omgeving om wandelingen te maken en te genieten van de rust en de natuur. De kamers zijn modern ingericht en bieden onder andere een openhaard, televisie, zithoek en WiFi. In het restaurant kunt u lokale gerechten bestellen of een drankje drinken.

De omgeving leent zich uitstekend voor mooie natuurwandelingen. Met de huurauto kunt u het klooster van Trooditissa of Kykkos bezoeken of naar het dorp Kakopetria rijden.

Modus Vivendi

Modus Vivendi is gelegen in het dorpje Psematismenos op 4km van de kust. Modus Vivendi bestaat uit een aantal authentieke gebouwen met compleet gerenoveerde kamers. Het dorpje biedt onder andere een minimarkt en een lokale taverne en is omgeven door olijf- en citrusbomen. De kamers zijn sfeervol ingericht en zijn voorzien van een kitchenette en airconditioning. Op de charmante binnenplaats bevindt zich een klein buitenzwembad waar u kunt genieten van de rust.

In de omgeving vindt u Governor’s beach met de kalksteenrotsen, het klooster van Agios Minas en Stravrovouni en het vissersplaatsje Zygi.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips