Zoek op land, regio of reis

×

Authentiek Cyprus...

De hoogtepunten van Cyprus

Fly-drive | 8, 11 of 15 dagen | Cyprus

Verblijf in unieke accommodaties en maak kennis met de lokale bevolking en het authentieke Cyprus!

Vanaf 794,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 11 of 15 dagen | Cyprus

Maak kennis met Cyprus, het eiland met veel zonuren, heerlijke stranden en een gastvrije bevolking. Gedurende deze fly-drive maakt u kennis met authentiek Cyprus; weg van het massatoerisme en een verblijf tussen de lokale bevolking op unieke verblijfsplaatsen.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Larnaca (ophalen huurauto) - Lofou, Agrovino, 90 km
Dag 2: Lofou, Agrovino
Dag 3: Lofou, Agrovino - Goudi, Leonidas Village Houses, 95 km
Dag 4: Goudi, Leonidas Village Houses
Dag 5: Goudi, Leonidas Village Houses
Dag 6: Goudi, Leonidas Village Houses - Kavalasos, Charalambos holiday cottage, 125 km
Dag 7: Kavalasos, Charalambos holiday cottage
Dag 8: Kavalasos, Charalambos holiday cottage - Luchthaven Larnaca, 40 km (inleveren huurauto)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht naar Larnaca vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- Overnachtingen volgens de beschreven route op basis van logies
- Ontbijt inbegrepen in Lofou
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- De maaltijden
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Maak kennis met de lokale bevolking

Aangekomen op de luchthaven van Larnaca staat de huurauto al voor u klaar. Vervolgens rijdt u in ongeveer 60 minuten richting Lofou. De komende dagen verblijft u in dé wijnstreek van Cyprus. U vindt hier dan ook veel wijnroutes die u naar mooie wijnhuizen leiden. Bovendien is Lofou het ideale uitgangspunt om de omgeving verder te verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar het indrukwekkende Kourion theater bij Limassol, de bijzondere kloosters van Timios Prodomos, Trooditissa en Panagia en de bekende rots van Aphrodite. Voor een goede wandeling bent u in het Troodosgebergte op de juiste plek. Laat u hier verrassen door een van de vele prachtige natuurwandelingen!

Route: Luchthaven Larnaca (ophalen huurauto) - Lofou, 90 km

Dag 3 - 5: Natuur

Vanuit Lofou rijdt u naar de westkust van van Cyprus. U verblijft de komende nachten in het dorp Goudi. Goudi is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het Akamas National Park, het belangrijkste natuurgebied van het eiland. Akamas biedt een grote diversiteit aan flora en fauna en het gebied leent zich dan ook uitstekend voor wandelingen. Bijzonder is de Avakas Kloof, een 3 kilometer lange kloof, die in de zomermaanden redelijk goed begaanbaar is. De kloof is een van de natuurwonderen op Cyprus, welke is ontstaan als gevolg van watererosie. In de zomermaanden is de kloof goed begaanbaar, echter in de wintermaanden is de waterstand te hoog en kan de kloof niet betreden worden. Het wandelen door de kloof is echter niet zonder gevaar. Zo nu en dan kunnen er losliggende stenen naar beneden rollen, wees alert tijdens uw wandeling!

Een bezoek aan de dorpen Latchi en Polis is zeker een aanrader! Latchi is een klein vissersdorp met een gezellige haven waar de vissers iedere morgen de vangst van de dag binnen brengen. Polis is een stadje met een autovrij centrum en schilderachtige natuurstenen gebouwen. Bezoek de Agios Andronikos kerk, gelegen vlakbij het stadsplein, met zijn 16e-eeuwse muurschilderingen of dwaal door de straatjes van dit stadje en geniet van een drankje of een maaltijd op een van de terrassen.

Route: Lofou - Goudi, 95 km

Dag 6 - 7: Dorpen en vissers

U verlaat Goudi en rijdt naar Kalavasos. Neem een kijkje bij de imposante Kalavasos dam en breng een bezoek aan de kerk van Panagia Titiotisa, die al sinds 1892 het centrum van het dorp siert. Vanuit Kalavasos rijdt u binnen 15 minuten naar het Governor's Beach strand. De echte visliefhebber is in het vissersdorpje Zygi aan het juiste adres. Bekijk hoe de vissers hun vangst van de dag naar de kade brengen en luister naar de verhalen van de vissers. Kalavasos is tevens een prima uitvalsbasis voor en bezoek aan de gezellige stad Larnaca. Flaneer over de palmenboulevard en drink een drankje op een van de terrassen.

Route: Goudi - Kavalasos, 125 km

Dag 8: Voldaan terug naar huis

Uw laatste dag op Cyprus. Vanuit Kavalasos rijdt u naar de luchthaven van Larnaca waar u de auto weer inlevert om aansluitend terug te keren naar huis.

Route: Kavalasos - Luchthaven Larnaca, 40 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen 8-daagse reis

• 2 nachten Lofou, Agrovino
• 3 nachten Goudi, Leonidas Village Houses
• 2 nachten Kavalasos, Charalambos holiday cottage

Overnachtingen 11-daagse reis

• 3 nachten Lofou, Agrovino
• 4 nachten Goudi, Leonidas Village Houses
• 3 nachten Kavalasos, Charalambos holiday cottage

Overnachtingen 15-daagse reis

• 5 nachten Lofou, Agrovino
• 5 nachten Goudi, Leonidas Village Houses
• 4 nachten Kavalasos, Charalambos holiday cottage

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur..

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.
Op Cyprus rijdt men aan de linkerkant van de weg.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Agrovino

Agrovino is gelegen in Lofou, een klein pittoresk plaatsje in het westen van Cyprus op ca. 40 km van de stad Paphos. Agrovino wordt gerund door een gastvrije familie en biedt naast de appartementen in de traditioneel stenen gebouwen ook een restaurant en een wijnbar. ’s Avonds wordt er in het restaurant regelmatig live muziek gespeeld. De kamers zijn traditioneel ingericht en bieden onder andere een kitchenette, WiFi en airconditioning. In de straat kunt u gratis parkeren.

De directe omgeving staat bekend als dé wijnstreek van Cyprus; er zijn dan ook veel wijnroutes in de omgeving die u naar mooie wijnhuizen brengen. Vanuit Lofou kunt u veel uitstapjes met de huurauto maken, zoals een bezoek aan het Kourion theater, de kloosters van Timios Prodomos, Trooditissa en Panagia. Aan de kust vinden we de rots van Aphrodite (geboorteplaats van de Godin van de liefde) waar u kunt ontspannen aan het water. Het is ook mogelijk om het Troodosgebergte te bezoeken, wat zich uitstekend leent voor natuurwandelingen.

Leonidas Village Houses

Leonidas Village Houses is gelegen aan de westkust van Cyprus in het dorpje Goudi. Op de binnenplaats bevindt zich het buitenzwembad en heeft u uitzicht over de sinaasappelgaarden op het platteland. De stenen gebouwen van Leonidas zijn typerend voor deze streek en geven de omgeving een authentieke uitstraling. De kamers zijn gerenoveerd en de inrichting is een combinatie van traditionele meubels en rustieke elementen. De kamers zijn voorzien van een keuken, airconditioning en u kunt gratis gebruik maken van WiFi.

In de omgeving van Goudi ligt het vissersdorpje Latchi waar u de beste visgerechten vindt. U kunt wandelen door de indrukwekkende kloof van Avakas en u mag zeker het natuurgebied van Akamas niet missen. In dit gebied kunt u de watervallen van Adonis bewonderen en genieten van het natuurschoon. Aan de kust is de Blue Lagoon een aanrader wanneer u van een azuurblauwe zee houdt. De beste locatie om de zonsondergang te bewonderen vindt u bij Kato Pyrgos.

Charalambos Holiday Cottage

Charalambos ligt in het plaatsje Kalavasos op 4 kilometer van het vissersdorpje Zygi en het strand Governor’s Beach. Charalambos Holiday cottage bestaat uit traditionele appartementen met een kitchenette, airconditioning en gebruik van WiFi. Het dorpscentrum ligt op loopafstand waar u enkele restaurants vindt. U kunt gebruik maken van het buitenzwembad. In het dorp kunt u de Kalavasos dam en de St. Mary kerk bekijken.

Na 10 minuten rijden staat u op Governor's Beach of bent u in het vissersdorpje Zygi. De luchthaven Larnaca bevindt zich op ongeveer 30 minuten rijden.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips