Zoek op land, regio of reis

×

In het spoor van de Vikingen...

Ontdek de wereld van de Vikingen

Roadtrip | 12 dagen | Denemarken

Denemarken is gevormd door de Vikingcultuur en overal in het land vindt u nog hun overblijfselen. Tijdens deze reis ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden.

Vanaf 1360,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 03/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Roadtrip | 12 dagen | Denemarken

Bij Jelling, in Jutland, kunt u wandelen tussen de duizend jaar oude runenstenen. Het Vikingmuseum Ladby op Funen heeft een Vikingscheepsgraf waarin een hoofdman werd begraven met al zijn kostbare bezittingen. Bij Lindholm Høje, in de buurt van Aalborg, kun je ronddwalen over de grootste oude begraafplaats in Scandinavië. Vijf originele Vikingschepen kunt u bewonderen in het Viking Ship Museum in Roskilde, Seeland. Uiteraard is er ook voldoende tijd om uitstapjes te maken in de prachtige natuur van Denemarken.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst Denemarken, Agerskov, Agerskov Kro
Dag 2: Agerskov, Agerskov Kro
Dag 3 - 5: Agerskov - Aalborg, Kompas Hotel Aalborg, 275 km
Dag 6 - 8: Aalborg - Broby, Brobyvaerk Kro, 260 km
Dag 9 - 11: Broby - Slangerup, Skjalm Vide Hotel, 193 km
Dag 12: Einde reis

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ferry-overtocht Rødbyhavn-Puttgarden
- Tolgelden Storebæltsbroen
- Autohuur
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes of accommodaties. Wij kunnen altijd een reisvoorstel op maat maken, neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Denemarken

Vandaag komt u aan in Denemarken en begint uw verkenningstocht over de Viking Trail.

Route: Aankomst in Denemarken – Agerskov, 650 km (vanaf Utrecht)

Dag 2: Ribe en Zuid-Jutland

Vanuit de haven van Ribe vertrokken vroeger de Vikingschepen voor de plundertochten. In Ribe vindt u nu twee musea, Ribes Vikinger, met vondsten uit de omgeving en Ribe Vikinge Center, waar de tijd van de Vikingen wordt nagespeeld. Tegenwoordig is Ribe de toegangspoort tot het Deense Waddengebied. Vanuit het Waddenzee centrum vertrekken excursies op zoek naar zeehonden of de vele trekvogels. Ook kunt u uiteraard genieten van de uitgestrekte stranden.

Route: verblijf in Agerskov

Dag 3 - 5: Het wilde noorden van Jutland

De route noordwaarts door het glooiende binnenland voert langs verschillende bezienswaardigheden. In Jelling, 80 kilometer van Ribe, ligt een van de opmerkelijkste bezienswaardigheden van Denemarken, twee oude runenstenen met inscripties en oude grafheuvels. Ook het bijbehorende Kongernes Jelling Museum is er een bezoek waard. Nabij Hobro, gelegen aan de prachtige Mariagerfjord, ligt de oude vikingvesting Fyrkat. Huizen staan er niet meer in de burcht, maar de ringwal nog wel. Vlakbij ligt een replica van een compleet vikingdorpje. De komende 3 nachten verblijft u in het centrum van Aalborg. Aalborg is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Noord-Jutland. Ontdekwaarom deze regio ‘het wilde Noorden ‘ wordt genoemd. In het National Park Thy kunt u verdwalen in het laatste wildernisgebied van Denemarken. Lange stranden, duinen, heidegebieden, meren en bossen zijn het leefgebied van ontelbare soorten dieren en planten. Bezoek de beroemde vuurtoren van Rubjerg Knude. In het uiterste noorden van Jutland, bij het pittoreske plaatsje Skagen, versmalt het land tot een lange zandbank, omringd door het water van het Skagerrak en Kattegat. Even ten noorden van Aalborg vindt u Lindholm Høje, de grootste vikingbegraafplaats van Scandinavië. De heuvel met uitzicht over Aalborg telt maar liefst 700 graven en is van de zesde tot de tiende eeuw in gebruik geweest.

Route: Agerskov - Aalborg, 275 km

Dag 6 - 8: Via Arhus naar Funen

Het volgende deel van de vikingroute brengt u zuidelijk naar Moesgård bij Århus. Het volkenkundig museum is hier werkelijk prachtig gelegen omringd door de bossen. Vanaf het dakterras geniet u van een uniek uitzicht. In het indrukwekkende, moderne gebouw, wordt de geschiedenis van de Steentijd en de Vikingen tot de Middeleeuwen verteld. Vervolgens passeert u de brug over de Kleine Belt en komt u op het eiland Funen. De vele kastelen zouden hier de fantasie van Hans Christian Andersen hebben aangewakkerd. De stad Odense is zijn geboorteplaats. Deze oude stad heeft een gezellig centrum met vakwerkhuizen en een museum gewijd aan de beroemde schrijver. In het Ladby Viking Museum kunt u een unieke bezienswaardigheid bezoeken: een grafheuvel uit de Vikingtijd waarin het 1000 jaar oude Ladby Vikingschip begraven ligt. Het is het enige Vikingschip ter wereld dat nog steeds in de grafheuvel ligt waarin het werd gevonden. Van de vele kastelen op Funen zijn Slot Egeskov en Valdermars Slot absolute aanraders

Route: Aalborg - Broby, 260 km

Dag 9 - 11: Natuur en cultuur in Seeland

U rijdt verder oostwaarts en passeert de brug over de Grote Belt. Bij Slagelse, net over de brug, vindt u de restanten van het vikingenfort Trelleborg en het bijbehorende museum. De komende dagen brengt u door op het eiland Seeland. Vanuit uw accommodatie kunt de vele bezienswaardigheden van het noorden van Seeland verkennen. In Roskilde ligt het Vikingschepenmuseum en de domkerk waar de Deense vorsten liggen begraven. Voor stadsliefhebbers is een bezoek aan Kopenhagen een must. Kopenhagen is een moderne stad met een ontspannen sfeer. Inwoners van Kopenhagen trekken in de zomer vaak naar de noordkust, de regio die bekend staat als de Deense Riviéra. In dit mooie gebied met prachtige zandstranden, vindt u ook voldoende cultuur en historie. Drie prachtige kastelen, Kronborg, Frederiksborg en Fredensborg, zijn er een bezoek waard. Het Louisiana Museum of Modern Art combineert een unieke ligging en architectuur met steeds wisselende exposities.

Route: Broby - Slangerup, 193 km

Dag 12: Einde van de reis

U verlaat Denemarken. Wij raden u aan vanuit Rødbyhavn de veerboot naar Puttgarden in Duitsland te nemen

Route: Vertrek uit Denemarken, 750 km (tot Utrecht)

Tip: Wij raden u aan de reis van Nederland naar Denemarken en v.v. te onderbreken. Graag reserveren wij voor u een overnachtingshotel in de omgeving van Bremen of Hamburg.

Overnachtingen

2 nachten Agerskov, Agerskov Kro
3 nachten Aalborg, Kompas Hotel Aalborg
3 nachten Broby, Brobyvaerk Kro
3 nachten Slangerup, Skjalm Vide Hotel

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heeft u alle vrijheid om zelf de route te bepalen. U kunt zoveel bagage meenemen als u zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in uw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet!

Heeft u geen of een wat oudere auto? Heeft u een lease auto met een beperkt aantal kilometers? Wij bieden tevens de optie om via Avis, onze vaste partner in Europa, een huurauto vanuit Nederland te reserveren. In het boekingsproces vindt u de opties. Style in Travel en AVIS zorgen voor een onbezorgde vakantie!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Agerskov Kro og Hotel

Agerskov Kro og Hotel ligt in een van de mooiste delen van Zuid-Jutland. Het hotel dateert uit 1659. U overnacht er in een van de eeuwenoude bijgebouwen van de herberg, die zijn gemoderniseerd met respect voor de oorspronkelijke sfeer. In de herberg kunt u nog genieten van heerlijke lokale specialiteiten. Het is de herbergier zelf die samen met zijn bekwame koks verantwoordelijk is voor de keuken, en zij besteden veel zorg aan het eten.

Agerskov Kro & Hotel heeft 53 mooie kamers. In 2009 werd de herberg uitgebreid met 4 nieuwe luxe appartementen, die de nieuwe wijngaard omringen.

KOMPAS Hotel Aalborg

Modern overnachten kamers in het centrum van Aalborg.

KOMPAS Hotel Aalborg beschikt over 110 kamers, met moderne faciliteiten. Het hotel ligt zeer centraal, op loopafstand van de haven. Vanuit het hotel wandelt u zo naar het gezellige, autovrije oude centrum met de vele winkels en leuke cafes en restaurants. Uniek: KOMPAS Hotel is een hotel zonder winstoogmerk. Alle winst van het hotel wordt geschonken aan goede doelen.

Brobyvaerk Kro

Waar de weg tussen Odense en Faaborg de rivier de Odense kruist, vindt u Brobyvaerk Kro. De idyllische herberg aan de rivier is sinds 1732 hofleverancier en heeft een lange traditie. In de loop der jaren is de herberg uiteraard gemoderniseerd. De herberg heeft 15 kamers en er is gratis parkeergelegenheid. De keuken van de kro heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en serveert traditionele Deense gerechten met een moderne twist.

Skjalm Vide Hotel

Skjalm Hvide Hotel ligt in het hart van Noord-Seeland, dicht bij diverse golfbanen, Kopenhagen en de vele attracties van deze regio. Het is een gastvrij hotel dat gerund wordt door de familie Willadson. In het restaurant kunt u genieten van een heerlijke maaltijd, bereid met verse seizoensproducten.
De 52 kamers van het hotel zijn onlangs smaakvol gerenoveerd.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips