Zoek op land, regio of reis

×

Ontdekkingstocht Albanië...

Op ontdekkingstocht door Albanië

Fly-drive | 8 dagen | Albanië

Deze reis is de ideale kennismakingsreis met Albanië. U reist in 8 dagen langs UNESCO Werelderfgoed, oude steden, prachtige natuur en de Albanese Riviera.

Vanaf 783,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 13/03/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Albanië

Tijdens deze rondreis door Albanië maakt u kennis met dit nog vrij onontdekte land. U bezoekt de UNESCO steden Berat en Gjirokastra. U kunt ontspannen aan de schitterende kust met de kristalheldere zee aan uw voeten en uiteraard mag een bezoek aan Tirana met zijn kleurrijke wijk, fijne stadsparken en de vele goede restaurants, niet ontbreken.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Tirana – Tirana, Hotel Vila 60
Dag 2: Tirana - Berat, Hotel Mangalemi (ca. 2u)
Dag 3: Berat
Dag 4: Berat - Vlora, Hotel Bologna (ca. 1u45min)
Dag 5: Vlora - Saranda, Hotel Brilant (ca. 3u20min)
Dag 6: Saranda - Gjirokastra, Hotel Kalemi 2 (ca. 1u15min)
Dag 7: Gjirokastra - Tirana, Hotel Vila 60 (ca. 3u30min)
Dag 8: Tirana - Luchthaven Tirana (v.a. 40min)

Autohuur
De wegen in Albanië zijn redelijk en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Wij raden u dan ook aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan.

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek en/of de keuze voor selfdrive/privechauffeur (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht (zie tab vervoer)
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Albarent huurauto
- Luchthaventransfers (v.v.)
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op!
Maatwerk aanvraag Prijzen & Data

Dag 1: Welkom in Tirana

Bij aankomst op de luchthaven van Tirana wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger of door een medewerker van het transferbedrijf. U wordt vervolgens naar de eerste accommodatie in Tirana gebracht. Vanuit uw accommodatie wandelt u eenvoudig het centrum van Tirana in, bezoek bijvoorbeeld het Tirana Castle, waar zich diverse restaurantjes bevinden.

Dag 2 - 3: De UNESCO stad Berat

Na ontvangst van de huurauto begint uw reis door Albanië, u kunt via Durrës naar Berat rijden. De oude witte huizen met hun bruine daken liggen tegen de berg 'aangeplakt'. Berat is een van de oudste steden van het land en beschikt maar liefst over drie UNESCO gedeeltes. Het kasteel of eigenlijk de ruïne (4e eeuw) is te bezoeken; een hele wandeling met enig klimwerk (of u rijdt met de auto naar boven). Op de burcht wonen veel gezinnen en u vindt er een achttal kerken. Geniet van het uitzicht over de stad waar de rivier het Grieks orthodoxe (Gorica) en het islamitische (Mangalemi) geloof al jaren lang scheidt. Overigens mengen beide culturen uitstekend en zijn er nog weinig inwoners praktiserend.

Neem ook de tijd om door de straatjes te dwalen van Gorica en Mangalemi, hier zitten oude heren de dag te bespreken en hangen dames de was op over de balkonnetjes, een kat ligt te spinnen op een oude stoel en de kinderen rennen achter een bal aan. Heerlijk terug in de tijd.

Dag 4: Richting de Albanese Riviera

Op weg naar Vlora! Vanuit Berat passeert u de opgravingen van Apollonia. Deze stad werd gebouwd vanaf 588 v Chr. en had oorspronkelijk de naam Gylakeia, naar de stichter Gylax. Later werd de stad toch vernoemd naar de Griekse god Apollo.

U reist door naar Vlora, een moderne stad, die nog steeds in ontwikkeling is. Vlora heeft talloze interessante oude gebouwen en musea die zeker een bezoek waard zijn. Vlora is het beginpunt van de Albanese Riviera en u kunt hier dan ook volop genieten van idyllische baaitjes en strandjes.

Dag 5: Over de Llogara pass naar Saranda

Vanuit Vlora rijdt u langs de kust naar Saranda. Onderweg verandert de Adriatische Zee in de Ionische Zee. U ziet dat het water helder blauw wordt en dat het zandstand verandert in een kiezelstrand. Deze route, waar de omgeving Italiaans aandoet, brengt u naar het Llogara nationale park. Op de top kunt u genieten van het uitzicht. U rijdt verder richting Palermo Castle wat is gelegen halverwege de route naar Saranda. Maak onderweg een stop in de kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Eenmaal in Saranda aangekomen vindt u rondom de baai een groot aantal hotels, een prachtige boulevard en de beste restaurants. Restaurant Limani is onze aanbeveling.

Vanuit Saranda rijdt u in 30 minuten naar Butrint. In het Nationale Park Butrint vindt u een groot meer waar o.a. mosselen worden gekweekt. Butrint staat echter bekend vanwege de archeologische opgravingen. Het is één van de drie UNESCO Werelderfgoed plekken in Albanië. U vindt hier opgravingen uit de 5e en 6e eeuw voor Christus. In die periode was Butrint het commerciële centrum van de regio. Pas in 1928 werd door de Italiaan Luigi Maria Ugolini de pracht blootgelegd. In 1956, na de 2e wereldoorlog, heeft het Albanese Archeologisch centrum zich ontfermd over de site. Tot op dit moment wordt er onderzoek gedaan. Vergeet u ook niet om het kleine museum te bekijken.

Tussen Saranda en Butrint liggen de prachtige stranden van het dorpje Ksamil. Vlak voor de kust liggen kleine eilandjes die u kunt bezoeken. Ideaal om de dag ontspannen af te sluiten.

Dag 6: Via het 'blauwe oog' naar Gjirokastra

Vanuit Saranda rijden we richting Gjirokastra. Onderweg ziet u de elektriciteit centrale/stuwdam. Halverwege kunt u het 'blauwe oog', een 50 meter diepe ondergrondse waterbron, bekijken. Het water heeft een stroomsnelheid van 7,5 m3 per seconde. De temperatuur is het hele jaar rond de 10 graden. Het blauwe oog is via een zand- en grindweg te bereiken. Hoewel het niet toegestaan is om hier te zwemmen ziet u toch wel regelmatig mensen hierin springen.

Vervolgens reist u door naar de UNESCO stad Gjirokastra. Het kasteel is boven op de heuvel gelegen, waarvandaan u een prachtig uitzicht over de stad en de bergen heeft. Bezoek in de oude stad de voormalige schuilkelder welke nog volledig in oorspronkelijke staat is. Slenter door de straten van de oude stad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Restaurant Kuka en Kujtimi zijn onze aanbevelingen.

Dag 7: Via Ardenica naar Tirana

Op de route naar Tirana passeert u Fier. Bezoek hier het 18e-eeuwse ommuurde klooster van Ardenica en de St. Mary kerk met prachtige fresco's. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van de medewerkers die u toegang zal verlenen. Vervolgens rijdt u door naar Tirana waar u de huurauto weer inlevert.

Tirana is een gastvrije stad. Centraal in de stad ligt het Skanderbegplein, genoemd naar de Albanese nationale held Skanderbeg. Hier vindt u bezienswaardigheden zoals de de moskee, de klokkentoren, het nationaal museum, het gemeentehuis en het monument van Skanderbeg. Loop de boulevard af naar het Moeder Teresa plein waar de universiteit en de ambtswoning van de president direct opvalt. In de kleurrijke en artistieke wijk Blloku vindt u de beste restaurants, gezellige cafés en luxe winkels. Het moderne ‘Pazari i Ri’, is de overdekte markt waar men traditionele handelswaar naast hedendaagse artikelen verkoopt. Rondom de markt bevinden zich ook weer diverse restaurants en terrasjes. Bezoek het bunkermuseum en het museum voor moderne kunst. Slenter 's avonds eens over de Rruga Murat Toptani, waar diverse terrasjes zijn en aan het einde een modern kunstwerk staat. Een mooi overzicht over de stad heeft u vanuit het draaiende restaurant boven op het Sky Hotel. Drink een drankje terwijl u de stad langzaam aan u voorbij ziet draaien.

Dag 8: Naar huis vol mooie herinneringen

Helaas komt er vandaag een einde aan deze prachtige reis. U wordt naar het vliegveld gebracht, waarna u terug naar huis vliegt.

Overnachtingen 8-daagse reis

8-daagse reis met eigen vervoer
- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60
- 2 nachten Berat, Hotel Mangalemi
- 1 nacht Vlora, Hotel Bologna
- 1 nacht Saranda, Hotel Brilant
- 1 nacht Gjirokastra, Hotel Kalemi 2
- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60

8-daagse reis met privéchauffeur
- 2 nachten Berat, Hotel Mangalemi
- 1 nacht Vlora, Hotel Bologna
- 1 nacht Saranda, Hotel Brilant
- 1 nacht Gjirokastra, Hotel Kalemi 2
- 2 nachten Tirana, Hotel Vila 60

Alternatieve accommodaties

Het kan voorkomen dat één of meerdere accommodaties reeds volgeboekt zijn. Indien dat het geval is dan reserveren wij voor u de onderstaande accommodatie:

Vlora, Hotel Partner
Saranda, Hotel Kaonia of Hotel Seaside Artist
Gjirokastra, Hotel Kalemi 1 of Hotel Kalemi 2
Tirana, Hotel Hermes Tirana

Vluchtinformatie

Voor onze reizen naar Albanië vanaf Eindhoven zijn vluchten opgenomen met Wizzair. De opgenomen vluchtprijs is een vanafprijs in de laagste klasse, indien niet deze niet meer beschikbaar is nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij zullen het vluchtschema na boeking aan u communiceren. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Wizzair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x30x20cm en moet onder de stoel voor u passen. Bagage kunt u via de website van Wizzair bijboeken.

Wenst u vanaf een andere luchthaven zoals; Weeze, Dortmund, Brussel te vertrekken kunt u een maatwerkvoorstel aanvragen. Vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven, Dusseldorf en Charleroi kunt u reeds kiezen via het tabblad data & prijzen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van Albarent inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, inclusief de verplichte verzekering (TPL) en de FULL COVERAGE CASCO (CDW + TP), die 100% van de schadewaarde dekt (dit geldt niet voor de banden, binnenin de cabine, de wielen en de onderkant van de auto).

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs (categorie Economic). Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar. Voor alle categorieën geldt een maximum leeftijd van 75 jaar (hogere leeftijd op aanvraag).

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Rondreis met privé chauffeur (op aanvraag)

Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich tijdens de reis geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u wenst te stoppen. Op de dagen dat er geen vervoer is inbegrepen is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op deze 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Een chauffeur in Albanië is niet meer noodzakelijk. De kosten zijn in verhouding hoog. Wilt u toch op reis met een chauffeur dan kunt u het maatwerkformulier invullen. Wij zullen dan specifiek de mogelijkheden voor u opvragen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Kan ik de reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om de reis te verlengen, wij vernemen graag waar u zou willen verlengen, wilt u hierover advies maak dan een belafspraak met onze specialist. U kunt ook een reisvoorstel opvragen via het maatwerkformulier bij de reis en uw wensen doorgeven.

Jullie geven als advies om bij daglicht te gaan rijden, waarom?

De wegen in Albanië zijn redelijk en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Hoewel de grote wegen inmiddels bijna allemaal goed zijn, zijn de wegen in het binnenland nog niet allemaal gerestaureerd. Ook rijdt een Albanese automobilist iets anders dan wij gewend zijn. Wij raden u dan ook aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan.

Ik ben 80 jaar mag ik in Albanië een auto huren?

In Albanië geldt een leeftijdsgrens van 75 jaar. Echter hebben wij met onze lokale partner afgesproken dat wij bij een hogere leeftijd een uitzondering aanvragen. Tot op heden is deze ook altijd goedgekeurd.

Kan ik een stadsrondleiding boeken in Tirana?

Ja, wij kunnen een stadsrondleiding in Tirana voor u regelen. Geeft u dit s.v.p. op bij boeking of vraag de mogelijkheden op via het maatwerkformulier. Het is niet mogelijk om dit als losse activiteit bij ons te boeken.

Hotel Vila 60

Tirana

Vila 60 is gebouwd in 1931 en werd gebruikt als verblijf voor de leraren van de 'Harry Fultz' school. In 2012 is het omgebouwd tot hotel waarbij de bestaande architectuur bewaard is gebleven. Vanuit Vila 60 loopt u binnen enkele minuten naar het sfeervolle centrum van Tirana. De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten.

Hotel Mangalemi

Berat

Op ruïnes van Turkse herenhuizen is Hotel Mangalemi gebouwd. Het hotel is gevestigd in de historische wijk Mangalem.

Op 300 meter afstand van het hotel bevindt zich het stadcentrum. In het centrum van Berat zijn er diverse bezienswaardigheden en winkels te vinden. Op drie kilometer afstand van het hotel ligt het busstation.

Het hotel beschikt over een eigen bar en restaurant. In het restaurant worden typische Albanese gerechten geserveerd.

De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning, minibar en een eigen badkamer.

Hotel Mangalemi beschikt over faciliteiten zoals: een tuin , gratis internetverbinding en parkeergelegenheid.

Hotel Bologna

Vlora

Hotel Bologna ligt aan de baai en boulevard van de stad. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht. De ruime en lichte kamers zijn voorzien van alle comfort. Het hotel beschikt over parkeergelegenheid direct voor de deur. Het hotel ligt op korte afstand van het centrum van de stad. Het Onafhankelijkheidsmuseum ligt direct naast het hotel.

Hotel Brilant

Saranda

Hotel Brilant ligt op 50 meter van de boulevard van Saranda. Het historische centrum van Saranda bevindt zich op ongeveer 700 meter afstand. Het hotel heeft een lounge met gezellige zitjes. De lichte kamers zijn zeer comfortabel. Op de bovenste verdieping vindt u het restaurant waarvandaan u een prachtig uitzicht over de baai heeft. Rondom de baai vindt u een groot aantal hotels en een prachtige boulevard met de beste restaurants.

Hotel Kalemi 2

Gjirokastra

Hotel Kalemi 2 is gevestigd in een gerestaureeerd Ottomaans huis, midden in de stad Gjirokaster. Het Gjirokaster Castle ligt op drie minuten lopen vanaf het hotel. Het Ethnographic Museum en de Gjirokastra Bazaar bevinden zich beiden op ongeveer vijf minuten afstand van het hotel. Vanaf het terras heeft u een mooi uitzicht op het kasteel en de stad. Het authentieke huis heeft geen lift (2 verdiepingen). Verder is er wifi en parkeergelegenheid aanwezig. In de omgeving van het hotel zijn er diverse bars, restaurants en cafés.

De ruime kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning en koffie- en/of theezetfaciliteiten.

Hotel Vila 60

Tirana

Vila 60 is gebouwd in 1931 en werd gebruikt als verblijf voor de leraren van de 'Harry Fultz' school. In 2012 is het omgebouwd tot hotel waarbij de bestaande architectuur bewaard is gebleven. Vanuit Vila 60 loopt u binnen enkele minuten naar het sfeervolle centrum van Tirana. De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips