Zoek op land, regio of reis

×

Southwest Essentials...

Wijnen, strand en outback

Fly-drive | 15 dagen | Australië

Een mooie en afwisselende reis doo het veelzijdige zuidwesten van Australië. U doorkruist wijngebieden, rijdt over prachtige kustwege en trotseert de echte Australische Outback. Deze reis is - met een binnenlandse vlucht- uitstekend te combineren met een bezoek aan bijv. Sydney of een ander deel van Australië.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive |15 dagen | Australië

Ontdek het veelzijdige zuidwesten van Australië. Tijdens deze 15-daagse reis doorkruist u bekende wijngebieden, rijdt u over prachtige kustwegen langs witte stranden en helderblauwe baaien en trotseert u de echte Australische Outback. U bezoekt onder andere het wijngebied rond Margaret River en volgt de zuidwestkust via Pemberton naar Albany. U ziet dichte bossen met torenhoge karri-bomen en spot mogelijk walvissen voor de kust. Vanuit Esperance maakt u een excursie naar het Cape Le Grand National Park. De kangoeroes die hier veelvuldig het sneeuwwitte strand opzoeken zorgen voor een echt Australisch plaatje. Op weg terug naar Perth doorkruist u de echte Golden Outback en ziet u onder andere de bijzondere rotsformatie van Wave Rock.

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - Perth
Dag 2: Perth
Dag 3: Perth- Bunbury, 168km
Dag 4: Bunbury- Margaret River, 103km
Dag 5: Margaret River
Dag 6: Margaret River- Pemberton, 113km
Dag 7: Pemberton- Albany, 255km
Dag 8: Albany
Dag 9: Albany- Esperance, 478km
Dag 10: Esperance
Dag 11: Esperance- Hyden, 382km
Dag 12: Hyden
Dag 13: Hyden- Perth, 332km
Dag 14: Perth- Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Wilt u langer blijven of de reis aanpassen? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Engelstalig routeboek
- Hertz huurauto
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Maaltijden (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Toegangsgelden nationale parken
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

Dag 1: Amsterdam - Perth

U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt (met overstap) naar Perth, waar u de volgende dag aankomt.

Route: Amsterdam- Perth

Dag 2: Aankomst Perth

Na aankomst in Perth gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. De rest van de dag kunt u de stad verkennen. Perth is een stad met een klein centrum, rustige stranden en vele uitstekende restaurants en bars. U kunt er heerlijk struinen door het centrum of leen een van de gratis fietsen van uw hotel.

Dag 3: Perth - Bunbury

In de ochtend haalt u uw auto op en begint uw reis zuidwaarts over de South Western Highway. U kunt de kustroute blijven volgen, maar wij raden u aan ook het binnenland in te gaan. In het Wellington National Park, nabij het plaatsje Collie, kunt u heerlijke wandelingen maken langs de torenhoge eucalyptusbomen. De vruchtbare Ferguson vallei heeft vele wijnboerderijen en kleinschalige brouwerijen. De dag eindigt in Bunbury, bekend om de vele dolfijnen die hier tot vlak voor de kust komen.

Route: Perth- Bunbury, 168km

Dag 4: Bunbury - Margaret River

Eem korte afstand vandaag. U volgt het kristalheldere water van de Geographe Bay. Onderweg kunt u uitgebreid stoppen om te zwemmen, snorkelen of kajakken. De dag eindigt in Margaret River, een van de bekendste wijngebieden van Australië. Hoewel slechts 3% van de Australische wijnen hier geproduceerd wordt, komt 20% van de eersteklaswijnen uit de Margaret River regio.

Route: Bunbury- Margaret River, 103km

Dag 5: Margaret River

De hele dag in de omgeving van Margaret River. Begin de dag met een ontspannen wandeling langs de kust. Wellicht ziet u wel een van de walvissen, die op hun tocht naar warme oorden, hier regelmatig te zien zijn. Wij raden u aan de rest van de dag de tijd te nemen om de wijnen uit de regio te proeven. Vele wijnhuizen openen graag de deuren voor u.

Dag 6: Margaret River - Pemberton

U vervolgt uw weg naar Pemberton. Dit plaatsje wordt omringd door torenhoge Karri-bomen. De hoge bomen waren vroeger goede uitzichtspunten voor het opsporen van bosbranden. Ook nu nog kunt u enkele bomen beklimmen voor een prachtig uitzicht op de omgeving. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen of fietstochten. Deze regio staat bekend om het vele groete en fruit en de zeldzame truffels die er gevonden worden. Ook hier vindt u wijnhuizen met uitstekende wijnen. De Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling en Pinot Noir uit deze regio zijn wereldwijd geliefd. In Pemberton zelf vindt u een levendige kunstscène, met vele galleries.

Route: Margaret River- Pemberton, 113km

Dag 7: Pemberton - Albany

Houd vandaag uw ogen open, want wellicht ziet u de walvissen voor de kust op weg naar Albany. Onderweg moet u zeker een stop maken in Walpole, waar u in de Valley of the Giants tussen de boomtoppen kunt lopen.

Route: Pemberton- Albany, 255km

Dag 8: Albany

De hele dag in en rondom Albany. In het Torndirrup National Park spuit het oceaanwater met grote snelheid door de gaten in de rotsen. Het centrum van het historische plaatsje Albany staat vol met bijzondere gebouwen, zoals de oude gevangenis, oude tavernes en grote landhuizen.

Dag 9: Albany - Esperance

U vervolgt uw reis en passeert het spectaculair Fitzgerald River National Park, een UNESCO Biosphere. Het is een van de grootste nationale parken van Australië en is het leefgebied van meer dan 1800 unieke plantsoorten, 22 soorten zoogdieren, 200 vogelsoorten en 41 reptielsoorten. Vervolgens komt u weer bij de kust en rijdt u naar Esperance, een mooi kustplaatsje omringd door een prachtig kustlandschap met wit zand en helderblauw water.

Route: Albany- Esperance, 478km

Dag 10: Esperance

De hele dag om de omgeving van Esperance, met maar liefst 5 nationale parken, te verkennen. Bij uw reis is een halve-dagexcursie naar het Cape Le Grand National Park inbegrepen. Hier vindt u sneeuwwitte stranden waarop regelmatig kangoeroes te vinden zijn.

Dag 11: Esperance - Hyden

U rijdt het binnenland in door een gebied dat bekend staat als de Golden Outback. Dit is het niemandsland van de outback op zijn best, waar u slechts af en toe een andere auto tegenkomt. De dag eindigt in het plaatsje Hyden.

Route: Esperance- Hyden, 382km

Dag 12: Hyden

De belangrijkste bezienswaardigheid van Hyden is de mysterieuze Wave Rock. Een 15 meter hoge, 110 meter lange rotsformatie, die als een enorme golf uit het landschap oprijst. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de rots met de veelzeggende naam ‘Hippo’s Yawn’ en de rotstekeningen van Aboriginals in Mulka’s Cave.

Dag 13: Hyden - Perth

Via Corrigin, waar u een bezoek kunt brengen aan het Pioneer Museum en de beroemde hondenbegraafplaats rijdt u terug naar de bewoonde wereld en de stad Perth.

Route: Hyden- Perth, 332km

Dag 14: Perth - Amsterdam

U gaat terug naar de luchthaven, waar u uw huurauto inlevert voor de vlucht naar Amsterdam. U kunt ook doorvliegen naar een andere bestemming in Australië.

Route: Perth- Amsterdam

Dag 15: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Overnachtingen 15-daagse reis

2 nachten Perth, QT Hotel
1 nacht Bunbury, Quality lighthouse
2 nachten Margaret River, Rosewood Guesthouse
1 nacht Pemberton, RAC Karri Valley Resort
2 nachten Albany, The Beach House at Bayside
2 nachten Esperance, Tranquil Retreat B&B
2 nachten Hyden, Wave Rock Motel (Luxury Room)
1 nacht Perth, QT Hotel

Vluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met - indien mogelijk- maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of wilt u onderweg een stopover maken? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken.

Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van Hertz inbegrepen tenzij anders vermeld. Wij bieden de huurauto altijd aan op basis van Max Cover. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, schadeverzekering voor de volledige afkoop van het eigen risico (m.u.v. schade aan boven- en onderkant) en lokale belastingen. Bij 4WD's blijft een eigen risico van AUD 900 bestaan.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een internationaal rijbewijs (te verkrijgen bij ANWB-winkels).

Vanafprijzen

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Wij zullen dit altijd met u overleggen voordat wij tot definitieve boeking over gaan.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Insider Tips
Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Canada!

Perth - Rottnest Island
Voor de kust van Perth ligt een van de uniekste eilanden van Australië, Rottnest Island. Het eiland heeft een mooi binnenland met een aantal zoutmeren en een kust met prachtige baaien, waar u uitstekend kunt zwemmen in het heldere water. U kunt het eiland het beste per fiets bekijken. We regelen dan de ferry-overtocht en fietshuur voor u. Wilt u met een gids op pad gaan, dan regelen wij voor u een dagexcursie per bus in internationaal gezelschap. Op welke manier u ook reist, u zult zeker de unieke eilandbewonder, de quokka, tegenkomen!

Margaret River - Estate Tour en lunch/i>
In klein gezelschap bezoekt u de Voyager Estate, een veelgeprezen wijnhuis in Margaret River. U wandelt door het prachtige gebouw in Kaap-Hollandse stijl en ziet de prachtige tuinen. Uw gids zal u uitgebreid vertellen over de wijnbouw en natuurlijk kunt u ook de wijnen proeven. Deze exclusieve excursie wordt afgesloten met een heerlijke 7-gangenlunch met bijpassende wijnen.
Duur: 4 uur

Margaret River - Full Day Winery and Brewery Tour/i>
Ervaar het allerbeste van Margaret River tijdens deze complete excursie, waarbij u het geweldige eten en de wijnen van de regio proeft. In een kleine groep ziet u beste van Margaret River. De hele dag door genieten u van wijnproeverijen bij drie geweldige wijnhuizen, waaronder enkele kleinere boetiekwijnhuizen die door een familie worden beheerd. Lunch is inbegrepen bij een lokale brouwerij, inclusief een glas bier of wijn bij de lunch.
Duur: 7,5 uur

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een uitgebreide Engelstalige routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

QT Hotel Perth

In het QT Hotel Perth ziet u hoe de zon wegglijdt in de gouden oceaan, treft u de glinsterende industriële luxe aan de Swan River en ziet u hoe elk detail straalt.
Het QT Hotel heeft een opvallende uitstraling, wat zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Van soulbeats, fluorescerende spetters en slangenleer in de liften tot zwart behang met wilde bloemen van smeltend staal, er zit een eigenzinnig DNA in dit moderne, centraal gelegen hotel. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad op het dakterras onder het genot van een heerlijke cocktail, in het QT Hotel Perth komt u helemaal tot rust.

Quality Hotel Lighthouse

Het Quality Hotel Lighthouse is de perfecte locatie voor een ontspannen uitje in Bunbury, de poort naar het zuidwesten. Hier wordt u met open armen ontvangen door het vriendelijke personeel. Op slechts enkele meters van het hotel vindt u de iconische Bunbury-vuurtoren. Of u nu op gezinsvakantie bent, een romantisch uitje heeft of gewoon een pauze nodig heeft, het Quality Hotel Lighthouse heeft alle faciliteiten en diensten om ervoor te zorgen dat u een comfortabel en plezierig verblijf heeft.

Rosewood Guesthouse

Rosewood Guesthouse bevindt zich in prachtig onderhouden tuinen in het hart van Margaret River en is ideaal gelegen om te genieten van alles wat deze prachtige omgeving te bieden heeft: op loopafstand van de restaurants, winkels en galerieën. Daarnaast is deze traditionele Bed & Breakfast gelegen in de wijnstreek van Margaret River. Uw gastheer Keith en gastvrouw Jane bieden warme gastvrijheid, vriendelijke service en heerlijk zelfgemaakt eten. Bovendien laten ze u graag kennismaken met de vele hoogtepunten van de regio.

RAC Karri Valley Resort

Het RAC Karri Valley Resort ligt tussen de torenhoge Karri-bomen in de regio Southern Forests in West-Australië. Campinggasten kunnen genieten van alle populaire activiteiten van het resort op slechts 20 minuten lopen of een korte fietstocht. Deze activiteiten omvatten fietsen, wandelpaden waar u rustig kunt wandelen, minigolf, zwemmen, kanoën, tennis, volleybal, etc. Bovendien grenst de accommodatie aan het Beedelup National Park en de iconische Bibbulmun-baan. Hier kunt u even heerlijk tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving.

The Beach House at Bayside

Zoals de naam misschien al doet vermoeden, combineert dit charmante pension een frisse en kleurrijke Toscaanse villastijl met een prachtige locatie, op korte loopafstand van het strand. The Beach House at Bayside overtreft alle verwachtingen en is een luxe boetiekhotel, gunstig gelegen buiten de duinen langs Middleton Bay en op een steenworp afstand van Albany Golf Links. The Beach House biedt een intieme en ontspannen sfeer, waarbij uw gastheer Keith en gastvrouw Janet u welkom heten om te genieten van heerlijk eten en fantastische wijn in hun prachtige omgeving.

Tranquil Retreat B&B

Tranquil Retreat biedt heerlijke bed & breakfast-accommodatie in een luxe huis op slechts vijf minuten ten oosten van het centrum van Esperance. Esperance is uitgeroepen tot de beste toeristische bestemming in West-Australië en de op een na beste toeristische bestemming in heel Australië. Tranquil Retreat biedt een ontspannen sfeer, vrede, schoonheid en rust. Deze accommodatie bevindt zich namelijk te midden van 16 hectare struikgewas, waar u kunt genieten van veel bijzondere vogels en spectaculaire uitzichten.

Wave Rock Motel

Ontspan en kom tot rust na een dag vol avontuur in echt comfort in de eersteklas hotelaccommodatie van Hyden, het Wave Rock Hotel. Dit hotel biedt u uitzicht op het pittoreske zwembad en de prachtige tuinen van Billabong. Het hotel is gelegen nabij de Wheatbelt-stad Hyden, hier vindt u een van de meest herkenbare landvormen van Australië. Hier bevindt zich namelijk de bekende rots, deze stijgt 15 meter boven de grond, is meer dan 100 meter lang en ziet eruit als een gigantische golf van veelkleurig graniet. Maak een boswandeling rond de rots om inheemse bloemen en vogels te zien. In het Wave Rock Hotel kunt u terecht voor spectaculaire herinneringen en een geweldig avontuur.

QT Hotel Perth

In het QT Hotel Perth ziet u hoe de zon wegglijdt in de gouden oceaan, treft u de glinsterende industriële luxe aan de Swan River en ziet u hoe elk detail straalt.
Het QT Hotel heeft een opvallende uitstraling, wat zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Van soulbeats, fluorescerende spetters en slangenleer in de liften tot zwart behang met wilde bloemen van smeltend staal, er zit een eigenzinnig DNA in dit moderne, centraal gelegen hotel. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad op het dakterras onder het genot van een heerlijke cocktail, in het QT Hotel Perth komt u helemaal tot rust.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips