Zoek op land, regio of reis

×

Wandelen in natuurpark de Harz...

Wandelen in de natuur van de Harz

Roadtrip | 8 dagen | Duitsland

De prachtige natuur, de karakteristieke plaatsjes met vakwerkhuizen en een uitgebreid wandelnetwerk, maken de Harz tot een ideale vakantiebestemming voor wandelaars. Tijdens deze reis verblijft u op twee plaatsen in deze veelzijdige regio.

Vanaf 693,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 26/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Roadtrip | 8 dagen | Duitsland

Tijdens deze reis verblijft u 3 nachten in het noordelijke en 4 nachten in het oostelijke deel van de Harz. Het noordelijke deel, de Oberharz, bestaat vooral uit naaldwoud en omvat de hoogste toppen van de Harz, waaronder de Brocken (1142 m). De Unterharz in het oosten haalt hoogten tot ca. 400 meter en wordt gekenmerkt door landbouwgebieden en gemengd bos. Beide regio's lenen zich uitstekend voor het maken van wandeltochten. U kunt een deel van de bekende Harzer Hexenstieg lopen of wandelen door de kloof van de Bode-rivier. Ook kunt u er historische plaatsen, zoals Quedlinburg en Wernigerode bezoeken. U verblijft tijdens deze reis in zeer sfeervolle hotels, gevestigd in een voormalig klooster en een historisch landhuis.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Duitsland - Braunlage, Relexa Harz-Wald Braunlage
Dag 2: Braunlage, Relexa Harz-Wald Braunlage
Dag 3: Braunlage, Relexa Harz-Wald Braunlage
Dag 4: Braunlage - Aschersleben, Villa Westerberge
Dag 5: Aschersleben, Villa Westerberge
Dag 6: Aschersleben, Villa Westerberge
Dag 7: Aschersleben, Villa Westerberge
Dag 8: Einde reis.

Inclusief

- Overnachtingen in genoemde accommodaties
- Dagelijks ontbijt
- Gratis entree Grafikstiftung Neo Rauch
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Autohuur (optioneel)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 3: Op de grens tussen Oost en West

U verlaat Nederland en langzaamaan ziet u de granieten kliffen van het Harzgebergte voor u opdoemen. De eerste drie nachten van de reis verblijft u aan de noordzijde van dit populaire natuurgebied. In Goslar ligt het unieke Kloosterhotel Wöltingerode. Het hotel is mooi gelegen in een landelijke omgeving en wordt omgeven door prachtige tuinen. Vanuit het hotel zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de noordelijke Harz eenvoudig te bereiken.

De Harz biedt veel mogelijkheden voor het maken van wandelingen. U kunt een deel van de bekende Harzer-Hexen-Stief lopen, een tocht van bijna 100 kilometer, die opgedeeld is in kortere trajecten. Met name het traject over de berg Brocken is indrukwekkend. De Brocken is de hoogste bergtop van het Harzgebergte en lag vroeger op de grens tussen Oost- en West-Duitsland. Deze oude grens, tegenwoordig Das Grüne Band genoemd, omvat een natuurgebied met een prachtige ongerepte flora en fauna, maar ook nog oude grenstorens en een openluchtmuseum. Ten zuiden van Blankenburg rijzen bijzondere rotsformaties boven het landschap uit. Deze 'Duivelsmuur' is al eeuwenlang omgeven door sagen en legenden. Een wandelroute voert u langs de rotsformaties.

Uw hotel ligt in Braunlage, in de buurt van Goslar, één van de interessantste steden in de regio. Goslar was vroeger een vrije keizerlijke stad, die bekend stond als het 'Rome van het Noorden'. Hier was het centrum van het christendom. Het romaanse paleis, Kaiserpfalz Goslar, biedt een geweldig uitzicht over de stad. In de Rammelsberg was vroeger een zilver- en kopermijn gevestigd. De mijnen die, in 1988 zijn gesloten zijn, samen met de oude binnenstad van Goslar, opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Goslar staat vol met prachtige vakwerkhuizen en kerken langs met oude stenen geplaveide straten. Op het centrale plein drinken de inwoners van Goslar bij mooi weer een drankje op een van de vele terrassen.

Route: Aankomst in Duitsland - Braunlage, 450 km (vanuit Utrecht)

Dag 4 - 7: Unesco-steden en diepe canyons

U rijdt een korte afstand in oostelijke richting en arriveert bij uw hotel voor de laatste 4 nachten. Als u de slotpoort door rijdt, ziet u de historische villa al liggen. Welkom in Villa Westerberge. Vlakbij ligt het plaatsje Aschersleben, dat vanwege de ligging ook wel de 'Poort naar de Harz' wordt genoemd. Het gezellige centrum is een bezoek waard. De Duitse schilder Neo Rauch groeide op in dit charmante plaatsje. Het museum Grafikstiftung Neo Rauch heeft het gehele grafische oeuvre van de kunstenaar in beheer. Boekt u bij Style in Travel, dan is gratis entree tot het museum inbegrepen! In de nabije omgeving liggen historische plaatsen, zoals Quedlinburg en Wernigerode. Hier sieren al eeuwenlang honderden vakwerkhuizen het straatbeeld. Wernigerode was vroeger een belangrijke middeleeuwse hoofdstad. Ook nu nog torent het oude kasteel uit boven de stad. De oude binnenstad van Quedlinburg lijkt uit een sprookjesboek te komen. Niet voor niets staat deze op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Een van de mooiste wandelingen in dit deel van de Harz voert u vanuit het plaatsje Thale door het dal van de Bode-rivier. Tijdens deze drie uur durende wandeling loopt u door bossen, weides met wilde bloemen en door de diepe kloof van de rivier. Een aanrader!

Route: Braunlage - Ascherleben, 80 km

Dag 8: Einde reis

U keert terug naar Nederland, waar de reis eindigt.

Route: Aschersleben - einde reis, 530 km (naar Utrecht)

Overnachtingen 8-daagse reis

3 nachten Braunlage, Relexa Harz-Wald Braunlage
4 nachten Aschersleben, Villa Westerberg

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heeft u alle vrijheid om zelf de route te bepalen. U kunt zoveel bagage meenemen als u zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in uw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet!

Heeft u geen of een wat oudere auto? Heeft u een lease auto met een beperkt aantal kilometers? Wij bieden tevens de optie om via Avis, onze vaste partner in Europa, een huurauto vanuit Nederland te reserveren. In het boekingsproces vindt u de opties. Style in Travel en AVIS zorgen voor een onbezorgde vakantie!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Relexa Hotel Harz-Wald Braunlage

het charmante familiehotel in het hart van het Harz gebergte. Idyllisch gelegen aan de rand van Braunlage direct aan de voet van de Wurmberg. Midden in de natuur om diep adem te halen en tot rust te komen. Ontdek de rijkdom en diversiteit van het noordelijkste middelgebergte van Duitsland, de HARZ, dat tot de middeleeuwen "Hart" werd genoemd, wat bergbos betekent. Dit bergbos is vandaag de dag nog steeds magisch en mystiek voor bezoekers - gecombineerd met de talrijke mogelijkheden voor een breed scala aan vakantiemogelijkheden voor jong en oud.

Villa Westerberge

Dit indrukwekkende hotel is gelegen tegen de Oostkant van de Harz. Als u de slotpoort doorrijdt ziet u de historische villa al liggen. U rijdt via de oprijlaan langs het grote meer richting de parkeerplaats nabij de villa waar u hartelijk wordt ontvangen in historische ambiance. Het hotel beschikt over keurige kamers met complete badkamer. U geniet hier vooral van uw rust. U kunt buiten op het terras zitten en heerlijk een drankje nemen. Of u neemt de tijd om een heerlijk boek in een van de lounges te lezen. Of u bezoekt de sauna en fitnessruimte. Wij raden u aan om het diner in de villa te gebruiken. U waant zich vele tientallen jaren terug in de tijd en geniet van veelal regionale gerechten. Aschersleben heeft een levendig centrum en is zeer een bezoek waard. Het Stadtisches Museum geeft u een goede uitleg over de historie van de stad en de omgeving. Onze klanten ontvangen een gratis entree tot de Grafikstiftung Neo Rauch.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips