Zoek op land, regio of reis

×

Natuur & Steden in West- en Oost-Duitsland...

Natuurparken Teutoburgerwald en de Harz, Dresden en verblijf in unieke hotels

Roadtrip | 15 dagen | Duitsland

Ga op avontuur in de natuur van het Teutoburger Wald en de Harz, bezoek charmante dorpen en dompel u onder in de cultuur van Dresden en Leipzig. Tijdens deze reis doorkruist u Duitsland van West naar Oost.

Vanaf 1182,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 24/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Roadtrip | 15 dagen | Duitsland

Deze complete reis voert u in 15 dagen door de mooiste natuurparken en langs bruisende steden. De reis brengt u van de natuur van het Teutoburger Wald naar de Harz, waar u de voormalige grens tussen West- en Oost-Duitsland passeert. Oude DDR-steden zoals Dresden en Leipzig staan vervolgens op het programma. Zie hoe deze steden zich inmiddels ontwikkelen tot bruisende metropolen, die klassiek en modern weten te verenigen. Op de terugreis heeft u wederom tijd om te wandelen in de Harz en het Teutoburger Wald. U overnacht in sfeervolle hotels met uitstekende faciliteiten.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Duitsland - Horn, Waldhotel Bärenstein
Dag 2: Horn, Waldhotel Bärenstein
Dag 3: Horn, Waldhotel Bärenstein
Dag 4: Horn - Braunlage, Relexa Harz-Wald Braunlage, 140 km
Dag 5: Braunlage, Relexa Harz-Wald Braunlage
Dag 6: Braunlage, Relexa Harz-Wald Braunlage
Dag 7: Braunlage - Radebeul (Dresden), City Hotel Dresden Radebeul, 290 km
Dag 8: Radebeul (Dresden), City Hotel Dresden Radebeul
Dag 9: Radebeul (Dresden) - Aschersleben, Villa Westerberge, 200 km
Dag 10: Aschersleben, Villa Westerberge
Dag 11: Aschersleben, Villa Westerberge
Dag 12: Aschersleben - Hagen am Teutoburgerwald, Landhotel Buller, 320 km
Dag 13: Hagen am Teutoburgerwald, Landhotel Buller
Dag 14: Hagen am Teutoburgerwald, Landhotel Buller
Dag 15: Einde reis

Inclusief

- Overnachtingen in genoemde hotels
- Dagelijks ontbijt
- Gratis entree Grafikstiftung Neo Rauch bij Villa Westerberge
- Fruit in de kamer in Landhotel Buller
- Wandel- en fietsroutes in de omgeving bij Landhotel Buller
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Autohuur (optioneel)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 3: Het Teutoburger Wald

De reis begint op korte afstand van de Nederlandse grens in het Teutoburger Wald in Noord-Rijn Westfalen. Het kenmerkt zich door een uitgestrekt bosgebied en pittoreske stadjes. Bij het plaatsje Horn, in het zuidoostelijk deel van het Teutoburger Wald, vindt u Waldhotel Bärenstein. Dit is een typisch Duits hotel met een grote tuin en een mooi terras waar u bij mooi weer heerlijk geniet van een drankje.
Vanuit uw hotel loopt u zo naar een van de bekendste bezienswaardigheden van het Teutoburger Wald, de Externsteine. Deze in totaal dertien zandstenen zuilen werden zo'n 70 miljoen jaar geleden gevormd en strekken zich over honderden meters uit. De hoogste zuilen bereiken een hoogte van circa 40 meter. Wij raden u aan om ook zeker een bezoek te brengen aan Paderborn. Een van de mooiste kastelen van het Teutoburgerwoud is het Slot Neuhaus, bij Paderborn. Niet alleen het bijzonder mooie paleis, maar ook de uitgestrekte tuinen zijn een bezoek waard.

Route: Aankomst in Duitsland - Horn-Bad Meinberg, 325 km (vanaf Utrecht)

Dag 4 - 6: Op avontuur in de Harz

U vervolgt de reis oostwaarts en langzaamaan ziet u de granieten kliffen van het Harzgebergte voor u opdoemen. De komende nachten verblijft u aan de noordzijde van dit populaire natuurgebied. De Harz biedt veel mogelijkheden voor het maken van wandelingen. U kunt een deel van de bekende Harzer-Hexen-Stief lopen, een tocht van bijna 100 kilometer, die opgedeeld is in kortere trajecten. Met name het traject over de berg Brocken is indrukwekkend. De Brocken is de hoogste bergtop van het Harzgebergte en lag vroeger op de grens tussen Oost- en West-Duitsland. Deze oude grens, tegenwoordig Das Grüne Band genoemd, omvat een natuurgebied met een prachtige ongerepte flora en fauna, maar ook nog oude grenstorens en een openluchtmuseum. Uw hotel ligt in de buurt van Goslar, een van de interessantste steden in de regio. Het romaanse paleis, Kaiserpfalz Goslar, biedt een geweldig uitzicht over de stad. Goslar staat vol met prachtige vakwerkhuizen en kerken langs met oude stenen geplaveide straten.

Route: Horn - Braunlage. 140 km

Dag 7 - 8: Dresden: Florence aan de Elbe

Verder oostwaarts ligt de stad Dresden, een bruisende stad aan de Elbe, met barokke en rococo-architectuur. Een wandeling door de oude stad voert u terug naar het weelderige verleden van Dresden, met zijn grote paleizen en kathedralen. Deze historische locaties zijn getrouw gereconstrueerd na de Tweede Wereldoorlog, De stad is niet alleen beroemd om zijn drie belangrijke bezienswaardigheden - het barokke Zwingerpaleis, de Semperoper en de Frauenkirche - maar ook om het Brühlterras en het Koninklijk Paleis, de Elbe-kastelen op de heuvel van Loschwitz en de exclusieve villa's van de Blasewitz. Dresden beschikt ook over een aantal belangrijke kunstcollecties, met kunstschatten als De Sixtijnse Madonna van Rafael, die te vinden is in het Zwingerpaleis. De bloeiende hedendaagse kunstgemeenschap van de stad is te vinden in de wijk Neustadt, waar u langs de smalle paadjes eigenzinnige kunstinstallaties, galerijen, straatgraffiti en kleurrijke gevels kunt tegenkomen.
Wilt u de natuur opzoeken? Ga dan naar het Elbsandsteingebirge, aan de grens met Tsjechië.

U verblijft in een comfortabel hotel in Radebeul, vlakbij Dresden.

Route: Goslar - Radebeul (Dresden), 290 km

Dag 9 - 11: Terug in de Harz

Op weg terug westwaarts kunt u een bezoek brengen aan muziekstad Leipzig. Deze voormalige Oost-Duitse stad is vooral befaamd om de vele componisten die hier hebben gewerkt. U kunt er een kijkje nemen in het voormalige huis van Felix Mendelssohn Bartholdy of in de Thomaskirche, waar Johann Sebastian Bach koorleider was. Bezichtig de gotische Nikolaikirche, een hallenkerk met prachtige kapitelen en plafondschilderingen en het mooie Altes Rathaus, voordat u verder naar het westen rijdt. De komende dag brengt u door in Aschersleben, de oostelijke 'Poort naar de Harz'. De Duitse schilder Neo Rauch groeide op in dit charmante plaatsje. Het museum Grafikstiftung Neo Rauch heeft het gehele grafische oeuvre van de kunstenaar in beheer. Boekt u bij Style in Travel, dan is gratis entree tot het museum inbegrepen! In de nabije omgeving liggen historische plaatsen, zoals Quedlinburg en Wernigerode. Hier sieren al eeuwenlang honderden vakwerkhuizen het straatbeeld.

Eén van de mooiste wandelingen in dit deel van de Harz voert u vanuit het plaatsje Thale door het dal van de Bode-rivier. Tijdens deze drie uur durende wandeling loopt u door bossen, weides met wilde bloemen en door de diepe kloof van de rivier. Een aanrader! U overnacht in het statige landhuis van Villa Westerberge.

Route: Radebeul (Dresden) - Aschersleben, 200 km

Dag 12 - 14: Wandelen en fietsen in het Teutoburger Wald

De laatste dagen van de reis verblijft u in het noordelijke deel van het Teutoburger Wald, even ten zuiden van Osnabrug. Hier verblijft u in het gemoedelijke familiehotel Landhotel Buller. Een heerlijke plek als uitvalsbasis voor tochten door de omgeving. Van het hotel ontvangt u verschillende suggesties voor wandel- en fietsroutes. Landhotel Buller ligt midden in een van de natuurparken van het Teutoburger Wald, die door Unesco op de lijst van Geoparken wordt vermeld. Door deze natuur loopt de 156 kilometer lange Hermannsweg, die in kortere wandelingen is opgedeeld. De Hermanssweg voert u, vlakbij uw hotel, langs de Dörenther Klippen, een 4 kilometer lange strook van zandsteenrotsen die wel tot 20 meter hoog zijn.

U vindt u veel leuke dorpjes en oude kastelen in de omgeving. Vlakbij uw hotel ligt het plaatsje Tecklenburg, een van de leukste stadjes in het Teutoburger Wald. Het heeft een gezellig centrum met karakteristieke vakwerkhuizen, een oude stadspoort en een middeleeuws plein. Bad Iburg beschikt over een kasteel en Benedictijnerabdij uit de 11e eeuw.

Route: Aschersleben - Hagen am Teutoburgerwald, 320 km

Dag 15: Einde reis

U keert terug naar Nederland, waar de reis eindigt.

Route: Hagen am Teutoburgerwald - einde reis, 220 km (naar Utrecht)

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten in Horn, Waldhotel Bärenstein
3 nachten in Braunlage, Relexa Harz-Wald Braunlage
2 nachten in Radebeul (Dresden), Cityhotel Dresden Radebeul
3 nachten in Aschersleben, Villa Westerberge
3 nachten in Hagen am Teutoburgerwald, Landhotel Buller

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heeft u alle vrijheid om zelf de route te bepalen. U kunt zoveel bagage meenemen als u zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in uw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet!

Heeft u geen of een wat oudere auto? Heeft u een lease auto met een beperkt aantal kilometers? Wij bieden tevens de optie om via Avis, onze vaste partner in Europa, een huurauto vanuit Nederland te reserveren. In het boekingsproces vindt u de opties. Style in Travel en AVIS zorgen voor een onbezorgde vakantie!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Waldhotel Barenstein

Dit hotel, gelegen midden in het Teutoburgerwald, is een typisch Duits hotel. Vriendelijk personeel, goede kwaliteit en alle faciliteiten die u kunt wensen. De kamers zijn compleet ingericht met gratis internet, grotendeels met badkamer en balkon. Het hotel beschikt over een grote tuin en een mooi terras waar u bij mooi weer heerlijk geniet van een drankje. Relaxen kunt u in het overdekte zwembad, de sauna's, de spa, het stoombad of in de fitnessruimte. Hotel Bärenstein heeft meerdere restaurants die alle uitkomen op het centrale punt waar het ontbijtbuffet staat opgesteld. U wordt gastvrij onthaald en geïnformeerd over alle activiteiten en bezienswaardigheden in de directe omgeving. Een absolute must is bezoek aan de nabijgelegen wereldberoemde Externsteine.

Relexa Hotel Harz-Wald Braunlage

het charmante familiehotel in het hart van het Harz gebergte. Idyllisch gelegen aan de rand van Braunlage direct aan de voet van de Wurmberg. Midden in de natuur om diep adem te halen en tot rust te komen. Ontdek de rijkdom en diversiteit van het noordelijkste middelgebergte van Duitsland, de HARZ, dat tot de middeleeuwen "Hart" werd genoemd, wat bergbos betekent. Dit bergbos is vandaag de dag nog steeds magisch en mystiek voor bezoekers - gecombineerd met de talrijke mogelijkheden voor een breed scala aan vakantiemogelijkheden voor jong en oud.

Cityhotel Dresden Radebeul

Cityhotel Dresden Radebeul ligt op ca. 5 km van het stadscentrum in de rustige wijk Radebeul. et hotel heft o.a. twee restaurants, bar en in het hoofdgebouw van het hotel kunt u gebruik maken van de wellness- en fitnessfaciliteiten. Ook is er een tuin en een terras met uitzicht op lokale wijngaarden.
Iedere comfortabele kamer van het hotel beschikt over airconditioning, tv, wifi, een kluisje en een bureau. Als u wilt ontspannen, kunt u terecht bij het zwembad, de sauna en de hot tub. Ook kunt u genieten van een massage en kunt u gebruikmaken van het fitnesscentrum in een nabijgelegen hotel.
Na 3 km bent u op de snelweg A4 en het stadscentrum van Dresden bereikt u na 20 minuten in de tram.

Villa Westerberge

Dit indrukwekkende hotel is gelegen tegen de Oostkant van de Harz. Als u de slotpoort doorrijdt ziet u de historische villa al liggen. U rijdt via de oprijlaan langs het grote meer richting de parkeerplaats nabij de villa waar u hartelijk wordt ontvangen in historische ambiance. Het hotel beschikt over keurige kamers met complete badkamer. U geniet hier vooral van uw rust. U kunt buiten op het terras zitten en heerlijk een drankje nemen. Of u neemt de tijd om een heerlijk boek in een van de lounges te lezen. Of u bezoekt de sauna en fitnessruimte. Wij raden u aan om het diner in de villa te gebruiken. U waant zich vele tientallen jaren terug in de tijd en geniet van veelal regionale gerechten. Aschersleben heeft een levendig centrum en is zeer een bezoek waard. Het Stadtisches Museum geeft u een goede uitleg over de historie van de stad en de omgeving. Onze klanten ontvangen een gratis entree tot de Grafikstiftung Neo Rauch.

Landhotel Buller

In Landhotel Buller krijgt u de service die u mag verwachten van een familiehotel. Tegenwoordig staat het hotel onder leiding van Sophia, de vierde generatie van de familie Buller. Het landelijk gelegen hotel is gelegen in het Teutoburgerwald ten zuiden van Osnabrück. U vindt hier ruim 40 kamers, alle keurig ingericht en uiteraard voorzien van een complete badkamer. Tegen een toeslag kunt u een kamer met balkon reserveren. Het hotel beschikt over een klein overdekt zwembad, jacuzzi, solarium, sauna en een restaurant van topkwaliteit, bekend in de omgeving. Het ontbijtbuffet is rijk aan lokale producten uit Niedersaksen. Landhotel Buller is een ideaal uitgangspunt voor wandel- en fietstochten of een cultureel bezoek aan de diverse musea.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips