Zoek op land, regio of reis

×

Luther- en Bachreis Duitsland onder leiding van Andries Knevel...

Culturele reis | 6 dagen | Duitsland | 22 - 27 mei 2023

Maak gedurende deze 6-daagse reis kennis met het leven van Maarten Luther en Johann Sebastian Bach. Bezoek de plekken die belangrijk in hun leven zijn geweest en waar de nalatenschap zichtbaar is. Vanuit Nederland reist u per touringcar naar Duitsland.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 6 dagen | Duitsland | 22 - 27 mei 2023

GEEN PLAATS MEER BESCHIKBAAR!

Luther spijkerde zijn 95 stellingen op de deur in Wittenberg en maakte zo een begin aan wat de grootste kerkvernieuwing aller tijden werd: de Reformatie. In het voorjaar maken we een reis naar Midden-Duitsland en bezoeken we de plekken die belangrijk zijn geweest voor de vorming van Luther en waar zijn nalatenschap zichtbaar is.
Naast Maarten Luther verdiepen we ons tevens in het leven van de wereldberoemde componist Johann Sebastian Bach. We bezoeken onder andere zijn geboorteplaats en nemen u mee naar de plekken waar Bach nog altijd aanwezig is.

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Andries Knevel.
Andries Knevel is theoloog, schrijver en spreker en bekend van onder andere ‘Het Elfde Uur’, ‘Toen was geloof heel gewoon’, ‘Andries’ en ‘Groot nieuws’.

Route in het kort

Dag 1: Reis per touringcar via Keulen naar Eisenach
Dag 2: Eisenach en de Wartburg
Dag 3: Eisenach - Erfurt - Kamp Buchenwald - Weimar
Dag 4: Weimar - Leipzig
Dag 5: Leipzig - Wittenberg - Leipzig
Dag 6: Leipzig - Nederland

Inclusief

- Vervoer per luxe touringcar gedurende de gehele reis
- Vijf overnachtingen inclusief ontbijt en diner
- Begeleiding van Andries Knevel
- Lezing gedurende de reis
- Excursies en entreegelden
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches gedurende de reis
- De drankjes gedurende de maaltijden
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Foto's, credit Unsplash

Dag 1: Per touringcar naar Eisenach

U reist vandaag per luxe touringcar vanuit Nederland naar Eisenach.Onderweg maken we een stop in Keulen waar we een kort bezoek aan de Dom van Keulen brengen. Aansluitend rijden we verder naar Eisenach waar vanavond het diner in uw hotel geregeld is.

Route: Nederland - Eisenach

Dag 2: Eisenach en de Wartburg

Ontbijt in het hotel.
We starten de dag met een bezoek aan het Unesco Werelderfgoed de Wartburg. In deze hooggelegen en indrukwekkende burcht woonde Maarten Luther van 1521-1522 onder de schuilnaam Jonker Jörg. Gedurende 10 maanden bracht hij zijn tijd door met het vertalen van het Nieuwe Testament in het Duits. Met Luther begon de Reformatie in Duitsland; de sporen van Luther vinden we overal terug in Eisenach. Vanmiddag maken we een wandeling door Eisenach. We bezoeken de oude stad, het Luther huis, het Luther monument en de de St. George kerk. Maar ook Bach heeft zijn sporen achtergelaten in Eisenach; we bezoeken zijn geboortehuis en het Bach museum.
Diner in uw hotel in Eisenach

Dag 3: Op weg naar Weimar

Ontbijt in het hotel.
We rijden met de touringcar naar Erfurt, de hoofdstad van Thüringen. Erfurt is tevens de stad waar Luther heeft gestudeerd en waar hij in 1511 toe trad tot het Augustijner Klooster. We maken een wandeling door Erfurt en bezoeken dit klooster evenals het Luthermonument, de kathedraal en het kerkencomplex van de Mariendom en de Severikerk, gelegen midden in de stad op een heuvel. Onderweg naar Weimar maken we een stop bij Kamp Buchenwald, het concentratiekamp waar in 1944 Dietrich Bonhoeffer gevangen heeft gezeten.
Diner in uw hotel in Weimar

Route: Eisenach - Kamp Buchenwald - Weimar

Dag 4: Weimar en Leipzig

Ontbijt in het hotel.
De geschiedenis van de Reformatie en Maarten Luther zijn onlosmakelijk verbonden met Weimar. Weimar, wederom een Unesco stad, is bekend vanwege de componist Listz, de dichters Schiller en Goethe en Lucas Cranach, de schilder van de Reformatie. We bezoeken in Weimar het Altaarstuk in de Petrus en Pauluskerk en de Cranach Galerie. Aansluitend rijden we naar Leipzig en maken we een wandeling door deze stad, tevens het centrum van boekdrukkunst. We wandelen langs het huis van drukker Melchior Lotter, bezoeken het oude stadhuis en de Thomas Kirche waar voor het eerst de Matthäus-Passion van Bach werd uitgevoerd.
Diner in uw hotel in Leipzig

Route: Weimar - Leipzig

Dag 5: Wittenberg

Ontbijt in het hotel.
Vanmorgen bezoeken we Lutherstad Wittenberg, de bakermat van de Reformatie. In Wittenberg spijkerde Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen op de deur van de slotkerk. We bezoeken het vroegere woonhuis van Luther, de Slotkerk en het Melanchtonhaus.
Diner in uw hotel in Leipzig

Route: Leipzig - Wittenberg - Leipzig

Dag 6: Terug naar Nederland

Ontbijt in het hotel.
We rijden vandaag weer terug naar Nederland.

Route: Leipzig - Nederland

Overnachtingen | 6-daagse cultuur reis

2 nachten 4* Landhotel Ate Fliegerschule golfhotel - Eisenach
1 nacht 4* Hotel Leonardo - Weimar
2 nachten 4* Hotel Belmond - Leipzig

Vervoer per touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd per luxe touringcar vanuit verschillende locaties in Nederland - onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen

07:45 uur touringcar gereed staan
08:00 uur vertrek Station Sloterdijk, Kiss & Ride Radarweg (bovenzijde aan de weg)
08:30 uur verzamelen Utrecht
08:35 uur aankomst bij Utrecht CS, Jaarbeursplein 24 (Kiss & Ride Westzijde)
08:45 uur vertrek Utrecht
10:00 uur aankomst La Place Restaurant in Bruchem, aan de A2
10:10 uur vertrek Bruchem

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 20 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Om deel te nemen aan deze reis dient u goed ter been te zijn.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Andries Knevel

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Andries Knevel.
Andries Knevel is theoloog, schrijver en spreker en bekend van onder andere ‘Het Elfde Uur’, ‘Toen was geloof heel gewoon’, ‘Andries’ en ‘Groot nieuws’.

Land- und Golfhotel Alte Fliegerschule

Het 4-sterren Land- und Golfhotel Alte Fliegerschule ligt aan de rand van de stad Eisenach. Het hotel wordt omgeven door een prachtig weide- en boslandschap. Het hotel was oorspronkelijk een vliegschool.Het hotel beschikt over 58 comfortabel ingerichte hotelkamers. De ruime en gezellige twee- en eenpersoonskamers zijn voorzien van een bad of douche/toilet, föhn, televisie, een telefoon, bureau en kluis. Geniet van de verse en seizoensgebonden gerechten in het historische restaurant Bel Air of op het zonneterras van de landingsbaan.

Hotel Leonardo Weimar

Het Leonardo Hotel Weimar ligt op slechts een paar minuten van de historische oude stad. Het hotel biedt 294 comfortabele kamers. Het restaurant en de gezellige hotelbar zorgen voor uw culinaire welzijn. De wellness- en fitnessruimte met binnenzwembad, sauna en fitnessstudio is beschikbaar voor uw ontspanning. Geniet van een rondje bowlen op de eigen bowlingbaan in de bistro van het hotel.

Hotel Belmondo

Hotel Belmondo Leipzig – Wiedemar ligt in het noorden van Leipzig. De stad Leipzig met zijn historische stadscentrum liggen op korte afstand van het hotel. Dit 4-sterrenhotel biedt zijn gasten 104 kamers die zijn uitgerust met bad/douche, toilet, telefoon en een televisie. Het hotel heeft 8 vergaderzalen op een totale oppervlakte van 450 vierkante meter. Daarnaast heeft het Belmondo Leipzig – Wiedemar een aantrekkelijke wellnessruimte met een sauna, een solarium, een stoombad en een fitnessruimte.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips