Zoek op land, regio of reis

×

Beatlesreis Liverpool onder leiding van Beatleskenners Ron Bulters en Paul van Riet...

Culturele reis | 4 dagen | Liverpool |15-18 juni 2024

Maak kennis met Liverpool, de stad van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr.

Gegarandeerd vertrek op 15 juni 2024! Voor deze reis zijn er geen plaatsen meer beschikbaar.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | Liverpool | 15-18 juni 2024

De erfenis van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr is gigantisch en laat nog steeds haar sporen na in het huidige muzieklandschap. In samenwerking met Beatlesfanclub.nl organiseert Style in Travel Groepsreizen een 4-daagse Beatlesreis naar Liverpool.

De reis wordt begeleid door Ron Bulters en Paul van Riet.

Als voorzitter van Beatlesfanclub.nl praat Ron regelmatig in het openbaar over The Beatles, zoals bij openingen van tentoonstellingen of in de media. Ron heeft al jarenlang een wekelijkse rubriek op NH Radio over The Beatles, schrijft regelmatig over ze of interviewt mensen die met The Beatles te maken hebben gehad. Hij is als eigenaar van een platenzaak in Alkmaar een wandelende muziekencyclopedie, maar over geen band weet hij zoveel mooie verhalen en leuke anekdotes als over The Beatles!

In een vorig leven moet Paul in Liverpool gewoond hebben, want weinig Nederlanders houden zo veel van deze stad. Paul kent de stad op zijn duimpje en bezocht regelmatig alle Beatles-gerelateerde plekjes. Ook die door de meeste reisleiders in Liverpool gemeden worden of bij hen niet eens bekend zijn. Paul schrijft prachtige blogs over Liverpool op Beatlesfanclub.nl die ooit ongetwijfeld in boekvorm zullen verschijnen.

Gegarandeerd vertrek op 15 juni 2024! Voor deze reis zijn er geen plaatsen meer beschikbaar.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, Bezoek aan de Beatles Story - Cashbah Coffee Club - hotel in Liverpool
Dag 2: Bustour Liverpool
Dag 3: Beatles' Childhood Homes Tour
Dag 4: Magical Beatles Museum - transfer - vlucht naar Amsterdam

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Liverpool-Amsterdam, inclusief een klein stuk handbagage
- Drie overnachtingen in Liverpool, inclusief ontbijt
- Transport op gedurende de reis
- Begeleiding van Beatles-kenners Ron Bulters en Paul van Riet
- Excursies en entreegelden
- Calamiteitenfonds, 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners gedurende de reis
- Andere entreegelden dan vermeld
- De kosten voor de taxi op dag drie
- City taks, ter plaatse te betalen

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht - Beatles Story - Casbah Coffee Club

Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Liverpool. Na aankomst en paspoortcontrole op Liverpool John Lennon Airport kan het standbeeld van John Lennon worden bezocht en kunnen de muurteksten van de Lennon songs worden bekeken. Buiten het luchthavengebouw staat de Yellow Submarine.
De bus brengt ons vervolgens naar Albert Dock waar de Beatles Story wordt bezocht. De audio tour geeft een helder beeld van de geschiedenis van The Beatles, vanaf de eerste optredens van The Quarrymen tot aan het opbreken van de band in april 1970. Aan het einde van de tour wordt aandacht besteed aan de solo carrières van John, Paul, George en Ringo. Koffie en een lichte lunch kunnen in het Fab Four Café worden besteld.
We steken de brug over om het John Lennon Peace Monument te bekijken. Dat werd op 9 oktober 2010, de dag waarop John Lennon zeventig jaar zou zijn geworden, onthuld door Cynthia Lennon, de eerste echtgenote van John. Met de bus rijden we naar West Derby, waar de Casbah Coffee Club is gevestigd. Onderweg passeren we nog de Grafton Rooms en de Locarno, twee plaatsen waar The Beatles een aantal keren in 1962 en 1963 hebben opgetreden. Als er één plek in Liverpool is die de geboorteplaats van The Beatles genoemd mag worden, is het wel de Casbah, waar we een rondleiding krijgen. Daarna is het tijd om in te checken bij Hotel Ibis.

Dag 2: City tour Liverpool

Ontbijt in het hotel.
Vertrek per bus voor een tour door Liverpool waarbij we langs allerlei Beatles gerelateerde plaatsen rijden. Zo komen we langs het pand waar Percy Phillips' Sound Recording Services was gevestigd en The Quarrymen hun eerste acetaat plaat hebben opgenomen.Hier vlakbij is een wat nieuwere wijk te vinden waar het gemeentebestuur van Liverpool in 1981 The Beatles heeft geëerd met eigen straatnamen: John Lennon Drive, Ringo Starr Drive, Paul McCartney Way en George Harrison Close. Daarna bezoeken we Arnold Grove, een achteraf straatje waar het geboortehuis van George Harrison te vinden is. Verder naar Newcastle Road voor een bezoek aan het huis waar John Lennon, na zijn geboorte in het ziekenhuis, de eerste maanden van zijn leven heeft gewoond. Vlakbij is Penny Lane met de uit de gelijknamige song bekende kapperszaak, de bank en de 'Shelter at the roundabout'. Bij Penny Lane Development Trust is een wanddecoratie te zien die geheel gewijd is aan The Beatles. Daar vlakbij vindt u Dovedale Towers, een pub waar The Quarrymen opgetreden hebben en waar Freddy Mercury (Queen) in 1969 als lid van de groep Ibex een flat bewoonde. De bus rijdt verder langs Dovedale Primary School, de lagere school van John en George, en langs het woonhuis van Brian Epstein. We rijden door naar Woolton, waar we stoppen bij St. Peter's Church. Aan de andere kant van de straat ligt St. Peter's Hall, de plek waar Paul McCartney aan John Lennon werd voorgesteld en waarmee feitelijk het zaadje voor het succesvolste songwriters duo uit de popgeschiedenis werd geplant. Na de lunch in Woolton vervolgen we de route langs Dairy Cottage, waar John met zijn moeder eind 1942, begin 1943 een paar maanden heeft gewoond. Verder langs het huis van Tante Mimi, waar John het grootste deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Twee straten verder is het bekende rode hek van Strawberry Field te vinden. Destijds was daar een weeshuis van het Leger des Heils gevestigd, maar tegenwoordig is daar door deze organisatie een opleidingscentrum voor mensen met een beperking geopend. We vervolgen de tour langs de Quarrybank High School en gaan daarna naar Madryn Street waar het geboortehuis van Ringo Starr staat. Op korte afstand daarvan is Admiral Grove te vinden, waar hij al op heel jonge leeftijd samen met zijn moeder naartoe verhuisde. Op de hoek van die straat vind je de pub 'The Empress', die de hoes van het eerste solo album van Ringo 'Sentimental Journey' sierde. We sluiten deze tweede dag af met een bezoek aan Pier Head waar de 'Ferry Cross The Mersey' vertrekt en waar enkele jaren terug een meer dan levensgroot standbeeld van The Fab Four is onthuld. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3: Beatles' Childhood Homes Tour

Ontbijt in het hotel.
Op eigen gelegenheid vertrekken we naar Hotel Jury's Inn bij Albert Dock (ca.1,5 km lopen of per taxi). Vanaf Jury's Inn rijden we, per minibus, naar de woonhuizen van John Lennon (Mendips, 251 Menlove Avenue) en Paul McCartney (20 Forthlin Road). In groepjes van maximaal 15 personen krijgen we een rondleiding door deze huizen die geheel zijn teruggebracht in de originele staat van eind jaren vijftig. Veel dichter bij The Beatles kunt u eigenlijk niet komen. Zo staan we onder meer in de slaapkamer van John Lennon waar hij en Paul hun eerste songs componeerden. In het woonhuis van Paul McCartney staat de huiskamer centraal waar hij met John overdag, als vader James aan het werk was, samen op hun gitaren speelden. Na afloop van deze Childhood Homes Tour, die zo'n twee uur duurt, worden we weer teruggebracht naar Jury's Inn. Daar of elders bij Albert Dock kan de lunch gebruikt worden. Na de lunch maken we een wandeling van ca. 5 km. door de studentenwijk waar John en zijn maten Stuart Sutcliffe en Rod Murray aan de Art School studeerden en Paul en George op het naastgelegen Liverpool Institute de lessen volgden. Deze wandeling voert daarnaast onder meer langs de Jacaranda, de pub 'The Blue Angel' van hun eerste manager Allan Williams, het geboortehuis van Brian Epstein en de Registry Office waar John en Cynthia getrouwd zijn. Verder langs het Oxford Maternity Hospital waar John Lennon op 9 oktober 1940 het levenslicht zag en Ye Cracke, de pub waar John, Stuart, Rod Murray en Bill Harry regelmatig als 'The Dissenters' bijeen kwamen. De wandeling eindigt bij de Anglican Cathedral met zijn indrukwekkende orgel, dat met 10.268 pijpen het grootste van Groot-Brittannië is. Paul McCartney werd ooit geweigerd voor het koor omdat zijn stem niet goed genoeg zou zijn! De avond is ter vrije besteding en kan wellicht worden afgesloten met een muziekaal bezoek aan de Cavern Club.

Dag 4: Magical Beatles Museum - transfer - vlucht

Ontbijt in het hotel.
De laatste dag in Liverpool! Te voet gaan we naar naar Mathew Street voor een bezoek aan het Magical Beatles Museum dat twee jaar geleden door Roag Best, de halfbroer van Pete Best is gesticht. Daar vindt u tal van unieke items die in de loop der jaren door Pete en Roag zijn verzameld en hier over drie verdiepingen mooi zijn uitgestald. De rest van de ochtend is vrij te besteden. Op weg naar de luchthaven rijden we nog langs een aantal woonhuizen van Paul en George in de wijk Speke. Aansluitend een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

• 3 nachten, hotel in het centrum van Liverpool

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Liverpool, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Easyjet. Er is 1 klein stuk handbagage inbegrepen (maximale afmetingen 45 x 36 x 20 cm, inclusief handgrepen of wielen) die onder de stoel voor u moet passen.

Vluchtschema, onder voorbehoud van aanpassingen
Amsterdam - Liverpool EasyJet 10:00-10:20
Liverpool-Amsterdam EasyJet 17:15-19:35

Voor alle reizen vanaf 10 februari 2021 bepaalt de stoel die u heeft gereserveerd welke bagage u aan boord kunt meenemen.
Klanten die een stoel vooraan of met extra beenruimte hebben gereserveerd mogen extra bagage meenemen aan boord: Eén extra groot stuk handbagage, maximale afmetingen 56 x 45 x 25 cm (inclusief handgrepen of wielen). De tas moet in het bagagevak boven de stoelen passen

Deze stoelen of extra ruimbagage kunt u voor vertrek zelf reserveren via de website van Easyjet.

Easyjet controleert de afmetingen van de handbagage voordat u aan boord gaat. Als de handbagage groter is dan de maximale afmetingen of wanneer u een groot stuk handbagage zonder de correcte stoelkeuze meeneemt naar de vertrekgate, kan deze niet mee de cabine in en zal men deze bagage tegen een vergoeding vervoeren in het ruim van het vliegtuig. Zorg ervoor dat u de toegestane hoeveelheid handbagage controleert voordat u op reis gaat, zodat u onnodige kosten vermijdt.

Deze reis is tevens te reserveren zonder de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 10 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Mieke Bloem, Amsterdam

Beatlesreis, maart 2020

Dankjewel Monique, voor de prima georganiseerde reis vorige week, samen met Paul en Ron, ik heb ervan genoten. Prima timing ook, voorlopig zit de boel op slot. Ik wens je veel sterkte en succes in de komende tijd Mieke

Guus Beerens, Brabant

Beatlesreis, maart 2020

Sluit ik me volledig bij aan Mieke! Groetjes Guus, uit zonnig Brabant.

Jo Desmet, België

Beatlesreis, maart 2020

Hey Monique en Beatles vrienden. "Once upon a time in Liverpool": het was als een sprookje. Zòò van genoten ! En inderdaad op de valreep, het moest zo zijn. Als ik hier terug even wil wegdromen, dan moet ik enkel maar op onze magneetjesmuur kijken, en ben ik zo weer in die fantastische week in Liverpool ! gr, Jo

Ans en Wim Bakhuijsen, Amstelveen

Beatlesreis, maart 2020

Wij willen graag iedereen hartelijk bedanken voor de gezellige en leerzame Beatlesreis! In deze sombere tijden gaan we toch maar even nagenieten,groetjes Ans en Wim

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Ron Bulters & Paul van Riet

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Beatleskenners Ron Bulters en Paul van Riet.

Als voorzitter van Beatlesfanclub.nl praat Ron regelmatig in het openbaar over The Beatles, zoals bij openingen van tentoonstellingen of in de media. Ron heeft al jarenlang een wekelijkse rubriek op NH Radio over The Beatles, schrijft regelmatig over ze of interviewt mensen die met The Beatles te maken hebben gehad. Hij is als eigenaar van een platenzaak in Alkmaar een wandelende muziekencyclopedie, maar over geen band weet hij zoveel mooie verhalen en leuke anekdotes als over The Beatles!

In een vorig leven moet Paul in Liverpool gewoond hebben, want weinig Nederlanders houden zo veel van deze stad. Paul kent de stad op zijn duimpje en bezocht regelmatig alle Beatles-gerelateerde plekjes. Ook die door de meeste reisleiders in Liverpool gemeden worden of bij hen niet eens bekend zijn. Paul schrijft prachtige blogs over Liverpool op Beatlesfanclub.nl die ooit ongetwijfeld in boekvorm zullen verschijnen.

Het 3-sterren Ibis Styles Liverpool Centre Dale Street - Cavern Quarter Hotel ligt op slechts 600 meter van het Liverpool ONE Shopping Complex en beschikt over WiFi in de kamers. Dit hotel in Liverpool biedt 123 kamers. De accommodatie ligt op ongeveer 15 km van de luchthaven Liverpool John Lennon en op slechts enkele minuten van The Cavern Club. Het hotel ligt op bijna 11 minuten lopen van St George's Hall Liverpool in Liverpool. Gasten kunnen interessante plekken verkennen, want de accommodatie is omringd met pubs, populaire bars en restaurants. Bovendien ligt Ibis Styles Liverpool Centre Dale Street - Cavern Quarter Hotel vrij dichtbij Pier Head, en het centraal station van Liverpool ligt op slechts 900 meter afstand. Sommige kamers zijn voorzien van een koffiezetapparaat en koffie- en theefaciliteiten, evenals gratis WiFi en een flatscreen-tv met satellietzenders. De kamers beschikken over een douche en voorzieningen zoals een haardroger en toiletartikelen. Sommige kamers kijken uit op de stad. Het Ibis Styles Liverpool Centre Dale Street - Cavern Quarter serveert ontbijt in de lobby.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips