Zoek op land, regio of reis

×

De cultuur van klassiek Griekenland...

Rust in combinatie met cultuur

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Griekenland

Start uw reis in Athene en maak een bijzondere reis door de Peloponnesos. Een kennismaking met de geschiedenis van de Oude Grieken in combinatie met een verblijf in heerlijke hotels.

Vanaf 1064,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 24/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Griekenland

Vanuit de hoofdstad Athene rijdt u naar het eiland Poros waar u verblijft in een heerlijk hotel aan het strand. Vervolg uw reis naar de havenplaats Gythio op de Peloponnesos, bezoek indrukwekkend Olympia en sluit de reis af in de omgeving van Athene.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Athene - Athene, The Gem Society, 40 km
Dag 2: Athene - Poros, Xenia Poros Image, 165 km
Dag 3: Poros, Xenia Poros Image
Dag 4: Poros - Gythio, LAS hotel & spa
Dag 5: Gythio, LAS hotel & spa
Dag 6: Gythio - Olympia, Antonios Olympia, 200 km
Dag 7: Olympia - Attica, Dolce Attica Riviera, 347 km
Dag 8: Attica - Luchthaven Athene, 28 km (inleveren huurauto)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht naar Athene vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- Overnachtingen volgens de beschreven route
- Ontbijt in de hotels
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners
- Brandstof
- One way fee (ter plaatse te betalen)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Athene, de hoofdstad van Griekenland

Aangekomen op de luchthaven van Athene staat de huurauto al voor u klaar. Uw hotel ligt op ruim en half uur rijden van de luchthaven.
Athene is onlosmakelijk verbonden met de Unesco Werelderfgoed locatie de Akropolis. De zuidkant van de ‘Heilige Rots’ van Athene speelde een belangrijke rol in het geestelijke en kunstzinnige leven van het antieke Athene. Dwaal af naar de wijk Anafiotika waar u zich op een Grieks eiland waant. Loop verder naar de Plaka, de oude wijk van Athene, gelegen aan de voet van de Akropolis. Een bezoek aan het prachtige Akropolis Museum mag deze dag zeker niet ontbreken. Gevestigd in een imposant gebouw dat in juni 2009 haar deuren opende, is dit museum het meest moderne museum van Europa. Naast prachtige beelden is er ook een replica van het Parthenon gebouwd op de bovenste verdieping. De Grieken beschouwen het museum bovendien als het bewijs dat ze heel goed in staat zijn hun eigen culturele erfenis op een verantwoorde wijze te beheren. Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene is het grootste museum van Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld. Het is geopend sinds het einde van de 19e eeuw en herbergt een schat aan kunstwerken uit het Oude Griekenland, van de prehistorie tot de Romeinse tijd. In een oud koninklijk paleis bevindt zich het parlementsgebouw. Indrukwekkend is de ceremonie van de soldaten, gekleed zijn in rokken, panty's en pompom schoenen, die het graf van de onbekende soldaat bewaken. Ieder uur vindt er hier een wisseling van de wacht plaats.

Route: Luchthaven Athene - Athene, 40 km

Dag 2 - 3: Het eiland Poros

U verlaat het hotel in Athene en rijdt richting het eiland Poros, gelegen aan de Saronische Golf. Vanuit Piraeus, de haven bij Athene, of vanuit Galatas reist u met de veerboot naar Poros. Het eiland Poros bestaat op haar beurt ook weer uit twee eilanden, Sferia en Kalavria, welke met een brug met elkaar verbonden worden. De hoofdstad Poros-stad ligt op het kleinste eiland Sferia dat van oorsprong een vulkanisch eiland is. Het eiland Kalavria kenemerkt zich door de vele pijnbomen en olijfbomen. In Poros-stad vindt u een gezellige haven, kleine straatjes met winkeltjes en tavernes. Op Poros vindt u een klein archeologisch museum, het Zoodohou Pigis klooster en de tempel van Poseidon.

Route: Athene - Poros, 177 km

Dag 4 -5: de Peloponnesos

U verlaat Poros en rijdt via de Peloponnesos naar Gythio. Deze charmante havenplaats heeft een gezellige boulevard. Bijzonder zijn de huizen met hun felle kleuren wat hen een interessant object maakt voor de fotocamera. Op korte afstand van Gythio vindt u Kalamata, de hoofdstad van de provincie Messini en prachtig aan zee gelegen. Vlak voor de kust ligt het schiereiland Marathonisi, waar u een bezoek kunt brengen aan het historisch museum van Mani. Vanaf het schiereiland heeft u een prachtig zicht op Gythio. Gythio heeft geen strand, maar op korte afstand van Gythio ligt Mavrovouni beach; een zandstrand met donker zand. Het is tevens de broedplaats van de Caretta zeeschildpadden.

Route: Poros - Gythio, 247 km

Dag 6: Olympia

Op weg naar Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Het heiligdom Olympia ligt in de vallei van de rivieren Alfios en Kladeos en aan de voet van de Kronos heuvel. De twee belangrijkste goden die hier werden vereerd waren Zeus en Hera. In Olympia werden om de vier jaar de Panhelleense Spelen gehouden, de voorloper van de huidige Olympische Spelen. U vindt hier de opgraving waar u de tempels kunt zien die gewijd zijn aan Zeus en Hera en de plaats waar elke vier jaar het Olympisch Vuur ceremonieel ontstoken wordt. Het Museum van de geschiedenis van de Olympische Spelen is gevestigd in een prachtig Neoklassiek gebouw. Hier vindt u archeologische vondsten die betrekking hebben op de Olympische Spelen.

Route: Gythio - Olympia, 200 km

Dag 7: Terug naar Athene

De zevende dag reist u weer terug richting Athene waar u vanavond overnacht in een hotel op 30 minuten rijden van Athene. Een mooie locatie om (nogmaals) een bezoek te brengen aan deze bruisende hoofdstad.

Route: Olympia - Attica, 347 km

Dag 8: Met mooie herinneringen naar huis

Vanuit Attica rijdt u naar de luchthaven van Athene en aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Attica - Luchthaven Athene, 28 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen 8-daagse reis

- 1 nacht Athene, The Gem Society
- 2 nachten Poros, Xenia Poros Image
- 2 nachten Gythio, LAS hotel & spa
- 1 nacht Olympia, Antonios Olympia
- 1 nacht Attica, Dolce Attica Riviera

Overnachtingen 12-daagse reis

- 2 nachten Athene, The Gem Society
- 2 nachten Poros, Xenia Poros Image
- 3 nachten Gythio, LAS hotel & spa
- 2 nachten Olympia, Antonios Olympia
- 2 nachten Attica, Dolce Attica Riviera

Overnachtingen 15-daagse reis

- 3 nachten Athene, The Gem Society
- 3 nachten Poros, Xenia Poros Image
- 3 nachten Gythio, LAS hotel & spa
- 2 nachten Olympia, Antonios Olympia
- 3 nachten Attica, Dolce Attica Riviera

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

The Gem Sciety

Het Gem Society Boutique Hotel & Spa is een hippe bestemming voor reizigers. Op zoek naar een geweldige plek om te verblijven in Athene? Boek en geniet van echte luxe gastvrijheid op zijn best.

De Gem Society is gastgericht en biedt een unieke feel-at-home-ervaring, in tegenstelling tot andere hotels of vakantiewoningen. Gelegen in het hart van de historische driehoek van Athene, wordt het geplaatst tegen een canvas van oud en hedendaags; waardoor het de ideale uitvalsbasis is voor het aanboren van een miljoen dingen die de stad te bieden heeft.

Populaire bezienswaardigheden in de buurt van The Gem Society Hotel zijn de vlooienmarkt Monastiraki, het Monastiraki-plein en het Nationaal Theater van Griekenland.

De kamers zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen-tv , een koelkast, een waterkoker, een douche, een haardroger en een bureau. De kamers zijn voorzien van een kledingkast en een eigen badkamer.

Xenia Poros Image

Het Xenia Poros Image Hotel kijkt uit over de stad Poros en beschikt over een strandgedeelte en een buitenzwembad. Het 4-sterrenhotel heeft ook een restaurant met een adembenemend uitzicht en een bar.

U kunt genieten van een lunch of diner op het terras van Veranda Restaurant. Exotische cocktails kunnen worden genoten in een stijlvolle omgeving in de Lobby Bar, of in de nabijgelegen strandbar, waar ook snacks worden geserveerd.

De belangrijkste stad en haven van Poros ligt op 1,5 km afstand en beschikt over vele traditionele tavernes en cafés aan zee. De haven van Poros is ook verbonden met het dorp Galatas.

Las hotel & spa

Las Hotel is een 4 * hotel in de kustplaats Gythio, in Laconic Mani. Het is gelegen in het centrum van de stad en is ontworpen om maximaal comfort te bieden!

Begin uw dag in Las Hotel & Spa en geniet van een traditioneel Grieks ontbijt in de tuin van het restaurant, op de begane grond, naast een prachtige waterval.

Het hotel biedt een grote verscheidenheid aan keuzes in drankjes en cocktails, evenals onderscheidende smaken in het restaurantmenu! Het hotelpersoneel is er om u te helpen onvergetelijke momenten te beleven in de daktuin, onder het zicht van de prachtige Laconische golf!

De Spa & Wellness-ruimte van het hotel biedt unieke ervaringen van rust en ontspanning, waardoor u zich kunt losmaken van het dagelijkse leven en zijn routines. Probeer een massagebehandeling, neem een ​​bad in de jacuzzi of neem een ​​moment van ontlading in de sauna.

Las Hotel wil u de meest complete verblijfservaring bieden en besteedt daarom aandacht aan de details! Elke kamer is ruim met state-of-the-art decoratie en voorzien van matrassen en uitstekende kwaliteit hoezen van het merk Coco-mat.

Antonios hotel

Het Antonios hotel ligt in het oude centrum van Olympia, één van de meest bekende bezienswaardigheden in Griekenland. Het hotel biedt o.a. een buitenzwembad in de mooie tuin en een restaurant. Parkeren is gratis.

De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van televisie, minibar en airconditioning.

Dolce Attica Riviera

Dolce Attica ligt direct aan het strand in de baai van Vravrona, en biedt een zwembad met zeewater en een zonneterras. Tot de andere faciliteiten behoren een spa, verlichte tennisbanen en een restaurant aan het zwembad. Het stadscentrum van Athene bevindt zich op 37 km afstand, en je rijdt in 20 minuten naar de internationale luchthaven Eleftherios Venizelos (12,7 km). Alle bungalows en kamers van het 5-sterrenhotel Dolce Attica Riviera hebben een balkon. Elke kamer is voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders en een koelkast. De badkamers zijn uitgerust met een haardroger en gratis toiletartikelen. Sommige units bieden uitzicht op de Egeïsche Zee. Elke ochtend wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd op de zonnige open veranda van het hoofdrestaurant. Bij het restaurant aan het zwembad kun je terecht voor Griekse en internationale gerechten. De centrale bar organiseert thema-evenementen, en bij de bar aan het zwembad kun je genieten van cocktails, koude drankjes en ijsjes. Het spacentrum verzorgt behandelingen met thalassotherapie, en je vindt er een thermaal binnenbad en een hot tub. Voor toegang tot de spa geldt een toeslag. Badjassen en slippers zijn gratis beschikbaar. Andere sportfaciliteiten zijn een minivoetbalveld, een petanquebaan en een watersportcentrum. Je rijdt in 15 minuten naar de badplaats Porto Rafti. De bushalte van lijn 304 naar het metrostation Nomismatokopeio ligt op 5 meter afstand van de accommodatie. Bij het hotel kun je gratis privéparkeren.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips