Zoek op land, regio of reis

×

Van Heraklion naar Chania...

Traditioneel Kreta

Fly-drive | 8 of 12 dagen | Kreta | Griekenland

Het Griekse eiland Kreta staat garant voor zon, zee, strand en een gastvrije bevolking. Het eiland biedt echter meer dan alleen de stranden. Maak kennis met de charme en de schoonheid van dit grootste Griekse eiland.

Vanaf 1021,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 28/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 of 12 dagen | Kreta | Griekenland

Kreta, een populair vakantie eiland gelegen op ruim 3,5 uur vliegen vanuit Nederland. Het eiland staat bekend vanwege de prachtige stranden en de vele zonuren.
Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van alle Griekse eilanden. Het is de geboorteplaats van Zeus en het eiland is doordrenkt van mythologie en klassieke geschiedenis. Dat is ook niet zo vreemd als u bedenkt dat de Minoïers, Saracenen, Turken en Venetianen hier allemaal hun sporen hebben achtergelaten en een overvloed aan oude sites hebben gecreëerd. Het eiland Kreta scheidt de Egeïsche Zee van de Libische Zee en markeert de grens tussen Europa en Afrika. In het midden van het eiland vindt u de bergen, terwijl de plateaus worden gespleten door diepe kloven die eindigen in vruchtbare valleien. De kustlijn is gevarieerd. U vindt hier zandstranden, kleine baaien en rotsachtige kusten vol interessante poelen. Het landschap op Kreta verandert voortdurend; van een hard en kaal landschap tot een bosrijke omgeving.
Per huurauto verkent u het eiland en rijdt u vanuit Heraklion richting de westkust. U verblijft in gedurende de reis op traditionele Griekse locaties. Vanuit Chania vliegt u weer terug naar Nederland.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Heraklion - Tilisos, Arolithos Traditional Village, 15 km
Dag 2: Tilisos, Arolithos Traditional Village
Dag 3: Tilisos - Anogia, Delina Mountain Resort, 35 km
Dag 4: Anogia, Delina Mountain Resort
Dag 5: Delina Mountain Resort - Chania, Avra City Boutique Hotel, 125 km
Dag 6: Chania, Avra City Boutique Hotel
Dag 7: Chania, Avra City Boutique Hotel
Dag 8: Chania - Luchthaven Chania (inleveren huurauto), 15 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Vlucht naar Heraklion/retour vanaf Chania vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- Overnachtingen volgens de beschreven route
- Ontbijt in de hotels
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners
- Brandstof
- One way fee (ter plaatse te betalen)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Welkom op Kreta!

Aangekomen op de luchthaven van Heraklion staat de huurauto al voor u klaar. Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie welke zich op 20 minuten rijden van de luchthaven van Heraklion bevindt. U verblijft in een traditionele Griekse accommodatie gevestigd in verschillende gebouwen in de bergen buiten de grote drukte. De accommodatie ademt de sfeer van een traditioneel Kretenzisch dorp en is volledig gebaseerd op de Kretenzische cultuur en tradities.
De stad Heraklion biedt naast vele terrasjes en winkels een archeologisch museum en een Ventiaans fort. Het ommuurde gedeelte van de stad is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Route: Luchthaven Heraklion - Tilisos, 15 km

Dag 3 - 4: Traditie, cultuur en strand

Na het ontbijt verlaat u het hotel en rijdt u richting het westen. U verblijft de komende dagen wederom in een traditionele Griekse accommodatie. In het noordwesten ligt de badplaats Rethymnon met prachtige en zeer brede zandstranden. Rethymnon heeft een gezellig centrum met vele tavernes, terrasjes en winkeltjes. Dwaal door de oude straatjes, geniet van de kleurrijke bougainvillea en vergeet niet om een bezoek te brengen aan de haven en het Fortezza fort. Het historische Arkadi-klooster is de tweede meest bezochte plaats op Kreta, na de archeologische vindplaats Knossos. Het Arkadi-klooster, een cruciaal bolwerk van de Kretenzers tijdens hun onafhankelijkheidsstrijd, speelde een belangrijke rol bij de afschaffing van de Ottomaanse bezetting. Tegenwoordig wordt het Arkadi-klooster door UNESCO erkend als een wereldmonument van vrijheid. De bezoekers van vandaag zullen de geschiedenis tot leven zien komen terwijl ze door de kerk in het centrum van het klooster, het museum en de omliggende gebieden dwalen.

Route: Tilisos - Anogia, 35 km

Dag 5 - 7: Chania

Op weg naar Chania! De oude stad Eleftherna, de geboorteplaats van dichter Linos, filosoof Diogenes en beeldhouwer Timochares. De stad werd gebouwd in de 9e eeuw voor Christus terwijl het bloeide tot 796 na Chr. De meeste sporen van de oude stadstaat waren gewist totdat het Ministerie van Cultuur de Universiteit van Kreta in 1985 toestemming gaf om de vindplaats op te graven. Tegenwoordig is Eleftherna de belangrijkste archeologische vindplaats van West-Kreta, terwijl het recentelijk gelanceerd archeologisch museum wordt beschouwd als gelijk aan die van Olympia, Delphi en Vergina. Het dorp Margarites heeft een lange traditie in keramische kunst; in feite was aardewerk tot voor kort de belangrijkste bezigheid van de inwoners. Breng zeker een bezoek aan de keramiekateliers en winkels die deze erfenis levend houden.

Uw hotel bevindt zich in de oude binnenstad van Chania en is rustig gelegen aan de haven op 10 minuten van het Nea Chora strand. Chania biedt een prachtige historische binnenstad welke is gelegen rondom de Venetiaanse haven. De pittoreske straatjes verwelkomen u en nodigen u uit voor een hapje of een drankje op een van de vele terrassen. Bezoek de agora - de overdekte markt- bewonder de opvallende Hassan Pasja moskee en bezoek de vuurtoren uit de 17e eeuw.

Route: Anogia - Chania, 125 km

Dag 8: Met mooie herinneringen naar huis

Vanuit uw hotel rijdt u naar de luchthaven van Chania en aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Chania - Luchthaven Chania, 15 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Arolithos Traditional Village, Tilisos
2 nachten Delina Mountain Resort, Anogia
3 nachten Avra City Boutique Hotel, Chania

Overnachtingen 12-daagse reis

3 nachten Arolithos Traditional Village, Tilisos
4 nachten Delina Mountain Resort, Anogia
4 nachten Avra City Boutique Hotel, Chania

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Arolithos Traditional Village Hotel

Arolithos Traditional Cretan Village bevindt zich zowel in een landelijke omgeving als vlak bij het strand in Malevizi. Bij het strand van Ammoudara en Pantanassa geniet u van het natuurschoon van de omgeving, terwijl het museum voor Religieuze Kunst van Heraklion en het Historisch Museum van Kreta hier twee van de culturele hoogtepunten zijn.

Het hotel werd gebouwd aan het einde van de jaren '80 en is zo ontworpen dat het lijkt op een authentiek Kretaans dorp. Er is veel moeite gedaan om de sfeer van vervlogen tijden na te bootsen. Op de kamers treft u een fraaie combinatie van moderne en traditionele faciliteiten.

In de taveernen in de buurt worden 'Kretenzer nachten' georganiseerd met heerlijk Grieks eten en volksdans. In de zomer worden er ook diverse sociale evenementen georganiseerd in het openluchtrestaurant. In het gebied vindt u betoverende witte huizen met mooie turquoise ramen. Er zijn verschillende ouderwetse winkeltjes en zaken, waaronder een smidse.

Ontdek ook de wateractiviteiten in de omgeving. Er zijn namelijk tal van faciliteiten in de buurt, bijvoorbeeld voor duiken en waterskiën. U kunt ook de natuur in trekken, mountainbiken of wandel- en fietsroutes afleggen.


Delina Mountain Resort

Het Delina Mountain Resort ligt op 1 km van het dorp Anogia, aan de weg naar Nida op een hoogte van 910 m. Delina Mountain Resort ligt op een terrein van 28 hectare met verschillende faciliteiten en diensten van een luxe hotel met de authentieke Kretenzische tradities, begeven in de wilde natuur van Kreta. Maak een ontspannende wandeling rond het complex, waar u vele soorten kruiden kunt vinden. Het observatoriumdek van het resort biedt een prachtig uitzicht! Op het pad naar het observatorium dek, zal het aroma van de verschillende kruiden u fascineren. Naast het hotel kunt u het oude Griekse openluchttheater bekijken.

De kamers zijn voorzien van alle gemakken. Sommige kamers hebben ook een balkon of terras met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen of de weelderige natuurlijke omgeving. Gasten kunnen genieten van de rustige omgeving en de frisse berglucht, waardoor het resort een ideale plek is voor ontspanning.

Avra City Botique Hotel

Avra City Hotel, oorspronkelijk bekend als "Minoa Hotel," opende zijn deuren in 1997 in het hart van Chania op Kreta, gevestigd in een historisch gebouw dat teruggaat naar de vroege 20e eeuw. Voorheen diende het als een medische kliniek en later als militair ziekenhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dankzij zijn architectonische en historische waarde is de gevel van het gebouw erkend als behoudenswaardig door het Ministerie van Cultuur. Het authentieke Art Deco-ontwerp is bewaard gebleven in het hoofdgebouw van het hotel.

Naast het bieden van uitzonderlijk comfort en service, plaatst het hotel zijn gasten in het bruisende hart van Chania, te midden van historische charme en levendige straten. Met bezienswaardigheden zoals de oude haven, musea en traditionele restaurants in de directe omgeving, fungeert Avra City Hotel als een ideale uitvalsbasis om de rijke cultuur en schoonheid van de regio te verkennen. De Venetiaanse haven van Chania is een iconische plek met kleurrijke gebouwen, tavernes en winkels langs de waterkant.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips