Zoek op land, regio of reis

×

Authentiek Ierland...

Ontdek het eeuwenoude oosten van Ierland

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Ierland

Ervaar 5000 jaar geschiedenis in het eeuwenoude oosten van Ierland tijdens deze heerlijke rondreis. Bezoek de Boyne Valley, beklim Trim Castle, bewonder Castletown House, struin door de kunstgalerij van Kilkenny Castle, wandel door Viking stad Wexford, raak onder de indruk van oude forten en ga op zoek naar verborgen baaien. Sluit af met een bezoek aan Dublin en bewonder het Book of Kells.

Vanaf 1297,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Ierland

Welkom in Irelands Ancient East. Voel, ervaar en beleef het Ierse verleden. Raak onder de indruk van de prachtige monumenten, de indrukwekkende natuur en laat u meeslepen in de verhalen uit vervlogen tijden.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Dublin - Trim, Trim Castle Hotel, 49 km
Dag 2: Trim, Trim Castle Hotel
Dag 3: Trim, Trim Castle Hotel - Naas, Killashee Hotel, 48 km
Dag 4: Naas, Killashee Hotel – New Ross, Brandon House Hotel, 107 km
Dag 5: New Ross, Brandon House Hotel
Dag 6: New Ross, Brandon House Hotel - Macreddin Village, BrookLodge, 83 km
Dag 7: Macreddin Village, BrookLodge - Dublin, Fitzpatrick Castle Hotel, 63 km
Dag 8: Dublin, Fitzpatrick Castle Hotel - Luchthaven Dublin, 43 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in het eeuwenoude oosten

Welkom in Ierland. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar het eerste hotel in Trim. Dit is één van Ierlands historische steden waar u het indrukwekkende middeleeuwse Trim Castle kunt bewonderen. Dit kasteel is het grootse Anglo-Norman kasteel in Ierland en is gebouwd gedurende een periode van 30 jaar door Hugh de Lacy en zijn zoon Walter.

Route: Luchthaven Dublin - Trim, 49 km

Dag 2: Boyne Valley

Vandaag heeft u de hele dag om de Boyne Valley te ontdekken. De Boyne Valley staat op de Werelderfgoedlijst en is een van de grootste en belangrijkste prehistorische monumenten. De prehistorische bewoners van deze omgeving hebben enorme graftombes gebouwd op de oevers van de rivier Boyne en op de top van de heuvels. Het bekendst zijn de drie spectaculairste vindplaatsen van de vallei: Newgrange, Knowth en Dowth. Het complex is ongeveer 5200 jaar geleden gebouwd waardoor het ouder is dan Stonehenge en de piramides van Gizeh. Bijzonder is een bezoek aan de Hill of Uisneach, een mysterieuze plek.

Dag 3: Huizen, paarden en tuinen

Reis vandaag door naar Celbridge en bezoek Castletown House, Ierlands grootste en een van de eerste designer huizen (1729). De façade is zeer waarschijnlijk ontworpen door de Italiaanse architect Alessandro Galilei, terwijl de Ierse architect Sir Edward Lovett Pearce de vleugels heeft toegevoegd. Tot 1965 is het huis in handen van de Conolly familie gebleven, daarna werd het verkocht aan een projectontwikkelaar. Gelukkig werd het in 1967 gered door de Irish Georgian Society en werd het huis opengesteld voor publiek en vervolgens gerestaureerd. In de namiddag kunt u een bezoek brengen aan the Irish National Stud (stoeterij) and Japanese Gardens. Dit is de enige stoeterij die open is voor het publiek.

Route: Trim - Naas, 48 km

Dag 4: Kilkenny

Na het ontbijt vertrekt u richting Kilkenny. Struin door de smalle steegjes, dwaal tussen abdijen, kathedralen en de afbrokkelende stadsmuren en breng een bezoek aan het Kilkenny Castle. Het kasteel is gebouwd langs de rivier Nore en wordt omringd door een groot park. Een vleugel van het kasteel is omgebouwd tot een kunstgalerij met wisselende tentoonstellingen. Bewonder het 16e-eeuwse Shea Alms House en het 18e-eeuwse Thosel en geniet van een pint in een heerlijk oude pub.

Route: Naas - New Ross, 107 km

Dag 5: Vikingstad Waesfjord

Begin de dag met een wandeling door Wexford, gesticht door de Vikingen die het Waesfjord noemden. Retanten van hun fort kunnen nog steeds gezien worden in het Irish Heritage Park. Bezoek ook het Selskar Abbey in het hart van de stad, waar Henry II in 1172 zes weken boete deed voor zijn deel in de moord op St. Thomas Beckett. Rijd vervolgens naar het verlaten Hook Peninsula. U vindt hier oude forten en verborgen baaien. Het hoogtepunt van de rit is de vuurtoren van Hook. Een iconisch baken dat al 800 jaar schepen tegen de rotsen beschermt. Vanaf het balkon van dit 13e-eeuwse gebouw heeft u een spectaculair uitzicht.

Dag 6: The Garden of Ireland

Vandaag vertrekt u richting Wicklow. Breng onderweg een bezoek aan het Wells House & Gardens in Gorey, een prachtig Victoriaans huis. County Wicklow is bekend vanwege de vele bijzondere bezienswaardigheden, maar heeft ook minder bekende plaatsen die interessant zijn om te bezoeken. In de indrukwekkende heuvels ligt Glendalough, een kloosternederzetting die in de 6e eeuw werd gesticht door St. Kevin. Glendalough is dé trekpleister van het Wicklow National Park. De ronde toren, kerken en de begraafplaats van de religieuze plek worden omringd door een mooie natuur. Ook zijn er architectonische pareltjes te vinden zoals Powerscourt House and Gardens en Russborough House, het voormalig thuis van Lord Alfred en Lady Beit.

Route: New Ross - Macreddin Village, 83 km

Dag 7: Bruisend Dublin

Geniet vandaag van Dublin. Wandel rond in het sfeervolle Temple Bar District met gezellige pubs, galerijen, muziek en theaters. Bezoek het Trinity College en bewonder het beroemde Book of Kells. Dit rijk geïllustreerde manuscript van de evangeliën dateert uit de 9de eeuw en is een wonder van de vroegchristelijke kunst, uitgevoerd door vaste monnikenhanden.
U kunt er ook voor kiezen om Howth te bezoeken, een pittoresk vissersdorpje aan de voet van een groot rotsachtig schiereiland. U vindt hier wandelpaden met prachtige uitzichten over de Dublin baai. Sluit de dag af in een van de vele visrestaurants.

Route: Macreddin Village - Dublin, 63 km

Dag 8: Afscheid van historisch Ierland

Uw laatste dag in Ierland. U levert de huurauto in op de luchthaven van Dublin en vliegt aansluitend terug naar Nederland.

Route: Dublin - Luchthaven Dublin, 43 km

Overnachtingen 8-daagse reis

- 2 nachten Trim, Trim Castle Hotel
- 1 nacht Naas, Killashee Hotel
- 2 nachten New Ross, Brandon House Hotel
- 1 nacht Macreddin Village, BrookLodge
- 1 nacht Dublin, Fitzpatrick Castle Hotel

Overnachtingen 12-daagse reis

- 3 nachten Trim, Trim Castle Hotel
- 2 nachten Naas, Killashee Hotel
- 2 nachten New Ross, Brandon House Hotel
- 2 nachten Macreddin Village, BrookLodge
- 2 nachten Dublin, Fitzpatrick Castle Hotel

Overnachtingen 15-daagse reis

- 4 nachten Trim, Trim Castle Hotel
- 3 nachten Naas, Killashee Hotel
- 3 nachten New Ross, Brandon House Hotel
- 2 nachten Macreddin Village, BrookLodge
- 2 nachten Dublin, Fitzpatrick Castle Hotel

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, Super CDI, Super TP, WDW, VRF, PAI, 1 gratis extra bestuurder en binnenlandse one way fees. Er is een administratie fee in geval van schade en/of diefstal. Een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 25 jaar oud te zijn en minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig volledig rijbewijs. Er is een maximum leeftijd van 75 jaar van toepassing, leest u hiervoor de autohuurvoorwaarden.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Trim Castle

In een groot Anglo-Normadische kasteel is het het Trim Castle gevestigd. De accommodatie beschikt over een restaurant en een bar. Het restaurant Jules serveert heerlijke specialiteiten met zeevruchten en traditionele gerechten. De bar serveert broodjes, huisgemaakte soep en verse koffie. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, grote ramen, verwarming en gratis internetverbinding. Vanuit de hotelkamer heeft u een mooi uitzicht op het omliggende gebied en het kasteel . Sommige kamers zijn voorzien van een balkon.

Killashee Hotel

Op dertig minuten rijden van het centrum van Dublin is hotel Killashee gevestigd. Het hotel is gevestigd in een victoriaans 4-sterrenherenhuis en wordt omgeven door een prachtig terras. Op minder dan twintig minuten rijden van het hotel vindt u diverse bezienswaardigheden. De elegante hotelkamers zijn voorzien van een bureau, gratis internetverbinding en een verwarming. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. Het restaurant serveert heerlijke gerechten die bereid zijn met verse ingrediënten. Het hotel biedt parkeergelegenheid, een 24-uurs receptie, een vergaderzaal, een binnen zwembad en een wellness centrum.

Brandon House Hotel

Het Brandon House hotel is gevestigd tussen de stad Wexford en de plaats Waterford. In de omgeving van het hotel zijn er diverse cafés, restaurants en bars te vinden. Op achttien kilometer afstand van de accommodatie bevindt zich het Waterford Crystal Visitors Center en het Waterford Railway Station. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. Het restaurant genaamd " Gallery restaurant" serveert traditionele gerechten. Vanuit de bar van het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de rivier de Barrow. De hotelkamers zijn voorzien van een koffie- en theefaciliteiten, televisie, haardroger en een strijkijzer. Overige faciliteiten: een tuin, parkeergelegenheid, een kluisje, binnenzwembad, 24-uurs receptie en een wellness centrum. Het wellness centrum biedt diverse massages aan en heeft een fitnessruimte, sauna en een jacuzzi.

Brooklodge

BrookLodge & Macreddin Village ligt in een spectaculaire vallei in Co Wicklow, op slechts een uur rijden van Zuid-Dublin. De stijl van een landhuis en de modernste faciliteiten zorgen samen voor een unieke ervaring.

Ontspan en kom tot rust in The Wells Spa. Dineer in The Strawberry Tree, het eerste gecertificeerde Wild and Organic Restaurant van Ierland, of La Taverna Armento, een bistro in Zuid-Italiaanse stijl. De Macreddin-golfbaan, ontworpen door de Europese Ryder Cup-kapitein Paul McGinley, ligt op korte loopafstand van BrookLodge.

Macreddin Village heeft tweemaal AA Hotel of the Year, Ireland’s Culinary Hotel of the Year en Ireland’s Luxury Eco-Friendly Hotel gewonnen. Andere recente prijzen voor The Strawberry Tree Restaurant zijn onder meer titels als Beste Restaurant en Beste Biologische Restaurant.

De kamers in het Brooklodge hotel zijn verspreid over de verschillende gebouwen en voorzien van sleebedden of hemelbedden, de meeste kamers hebben een uitzicht op het platteland. De kamers beschikken over een verwarming, kluisje en internetverbinding.

Fitzpatrick’s Castle Hotel

Het Fitzpatrick Castle Dublin Hotel kijkt uit over Dublin Bay en ligt op twintig minuten rijden van Dublin. Het hotel beschikt over gratis WiFi, parkeergelegenheid en twee prima restaurants. In het hotel vindt u ook een zogenaamd 'leisure centre', waar u gebruik kunt maken van een spa, een Scandinavische houten sauna, stoomkamer, en fitnesscentrum.De kamers beschikken over een eigen badkamer en zijn voorzien van een haardroger, telefoon en thee- en koffiefaciliteiten. De kamers zijn comfortabel ingericht en bieden luxe dekbedden, power showers, en zachte handdoeken.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips