Zoek op land, regio of reis

×

Voel je als een koning te rijk in Ierland...

Prachtig Ierland

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Ierland

Deze reis neemt u mee langs de hoogtepunten van Ierland met een verblijf in wel heel bijzondere accommodaties. Kijk uit over de Dublin Bay en verken deze bruisende stad, geniet van de uitzichten over de Kenmare Bay, maak wandelingen door het prachtige landschap van Connemara en verblijf in het hart van Adare.

Vanaf 1486,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Ierland

Verblijf in een Iers kasteel of een authentiek landhuis. Ga terug in de tijd wanneer u de indrukwekkende ingang van 'uw kasteel' binnenloopt. Geniet van de prachtige omgeving en de historische locaties. Geniet in 'uw landhuis' van de openhaarden gestookt op turf, de heerlijke leunstoelen en de bibliotheken vol boeken. In de keuken wordt gewerkt met streekproducten en in de kleine bar ontmoet u de locals na werktijd.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Dublin - Kells, Headfort Arms Hotel Hotel, 70 km
Dag 2: Kells, Headfort Arms Hotel Hotel - Clifden, Abbeyglen Castle Hotel, 262 km
Dag 3: Clifden, Abbeyglen Castle Hotel
Dag 4: Clifden, Abbeyglen Castle Hotel - Parknasilla, Parknasilla Resort & Spa, 342 km
Dag 5: Parknasilla, Parknasilla Resort & Spa
Dag 6: Parknasilla, Parknasilla Resort & Spa - Adare, Dunraven Arms Hotel, 146 km
Dag 7: Adare, Dunraven Arms Hotel - Dublin, Fitzpatrick Castle Hotel, 226 km
Dag 8: Dublin, Fitzpatrick Castle Hotel - Luchthaven Dublin, 43 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Céad mile fáilte

Na aankomst op Dublin Airport haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw eerste accommodatie. Uw eerste accommodatie ligt bij de Boyne Valley. Dit gebiedt staat op de UNESCO werelderfgoedlijst om zijn prehistorische monumenten. De prehistorische bewoners van deze omgeving hebben enorme graftombes gebouwd op de oevers van de rivier Boyne en op de top van de heuvels. Het bekendst zijn de drie spectaculairste vindplaatsen van de vallei: Newgrange, Knowth en Dowth.

Route: Luchthaven Dublin - Kells 70 km

Dag 2: Via historische kastelen naar het westen

Vanmorgen heeft u nog de tijd om Trim Castle of Athlone Castle te bezoeken. Trim Castle is één van Ierlands mooiste middeleeuwse kastelen. Dit Normandische kasteel, gebouwd door een legendarische lord met een slechte reputatie, biedt een fascinerende inkijk in het middeleeuwse leven van Ierland. Rijd door naar Athlone en bezoek Athlone Castle. Het 13e-eeuwse kasteel is zeker een bezoek waard. Het werd gebouwd om de oversteekplaats op de rivier de Shannon te verdedigen. Elementen van het oorspronkelijke kasteel zijn nog steeds te zien. Met een interactief programma wordt het verhaal van het kasteel aan u verteld. Vervolgens kunt u doorreizen in de richting van Galway.

Route: Kells - Clifden, 262 km

Dag 3: Traditioneel Connemara

Vandaag heeft u volop de tijd om het Connemara National Park te ontdekken. Connemara is het woeste achterland van de westkust van Ierland. U vindt hier granieten bergen en honderden meren die een vissers paradijs vormen. De stenen muren, de kleine boerderijen en de huisjes met rieten daken maken dit tot een onvergetelijke plek. Bezoek het kleurrijke Clifden en sluit de dag af in een traditionele Ierse pub.

Dag 4: Rijdend langs de indrukwekkende westkust

Vandaag reist u door naar Killarney. Onderweg passeert u The Burren, een indrukwekkend kalksteenplateau met een grote veelzijdigheid aan planten en bijzondere bloemen. Maar liefst 70% van alle Ierse inheemse planten komen hier voor. Bewonder de hunebedden in Poulnabrone, bezoek Corcomroe Abbey en verken Leamanagh Castle. Maak ook zeker een stop langs de kust om de Cliffs of Moher te bezoeken, één van de meest indrukwekkende locaties van Ierland. De kalkstenen kliffen zijn ruim 200 meter hoog en hebben een lengte van bijna 8 kilometer. Wandel de Doolin Cliff Walk en ga op zoek naar de papegaaiduikers. Reis vervolgens door naar uw accommodatie.

Route: Clifden - Parknasilla, 342km

Dag 5: Ontdek de Ring of Kerry

Bij Derrynane kunt u genieten van prachtige uitzichten en bijzondere baaitjes. Bezoek het Derrynane House en geniet van de ruige schoonheid op het voormalige vakantieadres van Charlie Chaplin. Rijd door naar Cahersiveen en bezoek hier het fort en het kasteel. Bij Glenbeigh heeft u uitzicht over het Dingle schiereiland en de Dingle baai. Rijdt verder naar Killorglin, het stadje dat bekend is om zijn festival waarbij een geit tot koning wordt gekroond. Via Killarney komt u bij Moll’s Gap In Kenmare vindt u kleine galerieën, antiekzaken en ouderwetse pubs. Bezoek tenslotte het kleurrijke en pittoreske Sneem.

Route: Ring of Kerry route, 170 km

Dag 6: Dingle Island en Adare

Vandaag bezoekt u het Dingle schiereiland. Op dit eiland zijn films zoals Ryan's Daughter en The Last Jedi opgenomen. Rijd over de slingerende landweggetjes, geniet van de stralend blauwe oceaan en verken historische vindplaatsen. Er zijn hier talloze ronde forten, hoge kruizen en historische monumenten. Bezoek vervolgens eigenzinnig Limerick. Limerick werd door de Vikingen gesticht in de 9e eeuw en is daarmee een van de oudste steden van Ierland. Bezoek de Milk Market, wandel door Fox's Bow en ontdek King John’s Castle. U sluit de dag af in Adare, bekend om zijn kerken, abdijen en kloosters.

Route: Parknasilla - Adare, 146 km

Dag 7: Via authentieke dorpjes naar Dublin

Vandaag rijdt u weer terug richting Dublin. Wanneer u de tijd heeft maak dan een stop in het gezellige Cork, bezoek Blarney Castle of de Wicklow Mountains.

Route: Adare - Dublin, 226 km

Dag 8: Vol nieuwe indrukken naar huis

Vandaag is er een einde gekomen aan uw reis. U levert de huurauto in op de luchthaven van Dublin en vliegt aansluitend terug naar Nederland.


Route: Dublin - Dublin, 43 km

Overnachtingen 8-daagse reis

- 1 nacht Kells, Headfort Arms Hotel
- 2 nachten Clifden, Abbeyglen Castle Hotel
- 2 nachten Parknasilla, Parknasilla Resort & Spa
- 1 nacht Adare, Dunraven Arms Hotel
- 1 nacht Dublin, Fitzpatrick Castle Hotel

Overnachtingen 12-daagse reis

- 2 nachten Kells, Headfort Arms Hotel
- 3 nachten Clifden, Abbeyglen Castle Hotel
- 3 nachten Parknasilla, Parknasilla Resort & Spa
- 2 nachten Adare, Dunraven Arms Hotel
- 1 nacht Dublin, Fitzpatrick Castle Hotel

Overnachtingen 15-daagse reis

- 2 nachten Kells, Headfort Arms Hotel
- 4 nachten Clifden, Abbeyglen Castle Hotel
- 4 nachten Parknasilla, Parknasilla Resort & Spa
- 2 nachten Adare, Dunraven Arms Hotel
- 2 nachten Dublin, Fitzpatrick Castle Hotel

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, Super CDI, Super TP, WDW, VRF, PAI, 1 gratis extra bestuurder en binnenlandse one way fees. Er is een administratie fee in geval van schade en/of diefstal. Een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 25 jaar oud te zijn en minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig volledig rijbewijs. Er is een maximum leeftijd van 75 jaar van toepassing, leest u hiervoor de autohuurvoorwaarden.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Headfort Arms Hotel

Headfort Arms vindt u in het hart van de Boyne Valley. Het pas gerenoveerde hotel wordt door een familie gerund en geeft u toegang tot een prachtig aangrenzende tuin. Het centrum van Dublin bevindt zich op één uur rijden vanaf het hotel. Daarnaast kunt u ook een bezoekje brengen aan de Causey Irish Farm, de Grove Gardens & Tropical Aviary of het Loughcrew Adventure Centre.

Headfort Arms beschikt over een restaurant, genaamd Vanilla Pod, waar u terecht kunt voor gerechten gemaakt van lokale biologische producten. In de Kelltic ontdekt u de gezellige Ierse sfeer en kunt u genieten van een echte Ierse whiskey. Als u even heerlijk wilt ontspannen kunt u in een van de spakamers terecht.

Het hotel is voorzien van ruime en modern ingerichte kamers, allemaal met een eigen badkamer. Daarnaast beschikken de kamers over een plasma-tv en is er gratis WiFi in de hele accommodatie.

De accommodatie beschikt over faciliteiten zoals 24-uursreceptie en gratis parkeergelegenheid bij de accommodatie.

Abbeyglen Castle Hotel

Het romantische Abbeyglen Castle Hotel ligt in een prachtige tuin in het hart van Connemara. Het vreedzame Abbeyglen met op de achtergrond het gebergte Twelve Bens is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Connemara.

U zult de gastvrije glimlach opmerken vanaf het moment dat u aankomt bij het magnifieke viersterrenhotel Abbeyglen Castle, net buiten Clifden, Co. Galway, dat in 1832 werd gebouwd voor echt comfort en pracht. Geniet van de oprechte ambiance van vriendelijkheid en superieur comfort die u omringt in het hotel. Dompel uzelf onder in het verbluffend mooie landschap van Connemara. Slaap lekker in de zeer comfortabele kamers. Proef de bekroonde keuken.

De kamers zijn voorzien van verwarming, televisie en koffie- en/of theezetfaciliteiten.

Parknasilla Resort

Het Parknasilla Resort & Spa heeft een prachtige ligging aan het water, tussen eilandjes, inhammen en verstopte strandjes en is gelegen aan de Wild Atlantic Way.
Sneem ligt op ongeveer vijf kilometer afstand van het hotel. In dit dorpje treft u leuke pubs, goede restaurants en diverse winkeltjes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de Kenmare bay en de bergen van Kerry. Het Parknasilla Resort & Spa beschikt over een twaalf-holes golfbaan en een spa met een zwembad en hot tubs in de buitenlucht. De standaard kamers zijn ingericht met zachte kleuren en bieden uitzicht op de bergen.

Het Dunraven Arms hotel

Het Dunraven Arms Hotel, opgericht in 1792, is een bekroonde oase van rust, omgeven door mooie rieten cottages. Het hotel biedt de sfeer van een landhuis met een prima service en vriendelijk, efficiënt personeel.

The Maigue Restaurant heeft de hoogste onderscheidingen ontvangen voor zijn uitstekende gerechten. Het restaurant is onderscheiden met 3 AA-rozetten in de categorie 'Eten', met de Gilbey's Gold Medal Award, de Egon Ronay Irish Meat Restaurant of the Year, de RAC Hospitality Award, de Service & Comfort Award, de Mouton Cadet Award en de Bord Failte Awards of Excellence.

Fitzpatrick’s Castle Hotel

Het Fitzpatrick Castle Dublin Hotel kijkt uit over Dublin Bay en ligt op twintig minuten rijden van Dublin. Het hotel beschikt over gratis WiFi, parkeergelegenheid en twee prima restaurants. In het hotel vindt u ook een zogenaamd 'leisure centre', waar u gebruik kunt maken van een spa, een Scandinavische houten sauna, stoomkamer, en fitnesscentrum.De kamers beschikken over een eigen badkamer en zijn voorzien van een haardroger, telefoon en thee- en koffiefaciliteiten. De kamers zijn comfortabel ingericht en bieden luxe dekbedden, power showers, en zachte handdoeken.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips