Zoek op land, regio of reis

×

Fietstour Puglia klassiek Salento...

Apulie doorkruisen op de fiets

Fietsreis | 8 dagen | Italië

Een mooie fietsreis die veel mogelijkheden biedt om Salento op een bijzondere manier te ontdekken. Een tour langs prachtige plekken als Lecce, Otranto, Leuca en Gallipoli.

Vanaf 1044,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 16/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fietsreis | 8 dagen | Italië

Deze fietsrondreis door Salento is geschikt voor de avontuurlijke reiziger die op eigen gemak het zuidelijkste deel in de hak van Italië wil ontdekken. Een regio vol met herinneringen van verschillende beschavingen zoals de Messapi, Grieken, Romeinen en Normandiërs. Fiets door het binnenland langs Martano en Galatone om vervolgens te eindigen langs de kust bij Gallipoli.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Lecce
Dag 2: Van Lecce naar Otranto (58 km)
Dag 3: Rondom Otranto (km 29)
Dag 4: Van Otranto naar Leuca (54 km)
Dag 5: Van Leuca naar Gallipoli (61 km)
Dag 6: Rond Gallipoli (61 km)
Dag 7: Van Gallipoli naar Lecce (52 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Lecce

Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Overnachtingen 3-sterren hotels & B&B's
- Ontbijt
- Huurfiets met 21 versnellingen
- GPS met routes voorgeprogrammeerd
- Roadbook met culturele informatie en tips
- 2 proeverijen van wijn, kaas en lokale producten
- Transport van bagage tussen de hotels
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Vluchten
- Autohuur / overige transfers (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Lecce: ‘Het Florence van het Zuiden’

Aangekomen in Lecce ontmoet u medewerkers van de fietstour voor een briefing over uw reis en de levering van fietsen en een GPS. Hierna wordt een wandeling aangeraden (per fiets of te voet) door het historische centrum van Lecce. Deze stad wordt ook wel het 'Florence van het Zuiden' genoemd, dat u zal verleiden met de barokke architectuur in Spaanse stijl en de Romeinse ruïnes.

Route: Luchthaven Bari of Brindisi – Lecce, 167 km / 47 km (op eigen gelegenheid / transfer op aanvraag)

Dag 2: Dag vol cultuur en natuur

De fietstocht begint vandaag met een vlakke route, langs veel indrukwekkende culturele en naturalistische bezienswaardigheden. Eerst bezoekt u Acaya, een versterkte stad van grote stenen wanden met een enorm kasteel. Vervolgens fietst u zuidelijker richting natuurreservaat Le Cesine, een natuurgebied beschermd door WNF wat een doorgangspunt is voor vele trekvogels.

Vanaf hier gaat u richting de kust langs de ruïnes van Roca Vecchia, een oude stad uit de bronstijd. Vervolgens maakt u een bezoekje aan de Alimini-meren. Hierna is het nog een paar kilometer afstand en u bent in Otranto waar de smalle straatjes om elke hoek wonderen onthullen: de Sint-Pietersbasiliek, Byzantijnse fresco’s en een wandelpad langs wallen met uitzicht op zee. Tot slot kunt u een kathedraal bezoeken vol met prachtige mozaïek gelegde vloeren die Bijbelse verhalen vertellen.

Route: Lecce naar Otranto, 58 km

Dag 3: Bezoekje aan het Megalithische park

Breng de dag door met het verkennen van de omgeving van Otranto. Ga langs het riviertje "Idro" (betekent "water"), waaraan de stad zijn naam dankt. U komt aan bij Casamassela, waar nog steeds oude weefgetouwen worden gebruikt bij stichting "Le Costantine". Na een rondleiding bezoekt u in Giurdignano het megalithische park uit de bronstijd. U kunt optioneel paardrijden in de ochtend of in de middag. Geniet aan het einde van de ochtend van lokale smaken in een familiebakkerij. Keer terug naar Otranto en geniet van het historische centrum.

Route: Omgeving Otranto, 29 km

Dag 4: Fiets langs de wilde kusstrook van Salento

Vandaag fietst u langs het meest oostelijke stukje van Italië: de wildste kuststrook van Salento. Ga langs de ‘Palacìa’ vuurtoren en een opvallend rood meer bij een voorheen gebruikte bauxietgroeve. Deze weg gevestigd tussen de kliffen boven de zee is een enorm balkon dat uitkijkt op de Straat van Otranto. Met een beetje geluk kunt u de bergen van Albanië en Griekenland zien. Verder kunt u de grot Zinzulusa bezoeken die bijna 60 meter de aarde ingaat. Onderweg kunt u enkele terrassen en droge muren bewonderen waar ingenieuze apparaten van boeren te zien zijn om akkerland te winnen in de kale en lastig bereikbare gebieden.

Na het oversteken van ‘Ciolo’ een kleine en rijke kloof met zeldzame flora uitgehouwen in water, arriveert u bij Santa Maria di Leuca. In dit zuidelijkste puntje van de hak van Italië zal u in de voetstappen treden van de oude pelgrims.

Route: Otranto – Kust van Leuca, 54 km

Dag 5: Het historische Centopierre en Leuca Piccola

Vandaag verkent u de kaap van Leuca. Na het bekijken van een indrukwekkende verdedigingstoren in het centrum van een klein dorp, is het mogelijk om een geheimzinnig grafmonument te bezoeken. Deze is gemaakt van grote stenen genaamd "Centopietre" wat Italiaans is voor 100 stenen, afkomstig de oude pre-romaanse stad Vereto. In Giuliano vindt u zowel een kasteel als en een kerk uit de 10e eeuw. Tenslotte bezoekt u ‘Leuca piccola’ (klein Leuca), een belangrijk bedevaartsoord dat nog steeds een enorm ondergronds gebied heeft. Uw fietstocht vervolgt langs olijfgaarden en droge stenen muren, wat u brengt naar Ugento om een archeologisch museum te bezoeken. Hierna bereikt u in de middag opnieuw de Ionische kust tot aan het eiland St. Andrew en het natuurpark Punta Pizzo. In de kuststad Gallipoli kunt u genieten van een aperitief op een terras met uitzicht op zee. Gelegen op een eiland, valt dit kleine vissersdorp op door zijn licht, zijn steegjes en zijn vismarkt.

Route: Leuca - Ugento, 47 km

Dag 6: Ontdek de omgeving van Gallipoli

Vandaag staat in teken van de omgeving Gallipoli. De eerste stop begint in Sannicola waar u een ondergrondse oliemolen kunt bezoeken. De reis volgt hierna naar Tuglie waar een landelijk cultuurmuseum te bewonderen is. Vervolgens gaat u naar Galatone om de prachtige barokke oude stad en het Normandische kasteel van Fulcignano te bezoeken.

In de middag bereikt u het historische centrum van Galatina waar u de kerk van Santa Caterina kunt bewonderen, volledig beschilderd met fresco's in de stijl van Giotto.

Route: Gallipoli - Ionische Kust, 45 km

Dag 7: De charmante omgeving van Gallipoli

Alweer de laatste dag van deze prachtige reis. Onderweg terug naar Lecce passeert u vele 19e-eeuwse versterkte boerderijen en villa's. Een tussenstop in Nardò geeft de mogelijkheid om het decadente historische centrum in barokstijl te bezoeken. Maak hierna een stop in Copertino om het indrukwekkende Normandische kasteel te bezoeken en te luisteren naar de verhalen over Sint-Jozef van Copertino. In de laatste kilometers voor eindbestemming Lecce maakt u de laatste tussenstop bij de gebroers Martine, bekend om hun traditioneel ambachtelijk aardewerk. Aankomst is laat in de middag en de fietsen kunnen in Lecce weer worden ingeleverd.

Route: Gallipoli - Lecce, 52 km

Dag 8: Verdere reis

U kunt uw reis vervolgen of een vlucht terug naar huis nemen.

Overnachtingen

1 nacht Lecce
2 nachten Otranto
1 nacht Leuca
2 nachten Gallipoli
1 nacht Lecce

Overnachtingen in 3-sterren hotels of B&B's

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken (m.u.v. de GPS fietsroute die u zult ontvangen). Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Voorbeeldhotels Lecce - Fietstour Puglia

Afhankelijk van beschikbaarheid wordt één van onderstaande hotels gereserveerd:

- Up Room & Suite
- Arco Vecchio
- Orangerie d'Epoque
- Hotel Santa Chiara
- Grand hotel di Lecce

Voorbeeldhotels Otranto - Fietstour Puglia

Afhankelijk van beschikbaarheid wordt één van onderstaande hotels gereserveerd:
- B&B Il Gelso Bianco
- Hotel Albania
- Masseria Bandino
- Hotel Corte di Nettuno
- Agriturismo Palascia
- Hotel Corte San Giuseppe
- Hotel I Basiliani

Voorbeeldhotels Leuca - Fietstour Puglia

Afhankelijk van beschikbaarheid wordt één van onderstaande hotels gereserveerd:
- Terminal hotel
- Villa Ines
- Hotel Approdo
- Fuori dal Guscio
- Villa la Meridiana

Voorbeeldhotels Gallipoli - Fietstour Puglia

Afhankelijk van beschikbaarheid wordt één van onderstaande hotels gereserveerd:
- Joli Park hotel
- Punta Cutieri
- La Finestra sul Mare
- Relais Corte Palmieri

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips