Zoek op land, regio of reis

×

Fietstour Salento Culinair ...

Apulie doorkruisen op de fiets

Fietsreis | 9 dagen | Italië

Deze heerlijke fietsroute vol Italiaanse verwennerijen zorgt voor een geweldig balans van proeverijen, culturele uitstapjes en de verkenning van de natuur in Salento.

Vanaf 1759,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 16/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fietsreis | 9 dagen | Italië

Gelegen in het meest zuidoostelijk gedeelte van Italië ligt het culinaire Salento. Dineer bij de beste restaurants van de regio en maak verschillende wijn, kaas een streekproductproeverijen mee. Een culinaire fietstour vol indrukwekkende culturele en naturalistische bezienswaardigheden.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Lecce
Dag 2: Van Lecce naar Otranto (58 km)
Dag 3: Rondom Otranto (km 29)
Dag 4: Van Otranto naar Leuca (54 km)
Dag 5: Van Leuca naar Alliste / Ugento (49 km/47 km)
Dag 6: Van Alliste / Ugento naar Santa Caterina (40 km/45 km)
Dag 7: Rond Santa Caterina (45 km) – Optie kookles
Dag 8: Van Santa Caterina naar Lecce (42 km)
Dag 9: Vertrek vanuit Lecce

Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Overnachtingen 3-sterren hotels & B&B's
- Ontbijt
- 5x diner inbegrepen
- Huurfiets met 21 versnellingen
- GPS met routes voorgeprogrammeerd
- Roadbook met culturele informatie en tips
- 5 proeverijen van wijn, kaas en lokale producten
- Transport van bagage tussen de hotels
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Vluchten
- Autohuur / overige transfers (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Verken het historische centrum van Lecce

Aangekomen in Lecce ontmoet u medewerkers van de fietstour voor een briefing over uw reis en de levering van fietsen en een GPS. Hierna wordt een wandeling aangeraden (per fiets of te voet) door het historische centrum van Lecce. Deze stad wordt ook wel het 'Florence van het Zuiden' genoemd, dat u zal verleiden met de barokke architectuur in Spaanse stijl en de Romeinse ruïnes.

Route: Luchthaven Bari of Brindisi – Lecce, 167 km / 47 km (op eigen gelegenheid / transfer op aanvraag)

Dag 2: Van de stenen stad Acaya tot Otranto

De fietstocht begint vandaag met een vlakke route, langs veel indrukwekkende culturele en naturalistische bezienswaardigheden. Eerst bezoekt u Acaya, een versterkte stad van grote stenen wanden met een enorm kasteel. Vervolgens fietst u zuidelijker richting natuurreservaat Le Cesine, een natuurgebied beschermd door WNF wat een doorgangspunt is voor vele trekvogels.

Vanaf hier gaat u richting de kust langs de ruïnes van Roca Vecchia, een oude stad uit de bronstijd en de Alimini-meren. Hierna is het nog een paar kilometer afstand en u bent in Otranto waar de smalle straatjes om elke hoek wonderen onthullen: de Sint-Pietersbasiliek, Byzantijnse fresco’s en een wandelpad langs wallen met uitzicht op zee. Tot slot kunt u een kathedraal bezoeken vol met prachtige mozaïek gelegde vloeren die Bijbelse verhalen vertellen. U sluit de dag af in een van de beste restaurants van de stad op gebied van zeevruchten.

Route: Lecce naar Otranto, 58 km

Dag 3: Het ‘Salentijnse Griekenland’

Breng de dag door met het verkennen van de omgeving van Otranto. Ga langs het riviertje "Idro" (betekent "water"), waaraan de stad zijn naam dankt. U komt aan bij Casamassela, waar nog steeds oude weefgetouwen worden gebruikt bij stichting "Le Costantine". Na een rondleiding bezoekt u in Giurdignano het megalithische park uit de bronstijd. U kunt optioneel paardrijden in de ochtend of in de middag. Geniet aan het einde van de ochtend van lokale smaken in een familiebakkerij. Keer terug naar Otranto en geniet van een inbegrepen diner in het historische centrum.

Route: Omgeving Otranto, 29 km

Dag 4: De wildste kuststrook van Salento

Vandaag fietst u langs het meest oostelijke stukje van Italie: de wildste kuststrook van Salento langs de ‘Palacìa’ vuurtoren en een opvallend rood meer in een voorheen gebruikte bauxietgroeve. Deze weg gevestigd tussen de kliffen boven de zee is een enorm balkon dat uitkijkt op de Straat van Otranto. Met een beetje geluk kunt u de bergen van Albanië en Griekenland zien. Verder kunt u de grot Zinzulusa bezoeken die bijna 60 meter de aarde ingaat. Onderweg kunt u enkele terrassen en droge muren bewonderen waar ingenieuze apparaten van boeren te zien zijn om akkerland te winnen in de kale en lastig bereikbare gebieden.

Na het oversteken van ‘Ciolo’ een kleine en rijke kloof met zeldzame flora uitgehouwen in water, arriveert u bij Santa Maria di Leuca. In dit zuidelijkste puntje van de hak van Italië zal u in de voetstappen treden van de oude pelgrims. U dineert in de avond bij het beste restaurant van de stad.

Route: Otranto – Kust van Leuca, 54 km

Dag 5: Stenen, stenen en nog eens stenen

Vandaag verkent u de kaap van Leuca. Na het bekijken van een indrukwekkende verdedigingstoren in het centrum van een klein dorp, is het mogelijk om een geheimzinnig grafmonument te bezoeken. Deze is gemaakt van grote stenen genaamd "Centopietre" wat Italiaans is voor 100 stenen, afkomstig de oude pre-romaanse stad Vereto.

In Giuliano vindt u zowel een kasteel als en een kerk uit de 10e eeuw. Tenslotte bezoekt u ‘Leuca piccola’ (klein Leuca), een belangrijk bedevaartsoord dat nog steeds een enorm ondergronds gebied heeft. Uw fietstocht vervolgt door olijfgaarden en droge stenen muren, wat u brengt naar een olijfoliemolen voor een olijfolieproeverij. Afsluitend gaat u verder naar Ugento om een archeologisch museum te bezoeken en de avond door te brengen.

Route: Leuca - Ugento, 47 km

Dag 6: Ontspanning aan de zee van St. Andrew

In de ochtend vertrekt u naar de kust om te zwemmen in de zee van St. Andrew en daaropvolgend maakt u een bezoek aan het natuurpark ‘Punta Pizzo’. Later vervolgt de reis verder naar Gallipoli waar u kunt genieten van een welverdiend aperitief. Dit kleine vissersdorpje, gelegen op een eiland, onderscheidt zich door zijn lichtjes, steegjes en vismarkt. Na een heerlijk ijsje fietst u richting de kerk van San Mauro: een van de verborgen schatten van Italië wat de thuisbasis is van een oude cyclus van Byzantijnse fresco's. Tijdens de zonsondergang fietst u naar Santa Caterina, een rustig dorpje aan de rand van het natuurpark Porto Selvaggio. Afhankelijk van de groepsgrootte wordt het diner geserveerd in de villa of in een nabijgelegen restaurant.

Route: Gallipoli - Ionische Kust, 45 km

Dag 7: De charmante omgeving van Gallipoli

Vandaag staat in teken van de omgeving Gallipoli. De eerste stop is in Galatone, waar u de charmante barokke oude stad en het Normandische kasteel van Fulcignano zult bezoeken.

In de middag bereikt u Galatina waar u de kerk van Santa Caterina kunt bewonderen, volledig beschilderd met fresco's in de stijl van Giotto. Ontdek vervolgens het prachtige historische centrum van de stad waar u een proeverij heeft van lokale producten in een bottega, waar de eigenaar u graag verwelkomt. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om een bijzondere kookles te volgen. Voor deze kookles fiets u in de ochtend richting een plattelandshuis, waar Anna wacht om gezamenlijk te koken voor een typisch Italiaanse lunch.

Route: Omgeving Gallipoli - 45 Km of 30 Km

Dag 8: Laatste dag - terug naar Lecce

Alweer de laatste dag van deze prachtige reis. Onderweg terug naar Lecce passeert u vele 19e-eeuwse versterkte boerderijen en villa's. Een tussenstop in Nardò geeft de mogelijkheid om het decadente historische centrum in barokstijl te bezoeken. De laatste stop voor Lecce is in Copertino om het indrukwekkende Normandische kasteel te bezoeken en te luisteren naar de verhalen over Sint-Jozef van Copertino. U sluit de avond af in het beste restaurant van de stad.

Route: Santa Catarina - Lecce - 42 Km

Dag 9: Einde van de fietstocht

U kunt uw reis vervolgen of terug naar huis.

Overnachtingen

1 nacht Lecce
2 nachten Otranto
1 nacht Leuca
1 nacht Alliste of Ugento
2 nachten Santa Catarina
1 nacht Lecce

Overnachtingen in 3-sterren hotels of B&B's

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken (m.u.v. de GPS fietsroute die u zult ontvangen). Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Voorbeeldhotels Otranto - Fietstour Puglia

Afhankelijk van beschikbaarheid wordt één van onderstaande hotels gereserveerd:
- B&B Il Gelso Bianco
- Hotel Albania
- Masseria Bandino
- Hotel Corte di Nettuno
- Agriturismo Palascia
- Hotel Corte San Giuseppe
- Hotel I Basiliani

Voorbeeldhotels Leuca - Fietstour Puglia

Afhankelijk van beschikbaarheid wordt één van onderstaande hotels gereserveerd:
- Terminal hotel
- Villa Ines
- Hotel Approdo
- Fuori dal Guscio
- Villa la Meridiana

Voorbeeldhotels Alliste / Ugento - Fietstour Puglia

Afhankelijk van beschikbaarheid wordt één van onderstaande hotels gereserveerd:
- Il Giardino dei Pini
- Dimora Terra Nostra

Voorbeeldhotels Santa Catarina - Fietstour Puglia

Afhankelijk van beschikbaarheid wordt het onderstaande hotel gereserveerd:
- Grand hotel Riviera

Voorbeeldhotels Lecce - Fietstour Puglia

Afhankelijk van beschikbaarheid wordt één van onderstaande hotels gereserveerd:

- Up Room & Suite
- Arco Vecchio
- Orangerie d'Epoque
- Hotel Santa Chiara
- Grand hotel di Lecce

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips