Zoek op land, regio of reis

×

Gastvrij Calabrië...

Ontdek nu dit boeiende stukje Zuid-Italië

Fly-drive | 8 dagen | Italië

Deze reis laat u kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten van Calabrië: schilderachtige oude stadjes, byzantijnse kerken, het Pollino-gebergte en niet te vergeten de prachtige stranden van de Tyrreense kust. U logeert in agriturismi: landgoederen waar nog eigen producten worden verbouwd.

Vanaf 1079,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 24/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Italië

Ontdek nu dit boeiende stukje Zuid-Italië, met zijn warme, gastvrije bevolking. U verblijft eerst nabij de Tyrreense kust, met zijn betoverende violetblauwe water. Vervolgens reist u door naar Morano Calabro, waar u kunt genieten van de prachtige natuur. De laatste bestemming ligt net ten zuiden van Lamezia Terme, bezoek hiervandaan Tropea, de parel van Calabrië.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Lamezia Terme - Bagnara Calabra, Agriturismo Uliveto Garden, 101 km
Dag 2: Bagnara Calabra, Agriturismo Uliveto Garden
Dag 3: Bagnara Calabra, Agriturismo Uliveto Garden
Dag 4: Bagnara Calabra – Morano Calabro, Agriturismo Locanda del Parco, 230 km
Dag 5: Morano Calabro, Agriturismo Locanda del Parco
Dag 6: Morano Calabro - Maida, Agriturismo Costantino, 147 km
Dag 7: Maida, Agriturismo Costantino
Dag 8: Maida- Luchthaven Lamezia Terme 12 km


De route kan afhankelijk zijn van de gekozen luchthaven van vertrek (indien van toepassing).

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

Dag 1 - 3: Welkom aan de Tyrreense kust

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op. Vervolgens gaat u op weg naar Bagnara Calabra. Bagnara Calabra valt onder de "Costa Viola", een kuststrook die zich uitstrekt over 35 km tussen de Straat van Messina en de Tyrreense Zee, u heeft exclusief uitzicht op de Eolische Eilanden en bij helder weer op 2 actieve vulkanen, de Etna en Stromboli. Maak een uitstapje naar de Ionische kust en bezoek de byzantijnse kerken van Gerace en Stilo.

In de oudheid behoorde Calabrië tot de "Magna Graecia": nederzettingen van Griekse kolonisten. Tegenwoordig kunt u een bezoek brengen aan het Museo Nazionale in Reggio Calabria, met vele archeologische vondsten waaronder de "bronzi di Riace", bronzen beelden van Griekse krijgers uit de 4e eeuw v.Chr. Een mooie afsluiting is een bezoek aan Scilla, een karakteristiek vissersdorp met een mooi strand en lekkere visrestaurantjes.

Route: Luchthaven Lamezia Terme - Bagnara Calabra, 101 km

Dag 4 - 5: Cultuur en natuur

Vandaag rijdt u naar Morano Calabro. Het stadje met zijn rode daken steekt af tegen de achtergrond van het Nationaal Park del Pollino. Struin door het labyrint van sfeervolle straatjes met kasteelruïnes, kerken en paleizen. En geniet van de prachtige natuur, tijdens een wandeling naar de bergtoppen van het nationaal park.

Route: Bagnara Calabra– Morano Calabro, 230 km

Dag 6 - 7: Bezoek Pizzo en Tropea

Vandaag rijdt u naar Maida, ten zuiden van Lamezia Terme. Onderweg kunt u de muurschilderingen van Diamante bekijken en het plaatsje Altomonte bezoeken.
Het middeleeuwse Pizzo wordt niet door toeristen overlopen; wandel door de authentieke straatjes, geniet van de mooie monumenten of van het uitzicht op zee vanaf een plein of terras. Tropea, de "parel van Calabrië" is niet te vergelijken met een standaard-badplaats: het ligt op een schitterend rotsplateau, met aan de voet en aan weerszijden prachtige zandstranden. In het gezellige centrum vindt u mooie monumenten zoals de indrukwekkende Normandische kathedraal.

Route: Morano Calabro - Maida, 147 km

Dag 8: Naar huis vol nieuwe indrukken

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert en aan boord kunt gaan voor uw terugvlucht. Een geweldige reis is ten einde.

Route: Maida - Luchthaven Lamezia Terme, 12 km

Overnachtingen 8-daagse reis

3 nachten Bagnara Calabra, Agriturismo Uliveto Garden
2 nachten Morano Calabro, Agriturismo Locanda del Parco
2 nachten Maida, Agriturismo Costantino

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees binnen Italië, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Een aanrader, als je van Zuid Italie houdt. | Fam. van Dijk - Waalre

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Uliveto Garden

Uliveto Garden is een kleine, charmante agriturismo, in de heuvel op een paar kilometer van het badplaatsje Bagnara Calabra.

Bagnara Calabra valt onder de 'Costa Viola', een kuststrook die zich uitstrekt over 35 km tussen de Straat van Messina en de Tyrrheense Zee; u heeft een heerlijk uitzicht op de Eolische Eilanden en - bij helder weer - op twee actieve vulkanen, de Etna en Stromboli.

De Costa Viola heeft zowel zand- als kiezel- en rotsstranden. De kustlijn bij Scilla en Tropea is onvergetelijk mooi. In deze visrijke wateren worden sardines, ansjovis en tonijn uit zee gehaald, maar de belangrijkste vis die hier gevangen wordt is de 'pesce spada', de zwaardvis. In Bagnara wordt er elk jaar in juli een groot feest met een scheepsprocessie aan gewijd. Voor natuurliefhebbers raden wij het Parco Nazionale Aspromonte aan, letterlijk 'bittere berg', en het Sila massief in het Parco Nazionale di Calabria. Grote kans dat u een van de vaste bewoners tegenkomt zoals de wolf, otter en hert.

In de omgeving vindt u diverse restaurants, zoals Agec Resort en Santabarbara 1789.

Deze locatie is ideaal voor wie op zoek is naar een relaxte vakantie aan het zwembad, maar ook voor wie wat te vieren heeft zoals een bruiloft of huwelijksreis. U bent omringd door olijfbomen, mooie verzorgde tuinen en kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de 'Costa Viola'. Elke dag begint u goed met een Italiaans ontbijt, met lokale producten en zoete lekkernijen in de ruime ontbijtruimte.

De 8 kamers zijn klassiek ingericht en voorzien van tv en airconditioning.

Locanda del Parco

Deze verzorgde agriturismo ligt bij het dorp Morano Calabro, in het hart van het nationale park Il Pollino. Raak onder de indruk van de imposante natuur, tijdens een wandeling of fietstocht.

Elk jaar wordt in de omgeving ook het Pollino carnaval gehouden, de straten worden feestelijk versiert en mensen dragen fantastische maskers.

Isola di Dino en Spiaggia dell'Arco Magno liggen op ca. 60km.

Locanda del Parco is uitgerust met een groot en comfortabel zwembad dat eruitziet als een bergmeer.
Tussen de rotsen bieden een grote waterval en een hydromassage een totale ontspanning in het groene landschap van Calabrië.

Locanda del Parco biedt een uitstekend restaurant; hier proeft u de Calabrese keuken op zijn best, met verse producten van de eigen boerderij. De wijnmakerij van La Locanda del Parco biedt u een ruime keuze aan wijnsoorten.

La Locanda del Parco biedt comfortabele kamers. Alles is smaakvol ingericht met respect voor de oude landelijke traditie.

Agriturismo Costantino

Idyllisch tussen de olijfbomen.

Agriturismo Costantino ligt mooi en landelijk op 2 km van het stadje Maida, in de provincie Catanzaro. Wanneer u hier logeert maakt u een reis door de tijd in het ongerepte Calabrië en maakt u kennis met het landelijke leven.

Dit traditionele landhuis is onlangs gerenoveerd tot een mooi en authentiek verblijf. Alle 20 kamers en 5 appartementen zijn ruim, met balkenplafond en voorzien van alle comfort. De appartementen beschikken over een compleet ingerichte kitchenette. De plek waar ooit de schuurtjes stonden is nu omgetoverd tot een stijlvol en modern restaurant. Elke ochtend wordt het ontbijt geserveerd op de veranda bij het zwembad. Costantino ligt te midden een grote mediterrane tuin van olijfbomen. Een zeer gezinsvriendelijke accommodatie met zwembad, speeltuin, minigolfbaan, tafeltennis en darten.

U bent op 10 minuten rijden van het strand, het badplaatsje 'Gizzeria Marina'. Op 30 minuten rijden liggen beroemde plaatsen als Pizzo en Tropea. Pizzo is een pittoresk stadje, gebouwd op een hoge rots, met fraaie zeegezichten. Tropea wordt gezien als de 'parel van Calabrië', heel anders dan de standaard badplaats, met een sfeervol historisch centrum en prachtige stranden aan weerszijden.

De luchthaven Lamezia ligt op minder dan een half uur rijden.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips