Zoek op land, regio of reis

×

Bolognareis onder leiding van Marjolijn van Delft...

Culturele reis | 4 dagen | Italië | 04 - 07 oktober 2023

Maak gedurende deze 4-daagse reis kennis met de regio Emilio Romagna. Bologna beschikt over musea, kerken en kathedralen en tegelijkertijd heeft de stad een gezellige, dynamische sfeer en kunt u er volop genieten van de 'buona cucina'. Een mooie combinatie van cultureel en culinair Italië!

Geen plaats meer beschikbaar!

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | Italië | 04 - 07 oktober 2023

Maak gedurende deze 4-daagse reis kennis met de cultuur en de culinaire specialiteiten van de regio Emilia-Romagna, de regio die ook wel ‘De Buik van Italië’ wordt genoemd. U verblijft gedurende de reis in Bologna en brengt tevens een bezoek aan Parma, waar u kennis maakt met de lokale kaas en natuurlijk de parma ham.

De reis wordt begeleid door Marjolijn van Delft. Zij studeerde kunstgeschiedenis en organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en bezoek aan Bologna
Dag 2: Bologna
Dag 3: Parma
Dag 4: Bologna, transfer en vlucht naar Nederland

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Vraag ons naar de mogelijkheden bij reservering.

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Bologna-Amsterdam, inclusief handbagage
- Drie overnachtingen in Bologna, inclusief ontbijt
- Retourtransfer van de luchthaven naar het hotel
- Het diner op de eerste avond, exclusief de drankjes
- Transport op 06 oktober 2023
- Begeleiding van kunsthistoricus Marjolijn van Delft
- Begeleiding van een lokale gids op 5 en 6 oktober 2023
- Excursies en entreegelden
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners, m.u.v van het diner op dag 1
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht en aankomst in Bologna

Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Bologna. Bij aankomst op de luchthaven van Bologna is er vervoer geregeld naar uw hotel.
De bruisende stad Bologna is zeker het ontdekken waard! Ervaar de cultuur, sfeer en - volgens veel Italianen - de beste keuken van Italië. Bologna is voor de lekkerbekken en heeft dan ook als bijnaam de 'buik van Italië' en 'la grassa' (de vette). De Bolognese keuken is daarnaast de rijkste van de hele laars. De hoogste tijd dus om deze stad te bezoeken!
Na een kopje koffie start de kennismaking met Bologna op het gezellige Piazza Maggiore waar u vier imposante paleizen vindt. Bologna werd vroeger ook wel het 'Amsterdam van Italië' genoemd gezien het netwerk aan grachten. Nu is hier weinig meer van terug te zien, echter met een goede gids zou u wel nog langs de ondergrondse grachten kunnen lopen. U bezoekt vandaag de San Petronio- en San Domenico basiliek. Natuurlijk neemt u ook een kijkje in een van de vele delicatessen winkels. Het diner is vanavond inbegrepen. U overnacht in een hotel midden in het centrum van Bologna.

Dag 2: Bologna

Ontbijt in het hotel.
Samen met uw gids brengt u vandaag wederom een bezoek aan Bologna. Deze stad, waar in de 11e-eeuw Europa’s oudste universiteit werd gesticht, was in de late Middeleeuwen één van de meest welvarende stadstaten van Europa. Talrijke schitterende kerken, paleizen en musea getuigen van het glorieuze verleden. U wandelt langs de torens, de pilaren en de pleinen van deze 'rode stad'. Ook in de winkelstraten kunt u onder de bogen doorlopen. Meerdere bogen staan vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst, waaronder die van Madonna di San Luca. De twee middeleeuwse scheve torens die Bologna rijk is, Asinelli en Garisenda, zijn het symbool van Bologna. Vroeger stonden er meer dan 100 torens in Bologna waarvan er nu nog maar een aantal over zijn. Asinelli is met net geen 500 treden de hoogste toren van Italië, vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Uiteraard beschikt de stad ook over een aantal kerken en kathedralen, zoals iedere Italiaanse stad. Tegelijkertijd heeft de stad een gezellige, dynamische sfeer en kunt u vandaag uiteraard volop genieten van de 'buona cucina'. De Pinacoteca Nazionale is een van de belangrijkste Italiaanse musea vanwege de collectie schilderijen van de Carracci en hun volgelingen. Santuario Madonna di San Luca is het hoogtepunt van Bologna, letterlijk en figuurlijk. Het is een prachtige basiliek gelegen op een heuvel. Er gaat een toeristentreintje heen of u kunt wandelend omhoog, de keuze is aan u. Wandel over de 3796 meter lange portico die als een lint over de heuvel ligt en word boven getrakteerd op een prachtig uitzicht over Bologna en de omliggende groene heuvels.

Dag 3: Parma, cultuur en culinaire verwennerij

Ontbijt in het hotel.
Na een vroeg ontbijt brengt de touringcar u naar Parma. In Parma maakt u kennis met de lokale kaas en de parmaham - de prosciutto di Parma - welke u natuurlijk gaat proeven. U brengt een bezoek aan de Magnani Roca Foundation, een museum gehuisvest in een villa, die de kunstcollectie van Luigi Magnani herbergt. De villa is prachtig gelegen en u vindt er werken van onder andere Filippo Lippi, Carpaccio, Titiaan, Rubens, Monet, Renoir, Morandi en Cézanne. In het centrum van Parma ontbreekt het niet aan cultuur. Bewonder het achthoekinge Baptisterium van Parma, gelegen aan Piazza del Duomo, en de wonderschone kathedraal. In het Museo Diocesano bezoekt u de tentoonstelling.

Dag 4: Museo Mordandi & Terugvlucht

Ontbijt in het hotel.
Uw laatste dag in Bologna. Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Museo Morandi waar u de collectie vindt welke gewijd is aan de schilder Giorgio Morandi. Het museum, wat van oorsprong was opgericht in het Palazzo d'Accursio moest vanwege renovatie werkzaamheden in het Palazzo in 2012 verhuizen naar MAMbo (het museum voor moderne kunst in Bologna). Na de lunch is er aansluitend is er een transfer geregeld naar de luchthaven van Bologna en vliegt u terug naar Nederland.

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

3 nachten, 4* Porta San Mamolo, Bologna

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Bologna, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij KLM

Woensdag 04 oktober 2023 Amsterdam - Bologna 11:20 - 13:10
Zaterdag 07 oktober 2023 Bologna - Amsterdam 17:25-19:35

Inbegrepen:
-1 stuk handbagage van maximaal 55 x 35 x 25 cm inclusief handgrepen en wielen
-1 accessoire (zoals een kleine handtas of laptoptas) van maximaal 40 x 30 x 15 cm
-Uw handbagage mag maximaal 12 kg wegen.

Ruimbagage kunt u bijboeken via de website van de KLM

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Marjolijn van Delft

Gedurende deze reis wordt u begeleid door kunsthistoricus Marjolijn van Delft.
Marjolijn van Delft studeerde kunstgeschiedenis. Zij organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Reisleiding

Marjolijn van Delft

Gedurende deze reis wordt u begeleid door kunsthistoricus Marjolijn van Delft.
Marjolijn van Delft studeerde kunstgeschiedenis. Zij organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Hotel Porta San Mamolo | Bologna

Dit charmante en zeer verzorgde hotel ligt in een rustig straatje in het historisch centrum van Bologna, op 10 minuten lopen van de Piazza Maggiore. Het is gevestigd in een authentieke kleine "borgo" die zorgvuldig is gerestaureerd. Hotel Porta San Mamolo heeft een mediterrane stijl, u voelt er direct de typische Italiaanse sfeer. Dit typisch Italiaanse hotel wordt gerund door zeer vriendelijk personeel. Bij aankomst staat u een warm welkom te wachten en wordt u verrast door de groene omgeving. Het hotel heeft namelijk een tuin met vele planten en bomen. Deze mooie ligging zorgt ervoor dat u tot rust kunt komen na een dag door de stad te hebben gelopen.

Hotel Porta San Mamolo is een ideaal uitgangspunt om de stad te verkennen: Bologna, waar in de 11e eeuw Europa's oudste universiteit werd gesticht, was in de late middeleeuwen één van de meest welvarende stadstaten van Europa. Talrijke schitterende kerken, paleizen en musea, zoals het Palazzo Comunale, Pinacoteca Nazionale en de San Petronio-kerk, getuigen van het glorieuze verleden. Tegelijkertijd heeft de stad een gezellige, dynamische sfeer en kunt u er uiteraard volop genieten van de 'buona cucina' (het hotel geeft u graag tips voor eetgelegenheden). De ruime kamers - voor stadse begrippen - hebben een gezellige, klassieke inrichting met hier en daar elementen uit de barokstijl. Het geheel krijgt hierdoor een klassiek romantische sfeer. De kamers beschikken over een telefoon, tv, minibar, kluisje, wifi en airconditioning. De eigen badkamer heeft een bad en/of douche combinatie en toilet.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips