Zoek op land, regio of reis

×

Milaan...een kunststad die verrast onder leiding van Marjolijn van Delft...

Culturele reis | 4 dagen | Italië | 09 - 12 mei 2023

Bij het woord Milaan denkt u waarschijnlijk al snel aan de stad van banken en geld, de stad van mode,design en de indrukwekkende Dom....Maar er is meer; in Milaan ligt de kunst (bijna) op straat. Maak kennis met het ándere Milaan!

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | Italië | 09- 12 mei 2023

Milaan….de stad met de enorme Dom, de stad van het geld, de stad van de mode en het design en de stad van de risotto milanese. Maar natuurlijk ook de stad met de prachtige musea met oude én nieuwe kunst. Dat zijn slechts enkele aspecten waarom het bijzonder is om Milaan te bezoeken. Tijdens deze korte reis bezoeken we deze bijzondere stad. Er wordt gelogeerd in een hotel op 5 minuten van de Dom; een ideaal uitgangspunt voor de excursies.

De reis wordt begeleid door Marjolijn van Delft. Zij studeerde kunstgeschiedenis en organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en bezoek aan Milaan
Dag 2: Milaan
Dag 3: Milaan
Dag 4: Milaan, transfer en vlucht naar Nederland

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Vraag ons naar de mogelijkheden bij reservering.

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Milaan-Amsterdam, inclusief handbagage
- Drie overnachtingen in Milaan, inclusief ontbijt
- Retourtransfer van de luchthaven naar het hotel
- Begeleiding van kunsthistoricus Marjolijn van Delft
- Diner op dag 1, exclusief de drankjes
- Excursies, entreegelden, headsets en een OV-kaart Milaan
- Vervoer per touringcar naar de Fondazione Prada
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen en fooien
- De lunches en diners, muv het diner op de eerste avond
- Drankjes gedurende het diner op de eerste avond
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Milaan!

Rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam naar Milaan. Bij aankomst op de luchthaven van Milaan is er vervoer geregeld naar uw hotel.
Milaan, het oude Mediolanum, ligt in het hart van de Povlakte. Het is van oudsher een centrum van welvaart en cultuur. Tegenwoordig is Milaan de tweede stad van Italië en de hoofdstad van het moderne Lombardije. De stad is vooral bekend als de stad van de haute couture en het wereldberoemde Teatro alla Scala. Vanmiddag volgt er een eerste kennismaking met Milaan. U verkent een deel van het centrum en u bezoekt de dom, hét bekendste ‘plaatje’ van Milaan.
Vanavond een gezamenlijk diner in een restaurant in de buurt van het hotel.

Dag 2: Kunst en moderne architectuur

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan de Pinacoteca di Brera. Het museum ligt in de kunstenaarswijk van de stad. De opening van dit museum was in de periode dat Napoleon koning van Italië was. De collectie telt een aantal prachtige én belangrijk werken uit de renaissance van o.a. Andrea, Mantegna, Piero della Francesca en Rafael. Maar ook werk uit latere eeuwen is vertegenwoordigd. De middag staat in het teken van 20ste en 21ste eeuwse architectuur; we bezoeken we de wijk Tre Torre.

Dag 3: Bijzondere kunst

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan het Museo ‘900. Dit museum is gehuisvest in een palazzo, wat een voorbeeld van fascistische architectuur uit de jaren ‘30 is. Door het bombardement in de Tweede Wereldoorlog was het zwaar beschadigd en uiteindelijk voltooid in 1956. Sinds het begin van de 21° eeuw is dit het museum voor moderne (Italiaanse) kunst. Een belangrijke afdeling is gewijd aan de Italiaanse Futuristen, met werken van Giacomo Balla, Umberto Boccioni, Carlo Carrà, Luigi Russolo en Gino Severini. Andere delen van het museum zijn gewijd aan individuele kunstenaars, waaronder Giorgio de Chirico, Lucio Fontana en Giorgio Morandi. Er zijn ook strominigen zoals Arte Povera, het Novecento Italiano en het Post-Impressionisme.

Na de lunch gaan wij terug in de tijd en bezoeken Museo Poldi Pezzoli, een klein, maar fijn juweel, gehuisvest in een palazzo in de chique mode-vierhoek. Het is het resultaat van een verzamelwoede van de 19e eeuwse Gian Giacomo Poldi Pezzoli. Een topstuk is het schilderij van de gebroeders Antonio en Piero Pollaiuolo-Portret van een dame (ca. 1470).

Dag 4: Uw laatste dag in Milaan

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt nog een afscheidsronde in het centrum en in de loop van de morgen vertrekken wij per touringcar naar een buitenwijk voor een bezoek aan de spectaculaire Fondazione Prada. Sinds haar oprichting zo'n dertig jaar geleden is de Fondazione Prada een instelling ter bevordering van kunst en cultuur, die in haar drie expositieruimten in Italië, in de steden Venetië en Milaan, talrijke tentoonstellingen en culturele evenementen organiseert. In 2015 opende Fondazione Prada de deuren van haar grootste permanente locatie voor het publiek. Dit complex is gevestigd in een voormalige distilleerderij uit het begin van de vorige eeuw, die uit zeven gebouwen bestond. Het gehele terrein beslaat 19.000 vierkante meter, waarvan 11.000 vierkante meter bestemd is voor tentoonstellingsruimten. De vier verdiepingen tellende toren is volledig met bladgoud bekleed. Het huidige complex is het ontwerp van Rem Koolhaas en bureau OMA en verdient absoluut de titel ‘kunststad’. Aansluitend brengt de touringcar u naar de luchthaven en vliegt u terug naar Nederland.

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

3 nachten, 4* Hotel Galileo, Milaan

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Milaan, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij KLM.

Dinsdag 09 mei 2023 Amsterdam - MIlaan 10:20 - 12:00
Vrijdag 12 mei 2023 Milaan-Amsterdam 19:30 - 21:20

inclusief:
-1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
-1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
-Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)

Ruimbagage is bij te boeken via de website van de KLM

Deze reis is tevens te reserveren zonder de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Marjolijn van Delft

Gedurende deze reis wordt u begeleid door kunsthistoricus Marjolijn van Delft.
Marjolijn van Delft studeerde kunstgeschiedenis. Zij organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Hotel Galileo

Hotel Galileo ligt in Milaan, op korte afstand van het prachtige Piazza Duomo en het stadscentrum. Het hotel heeft een goede verbinding met het expositiecentrum Fiera di Milano en heeft een grote lobby met een bar waar gasten kunnen ontspannen. U kunt ervoor kiezen om de stad te voet te verkennen of om gebruik te maken van de uitstekende vervoersverbindingen in de buurt van het hotel. De 89 kamers van Hotel Galileo zijn verdeeld over negen verdiepingen. Elke kamer is van alle gemakken voorzien, waaronder airconditioning, een minibar, een badkamer en een satelliet televisie.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips