Zoek op land, regio of reis

×

Mille Miglia...

Duizend mijl lang genieten

Roadtrip | 13 dagen | Italië

De Mille Miglia is de beroemde oldtimerrally die elk jaar midden mei gehouden wordt. Het parcours, dat elk jaar anders is, loopt in ieder geval van Brescia naar Rome en weer terug en bedraagt ongeveer 1000 mijl "Mille Miglia". Ook als u niet in het bezit bent van een oldtimer is het een ware belevenis dit parcours te rijden.

Vanaf 1009,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Roadtrip | 13 dagen | Italië

Deze heerlijke reis volgt de route van de beroemde klassieke autorally 'Mille Miglia',. Wij hebben op elke plek een extra nachtje toegevoegd, zodat u ook kunt genieten van de omgeving. U rijdt over diverse bijzondere wegen, langs steden en door de natuur, van Brescia naar Rome en weer terug.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Italië - Toscolano Maderno, Hotel Garda Sol, 1165 km
Dag 2: Toscolano Maderno, Hotel Garda Sol
Dag 3: Toscolano Maderno - Mondavio, La Palomba, 380 km
Dag 4: Mondavio, La Palomba
Dag 5: Mondavio - Piegaro, Ca de Principi, 121 km
Dag 6: Piegaro, Ca de Principi
Dag 7: Piegaro - Rome, Resort La Rocchetta, 150 km
Dag 8: Rome, Resort La Rocchetta
Dag 9: Rome - San Gimignano, Villa Ducci, 255 km
Dag 10: San Gimignano, Villa Ducci
Dag 11: San Gimignano - San Giovanni in Persiceto, Sorsimorsi, 168 km
Dag 12: San Giovanni in Persiceto, Sorsimorsi
Dag 13: Einde reis, 1253 km

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Autohuur (optioneel)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom aan het Gardameer

Aankomst in Toscolano Maderno, de mondaine badplaats aan het Gardameer op circa 25 km van Brescia, het begin en eindpunt van de race.

Route: Aankomst in Italië - Toscolano Madern, 1165km (vanaf Utrecht)

Dag 2: Ontdek de geschiedenis van de Mille Miglia

U begint de roadtrip met een bezoek aan de oude stad Brescia. Aan de rand van de stad ligt het Museum van de Mille Miglia, een goed begin van de reis. De Mille Miglia werd tussen 1927 en 1957 24 keer georganiseerd. De bedenkers kwamen uit Brescia en zetten een parcours uit (dat u min of meer gaat volgen) van ca 1600 km. Het racen op de openbare weg werd door de steeds snellere auto's te gevaarlijk en is naar de circuits verplaatst. Sinds 1982 is de Mille Miglia in ere hersteld als oldtimerrally, een ware belevenis.

Er doen in die race modellen mee die tussen 1927 en 1957 gebouwd zijn. U rijdt natuurlijk met uw eigen auto. In de middag is Gardone Riviera meer dan de moeite waard om ook even te bezoeken. Hier is het huis van de avonturier D'Annunzio, Il Vittoriale, die met zijn acties de bedenkers van de race zeker heeft geïnspireerd. Nu hangt hier een vliegtuig in de hal en ligt er een oorlogsschip in de tuin.

Route: Toscolano Maderno -Brescia - Toscolano Maderno

Dag 3: Over de Po-vlakte via Verona en Ferrara

Vandaag gaat u naar het glooiende landschap van de Marken. U steekt de Povlakte over. Maar hier liggen steden als Verona en Ferrara, die meer dan de moeite waard zijn. Verona, bekend als stad van de liefde en Romeo en Julia. Die namen inspireerden Alfa tot het maken van de mooiste auto's. De oude stad Ferrara is de fietsstad van Italië. Het lijkt net Nederland qua hoeveelheid tweewielers.

Route: Toscolano Maderno - Mondavio, 395 km

Dag 4: Authentiek Urbino

Vandaag mag u Urbino niet overslaan, de geboorteplaats van de schilder Rafael. De stad is mooi bewaard gebleven, het Palazzo Ducale heeft één van de grootste kunstcollecties van Italië. Spectaculair ligt San Marino, het adelaarsnest dat al 15 eeuwen onafhankelijk is. Inmiddels is het naast belastingparadijs ook een shoppingparadijs geworden.

Route: verblijf in Mondavio, uitstapjes naar Urbino en San Marino.

Dag 5: Via de Via Salaria

De komende twee nachten verblijft u in het zuiden van Umbrië. Onderweg volgt u een deel van de oude Romeinse weg de Via Salaria. U rijdt via de door de Romeinen uitgehouwen kloof Gola di Furlo langs Gubbio en Assisi, hoewel die beide steden eigenlijk een zijstap van de Via Salaria zijn. In Assisi mag u de Franciscus basiliek niet overslaan met haar beroemde fresco's.

Route: Mondavio - Piegaro, 121 km

Dag 6: Historisch Spoleto

Spoleto is één van de mooiste steden van Umbrië, waar de historie overal vanaf straalt. De stad is al duizenden jaren van belang en dat is te zien in haar Romeinse en middeleeuwse gebouwen. Wie wil rijden zal zeker een paar mooie uren beleven rondom de Monte Sibillini. U volgt dan de spectaculaire route langs worstenstad Norcia, over de 1500m hoge Piano Grande en langs het middeleeuwse Visso.

Route: Spoleto - Norcia - Visso - Spoleto

Dag 7: Via de Via Flaminia naar Rome

Vandaag komt u bij het keerpunt Rome. Onderweg rijdt u langs de 168m hoge Marmore watervallen en om de 2200m hoge Monte Terminillo om via de oude Via Flaminia Rome te bereiken. Heeft u nog tijd, ga dan nog eerst even langs Tivoli met haar beroemde villa's zoals die van het waterfestijn d'Este en die van de Romeinse keizer Hadrianus.

Route: Collepepe - Rome, 150km

Dag 8: Rome

Een dag Rome, dat is (te) kort, maar met een uitgestippelde wandeling kunt u veel zien, zoals het Forum en Colosseum, de Trevi Fontein en Spaanse Trappen, Piazza Navona en het Pantheon. Wellicht is het een weerzien en zoekt u naar mooie herinneringen of juist noviteiten, zoals een bezoek aan de kelders van het Colosseum.

Route: Verblijf in Rome

Dag 9: Via de Via Cassia naar Toscane

Vandaag staat de Via Cassia op het programma, die meestal wordt gevolgd naar en door Toscane. Voordat u in Toscane aankomt, passeert u het grootste kratermeer van Italië, Lago di Bolsena. Uitermate fotogeniek is het landschap in de Val d'Orcia, bekend om cipressen en panoramisch gelegen boerderijen. U rijdt ook langs Siena, maar kunt de stad ook morgen bezoeken. U overnacht namelijk in de Chiantistreek.

Route: Rome - San Gimignano, 255km

Dag 10: Rij de Chianti Classico

Een van de aardigste zogenaamde scenic-routes is die van de Chianti Classico van Florence naar Siena langs wijnstadjes als Greve en Castellina. Siena mag u niet overslaan. Niet alleen vanwege het schelpvormige stadsplein, il Campo, het mooiste van Italië wellicht, maar ook om gewoon door de middeleeuwse straatjes te slenteren. Niet ver van uw hotel ligt ook San Gimignano, door haar talrijke torens het middeleeuwse Manhattan genoemd.

Route: Tavarnelle - Chianti Classico - Tavernelle

Dag 11: Rij de Passo della Futa en stop in Florence

De laatste overnachtingen zijn in het achterland van Bologna. Om de Apennijnen weer over te steken werd meestal de Passo della Futa tussen Florence en Bologna genomen. Dit geeft de gelegenheid om toch even halt te houden in Florence. Vanaf Piazzale Michelangelo heeft u een mooi overzicht over de stad beneden u. Maar u kunt ook langs de Ponte Vecchio of op zoek naar de David van Michelangelo.

Route: Tavarnelle - San Giovanni in Persiceto, 168km

Dag 12: Bezoek het Ferrari museum

Emilia-Romagna, de streek tussen Bologna en Parma, is bekend om haar gastronomie zoals hammen en kazen, maar ook als "Motorvalley", vanwege de sportwagenfabrieken. Hier komen de Maserati's, Lamborghini's en vooral Ferrari's vandaan. In Maranello is van dit laatste merk een mooi museum. Bezoek het museum, een waardige afsluiting van een reis die oorspronkelijk een race was. En wellicht kunt u ter plaatse nog een ritje in zo'n rode bolide maken.

Dag 13: Uw 1000 mijlen zitten erop

Einde van de rondreis. Via snelwegen komt u weer uit bij Brescia een 100 tal kilometers verderop. Uw 1000 mijlen zitten erop. Wij hopen dat u ervan genoten heeft. Hier vandaan keert u weer terug naar huis.

Route: Vertrek uit San Giovanni in Persiceto, 1253 km (tot Utrecht)

Tip: Wij raden u aan om de reis van Nederland naar Italië en v.v. te onderbreken. Graag reserveren wij voor u overnachtingen in bijvoorbeeld Duitsland of Zwitserland.

Overnachtingen 13-daagse reis

- 2 nachten Toscolano Maderno, Hotel Garda Sol
- 2 nachten Mondavio, La Palomba
- 2 nachten Piegaro, Ca de Principi
- 2 nachten Rome, Resort La Rocchetta
- 2 nachten San Gimignano, Villa Ducci
- 2 nachten San Giovanni in Persiceto, Sorsimorsi

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heeft u alle vrijheid om zelf de route te bepalen. U kunt zoveel bagage meenemen als u zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in uw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet!

Heeft u geen of een wat oudere auto? Heeft u een lease auto met een beperkt aantal kilometers? Wij bieden tevens de optie om via Avis, onze vaste partner in Europa, een huurauto vanuit Nederland te reserveren. In het boekingsproces vindt u de opties. Style in Travel en AVIS zorgen voor een onbezorgde vakantie!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Een mooie rondreis door Italië die ook zeker de moeite waard is als je niets met de autosport hebt. Wij hebben genoten van de verschillende adressen en omgeving, iedere dag had een ander karakter maar steeds waren de hotels goed en de mensen vriendelijk | Fam. de Boer - Schiedam

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Garda Sol

Garda Sol wordt door een familie beheerd en ligt in het centrum van Maderno, aan de westelijke oever van het Gardameer. Het restaurant met uitzicht op het meer serveert lokale en internationale gerechten. Garda Sol heeft een wellnesscentrum met een sauna, een Turks bad, een bubbelbad en douches. De kamers beschikken over airconditioning en een balkon. Ze zijn ook voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders, een bureau en een minibar. De kamers hebben een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. In de zomer kunt u bij Garda Sol gebruikmaken van het buitenzwembad en het zonneterras met ligbedden en parasols.

La Palomba

Hotel La Palomba is ondergedompeld in de typische Renaissance-sfeer van het historische dorp Mondavio, gedomineerd door het fort "Rocca Roveresca" uit de vijftiende eeuw dat recht tegenover het hotel ligt.

Het dorp Mondavio staat bekend als een van de 100 mooiste dorpen van Italië. Voor degenen die op zoek zijn naar een plek om een vakantie in Italië door te brengen, in een oude sfeer en te genieten van de beste Italiaanse culinaire kunst, cultuur en natuur, is Hotel La Palomba Mondavio ideaal.

U wordt verwelkomd door de familie Cerisoli die al meer dan dertig jaar hun professionaliteit en hoffelijkheid biedt om hun gasten een aangenaam verblijf te bezorgen.

Vanuit Hotel Palomba heeft u een prachtig uitzicht op het Roveresco-kasteel. Het hotel beschikt over een traditioneel restaurant en een zwembad met een hot tub.
De kamers beschikken over een televisie, een minibar, en een eigen badkamer met douche. Sommige kamers bevinden zich in een apart gebouw, op een steenworp afstand van La Palomba.

Ca de Principi

De accommodatie, gelegen in de provincie van Perugia in het hart van Umbrië. Het 18-eeuwse gebouw heeft een antieke uitstraling en een rustieke sfeer. Bij de accommodatie zijn de oude olijfoliemolens, drogers en wijnkelders nog te bewonderen.

De kamers zijn ingericht met klassiek doch modern meubilair. Elke kamer beschikt over televisie, airconditioning en gratis WiFi.

Resort la Rocchetta

La Rocchetta Resort is een mooi driesterren-hotel, in de wijk Giustiniana, in het Veio natuurpark. Het hotel ligt vlakbij de Via Cassia. en op 2,5 km van de ringweg naar Rome. Ook is er goed openbaar vervoer naar de stad. La Rocchetta Resort was oorspronkelijk een oude boerderij; de weelderige tuin met een groot terras is een oase van rust. Het familiebedrijf heeft de oorspronkelijke kenmerken van het gebouw behouden, ingericht met negentiende-eeuws meubilair. De gezellige ruime en lichte kamers zijn voorzien van alle comfort.Na een dag sightseeing kunt u heerlijk ontspannen in de tuin.

Voor een bezoek aan Rome kunt u de auto op het terrein laten: op 200 m. stoppen bussen naar de stad en op 600 m. is een metrohalte (verbinding naar Piazzale Ostiense, waar u kunt overstappen op stadsbus of metro).

Villa Ducci

Villa Ducci ligt aan de oude straat Via Francigena, op een panoramische locatie met een prachtig uitzicht op de middeleeuwse stad San Gimignano. Het centrum bevindt zich op nog geen 2 km afstand. De accommodatie beschikt over een tuin, zwembad, wifi en een restaurant. De kamers hebben traditionele houten balkenplafonds en terracotta vloeren en zijn voorzien van airconditioning, verwarming en televisie.

Sorsimorsi

Sorsimorsi is een landhuis op het platteland van Emilia Romagna, op 5 minuten rijden van San Giovanni in Persiceto. Het culturele aanbod in deze streek is rijk aan musea, theaters, heiligdommen en oudheden. San Giovanni ligt in het gebied van de wereldberoemde Parmigiano Reggiano kaas (Parmezaanse kaas) en als u wilt kunt u een kaasbedrijf bezoeken.

Een paar kilometer verder ligt Maranello, de thuisbasis van Ferrari.

Voor natuurliefhebbers zijn er de beschermde wetlands "Bora" en "Tivoli", waar vele soorten vogels verblijven.

Het hotel beschikt over een restaurant en 8 verzorgde kamers, van alle comfort voorzien. Sommige kamers hebben een terras. In het restaurant kunt u genieten van lokale gerechten en Italiaanse klassiekers.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips