Zoek op land, regio of reis

×

Sicilië per trein...

Sicilië, een prachtig eiland om per trein te ontdekken!

Fly-train | 10 dagen | Italië

Ontdek Sicilië per trein! Sicilië beschikt over een goed spoorwegnet. Het reizen per trein biedt u de gelegenheid om op ontspannen wijze te genieten van het landschap en het Siciliaanse leven. U beleeft de reis intensiever en komt meer in contact met de bevolking.

Vanaf 1043,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-train| 10 dagen | Italië

Het arrangement begint en eindigt in Catania. De reis brengt u verder langs het barokke Siracusa, de indrukwekkende Tempelvallei en het veelzijdige Palermo. Uniek is de rit met de Circumetnea: een traject per smalspoortrein rond de vulkaan Etna. De hotels liggen dichtbij de stations of zijn gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. De Siciliaan is vriendelijk en gastvrij: de kennis van buitenlandse talen is weliswaar beperkt (een zakwoordenboek Italiaans kan goede diensten bewijzen), maar met een paar woorden contact maken of helpen met de koffer is heel gewoon. Het treinennet varieert van comfortabele airconditioned intercity's tot plaatselijke "boemeltjes".

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Catania - Siracusa, Hotel Sorella Luna, 70 km
Dag 2: Siracusa, Hotel Sorella Luna
Dag 3: Siracusa, Hotel Sorella Luna - Catania, Hotel Villa Romeo, 70 km
Dag 4: Catania, Hotel Villa Romeo
Dag 5: Catania, Hotel Villa Romeo - Agrigento, Hotel Exclusive, 165 km
Dag 6: Agrigento, Hotel Exclusive
Dag 7: Agrigento - Palermo, Hotel Ambasciatori, 130 km
Dag 8: Palermo, Hotel Ambasciatori
Dag 9: Palermo - Catania, Hotel Villa Romeo, 212 km
Dag 10: Catania - Luchthaven Catania, 6 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen luchthaven van vertrek (indien van toepassing).

Inclusief

- Retourvlucht inclusief handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties inclusief ontbijt
- Dagkaart Circumetnea & Trein Giarre Riposto-Catania
- Busticket Luchthaven Catania-Siracusa
- Treinkaartje 2e klasse Siracusa-Catania
- Treinkaartje 2e klasse Catania-Agrigento
- Treinkaartje 2e klasse Agrigento-Palermo
- Treinkaartje 2e klasse Palermo-Catania
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)


(De Circumetnea rijdt niet op Zon- en feestdagen! )

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Siracusa

U vliegt vandaag naar Catania en neemt vervolgens de bus vanaf de luchthaven naar Siracusa. De rit duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en stopt op slechts 2 minuten lopen van uw hotel in de stad.

Route: Luchthaven Catania - Siracusa, Hotel Sorella Luna, 70 km

Dag 2: Ontdek Siracusa

Vandaag heeft u de gelegenheid om de stad Siracusa te verkennen. Loop naar het schiereiland Ortigia, het historisch hart van de stad die 2700 jaar geleden door de Grieken werd gesticht. Geniet van een wandeling langs de kade, door de smalle straatjes, langs kerken en monumenten zoals de Dom (gebouwd op de overblijfselen van een Griekse tempel) of bezoek het Archeologisch Museum.

Dag 3 - 4: Catania en een rondje om de Etna

Op dag 3 neemt u de trein terug naar Catania, waar u op 2 minuten lopen van het station en busterminal verblijft.

De vierde dag neemt u de Circumetnea vanaf Catania Borgo (uw metro kaartje naar dit station is inbegrepen). Onderweg kunt u uitstappen voor een rustpauze, lunch of wandeling. Het traject eindigt in Giarre Riposto, ten noorden van Catania, waar ook de reguliere treinen stoppen. (De Circumetnea rijdt niet op Zon- en feestdagen! )

In de namiddag reist u van Giarre terug naar Catania.

Dag 5 - 6: Op naar Agrigento

Vandaag reist u per trein naar Agrigento. Agrigento, aan de zuidkust van Sicilië, is beroemd om de Tempelvallei, indrukwekkende overblijfselen van een Grieks/Romeins tempelcomplex. Uw hotel ligt in het centrum, op 100m van het trein- en busstation. Er is een regelmatige busverbinding naar de Valle dei Templi.

Route: Catania - Agrigento, 165 km

Dag 7: Dwars door het Siciliaanse landschap

U verlaat Agrigento en neemt de trein naar Palermo, een mooie tocht (ca. 2 uur) van "kust naar kust" door ongerept landschap. U verblijft midden in het historische centrum van Palermo. Palermo was tijdens het Moorse rijk in de 9e eeuw een hoogontwikkelde stad, daarna volgde een nieuwe bloeiperiode onder de Normandische koningen, hetgeen goed zichtbaar is in de talrijke middeleeuwse kerken en monumenten.

Route: Agrigento - Palermo, 130 km

Dag 8: Verken Palermo

Een dag om Palermo goed te verkennen: Phoeniciers, Grieken, Arabieren en Normandische vorsten lieten er hun sporen achter. De grootste bloeiperiode van Palermo was tijdens het Moorse rijk, rond het jaar 1000. Hoogtepunten: Capella Palatina, Palazzo dei Normanni en San Giovanni degli Eremiti. U kunt ook een rit maken met de handige Skybus ofwel de "hop on/hop off bus" die langs de belangrijkste bezienswaardigheden rijdt. Op 7 km ligt Monreale, met de 12e-eeuwse Dom en het Benedictijner klooster. De Skybus stopt bij de bekende bezienswaardigheden; met een dagkaartje (ca. EUR 20,-, ook in het hotel te koop) kunt u onbeperkt van de bus gebruik maken en in- en uitstappen waar u wilt.

Dag 9: Terug naar Catania

Vandaag reist u weer terug naar Catania, naar uw hotel in de stad, op 2 minuten lopen van het station en busterminal. Het is een lange rit die u weer dwars door het landschap terugbrengt. Geniet nog even van Catania. Proef de ‘minne’ gebakjes of de ‘crispelle’, wandel over het Piazza Duomo, bewonder de zwarte barokke gebouwen en ga dineren aan zee.

Route: Palermo - Catania, 212 km

Dag 10: Vol nieuwe ervaringen naar huis

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan deze bijzondere reis. U gaat op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven, waarna u aan boord kunt gaan van uw terugvlucht.

Route: Catania - Luchthaven Catania, 6 km

Overnachtingen 10-daagse reis

- 2 nachten Siracusa, Hotel Sorella Luna
- 2 nachten Catania, Hotel Villa Romeo
- 2 nachten Agrigento, Hotel Exclusive
- 2 nachten Palermo, Hotel Ambasciatori
- 1 nacht Catania, Hotel Villa Romeo

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Inbegrepen
- Dagkaart Circumetnea & Trein Giarre Riposto-Catania
- Busticket Luchthaven Catania-Siracusa
- Treinkaartje 2e klasse Siracusa-Catania
- Treinkaartje 2e klasse Catania-Agrigento
- Treinkaartje 2e klasse Agrigento-Palermo
- Treinkaartje 2e klasse Palermo-Catania

De Circumetnea rijdt niet op Zon- en feestdagen!

Wij adviseren om een vlucht te kiezen die voor 18:00 uur aankomt op Catania, in verband met de bus-/trein schema's

Beoordelingen

Prachtige reis! Sicilië is een prachtig eiland, door met de trein te reizen kan je onderweg genieten van de verschillende elementen die het eiland je biedt: Zee, bergen, wijngaarden en prachtige steden! | Fam. van Driel uit Amsterdam

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Sorella Luna

Dit eenvoudige maar charmante en propere kleine hotel is gevestigd in een voormalig klooster. Het ligt op 100 m. van trein- en busstation, dus ideaal voor reizigers met openbaar vervoer.

Op 10 minuten lopen ligt het schiereiland Ortigia, het historische hart van Syracuse; hier vind je de sfeervolle lungomare, pleinen, terrasjes en tal van bijzondere monumenten zoals de kathedraal.
Ook het Teatro Greco di Siracusa, het antieke Forum, Ginnasio Romano, Tempel van Apollo en het archeologisch museum zijn beslist een bezoek waard.

Elke ochtend wordt er een buffetontbijt geserveerd, bij goed weer op het terras. In Ortigia, maar ook in de directe omgeving van het hotel zijn prima eetgelegenheden.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliettelevisie, telefoon met directe buitenlijn, gratis draadloos internet, kluis, minibar, haardroger en gratis toiletartikelen.

Hotel Villa Romeo

Hotel Villa Romeo bevindt zich in het centrum van Catania, vlakbij het treinstation.

De Kerk van Catania en Via Etnea zijn een paar bijzondere bezienswaardigheden om te bezoeken. Ze zijn gelegen op 10-15 minuten lopen van Hotel Villa Romeo.
Iets boven de stad, aan het eind van de Via Etnea ligt het mooie Parco Gioeni. Ook de vismarkt (elke ochtend, behalve zondag) met een enorm aanbod aan verse vis, schelpdieren, lokale producten en foodstalletjes, is de moeite waard.

Hotel Villa Romeo heeft 25 kamers met airconditioning die zijn voorzien van een minibar en een kluis. Elke kamer heeft een balkon. Elke badkamer is uitgerust met een douche, een bidet, gratis toiletartikelen en een föhn. Gratis WiFi is beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes.

Hotel Exclusive

Optimaal comfort in hartje Agrigento.

Dit kleine, uitstekende hotel ligt in het centrum van Agrigento, op een steenworp afstand van het treinstation.
Vanuit het hotel wandelt u in een paar minuten naar de Via Ateneo, de gezellige hoofdstraat van Agrigento, met winkels en eetgelegenheden. Tegenover Hotel Exclusive stopt de bus naar de Tempelvallei van Agrigento ; er gaan ook bussen naar de kust, zoals naar het badplaatsje San Leone.

Hotel Exclusive is in 2010 geopend. Het moderne, strakke interieur is tot in de puntjes verzorgd. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. In de ruimte waar 's ochtends het ontbijt wordt geserveerd, kunt u de hele dag terecht voor een drankje of snack.

Hotel Ambasciatori Palermo

Prettig en verzorgd hotel met een persoonlijke sfeer in het historisch centrum van Palermo.

Hotel Ambasciatori ligt aan de via Roma, op 200 meter van het centraal station, vlakbij de Chiesa Martorana en op 10-15 minuten lopen van zowel de haven als de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Het hotel is een prima uitgangspunt om de stad te verkennen, te voet of met de handige "hop on hop off" bus, die langs alle monumenten en bezienswaardigheden rijdt.
Houdt u van opera of ballet, dan is een bezoek aan het sfeervolle Teatro Massimo zeer de moeite waard; van september t/m juni zijn er regelmatig voorstellingen.

Tijdens uw ontbijt, geserveerd in de ontbijtzaal op de bovenste verdieping of (in de zomermaanden) op het dakterras, kunt u genieten van het mooie uitzicht over de kerken en monumenten van Palermo.

U logeert in een goed ingerichte kamer .Alle kamers hebben een eigen badkamer en zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een koelkast. Sommige kamers hebben een eethoek en/of een balkon.

Hotel Villa Romeo

Hotel Villa Romeo bevindt zich in het centrum van Catania, vlakbij het treinstation.

De Kerk van Catania en Via Etnea zijn een paar bijzondere bezienswaardigheden om te bezoeken. Ze zijn gelegen op 10-15 minuten lopen van Hotel Villa Romeo.
Iets boven de stad, aan het eind van de Via Etnea ligt het mooie Parco Gioeni. Ook de vismarkt (elke ochtend, behalve zondag) met een enorm aanbod aan verse vis, schelpdieren, lokale producten en foodstalletjes, is de moeite waard.

Hotel Villa Romeo heeft 25 kamers met airconditioning die zijn voorzien van een minibar en een kluis. Elke kamer heeft een balkon. Elke badkamer is uitgerust met een douche, een bidet, gratis toiletartikelen en een föhn. Gratis WiFi is beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips