Zoek op land, regio of reis

×

Cursus kunstgeschiedenis in Toscane onder leiding van Drs. Ria Ophof-van Dijk...

Culturele groepsreis | 6 dagen | Italië | 24 - 29 maart 2023

Een cursus kunstgeschiedenis in Toscane, een combinatie van een overzichtscursus en bezoeken aan Siena, Lucca en Florence .

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 6 dagen | Italië | 24 - 29 maart 2023

Tijdens deze stoomcursus wordt er in grote lijnen een overzicht gegeven hoe de architectuur, de beeldhouwkunst en de schilderkunst zich vanaf de tijd van de Grieken, de Romeinen, de middeleeuwen, de renaissance en de barok tot in de twintigste eeuw hebben ontwikkeld. Deze ontwikkeling kan niet los gezien worden van de maatschappij, die immers de basis vormt voor alle cultuur. De lezingen worden daarom zoveel mogelijk tegen de achtergrond van het denken en de historische context van de tijd geplaatst. De cursus vergt enige voorstudie. De cursus is gebaseerd op literatuur voorgeschreven aan studenten die kunstgeschiedenis studeren.

Naast de cursus in de ochtend worden er in de middag een drietal excursies aangeboden naar Siena, Florence en Lucca. Hier wordt hetgeen dat tijdens de cursus is behandeld, met uitleg, in de praktijk getoond. Tijdens dit 6-daagse arrangement, inclusief de vluchten, de transfers en excursies verblijft u in het karakteristieke 4*Athena hotel, gelegen in het centrum van Siena.

De reis staat onder leiding van drs. Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht en aankomst in Siena
Dag 2: Cursus, bezoek aan Siena
Dag 3: Cursus, bezoek aan Florence
Dag 4: Cursus, bezoek aan Lucca
Dag 5: Cursus
Dag 6: Vlucht naar Nederland

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Pisa-Amsterdam, inclusief handbagage
- Transport gedurende de reis
- 5 nachten verblijf in Siena, inclusief ontbijt
- 4 ochtenden cursus kunstgeschiendenis, inclusief koffiepauze
- Middagexcursie naar Siena, Florence en Lucca, inclusief een gids
- Informatiebijeenkomst voor vertrek
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De lunches en diners gedurende de reis
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Entreegelden
- City taks in de hotels, ter plaatse te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Siena

Transavia vlucht vanuit Amsterdam naar Pisa. Bij aankomst op Pisa Airport is er vervoer geregeld naar Hotel Athena in Siena.

Dag 2: Cursus en bezoek aan Siena

Ontbijt in uw hotel.
Na het ontbijt start de cursus kunstgeschiedenis met het thema ‘de Grieken tot en met de middeleeuwen’. Aan de hand van beelden wordt er met de lezingen begonnen.

Na de lunch brengen we u naar Siena, waar u samen met uw gids een bezoek brengt aan deze fantastische stad. U bezoekt het beroemde en prachtige plein Piazza del Campo, waar zich tevens het Palazzo Publico bevindt. In dit prachtige bouwwerk, gebouwd eind 13e eeuw, vindt u het Civico museum, waar u onder andere fresco’s kunt bewonderen van de schilders Spinello Aretino en Ambrogio Lorenzetti.

Dag 3: Cursus en bezoek aan Florence

Ontbijt in uw hotel.
Na het ontbijt vervolgt u de cursus kunstgeschiedenis: Vanaf de Griekse, de Romeinse, de Vroeg-Christelijke en Bijzantijnse kunst naar de middeleeuwen.

Vanmiddag brengt u een bezoek aan Florence. Onder leiding van uw gids maakt u een wandeling door de stad, waarbij u een stop maakt bij de vele hoogtepunten van de mooie stad, waaronder het Piazza della Republica, het Piazza della Signoria, de kathedraal en het beroemde Palazzo Vecchio. U bezoekt de Galleria Palatina, een museum in het prachtige Palazzo Pitti. U vindt hier verschillende zalen met werken van onder meer de kunstschilders Sandro Botticelli, Caravaggio en Rafaël

Route Siena - Florence: 85km

Dag 4: Cursus en bezoek aan Lucca

Ontbijt in uw hotel.
U start de dag met het derde deel van de cursus: vanaf de middeleeuwen naar de renaissance en barok.

Na de lunch een middag bezoek aan het prachtige Lucca. Samen met uw gids maakt u een wandeling door de stad, waarbij u onder andere het museum in de kathedraal bezoekt, opgericht in 1992, waar u prachtige en zeldzame objecten uit het verleden kunt bewonderen. Onder de topstukken bevinden zich een tweeluik van Areobindus uit de zesde eeuw en sieraden uit de vijftiende eeuw. Natuurlijk is er ook tijd voor een bezoek en een drankje op het gezellige Napoleone plein en wandelt u een stukje langs de bekende stadsmuren van Lucca.

Route Siena - Lucca: 150km

Dag 5: Cursus en vrije middag

Ontbijt in uw hotel
Na het ontbijt sluit u de cursus kunstgeschiedenis af: Vanaf het Post Impressionisme tot aan de 20/21e eeuw.

De middag heeft u ter vrije besteding in het hotel. Indien gewenst kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Siena.

Dag 6: Einde reis

Ontbijt uw hotel.
De dag heeft u ter vrije besteiding. Aansluitend een transfer naar Pisa luchthaven en een vlucht naar Nederland.

Overnachtingen | 6-daagse culture groepsreis

• 5 nachten Hotel Athena, Siena

Uw vervoer

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Pisa, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Transavia.

Donderdag 24 maart 2023 Amsterdam - Pisa 06:35-08:30
Donderdag 29 maart 2023 Pisa - Amsterdam 15:40-17:45

Het vluchtschema is onder voorbehoud van aanpassingen.

Er is 1 klein stuk handbagage inbegrepen. Extra handbagage kunt u bijboeken via de website van Transavia.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Drs. Ria Ophof

Gedurende de reis wordt u begeleid door Nederlandssprekende reisleiding. De lezingen worden uitgevoerd door drs. Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Hotel Athena

Hotel Athena ligt binnen de historische muren van Siena en biedt gratis parkfaciliteiten, een elegant Italiaans restaurant en een gedeeltelijk terras met uitzicht op de stad en de parallelle vallei.
De kamers met airconditioning zijn ruim en elegant ingericht met warme kleurenschema's en tegelvloeren. De kamers op de hoogste verdiepingen bieden een prachtig uitzicht.
Er wordt elke ochtend een gevarieerde ontbijtmaaltijd en voor het diner gebruikt het restaurant een mix van internationale favorieten en Toscaanse gerechten en exclusieve wijnen.
Hotel Athena ligt op minder dan 10 minuten lopen van de kathedraal van Siena en het centrale plein Piazza del Campo.De campus van de Universiteit van Siena ligt ook op slechts een korte loopafstand

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips