Zoek op land, regio of reis

×

Het beste van Jordanië in drie-sterren hotels...

Maak kennis met Jordanië

Fly-drive | 8 dagen | Jordanië

Maak gedurende deze fly-drive kennis met Amman, Jerash, Petra, Aqaba, de Wadi Rum woestijn en de Dode Zee. U overnacht in 3-sterren accommodatie. In de Wadi Rum woestijn overnacht u in een tent, inclusief diner.

Vanaf 889,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 03/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Jordanië

Na een kennismaking met Amman rijdt u richting het zuiden voor een stop in de religieuze stad Madaba en Mount Nebo voordat u aankomt in Petra. Petra in Jordanië is een ongelooflijke archeologische schat, bekend om zijn verbluffende rotsformaties en historische betekenis als oude stad van de Nabateeërs. Daarna ontdekt u het onderwater leven van de Rode Zee in Aqaba tijdens een duik. Overnacht onder de sterrenhemel van de Wadi Rum woestijn een echt bucketlist ervaring. Kom bij van deze indrukwekkende reis aan de Dode Zee waar u dobbert in het zoute water. Een gevarieerd en volledig 8-daags programma in 3 sterren accommodaties.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Amman - Amman, 24 km
Dag 2: Amman - Jerash, 52 km
Dag 3: Amman - Petra, 230 km
Dag 4: Petra
Dag 5: Petra - Aqaba, 126 km
Dag 6: Aqaba - Wadi Rum, 70 km
Dag 7: Wadi Rum - Dode Zee, 345 km
Dag 8: Dode Zee - Luchthaven Amman, 61 km

Deze reis is tevens te reserveren met privé chauffeur.

De beschreven route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de door u gekozen periode een accommodatie niet meer beschikbaar zijn, dan draaien wij de route om of bieden wij een gelijkwaardige accommodatie aan, natuurlijk altijd in overleg met u.

Inclusief

- Retourvlucht naar Amman vanaf de gekozen luchthaven
- Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachtingen in 3-sterren
- Ontbijt inbegrepen in alle accommodaties
- Diner in Wadi Rum
- Enterprise autohuur categorie Midsize
- Het visum voor Jordanië
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Aanvullende autohuur verzekeringen
- Brandstof
- Entreegelden
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden. Het is mogelijk om op iedere plaats langer te verblijven of om deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 & 2: Welkom in Amman!

Aangekomen op de luchthaven van Amman wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger die u het visum overhandigt. U wordt met een transfer naar uw hotel in Amman te gebracht. De huurauto wordt dan de volgende dag afgeleverd bij uw hotel in Amman.

De King Abdullah-moskee is gebouwd ter ere van zijn grootvader, Koning Abdullah I. De koepel van de moskee is 31 meter hoog en 35 meter in doorsnee, bedekt met prachtige mozaïeken in verschillende blauwtinten. De twee 60 meter hoge minaretten zijn de bakens van de stad. Betreed de achthoekige gebedshal met een felrood Egyptisch tapijt, dat symbool staat voor de vruchtbare aarde. Als u goed kijkt, ziet u dat de donkere lijnen in het tapijt samen de islamitische ster vormen. Boven u hangt de imposante kroonluchter met een diameter van 21 meter, waarin Koranverzen zijn gegraveerd. Bijzonder is dat dit de enige moskee is die u als toerist mag bezoeken.

Vanuit Amman heeft u de mogelijkheid om een dagtrip te maken naar Jerash. Jerash, een van de best bewaard gebleven steden van het Dekapolis-tienstedenverbond uit de vroege jaartelling, biedt u de gelegenheid om te wandelen over de vroegere marktplein met zuilen en de geplaveide straten waar nog altijd de sporen van Romeinse karren te zien zijn. De Tempel van Artemis bevindt zich aan de rand van Jerash.

Nabij Jerash ligt Umm Qais, dat uit dezelfde periode stamt als Jerash. Naast de Romeinse overblijfselen zijn hier ook restanten van een Ottomaans dorp uit de late 19e eeuw te vinden. Een hoogtepunt van Umm Qais is echter de ligging bovenop een heuvel, waardoor u een weids uitzicht heeft over het Meer van Tiberias en de Jordaanvallei.

Route: Amman - Jerash, 52 km

Dag 3: Vanuit Amman via Madaba en Mount Nebo naar Petra

Vanuit Amman rijdt u richting het zuiden naar Petra. Onderweg zijn er genoeg mooie plekken om te stoppen. Aanraders om te stoppen zijn Madaba en Mount Nebo. Madaba is de stad van de mozaïeken en het culturele centrum voor de Byzantijnse en Umayyad-mozaïeken. Aan de oevers van de Dode Zee ligt Mount Nebo, de plek waar volgens overlevering Mozes het Beloofde Land heeft gezien. Stop bij Mount Nebo voor het prachtige uitzicht. Op een heldere dag kunt u zelfs de torens van Jeruzalem zien in de skyline. Hierna rijdt u door naar de magische stad Petra waar u 2 nachten verblijft.

Route: Amman - Petra, 230 km

Dag 4: Het werelderfgoed Petra

Petra is een eeuwenoude stad, gelegen midden in de woestijn en omringd door enorme rotsen. De Nabateeërs hebben hier meer dan 2000 jaar geleden geleefd en hebben huizen, tombes en tempels in de rotsen gebouwd.

De Grote Tempel is een van de weinige bouwwerken die niet in de rotsen zijn uitgehakt. Dit indrukwekkende complex is op de rotsen gebouwd en was ooit 18 meter hoog, met een omheining van 40 bij 28 meter. Het amfitheater is ook uit de rotsen gehouwen aan de zijkant van de berg, aan de voet van de Hoge Offerplaats, en biedt plaats aan 4000 toeschouwers. De Monastery is een van de grootste monumenten in Petra en werd gebruikt als christelijke kapel. Het is de meest afgelegen bezienswaardigheid en wordt daarom vaak overgeslagen, maar het is zeker de moeite waard.

Een tip van ons: kies voor de backdoortrail, waarbij u de route andersom loopt, beginnend bij Little Petra en via de Monastery langs de tombes loopt, eindigend met als hoogtepunt de Treasury. Hoe vroeger u begint, hoe beter, zeker op een zonnige dag, omdat het aangenamer is om in de schaduw naar beneden te wandelen dan om de trappen omhoog te klimmen.

Dag 5: Op weg naar de Rode Zee!

In Aqaba kunt u het hele jaar door genieten van zon, zee en strand dankzij het aangename milde klimaat. Snorkelliefhebbers zijn in Aqaba aan het juiste adres. De prachtige onderwaterwereld zal u verrassen tijdens een duik tussen de koraalriffen en kleurrijke vissen. Omdat het water zo helder is, kunt u de gezonken tank op 8 meter diepte en het gezonken vliegtuig op 15 meter diepte goed zien. U hoeft niet het water in te gaan om het onderwaterleven te ontdekken. Met een glasboot maakt u een rondvaart over de zee om de bijzondere onderwaterbezienswaardigheden droog te bewonderen. Sluit de dag af op in een van de gezellige restaurants of een rooftop bar.

Route: Petra - Aqaba, 127 km

Dag 6: De adembenemende Wadi Rum woestijn

Van de Rode Zee naar de woestijn! Wadi Rum heeft een boeiend maanlandschap met oude rivierbeddingen, steile bergwanden en veelkleurige pasteltinten. Er is een oude Nubische tempel en u vindt er inscripties en oude waterwerken die aangeven dat dit gebied in vroeger tijden bewoond is geweest. U kunt het landschap verkennen tijdens een tocht per 4-wheeldrive jeep. Tijdens al onze reizen overnacht u in een tentenkamp (de eenvoudige of de luxe variant) te midden van dit indrukwekkende landschap. Een geweldige ervaring!

Route: Aqaba - Wadi Rum, 70 km

Dag 7: Dobberen in de Dode Zee

Vandaag staat er een lange rit op het programma. Vanuit Wadi Rum rijdt u richting de Dode Zee. Hier kunt u heerlijk bijkomen van de indrukwekkende reis. Dobber in de Dode Zee, breng een bezoek aan de berg Mukawir of maak kennis met de Ma’in Hot springs. Echte avonturiers mogen canyoning in Wadi Mujib niet overslaan (mogelijk van april tot met oktober). De Siq Trail is de kortste route (2 tot 3 uur) en de meest populaire tocht om tijdens de zomermaanden af te koelen in het verfrissende water en een wandeling door de schaduw te maken. Als kers op de taart eindigt de route bij de waterval.

Route: Wadi Rum - Dode Zee, 345 km

Dag 8: Koffer pakken en vol mooie herinneringen naar huis

Vandaag is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan na een reis vol nieuwe indrukken. U levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt met een koffer vol mooie ervaringen terug naar huis.

Route: Dode Zee - Luchthaven Amman, 61 km

Overnachtingen 8-daagse reis | 3*sterren standaard hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3-sterren hotels. De accommodaties in deze rondreis zijn geselecteerd op basis van hun ligging.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houdt u er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

• 2 nachten Olive hotel, Amman
• 2 nachten Hotel Edom, Petra
• 1 nacht Hotel Al Zaitouna, Aqaba
• 1 nacht Hasan Zawaideh Camp, Wadi Rum
• 1 nacht Hotel Grand East, Dode Zee

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van Enterprise inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers en een CDW-verzekering. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende ter plaatse nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Visum

Voor een verblijf in Jordanië dient u in het bezit te zijn van een visum. Om een visum te krijgen dient u de Nederlandse nationaliteit te hebben en in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot 6 maanden na de datum van terugkomst in Nederland. Wij ontvangen uw paspoortgegevens graag uiterlijk 6 weken voor vertrek van u om uw visum te kunnen regelen. U ontvangt het visum bij aankomst op Amman luchthaven van onze vertegenwoordiger.

Transfer

Indien gewenst kan er bij aankomst een transfer worden geregeld naar uw hotel in Amman (met een meerprijs). De huurauto wordt vervolgens de volgende dag bij het hotel in Amman afgeleverd.

Privé chauffeur

Liever niet zelf rijden?
Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u een stop wenst te maken. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Petra

In verband met de grote populariteit van Petra zijn de hotels hier regelmatig volgeboekt. Indien een overnachting nabij Petra niet mogelijk is, dan zullen wij, in overleg met u, een aangepaste route reserveren, waarbij u onderweg Petra bezoekt.

Wadi Rum

In Wadi Rum verblijft u in een eenvoudige standaard tent. Indien gewenst kunnen wij, met een toeslag, een overnachting reserveren in een luxe tentenkamp.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Olive hotel

Het Olive hotel ligt op een levendige locatie, op 1 km afstand van de toeristische attracties in het stadscentrum, met uitzicht op de Abdoun brug, en biedt gratis parkeergelegenheid.

De kamers zijn uitgerust met een koelkast, airconditioning, magnetron, haardroger, waterkoker, tv en een kluis. In het restaurant is er een gevarieerd menu met zowel internationale als Arabische specialiteiten voor lunch en diner. 's Ochtends wordt hier een ontbijtbuffet geserveerd. Sluit de dag af met een drankje en een snack op het terras van café Olive.

Edom Hotel - Petra

Dit eenvoudige 3-sterrenhotel ligt op 200 meter afstand van Petra. Vanaf het dakterras van het hotel heeft u uitzicht op het bedoeïenendorp Wadi Musa. Het hotel beschikt over een restaurant dat is uitgehouwen in de rotsen. Het restaurant serveert een uitgebreid buffet met traditionele oosterse gerechten. Het is mogelijk om buiten te dineren. De eenvoudige hotelkamers zijn voorzien van een televisie, minibar, airconditioning, gratis internetverbinding en een eigen badkamer. Overige faciliteiten: terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, wellness centrum en een vergaderzaal. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Al Zaitouna Hotel

Al Zaitouna Hotel is centraal gelegen in Aqaba. U wandelt in 5 minuten naar het gezellige centrum of naar de kust. Bij binnenkomst komt u uit in de ruime lobby, waar u ook ontspannen kunt zitten. Tegenover de receptie is zowel een excursie balie als het restaurant van het hotel te vinden. Er is een lift, wifi en parkeergelegenheid. Het hotel is netjes, doch eenvoudig ingericht en het vriendelijke personeel heet u graag van harte welkom.

Alle kamers zijn voorzien van donkere houten meubels, houten/stenen vloeren, airconditioning, televisie, koelkastje en kluisje. Ook beschikken de kamers over een zithoekje.

Hasan Zawaideh Camp

Het Hasan Zawaideh Camp ligt te midden van de zandduinen van Wadi Rum. Het tentenkamp is een uitstekende uitvalsbasis om de Jordaanse woestijn te verkennen. Het personeel van het Hasan Zawaideh Camp organiseert uitstapjes per jeep of kameel. 's Avonds kunt u rond het kampvuur zitten en genieten van een authentieke, vers bereide bedoeïenen-maaltijden. De tenten van het Hasan Zawaideh Camp zijn ingericht met oosterse tapijten en kleurrijke beddenspreien. U krijgt tevens dikke wollen dekens voor de koude woestijn nachten.

Grand East Hotel & Resort - Dead Sea

Aan het strand van Sweimeh, Dode Zee, vindt u het Grand East Hotel & Resort. Het hotel heeft drie restaurants, twee bars en twee poolbars. U zult zich geen moment vervelen hier. Elke dag is er een ontbijtbuffet beschikbaar in het hotel. Overige hotelfaciliteiten: meerdere zwembaden, een speeltuin, tuin, terras, spa, lift en parkeergelegenheid. Het wellness centrum van het hotel is voorzien van een sauna, stoombad, Turks bad en een modderbad. Het hotel is rolstoelvriendelijk. De hotelkamers zijn voorzien van gratis internetverbinding, waterkoker, airconditioning en een eigen badkamer.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips