Zoek op land, regio of reis

×

Baltische Staten Klassiek...

Ontdek de Baltische Staten

Fly-drive | 11 dagen | Baltische Staten

Maak kennis met de drie hoofdsteden Riga Letland, Tallinn Estland en Vilnius Litouwen ieder hoofdstad heeft zijn eigen unieke sfeer. Dwaal door de prachtige natuur van het Nationale Park Gauja en houdt u uw ogen open voor wilde dieren, bewonder middeleeuwse kastelen, ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan de vele museums en monumenten uit de Sovjet en Tweede Wereldoorlog periode. Een ware ontdekkingsreis door de Baltische Staten.

Vanaf 1065,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 14/11/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 11 dagen | Baltische Staten

De Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen zijn nog relatief onbekend bij de Nederlanders en Belgen, terwijl deze landen veel te bieden hebben. Gedurende deze fly-drive verblijft u op verschillende locaties verdeeld over deze drie bijzondere bestemmingen. U overnacht in door ons geselecteerde accommodaties. Geniet van de steden en de natuur en maak kennis met de veelzijdigheid van de Baltische Staten!

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Riga (ophalen huurauto) - Riga, 10 km
Dag 2: Riga
Dag 3: Riga - Tallinn, 309 km
Dag 4: Tallinn
Dag 5: Tallinn - Sigulda, 306 km
Dag 6: Sigulda - Vilnius, 340 km
Dag 7: Vilnius
Dag 8: Vilnius - Klaipeda, 307 km
Dag 9: Klaipeda - Liepaja, 98 km
Dag 10: Liepaja - Riga, 216 km
Dag 11: Riga - Luchthaven Riga (inleveren huurauto), 10 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- Parkeerplaats bij de genoemde accommodaties
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners
- Brandstof
- One way fee (ter plaatse te betalen)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: De hoofdstad van Letland, Riga

Aangekomen op de luchthaven van Riga staat de huurauto al voor u klaar. Vervolgens rijdt u in ongeveer 15 minuten naar Riga, waar u de eerste twee nachten zult verblijven.

Het Vrijheidsmonument staat al bijna 100 jaar in het centrum van de stad. Dit indrukwekkende gebouw van graniet en koper symboliseert de Letse staat, nationale eenheid, onafhankelijkheid en vrijheid. Het monument is bijna 43 meter hoog en bestaat uit 56 sculpturen die de Letse geschiedenis en cultuur verbeelden. Rond het monument wandelt u door het Bastejkalna Parks, tussen bloemenperken, gaslantaarns, sculpturen en een (kunstmatige) waterval. Vanaf de heuvel heeft het perfecte uitzicht op de zonsondergang.

Net buiten Riga, op ongeveer 30 minuten rijden, vindt u het oudste en grootste openluchtmuseum van Europa, aan de oevers van het Juglameer. Hier gaat u terug in de tijd loop binnen bij 118 historische gebouwen uit alle delen van het land. De verzamelde gebouwen zijn oorspronkelijk gebouwd tussen de 17de eeuw en de jaren 1930. Dit museum is uniek omdat het al voor de oorlog begon met het verzamelen van tentoonstellingen, hierdoor zijn veel objecten nog in zeer goede staat.

Route: Luchthaven Riga - Riga, 10 km

Dag 3 - 4: Van Letland naar Estland

U verlaat Riga en rijdt naar de hoofdstad van Estland, Tallinn. Onderweg passeert u Parnu, een badplaats en bekend kuuroord in Estland. Daarnaast kent Parnu een lange geschiedenis als Hanzestad en heeft het een middeleeuwse uitstraling. Het middelpunt van Tallinn is het Raadhuisplein met het enige gotische raadhuis van de Baltische Staten dat bewaard is gebleven. Het interieur stamt nog uit de Hanzetijd, opvallend is de grote minarettoren die u langs een oude trap kunt beklimmen. Vlakbij het stadshuis vindt u de 600 jaar oude apotheek.

De wijk Kalamaja bruist vol cafés, bars en galerijen met voormalige industriële complexen van deze historische wijk met houten huizen. Kalamaja is vanaf de middeleeuwen de belangrijkste vissershaven van de stad. Kalamaja betekent vishuis in het Ests. Als u geïnteresseerd bent in architectuur en geschiedenis is een rondleiding hier aan te raden. Telliskivi is het culturele centrum van Kalamaja en hier kunt u genieten van gastronomische verwennerij en is zeer geliefde onder de Letten. De Balti Jaama-markt is een paradijs voor fijnproevers met kraampjes en restaurant.


Route: Riga - Tallinn, 309 km

Dag 5: Van de stad naar de natuur

U verlaat Tallinn en reist naar Sigulda in Letland. Tijdens het verblijf in Sigulda mag u de natuur niet overslaan. Neem een wandeling door het Nationale Park Gauja of ga op rendier safari in More Safari Park. Hier bewondert u de herten van dichtbij en kunt u zelfs de majestueuze wezens voeren. Het park is thuis voor ongeveer 400 dieren die u tijdens een wandeling over de 1,5 km lange parcours kunt ontmoeten. Een bijzondere ervaringen tijdens alle seizoenen.

Tijdens uw verblijf in Sigulda heeft u de mogelijkheid om de Zilver-wijnmakerij te bezoeken. De huiswijnen worden gemaakt van fruit en bessen van eigen bodem. Leer meer over de productie van de traditionele wijnen en laat uw smaakpapillen verrassen door de fruit, bessen en bloemenwijnen.

Route: Tallinn - Sigulda, 306 km

Dag 6 - 7: Op weg naar Litouwen

De zesde dag kunt u via het indrukwekkende paleis van Rundale naar de laatste hoofdstad rijden, Vilnius in Litouwen. Een van de indrukwekkendste gebouwen van de stad is het eeuwenoude Gediminias kasteel met zijn museum. Klim naar de top van de toren en geniet van een eindeloos uitzicht over de stad. In het Glazen Kwartier vindt u de joodse buurt, een gezellige plek om te winkelen, rond te snuffelen en te genieten van een koffie stop of gaat u liever voor de champagne? Het MO Museum is een van de nieuwste juweeltjes van de stad. De centrale trap van het museum is een van de foto hotspots van de stad. Het museum richt zich op hedendaagse kunst.

Literatai Street is een unieke straat die gedecodeerd is met honderden unieke muur kunstwerken. Samengesteld uit hout, metaal en glas verwijst iedere kunstwerk naar het werk van een beroemde auteur die een band heeft met de stad. Net buiten de stad bevindt zich de grootste televisietoren van Europa. Vanaf het 160 meter hoge draaiende observatieplatform heeft u een eindeloos uitzicht onder het genot van een hapje en een drankje. Gaat u liever een uniekere ervaring? Boek dan een ballonvlucht over de stad!


Route: Sigulda - Vilnius, 340 km

Dag 8: Havenstad Klaipeda

Op dag acht vertrekt u naar Klaipeda. Eventueel kunt u via het stadje Kaunas rijden. Klaipeda is de derde stad van Litouwen en is tevens de meest belangrijke havenstad. In de Tweede Wereldoorlog werd de haven door de Duitsers gebruikt als basis voor onderzeeërs. De stad is jarenlang onderdeel geweest van Pruisen en heeft daardoor nog een Duitse uitstraling. De oude stad, de kroon van de stad. Is volledig gerestaureerd. De met kinderkopjes aangelegde straten en de antieke lantaarnpalen geven deze buurt een charmant sfeer. In het oude centrum bevindt zich het Theaterplein genoemd naar het neoklassieke theater met het standbeeld van Annchen von Tharau.

Route: Vilnius - Klaipeda, 307 km

Dag 9: Liepaja

U vervolgt de reis en rijdt weer terug naar Letland, naar de plaats Liepaja. Gelegen aan de Baltische kust en de derde grootste stad van Letland. De stad bestaat uit twee delen in Karosta bezoekt u de vroegere geheime militaire stad van het Russische Rijk. Hier hebben de gebouwen nog de authentieke uitstraling uit de Tsaar-tijd. Hier vindt u ook de brute blokken met woningen uit en de orthodoxe kathedraal uit de Sovjet-Unie. Hier loopt u het kiezelstrand op en naar een van de langste golfbrekers van de stad. Hier loopt u tussen twee restanten van de indrukwekkende geschiedenis nabij de golfbreker vindt u Tuvejie Forti dat opgeblazen is vlak nadat het gebouwd was. En Ziemelu Forti met een ondergrondse labyrinten en tunnels die u kunt verkennen.

Route: Klaipeda - Liepaja, 98 km

Dag 10: Terug naar Riga

Na uw verblijf in Liepaja rijdt u terug naar Riga waar u de laatste dag kunt relaxen of Riga verder kunt ontdekken.

Route: Liepaja - Riga, 216 km

Dag 11: Met mooie herinneringen naar huis

Vanuit Riga rijdt u naar de luchthaven van Riga en aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Riga - Luchthaven Riga, 10 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties die opgenomen zijn in deze reis. Indien er geen beschikbaarheid is in een van de onderstaande hotels, dan reserveren wij een vergelijkbare accommodatie voor u.

- 2 nachten, Riga, Hotel Monika
- 2 nachten, Tallinn, Hotel IlMarine
- 1 nacht, Sigulda, Hotel Segevold
- 2 nachten, Vilnius, Hotel Conti
- 1 nacht, Klaipeda: Hotel Euterpe
- 1 nacht, Liepaja: Hotel Amrita
- 1 nacht, Riga, Hotel Bellevue

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Monika

Op 500 meter van het oude centrum van Riga bevindt zich Hotel Monika. Het hotel ligt in een rustig deel van Riga dichtbij het Kronvalda park. Het hotel heeft een sauna, een fitnessecentrum, een 24-uurs receptie en een restaurant waar iedere ochtend het ontbijt wordt geserveerd. De kamers zijn voorzien van een kluisje, kabel televisie en een zithoek.

Hestia Hotel Ilmarine

Hestia Hotel Ilmarine ligt op 290 meter van de oude binnenstad van Tallinn. Het Estse Maritiem Museum ligt op 270 meter van het hotel. Het treinstation Balti Jaam ligt op 850 meter afstand. Raekoja Plats en het stadhuis van Tallinn liggen op slechts 900 meter afstand. Tegen een toeslag is er privéparkeergelegenheid beschikbaar.

Geniet van een ontbijt in de ruime restaurantzaal met aangename achtergrondmuziek. De gerechten worden voornamelijk bereid met lokale Estse ingrediënten. U kunt gratis gebruikmaken van de fitnessruimte van Hestia Hotel Ilmarine.

Elke kamer van het hotel heeft een klassiek, pastelkleurig interieur. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning en hebben een eigen badkamer met een haardroger en toiletartikelen. De kamers beschikken verder over een televisie, kluisje, zithoek en internetverbinding.

Hotel Segevold

Op 15 minuten rijden van het centrum van Sigulda ligt Hotel Segevold. In de nabijheid van het hotel vindt u een winkelcentrum en diverse uitgaansgelegenheden. Het hotel biedt ruime kamers met airconditioning, een minibar en een eigen badkamer met een douche. Het hotel heeft een sauna, stoombad en een zwembad, welke gedurende de ochtenduren vrij toegang biedt aan de hotelgasten.

Hotel Conti

Hotel Conti is gelegen in het centrum van Vilnius. In de omgeving van het hotel vindt u vele restaurants en bars. Het station ligt op 750 meter afstand van het hotel. Het hotel heeft een eigen restaurant, met een glazen dak, waar tevens het ontbijt wordt geserveerd. De kamers hebben airconditioning, televisie en een aparte badkamer. Een parkeerplaats is op aanvraag te reserveren.

Hotel Euterpe

Midden in het oude centrum van Klaipeda ligt Hotel Eureterpe. Het hotel light op 30 km afstand van de luchthaven. De comfortabele kamers bieden een minibar en gratis WIFI. Het hotel heeft een eigen restaurants en een parkeerplaats, waar u tegen een vergoeding kunt parkeren.

Hotel Amrita

Het 4 sterrenhotel Amrita vindt u in het centrum van Liepaja in de nabijheid van een zandstrand en in de omgeving van het olympisch centrum. Het hotel beschikt over parkeergelegenheid, een 24-uur receptie en een eigen restaurant. De kamers bieden een comfortabel interieur, gratis WIFI, een minibar en thee- en koffiefaciliteiten. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Hotel Bellevue Park

Het Bellevue Park Hotel in Riga ligt op 1,7 km van de oude stad.

Het hotel beschikt over spa faciliteiten, een fitnessruimte, gratis WiFi en parkeergelegenheid. Het restaurant bevindt zich op de 11e verdieping en biedt mediterrane gerechten en een panoramisch uitzicht op Riga. Het Park Restaurant vindt u in de lobby van het hotel. Beide restaurants bieden in de zomer zitplaatsen buiten.

De kamers hebben airconditioning, houten meubilair, een minibar, een werkplek, een tv en een badkamer met bad of douche en een haardroger.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips