Zoek op land, regio of reis

×

Onvergetelijk Baltische Staten (vanuit Kiel)...

Het Baltische avontuur

Roadtrip | 13 dagen | Litouwen

U doet tijdens deze reis de drie Baltische landen aan. Uw reis begint in Kiel (Duitsland), waarvandaan de ferry naar Klaipeda vertrekt. Na aankomst in Klaipeda reist u naar Liepaja, Riga, Tallinn, Sigulda en Vilnius.

Vanaf 956,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Roadtrip | 13 dagen | Litouwen

In één reis ontdekt u het beste van de Baltische Staten. De Letse stad Liepaja heeft een interessante combinatie van gebouwen uit verschillende historische periodes. Ontdek karakteristiek Riga; tijdens een wandeling door stad kunt u urenlang staren naar de prachtige art-nouveau gevels. In Estland zoekt u de natuur op in Soomaa National Park en Matsalu National Park. In Tallinn dwaalt u door het middeleeuwse hart van de stad. Trakai is een verborgen parel in Litouwen. Een kleine historische stad met kasteel aan het gelijknamige meer Trakai. Kortom een reis vol diversiteit en avontuur!

Route in het kort

Dag 1: Vertrek Kiel
Dag 2: Klaipeda haven - Klaipeda, Hotel Amberton, 6km
Dag 3: Klaipeda
Dag 4: Klaipeda - Liepaja, Hotel Amrita, 103km
Dag 5: Liepaja - Riga, Hotel Bellevue, 213km
Dag 6: Riga
Dag 7: Riga - Tallinn, IlMarine, 309km
Dag 8: Tallinn
Dag 9: Tallinn - Sigulda, Hotel Sigulda, 412km
Dag 10: Sigulda - Vilnius, BW Nujasis Vilnius, 338km
Dag 11:Vilnius
Dag 12: Vilnius - Klaipeda haven, 308km
Dag 13: Aankomst Kiel

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Overtocht DFDS Kiel - Kleipeda v.v. (halfpension)
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Met de ferry naar Litouwen

U reist met uw eigen auto naar het opstappunt van de ferry in Kiel. De ferry heeft een late afvaart. Nadat u de auto benedendeks heeft geparkeerd kunt u bovendeks gebruik maken van diverse faciliteiten. Wij hebben een hut voor u gereserveerd. Aangezien de bagageruimte beperkt is raden wij u aan om een aparte kleine tas te pakken voor spullen voor de overnachting in uw hut. De overige bagage kunt u in uw auto laten staan. Meer informatie, voorwaarden en tips m.b.t. de overtocht kunt u terugvinden onder het kopje 'overtochten', op tabblad aanvullende informatie.

Route: Kiel

Dag 2: Aankomst in Litouwen

Aan het einde van de dag rond 18:00 uur zet u de eerste stappen in het mooie Litouwen. Na het inchecken bij het hotel maakt u een eerste kennismaking met Klaipeda. Een stad met sterke Duitse wortels en invloeden die terug te zien zijn in de bouwstijl van de oude stad.

Route: Klaipeda - Klaipeda, 6km

Dag 3: Eerste ontmoeting met Klaipeda

Kunstliefhebbers mogen het Klaipėda Sculpture Park niet overslaan. Loop tussen meer dan 100 kunstwerken van beroemde beeldhouwers van Litouwen. In de Botanische Tuin ontdekt u verschillende naald- en loofbomen waar tussen geneeskrachtige planten zijn verstopt. Vanaf de 46 meter hoge toren van de kerk van de Heilige Maagd Maria heeft u een eindeloos panorama uitzicht over de stad. Een van de beroemdste beeldhouwwerk van de stad is The Black Ghost, gelegen in de buurt van de kasteelsite. Een mysterieuze personage van 2,4 meter hoge griezelige figuur.

Dag 4: Via vissersdorpje Palanga naar Liepaja

Vandaag rijdt u de grens over naar het Letse Liepaja met tussendoor een bezoek aan Palanga. Een voormalig vissersdorpje en bekend om zijn strand en gezelligheid. Een van de bekendste vakantieoorden aan de Baltische zee. Bewonder het eindeloze uitzicht over de zee vanaf de 630 meter lange houten pier. Het Botanisch park in Palanga is een van de mooiste parken van Litouwen. Hier loopt u tussen de dennenbomen naar het Barnsteen museum.

Liepaja bestaat uit twee delen het centrum van de stad, Karosta met het noordelijke deel van de stad. Karosta was vroeger een geheime militaire stad voor het Russische Rijk en de Sovjet-Unie. Hierdoor heeft de stad een interessante combinatie van gebouwen uit de Tsjaar-tijd, uit de jaren 1970 en Art Nouveau gebouwen van hout en steen. In de Karosta wijk kunt u de gevangenis bezoeken waar u een kijkje neemt in het zware gevangenis leven in Liepaja.

Route: Klaipeda - Liepaja, 103km

Dag 5: Uitwaaien aan het strand of een wandeling door de natuur

Vandaag rijdt u vanuit Liepaja naar de hoofdstad Riga. Onderweg heeft u de mogelijkheid om te stoppen in Kuldiga en Jurmala. Jurmala is een bekende vakantiebestemming voor zon, zee en strand. Een van de belangrijkste en oudste straten is de Jomas-straat. Een straat vol gezelligheid waar u kunt dineren of een drankje kan doen na een strandwandeling. In het Kemeri National Park loopt u tussen de moerassen en zijn bewoners. Hier wandelt u tussen kleine pijnbomen, diepe poelen, meren en de geur van wilde rozemarijn. Kuldiga is een charmante stad bekend om zijn zandgrotten van zandgrotten gemaakt door mensenhanden. Het langste grottenstelsel in Letland waarvan 460 meter open is voor publiek.

Route: Liepaja - Riga, 213km

Dag 6: Ontdek karakteristiek Riga

Tijdens een wandeling door stad kunt u urenlang staren naar de prachtige art-nouveau gevels. Als u graag Art Nouveau bewonderd mogen de Alberta Straat en Elizabetes iela niet ontbreken tijdens uw wandeling. Riga is de geboorteplaats van sterren zoals danser Mikhail Baryshnikov tot diva Elina Garanča het is een stad met een muzikale ziel. Een bezoek aan het Letse Nationale Opera en Ballet betekend een indrukwekkende nieuwe reisherinnering. In het Etnografisch Openluchtmuseum neemt u een stap terug in de tijd tussen de boerderijen, schuren, vissershuisjes, windmolens en smederijen.

Dag 7: Via het strand van Parnu naar Tallinn

Vandaag gaat u de grens over naar Estland. Parnu is de ultieme zomer vakantiebestemming met een groot zandstrand, vele restaurants en cocktailbars vol gezelligheid tijdens de zomer. Wandel over de strandpromenade of ontdek de stad vanaf het water tijdens het zeilen, kanoën of kajakken. In de omgeving vindt u vele prachtige natuurgebieden zoals het Soomaa National Park, Matsalu National Park waar u de rust kunt opzoeken. Kihnu-eiland is de thuisbasis voor de unieke Kihnu-cultuur. Een bijzondere traditionele cultuur die sinds 2003 is toegevoegd aan de UNESCO-lijst van mondeling en immaterieel erfgoed van de mensheid.

Route: Riga - Tallinn, 309km

Dag 8: Authentiek Tallinn

Vandaag ontdekt u de prachtige hoofdstad van Estland Tallinn. De oude binnenstad heeft een middeleeuwse sfeer met zijn goed bewaarde stadsmuren, smalle straatjes, eeuwenoude architectuur en karakteristieke torens. Beklim de toren en bewonder het uitzicht over de binnenplaatsen, tuinen winkeltjes en cafés vanaf boven af. Hoog boven de oude stad prijkt het Toompea kasteel. De hoogste toren is de Pikk Hermann, het symbool van de Estse staat. In de wijk Kadriog bevindt zich het enige barokke paleis van het land. Deze is meer dan 300 jaar geleden gebouw in opdracht van de Russische tsaar Peter de Grote.

Dag 9: Via studentenstad Tartu naar Sigulda

Rij naar Sigulda met een tussenstop in Tartu. Een levendige studentenstad en de thuisbasis voor een van de oudste universiteiten van Noord-Europa. Het National Museum of Estonia bevindt zich in een indrukwekkend gebouw. Hier leert u meer over de Fins-Oegrische volkeren en talen. Dit zijn inheemse groepen die verspreid leven over Scandinavië, Hongarije, de Oostzee en Siberië zonder eigen land.

Vanaf het centrum van Sigulda loopt u naar het nieuwe kasteel van de Sigulda en de ruïnes van het middeleeuwse kasteel. Rond het kasteel vindt u werkplaatsen van ambachtslieden en kunstenaars die workshops aanbieden en de mogelijkheid bieden om souvenirs te kopen. In de omgeving van Sigulda kunt u uren lang wandelen door de prachtige natuur.

Route: Tallinn - Sigulda, 412km

Dag 10: Naar Vilnius via het Versailles van Letland Rundale Palace

Vandaag gaat u de grens over naar de hoofdstad van Litouwen. Maar eerst mag een bezoek aan het Rundale Palace niet ontbreken. Dit paleis is het Versailles van Letland en het belangrijkste barokke paleis van het land. Het paleis werd gebouw in opdracht van hertog Ernst Johann Biron als zomerresidentie. Bewonder de rijke collectie schilderijen, verguldsels en porselein en loop daarna door naar de prachtige tuinen. Wandel door de in Franse stijl rozentuin van bijna een hectare groot, de groene amfitheater en fonteinen.

Route: Sigulda - Vilnius, 338km

Dag 11: Onthaasten in Trakai

Vanuit Vilnius kunt u Trakai bezoeken. Trakai is een verborgen parel, een kleine historische stad en badplaats gelegen aan het gelijknamige meer Trakai. De stad is een geliefde bestemming onder de Litouwers vanwege de indrukwekkende natuur en traditionele Karaim-keuken. Vanaf het kasteel van Trakai heeft u een eindeloos uitzicht over de prachtige omgeving. In de zomer kunt u de omgeving en het kasteel vanaf het meer bewonderen met een boottocht. U heeft ook de unieke kans om de omgeving vanaf grote hoogte te bewonderen tijdens een vaart met een heteluchtballon.

Dag 12: Vilnius naar Klaipeda

Vandaag is helaas uw laatste dag in Litouwen. Neem de prachtige stad Vilnius nog even goed in u op voordat u met de auto terug naar Klaipeda rijdt. Vanavond neemt u de ferry naar Kiel.

Route: Vilnius - Klaipeda, 308km

Dag 13: Aankomst Kiel

Na een nacht op de ferry komt u aan in Kiel. Optioneel kunt u er voor kiezen om de reis ontspannen af te sluiten met een nacht in Kiel (14-daagse reisduur).

Overnachtingen 13-daagse reis

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties die opgenomen zijn in deze reis. Indien er geen beschikbaarheid is in een van de onderstaande hotels, dan reserveren wij een vergelijkbare accommodatie voor u.

- 1 nacht aan boord van DFDS
- 2 nachten Amberton Klaipeda
- 1 nacht Hotel Liepaja
- 2 nachten Hotel Bellevue Riga
- 2 nachten L'Ermitage Tallinn
- 1 nacht Hotel Sigulda
- 2 nachten BW Naujasis Vilnius
- 1 nacht aan boord van DFDS

Overnachtingen 14-daagse reis

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties die opgenomen zijn in deze reis. Indien er geen beschikbaarheid is in een van de onderstaande hotels, dan reserveren wij een vergelijkbare accommodatie voor u.

- 1 nacht aan boord van DFDS
- 2 nachten Amberton Klaipeda
- 1 nacht Hotel Liepaja
- 2 nachten Hotel Bellevue Riga
- 2 nachten L'Ermitage Tallinn
- 1 nacht Hotel Sigulda
- 2 nachten BW Naujasis Vilnius
- 1 nacht aan boord van DFDS
- 1 nacht hotel Birke Kiel

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Overtochten

U begint uw reis met een overtocht vanuit Kiel (Duitsland) naar Klaipeda met DFDS.

Kiel-Klaipeda
Vaar vanuit Kiel naar Klaipeda in een comfortabele binnen of buitenhut (2 bedden). Er is beperkte bagageruimte. Wij raden u aan om een aparte kleine tas te pakken met spullen voor de overnachting in de hut. De overige bagage kunt u in de auto laten. Tevens kunt u 's avonds aansluiten aan het dinerbuffet en in de ochtend genieten van het ontbijtbuffet

Let op: personenauto´s tot 1,85m hoogte en tot 4,50m lang zijn inbegrepen. Voor grotere auto's geldt er een toeslag (op aanvraag).

Reisschema:
De ferry vanuit Kiel naar Klaipeda vertrekt vrijwel iedere dag om 23:00 uur. U kunt inchecken tot 21:30 uur. De ferry komt de volgende dag om 20:30 uur aan in Klaipeda.

De ferry vanuit Klaipeda naar Kiel vertrekt iedere dag om 22:30 uur. U kunt inchecken tot 21:00 uur. De ferry komt de volgende dag om 18:00 uur aan in Kiel.

Alle tijden zijn lokale haventijden. De check-in sluit zowel voor de heen- als de terugreis 90 minuten voor vertrek. Het vaarschema is onder voorbehoud. Let op: in Litouwen is het een uur later dan in Nederland.

Voor overtochten gelden afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Amberton Hotel Klaipeda

Het Amberton Hotel Klaipeda ligt in het stadscentrum, op 10 minuten lopen van het kasteel van Klaipeda.

Het hotel beschikt over een bar, restaurants, parkeergelegenheid en fitnesscentrum. Ook is er een spa centrum met binnenzwembad (tegen betaling).

De lichte kamers zijn voorzien van een minibar. en televisie

Hotel Amrita

Het 4 sterrenhotel Amrita vindt u in het centrum van Liepaja in de nabijheid van een zandstrand en in de omgeving van het olympisch centrum. Het hotel beschikt over parkeergelegenheid, een 24-uur receptie en een eigen restaurant. De kamers bieden een comfortabel interieur, gratis WIFI, een minibar en thee- en koffiefaciliteiten. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Hotel Bellevue Park

Het Bellevue Park Hotel in Riga ligt op 1,7 km van de oude stad.

Het hotel beschikt over spa faciliteiten, een fitnessruimte, gratis WiFi en parkeergelegenheid. Het restaurant bevindt zich op de 11e verdieping en biedt mediterrane gerechten en een panoramisch uitzicht op Riga. Het Park Restaurant vindt u in de lobby van het hotel. Beide restaurants bieden in de zomer zitplaatsen buiten.

De kamers hebben airconditioning, houten meubilair, een minibar, een werkplek, een tv en een badkamer met bad of douche en een haardroger.

Hestia Hotel Ilmarine

Hestia Hotel Ilmarine ligt op 290 meter van de oude binnenstad van Tallinn. Het Estse Maritiem Museum ligt op 270 meter van het hotel. Het treinstation Balti Jaam ligt op 850 meter afstand. Raekoja Plats en het stadhuis van Tallinn liggen op slechts 900 meter afstand. Tegen een toeslag is er privéparkeergelegenheid beschikbaar.

Geniet van een ontbijt in de ruime restaurantzaal met aangename achtergrondmuziek. De gerechten worden voornamelijk bereid met lokale Estse ingrediënten. U kunt gratis gebruikmaken van de fitnessruimte van Hestia Hotel Ilmarine.

Elke kamer van het hotel heeft een klassiek, pastelkleurig interieur. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning en hebben een eigen badkamer met een haardroger en toiletartikelen. De kamers beschikken verder over een televisie, kluisje, zithoek en internetverbinding.

Hotel Sigulda

Hotel Sigulda is een sfeervol hotel, gelegen nabij het treinstation en op korte afstand van diverse bezienswaardigheden.

Het hotel heeft een eigen restaurant waar men internationale gerechten serveert. Het hotel beschikt verder over wifi, parkeergelegenheid en een bar. Het hotel heeft geen lift en bestaat uit 3 verdiepingen.

De kamers beschikken over een televisie en verwarming.

Best Western Vilnius

Het 4-sterrenhotel Best Western Vilnius bevindt zich aan de rechterzijde van de rivier de Neris, op 950 meter van de oude stad.

Het hotel beschikt over een wellnesscentrum, bar en restaurant.

De lichte klassieke kamers zijn voorzien van een minibar en koffie- en theezetfaciliteiten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips