Zoek op land, regio of reis

×

Authentiek Marokko ...

Maak kennis met het land van 1001 nachten

Fly-drive | 9 of 11 dagen | Marokko

Laat u verleiden door het magische Marokko! Tijdens deze afwisselende reis maakt u kennis met authentieke koningssteden, kleurrijke soukhs, Berberdorpjes, de woestijn en het zonovergoten strand.

Vanaf 1032,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 12/12/2024
O.B.V. 4 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 9 of 11 dagen | Marokko

Maak kennis met authentiek Marokko. U reist naar Marrakech, met zijn geurige soukhs en het sfeervolle Djemaa el Fnaa plein. Vervolgens reist u naar Ait Ben Haddou en rijdt u via Ouarzazate naar de Dades Vallei. Rijd per kameel naar het Berberkamp in de woestijn en slaap onder de sterren! U reist verder via Nkob naar de Koningsstad Taroudant waarna u de reis afsluit in het gezellige vissersdorp Essaouira.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Marrakech - Marrakech, Riad Alida (ca. 20 min. rijden)
Dag 2: Marrakech
Dag 3: Marrakech - Ait Ben Haddou, Bagdad Cafe (ca. 3 uur rijden)
Dag 4: Ait Ben Haddou - Boumalne Dades, Dar Rihana (ca. 2 uur rijden)
Dag 5: Boumalne Dades - Gorge du Todra - Merzouga, Berberkamp (ca. 3,5 uur rijden)
Dag 6: Merzouga - Nkob, Riad Baha Baha (ca. 3 uur rijden)
Dag 7: Nkob - Taroudant, Tiad Tafilag (ca. 5 uur rijden)
Dag 8: Taroudant - Essaouira, Riad Mimouna (ca. 3,5 uur rijden)
Dag 9: Essaouira - luchthaven Marrakech (ca. 3 uur rijden)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen inclusief ontbijt
- Overnachtingen Merzouga o.b.v. halfpension
- Transfer luchthaven - Marrakech
- Keuze: AVIS huurauto of rondreis met privé chauffeur
- Kamelentocht naar het berberkamp in de woestijn
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1-2: De magische stad Marrakech

Bij aankomst op Marakech luchthaven is er een transfer geregeld. U start de reis in sfeervol Marrakech en verblijft in een riad in de medina. Breng een bezoek aan het beroemde Djemaa el Fnaa plein, de geurige soukhs, de Koutoubia moskee, het Bahia paleis of de Jardin Majorelle. Laat u betoveren door deze levendige stad.

Route: Luchthaven Marrakech - Marrakech (ca. 20 min. rijden)

Dag 3: Handelsstad Ait-Ben-Haddou

De derde dag rijdt u door het Atlas gebergte via de spectaculaire Tizi 'n Tichka pas naar Ait Ben Haddou. Dit kasbah dorp staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en heeft in de afgelopen jaren voor meer dan 20 films (o.a. The Gladiator en Babel) als decor gefungeerd. Ait Ben Haddou was een van de belangrijkste locaties op de oude 'zout route', waar de slaven het goud, ivoor en zout van de Afrikaanse Sahara naar Marrakech brachten.

Route: Marrakech - Ait Ben Haddou (ca. 3 uur rijden)

Dag 4: De weg van de 1000 kasbahs

De vierde dag rijdt u via de weg van de 1000 kasbahs door Ouarzazate en de rozen vallei (bekend vanwege de Perzische rozenolie) en doorkruist u vele berberdorpen. Bezoek de Tamnalt rotsformaties en rijd via Keela Mgouna naar de Dades Vallei, de eindbestemming vandaag. Een schitterende omgeving met rotsformaties, riviertjes en valleien.

Ait Ben Haddou - Boumalne Dades (ca. 2 uur rijden)

Dag 5: Overnachten in de woestijn

Op dag vijf rijdt u naar de Todra kloof en kunt u een wandeling maken door deze hoge en zeer imposante kloof. Bezoek Erfoud en de Tinjdad Palmentuin. Hier kunt u lunchen en een bezoek brengen aan een marmer- en fossielen werkplaats. De route gaat verder naar de fascinerende Erg Chebbi woestijn. U ziet het landschap onderweg langzaam veranderen in zandduinen. Deze duinen zijn altijd spectaculair, maar vroeg in de ochtend of bij zonsondergang zijn ze op hun mooist. In de namiddag rijdt u op een kameel in ongeveer 1,5 uur naar een klein tentenkamp midden in de woestijn. Na het aanschouwen van de zonsondergang wordt er een diner voor u bereid (ook geschikt voor vegetariërs). U kunt in de tenten overnachten of onder de heldere sterrenhemel. Een ervaring om niet meer te vergeten.

Route: Boumalne Dades - Gorge du Todra - Merzouga (ca. 3,5 uur rijden)

Dag 6: Palmen en dorpjes

Gedurende de zonsopgang rijdt u per kameel terug naar de kasbah, aan de rand van de woestijn, waar het ontbijt geregeld is. In de kasbah heeft u ook de gelegenheid om u even op te frissen na de nacht in de woestijn. Aansluitend rijdt u via Rissani en langs de grote palmtuinen van Tafilalet naar Alnif, Tazarine en uiteindelijk naar N'kob, waar u overnacht.

Merzouga - Nkob (ca. 3 uur rijden)

Dag 7: De vijfde koningsstad Taroudant

Op weg naar Taroudant. De vijfde koningsstad van Marokko doet knus aan en is niet zo overweldigend als de andere koningssteden. Ook deze stad heeft indrukwekkende lemen stadsmuren welke zijn voorzien van vierkante torens. De medina en de soukhs zijn bijzonder levendig. Er is een ongelooflijke overvloed aan decoratieve artikelen, sieraden en tapijten te vinden. De stad is niet alleen gespecialiseerd in berber kunstnijverheid en zilverwerk, maar is ook bekend om zijn leerlooierij.
Amagour, een dorpje 32 km ten zuiden van Taroudant, is bekend vanwege de arganolie. Deze olie, welke in de keuken wordt gebruikt, is in deze streek overal aanwezig, evenals de kostbare en zeldzame saffraan welke wordt gewonnen uit de bloemen waarvan de velden een lust voor het oog zijn.

Route: Nkob - Taroudant (ca. 5 uur rijden)

Dag 8: De sfeervolle badplaats Essaouira

De laatste bestemming is de sfeervolle badplaats Essaouira. Essaouira is een aangename bestemming waar veel artiesten en kunstenaars hun thuishaven hebben. De medina van Essaouira staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de soukh vindt u winkeltjes met sieraden, leren tassen en houtwerk. Vanwege de harde wind is Essaouira ook geliefd bij de kite- en windsurfers. Het strand van Essaouira is tien kilometer lang en nodigt uit voor mooie wandelingen.

Route: Taroudant - Essaouira (ca. 3,5 uur rijden)

Dag 9: Einde van de reis

De laatste dag rijdt u naar de luchthaven van Marrakech, waar u de huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Nederland.

Route: Essaouira - luchthaven Marrakech (ca. 2,5 uur rijden)

Overnachtingen 9-daagse reis

- 2 nachten Marrakech, Riad Alida
- 1 nacht Ait Benhaddou, Bagdad Café
- 1 nacht Boumalne, Dar Rihana
- 1 nacht Merzouga, Berbercamp
- 1 nacht Nkob, Riad Baha Baha
- 1 nacht Taroudant, Riad Tafilag
- 1 nacht Essaouira, Riad Mimouna

Overnachtingen 11-daagse reis

- 2 nachten Marrakech, Riad Alida
- 1 nacht Ait Benhaddou, Bagdad Cafe
- 1 nacht Boumalne, Dar Rihana
- 1 nacht Merzouga, Berbercamp
- 1 nacht Nkob, Riad Baha Baha
- 1 nacht Taroudant, Riad Tafilag
- 3 nachten Essaouira, Riad Mimouna

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Rondreis met privé chauffeur

Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich tijdens de reis geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u wenst te stoppen. Op de dagen dat er geen vervoer is inbegrepen is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op deze 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

- Kamelentocht naar het Berberkamp in de woestijn:
U rijdt in ongeveer 1,5 uur op een kameel naar een klein tentenkamp midden in de woestijn. Zorg dat u een sjaal bij u heeft om uw gezicht tegen het zand te beschermen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Kan ik overal pinnen?

De munteenheid van Marokko is de Dirham. Marokko is niet bijzonder goedkoop maar wie een beetje oplet, komt met zo’n 30-40 euro per dag een heel eind. Er zijn in Marokko genoeg pinautomaten om te pinnen. Alleen in de afgelegen gebieden en kleine dorpen zult u ze niet zomaar vinden. Zorg dan ook dat u geld op zak hebt om de dagen in afgelegen gebied te overbruggen.

Zijn fooien gebruikelijk?

Het is in Marokko gebruikelijk om een fooi te geven. Dit geldt voor o.a. restaurants, chauffeurs, gidsen en kruiers. In een restaurant is zo'n 10% gebruikelijk, terwijl er door een kruier meestal vanaf €2,- wordt verwacht. Voor een chauffeur of een gids is het gebruikelijk om een fooi tussen de €5,- en €10,- per dag te geven. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.


Wat is het kleding advies voor Marokko?

Voor zowel vrouwen als mannen wordt er verwacht dat de schouders en knieën bedekt zijn. Een broek of rok tot over de knieën en bovenkleding met (korte) mouwen zijn goed. Een dunne sjaal is altijd handig om mee te nemen. U kunt deze om u heen slaan, en ook in de woestijn is een sjaal handig tegen het zand. Indien u een trekking of stevige wandeling gaat maken is het aan te raden om goede wandelschoenen mee te nemen. ’s Avonds kan het behoorlijk afkoelen, vooral in de woestijn. Neem dus altijd een (dunne) lange broek en een trui / vest mee. In de winterperiode kunt u het best warme kleding en een regenjack meenemen. In de zomer is luchtige kleding voldoende.

Heb ik vaccinaties nodig voor Marokko?

Er zijn geen inentingen verplicht, maar we raden u aan om toch minimaal uw DTP en Hepatitis A te halen wanneer u deze niet heeft. Voor meer informatie: vaccinatiesopreis.nl of ggdreisvaccinaties.nl/

Is alcohol verkrijgbaar in Marokko?

Het drinken van alcohol is verboden voor moslims. Het is dan ook wat lastiger om er aan te komen. In sommige plaatsen is alcohol verkrijgbaar. Alcohol is relatief duur. Er zijn maar weinig winkels die een vergunning hebben om alcohol te verkopen. Sommigen verkopen het stiekem. In grote steden zijn wel bars waar alcohol wordt geschonken. In de luxere hotels en restaurants wordt vaak wel alcohol geschonken. Alcohol is dus moeilijk te verkrijgen in Marokko en het drinken van alcohol in het openbaar is geen optie.

Riad Alida | Marrakech

Het authentieke Riad Alida ligt in het hart van de medina, op 500 meter van Bab Doukkala Moskee en op 1 km van het Jamaâ El Fna-plein.

U kunt bij deze accommodatie ook lunchen en dineren met traditionele Marokkaanse gerechten welke worden geserveerd in de tuin of op het dakterras.

De kamers van Riad Alida zijn voorzien van airconditioning en zijn kleurrijk en stijlvol ingericht. Elke kamer biedt een uitzicht op de binnenplaats.

Bagdad Café

Ait Ben Haddou

Rose, Simo en hun kinderen heten u graag van harte welkom in het Bagdad Café. Deze kleinschalige guesthouse ligt op slechts 200 meter van de beroemde Kasbah van Ait Ben Haddou, in het centrum van het dorp. De accommodatie beschikt over een restaurant waar traditionele Marokkaanse gerechten worden geserveerd. Verder beschikt de accommodatie over een bar, wifi en zwembad. ook kunt u bij de accommodatie parkeren.

De kamers zijn voorzien van airconditioning.

Dar Rihana Inn

Dar Rihana Dades is een guesthouse gelegen in het dorp Ait Ouffi in de Dades-vallei, op slechts 2 km van de beroemde Dades-kloof. Het is een ideale plek om de Dades-kloven te bezoeken om te wandelen en voor een bezoek aan de Roses- en Todgha-valleien.

Dar Rihana Dades beschikt over wifi, een zwembad, een restaurant en ruime terrassen. Ook is er parkeergelegenheid aanwezig.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en koffie- en/of theezetfaciliteiten.

Berberkamp Basic

Laat u verrassen door de gastvrijheid van de Berbers. Geniet van een typisch Marokkaanse maaltijd en overnacht in de woestijn waarbij u kunt overnachten in een tent of onder de sterrenhemel. U bereikt het berberkamp onder begeleiding van de lokale gidsen vanuit een kashbah in Merzouga, u kunt alleen een kleine tas meenemen naar het kamp, de overige spullen blijven in de bagage opslag van de kasbah achter. Overnachten in het berbercamp is dé ultieme woestijnervaring, echter het verblijf is zeer eenvoudig!

Tips:
- Neem warme kleding mee voor de avond/nacht
- Neem een sjaal mee om u te beschermen tegen het woestijnzand

La Kasbah Baha Baha | Nkob

Dit pension in Berberstijl ligt in een tuin van 2 hectare, in het historische Marokkaanse dorp N'Kob. U vindt er een buitenzwembad met een zonneterras. In de gehele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar.

Kasbah Baha Baha biedt klassieke kamers met airconditioning. Sommigen beschikken over een eigen badkamer. De authentieke kamers en tenten zijn ingericht in een traditionele stijl, zodat u kunt genieten van een authentieke ervaring.

Kasbah Baha Baha serveert traditioneel Marokkaanse gerechten, bereid met biologische producten. U kunt dineren in de strohut of in de eetkamer bij de open haard. Er wordt iedere ochtend een continentaal ontbijt verzorgd.

Kasbah Baha Baha heeft een klein ecomuseum en een bibliotheek met boeken over de regio en de cultuur, zodat u meer te weten kunt komen over de omgeving. Er worden ook rondleidingen georganiseerd, zodat u de buurt kunt verkennen.

Riad Tafilag | Taroudant

Deze traditionele riad ligt in Taroudant, tussen de stadsmuren en de medina. De riad beschikt over een zwembad en een panoramisch terras met tenten, en biedt kamers met een eigen terras en gratis WiFi. De kamers zijn ingericht met Marokkaans houtsnijwerk en textiel. Elke kamer en suite is voorzien van airconditioning en sommige hebben toegang tot de interne patio. Het ontbijt wordt dagelijks geserveerd op één van de vier terrassen. Het restaurant van Riad Tafilag heeft een open haard en serveert traditionele Marokkaanse gerechten. De gasten kunnen genieten van de traditionele hammam en van tal van massages. De gasten hebben ook toegang tot een grote lounge met satelliet-tv. Bij de riad kunnen fietsen worden gehuurd.

Riad Mimouna

De riad ligt in een rustige omgeving in de gezellige badplaats Essaouira met een prachtig zeezicht vanaf het terras.

Mimouna beschikt over een hammam en een comfortabele zitruimte met tv. In de openbare ruimten is gratis draadloos internet beschikbaar.

De kamers en suites hebben authentieke Marokkaanse elementen en bieden modern comfort. U heeft er een eigen badkamer, een badjas en een telefoon. Sommige kamers hebben uitzicht op zee.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips