Zoek op land, regio of reis

×

Marrakech & Sahara Experience...

Marrakech, de kasbahroute en de woestijn

Fly-drive | 8 dagen | Marokko

Maak kennis met de verscheidenheid aan landschappen die Marokko rijk is. Ontdek de Hoge Atlas, valleien, rotsformaties, de Todra kloof en de zandduinen in de Sahara woestijn. Wij hebben een mooie route voor u samengesteld in speciaal door ons geselecteerde accommodaties.

Vanaf 982,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 26/11/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Marokko

Deze bijzondere reis begint in de okerkleurige stad Marrakech, bekend vanwege het indrukwekkende Djemaa el Fna plein. Via het Atlas gebergte en de weg van de 1000 kasbahs rijdt u naar de Dades-vallei. Vervolgens rijdt u naar de woestijn waar u per kameel het berberkamp bezoekt en slaapt onder de sterren. U bezoekt één van de grootste kasbah complexen van het land en sluit de reis af in magisch Marrakech!

Route in het kort

1e dag: Luchthaven Marrakech - Marrakech, Riad Alida (ca. 20 min. rijden)
2e dag: Marrakech
3e dag: Marrakech - Dades Gorge, Chez Pierre (ca. 4,5 uur rijden)
4e dag: Dades Gorge - Merzouga, berberkamp basic (ca. 3,5 uur rijden)
5e dag: Merzouga - Ait Ben Haddou, Bagdad Cafe (ca. 6 uur rijden)
6e dag: Ait Ben Haddou - Marrakech, Riad Alida (ca. 3,5 uur rijden)
7e dag: Marrakech
8e dag: Marrakech - Luchthaven Marrakech (ca. 20 min. rijden)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in Marrakech en Ait Ben Haddou inclusief ontbijt
- Overnachtingen in de overige accommodaties o.b.v. halfpension
- Keuze: Avis huurauto of rondreis met privé chauffeur
- Transfer luchthaven Marrakech - Marrakech v.v.
- Kamelentocht naar het berberkamp in de woestijn v.v.
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1-2: Bruisend Marrakech

Op de luchthaven wordt u door onze vertegenwoordiger ontvangen en aansluitend is de transfer naar de stad voor u geregeld. U verblijft in een centraal gelegen riad op loopafstand van het Bahia Paleis, de soukhs en het Djemaa El Fna-plein. Marrakech bruist van de energie! Laat u betoveren door de kleurrijke soukhs, het bruisende Djemaa el Fna plein en de Majorelle tuinen. Maak een wandeling door de stad en ontdek de geheimen die de stad rijk is. Ontspan in de hammam, bezoek een van de vele restaurants en maak kennis met de lokale keuken.

Route: Luchthaven Marrakech - Marrakech (ca. 20 min. rijden)

Dag 3: Via een prachtige route naar de Dades Vallei

Op uw derde reisdag verlaat u Marrakech en rijdt u via de Tizi 'n Tichka pas naar Ouarzazate. U vervolgt uw reis via de route van de 1000 kasbahs en eindigt de dag uiteindelijk in uw accommodatie in de Dades vallei.

Route: Marrakech - Ouarzazate - Boumalne (ca. 5 uur rijden)

Dag 4: Slapen onder de sterren

Start de dag met een bezoek aan de indrukwekkende Todra kloof. Verwonder u over de enorme rotsformaties, waarvan sommige wel tot 300m loodrecht omhoog staan. Via Erfoud, gelegen tussen de palmen en de woestijn, rijdt u naar Merzouga waar u de woestijn betreedt. Per kameel rijdt u naar het basic tentenkamp, waar u overnacht. Laat u verrassen door de gastvrijheid van de Berbers. Geniet van een typisch Marokkaanse maaltijd en overnacht vanavond onder de sterren. Een unieke ervaring!

Route: Boumalne - Erfoud - Merzouga (ca. 3,5 uur rijden)

Dag 5: Van de woestijn naar Ait Benhaddou

U verlaat de woestijn en vervolgt uw route door dit bijzondere land. Via de palmenoase Tafilalet rijdt u via kleine dorpjes en de Draa vallei naar Ouarzazate. De eindbestemming vandaag is Ait Ben Haddou, een dorpje waar u één van de grootste kasbahcomplexen van het land aantreft. In het dorp zijn al meer dan 20 internationale films opgenomen.

Route: Merzouga - Ait Ben Haddou (ca. 6 uur rijden)

Dag 6-7: Marrakech

Na het ontbijt rijdt u via de Tizi 'n Tichka pas terug naar Marrakech waar u de reis gaat afsluiten. Relax in uw riad, bezoek de hammam of geniet van het bruisende stadsleven in deze bijzondere stad!

Dag 8: Terug naar huis

Uw laatste dag in Marokko. Vanuit uw riad is er een transfer geregeld naar de luchthaven van Marrakech. Aansluitend uw terugvlucht naar huis.

Route: Marrakech - Luchthaven Marrakech (ca. 20 min. rijden)

Overnachtingen 8-daagse reis

- 2 nachten Marrakech, Riad Alida
- 1 nacht Boumalne, Dar Rihana
- 1 nacht Berberkamp, Merzouga
- 1 nacht Ait Ben Haddou, Bagdad Cafe
- 2 nachten Marrakech, Riad Alida

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van ASTER inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Het eigen risico van de huur auto kan alleen ter plaatse worden verlaagd. Het bedrag van het aftrekbaar eigen risico is afhankelijk van de waarde van de auto. Het is niet mogelijk om het eigen risico volledig af te kopen

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Rondreis met privé chauffeur

Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich tijdens de reis geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u wenst te stoppen. Op de dagen dat er geen vervoer is inbegrepen is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op deze 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Kan ik zelf veilig rijden in Marokko?

Ja het is prima mogelijk om in Marokko zelf te rijden. De wegen in Marokko zijn over het algemeen goed verzorgd, echter bij enkele accommodaties zult u het laatste deel over een zand- of onverharde weg moeten rijden. In de steden is het druk en is het raadzaam om voorzichtig te zijn. Wel raden wij af om te rijden in het donker.
Houdt u er rekening mee dat de afstanden en reistijden in Marokko veelal lang zijn. Ter indicatie hebben wij bij onze routes de rijtijden vermeld. Het zijn rijtijden welke u kunt hanteren indien u in één keer de afstand aflegt en er geen blokkades op de route zijn.

Waarom geven jullie de afstanden in rijtijd?

Wij zien dat de afstanden in kilometers op bepaalde bestemmingen wordt onderschat. Zo doet u in Marokko nu eenmaal langer over de afstand door o.a. de inrichting van de weg (bergwegen, wegen van mindere kwaliteit), drukte op bepaalde stukken, ook mag u minder hard rijden dan in Nederland/België. Om u een goed idee te geven van de afstanden hebben wij er daarom voor gekozen om kale rijtijden te vermelden, exclusief stops en eventueel oponthoud.

Waarom kiezen voor rondreis met privé chauffeur?

Het is een ontspannen manier van rondreizen, u hoeft zich geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u een stop wenst te maken. De chauffeur weet waar u verblijft en zorgt dat u op het juiste adres terecht komt. U heeft de tijd om lekker om u heen te kijken en op de bestemming aangekomen nog energie om die te gaan ontdekken.

Wat is het kleding advies voor Marokko?

Voor zowel vrouwen als mannen wordt er verwacht dat de schouders en knieën bedekt zijn. Een broek of rok tot over de knieën en bovenkleding met (korte) mouwen zijn goed. Een dunne sjaal is altijd handig om mee te nemen. U kunt deze om u heen slaan, en ook in de woestijn is een sjaal handig tegen het zand. Indien u een trekking of stevige wandeling gaat maken is het aan te raden om goede wandelschoenen mee te nemen. ’s Avonds kan het behoorlijk afkoelen, vooral in de woestijn. Neem dus altijd een (dunne) lange broek en een trui / vest mee. In de winterperiode kunt u het best warme kleding en een regenjack meenemen. In de zomer is luchtige kleding voldoende.

Welke taal spreken ze in Marokko?

In Marokko wordt Marokkaans-Arabisch gesproken. Frans is de tweede taal. Veelal kunt u ook terecht met de Engelse taal.

Zijn fooien gebruikelijk?

Het is in Marokko gebruikelijk om een fooi te geven. Dit geldt voor o.a. restaurants, chauffeurs, gidsen en kruiers. In een restaurant is zo'n 10% gebruikelijk, terwijl er door een kruier meestal vanaf €2,- wordt verwacht. Voor een chauffeur of een gids is het gebruikelijk om een fooi tussen de €5,- en €10,- per dag te geven. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.


Riad Alida | Marrakech

Het authentieke Riad Alida ligt in het hart van de medina, op 500 meter van Bab Doukkala Moskee en op 1 km van het Jamaâ El Fna-plein.

U kunt bij deze accommodatie ook lunchen en dineren met traditionele Marokkaanse gerechten welke worden geserveerd in de tuin of op het dakterras.

De kamers van Riad Alida zijn voorzien van airconditioning en zijn kleurrijk en stijlvol ingericht. Elke kamer biedt een uitzicht op de binnenplaats.

Berberkamp Basic

Laat u verrassen door de gastvrijheid van de Berbers. Geniet van een typisch Marokkaanse maaltijd en overnacht in de woestijn waarbij u kunt overnachten in een tent of onder de sterrenhemel. U bereikt het berberkamp onder begeleiding van de lokale gidsen vanuit een kashbah in Merzouga, u kunt alleen een kleine tas meenemen naar het kamp, de overige spullen blijven in de bagage opslag van de kasbah achter. Overnachten in het berbercamp is dé ultieme woestijnervaring, echter het verblijf is zeer eenvoudig!

Tips:
- Neem warme kleding mee voor de avond/nacht
- Neem een sjaal mee om u te beschermen tegen het woestijnzand

Dar Rihana Inn

Dar Rihana Dades is een guesthouse gelegen in het dorp Ait Ouffi in de Dades-vallei, op slechts 2 km van de beroemde Dades-kloof. Het is een ideale plek om de Dades-kloven te bezoeken om te wandelen en voor een bezoek aan de Roses- en Todgha-valleien.

Dar Rihana Dades beschikt over wifi, een zwembad, een restaurant en ruime terrassen. Ook is er parkeergelegenheid aanwezig.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en koffie- en/of theezetfaciliteiten.

Bagdad Café

Ait Ben Haddou

Rose, Simo en hun kinderen heten u graag van harte welkom in het Bagdad Café. Deze kleinschalige guesthouse ligt op slechts 200 meter van de beroemde Kasbah van Ait Ben Haddou, in het centrum van het dorp. De accommodatie beschikt over een restaurant waar traditionele Marokkaanse gerechten worden geserveerd. Verder beschikt de accommodatie over een bar, wifi en zwembad. ook kunt u bij de accommodatie parkeren.

De kamers zijn voorzien van airconditioning.

Riad Alida | Marrakech

Het authentieke Riad Alida ligt in het hart van de medina, op 500 meter van Bab Doukkala Moskee en op 1 km van het Jamaâ El Fna-plein.

U kunt bij deze accommodatie ook lunchen en dineren met traditionele Marokkaanse gerechten welke worden geserveerd in de tuin of op het dakterras.

De kamers van Riad Alida zijn voorzien van airconditioning en zijn kleurrijk en stijlvol ingericht. Elke kamer biedt een uitzicht op de binnenplaats.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips