Zoek op land, regio of reis

×

Marokkoreis o.l.v. drs. Ria Ophof...

Culturele groepsreis | 7 dagen | Marokko | 04 - 10 november 2023 | Gegarandeerd vertrek

Maak kennis met de Koningssteden van Marokko! Een indrukwekkende reis onder leiding van kunsthistoricus Ria Ophof. U verblijft gedurende de reis in luxe Boutique Hotels. Inclusief een kookworkshop in Marrakech!

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 7 dagen | Marokko | 04 - 10 november 2023 | Gegarandeerd vertrek!

Marokko is een land dat rijk is aan zon, cultuur, traditie en geweldige landschappen. Verken de koningssteden Marrakech, Fès, Mèknes en Rabat en bezoek het moderne Casablanca. Proef een gerecht uit de traditionele tajine en struin over de grote markt op het Djemaa El Fna plein in Marrakech. Dwaal door de kleurrijke soukh en geniet van heerlijke gerechten uit de traditionele tajine. Een avondbezoek aan het bekende plein 'Djemaa el Fna' in Marrakech is een aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangen-bezweerders en verhalenvertellers. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants, gelegen aan het plein, kunt u even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee, in de volksmond ook wel 'berberse whisky' genoemd. U sluit de reis af met een kookworkshop in Marrakech!

De reis staat onder leiding van drs. Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Route in het kort

Dag 1, Amsterdam - Casablanca - Rabat
Dag 2, Rabat - Meknès
Dag 3, Meknes - Fès
Dag 4 Fès
Dag 5, Fes - Marrakech
Dag 6, Marrakech
Dag 7, Marrakech - Amsterdam

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Casablanca/Marrakech-Amsterdam, inclusief ruimbagage
- Transport en gidsen gedurende de reis
- 6 nachten verblijf in luxe hotels met ontbijt (diner in Afourer)
- Begeleiding van drs. Ria Ophof
- Entreegelden en een kookworkshop in Marrakech
- Informatiebijeenkomst voor vertrek
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De lunches en diners gedurende de reis
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- City taks in de hotels, ter plaatse te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Marokko

Transavia vlucht vanuit Amsterdam naar Casablanca. Bij aankomst op Casablanca Airport wordt u opgewacht door uw gids. Samen met uw gids rijdt u naar Casablanca.

Casablanca is een van Marokko’s meest moderne steden. De soukh is er overzichtelijker en de monumenten zijn van recentere datum dan in de andere steden. Dit komt doordat de ontwikkeling van de stad - buiten de medina - pas aan het begin van de 20ste eeuw op gang kwam. Nu wonen er bijna drie miljoen mensen in Casablanca. U bezoekt de indrukwekkende, moderne Hassan II moskee. Deze moskee is, met een minaret van 200 meter, de op één na grootste moskee van de wereld. De moskee is voltooid in 1993 en biedt plaats aan 25.000 gelovigen die er tegelijk kunnen bidden.

Aansluitend rijdt u met de bus langs de Corniche; de boulevard in Casablanca. en rijdt u vanuit Casablanca naar Rabat, waar u vanavond zult overnachten.

Dag 2: Bijzonder Rabat

Ontbijt in uw hotel.

Rabat is de hoofdstad van Marokko en is de tweede Koningsstad van Marokko. Rust en stijl overheersen in Rabat. Buiten de oude citadel zijn de Franse invloeden duidelijk zichtbaar, zoals in de brede lanen welke zijn omzoomd door prachtige palmen.

Gedurende uw bezoek aan Rabat, rijdt u naar het Koninklijk Paleis. Dit paleis uit de 19e eeuw wordt tegenwoordig gebruikt door de Marokkaanse regering. Het paleis is niet toegankelijk voor bezoekers, de tuin kan wel worden bezocht. Aansluitend bezoekt u het mausoleum van koning Mohamed V (1909-1961). Dit is de rustplaats van de stichter van het onafhankelijke en huidige Marokko en vader van de natie. Vlakbij het mausoleum bezoekt u de onvoltooide Hassan toren, een 44 meter hoge minaret die hoog uitrijst boven de overblijfselen van de sultan Yaqub al Mansour moskee, die in de 18e eeuw werd verwoest door een aardbeving. Met de bouw van deze minaret werd al 1195 begonnen, maar de bouw werd echter nooit voltooid. U bezoekt het archeologisch museum in Rabat, met veel voorwerpen die gevonden zijn tijdens verschillende opgravingen in Marokko. Een deel van de collectie is afkomstig uit het Romeinse Volubilis , dat bij Mèknes ligt. In 2014 is het Het Nationaal Museum van Hedendaagse Kunst in Rabat geopend . Het is het eerste museum van hedendaagse kunst dat in Marokko werd geopend sinds de onafhankelijkheid in 1956. Het museum heeft een oppervlakte van 6813 vierkante meter en is verdeeld over drie verdiepingen. U bezoekt de Oudaya kasbah, een op een berg gebouwde fortificatie met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Deze Kasbah werd gebouwd tijdens het bewind van de Almohaden in de 11e en 12e eeuw. Binnen in de Kasbah bezoekt u de prachtige Andalusische tuinen vol met sinaasappelbomen, bloemen en palmen.

U verlaat Rabat en rijdt naar Meknès, waar u bij aankomst een wandeling maakt over de stadsmuur, een bijzondere ervaring!

Dag 3: Van Meknès naar Fès

Ontbijt in uw hotel.

Meknès werd door de UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet vanwege haar medina en de ruïnes van het Koninklijke Paleis.

In Meknès bezoekt u het El Hedim plein en de monumentale Bab El Mansour; één van de poorten in de 40 kilometer lange stadsmuren van Meknès. De grote poort stamt uit 1732 en werd deels gebouwd met pilaren die van de nabijgelegen Romeinse ruïnes van Volubilis kwamen. U bezoekt het Dar Jamaï museum, gebouwd als paleis in 1882 door de invloedrijke en welgestelde Jamaï familie. Sinds 1920 wordt het paleis gebruikt als museum van bijzondere kunsten, gevuld met juwelen, wapens ingelegd met edelstenen, kostbare kleding en tapijten. Het interieur is bijzonder fraai; u vindt hier prachtig tegelwerk, fraaie poorten, sierlijk beschilderde deuren en prachtige houten plafonds.
Alvorens u Meknes verlaat bezoekt u de grootste en oudste moskee van Meknès, de Al Adam moskee. Hij is gebouwd in de 11e eeuw, in de tijd van de Almoraviden. Hij heeft 143 bogen en 11 toegangspoorten. In 1203 liet Sultan An-Nasir er een mihrab bijbouwen; een gebedsnis in de muur die de gebedsrichting Mekka aangeeft.

U verlaat Meknès en rijdt naar het heilige dorp Moulay Idriss. Dit stadje, gebouwd op twee rotsen, is vernoemd naar de sultan Idriss I. Idriss I kwam aan de macht in 789. Hij bracht de islam met zich mee en richtte een nieuwe dynastie op. Deze dynastie was de dynastie van de Idrissiden.

Aansluitend rijdt u naar de goed bewaarde Romeinse ruïnestad Volubilis, gelegen aan de oever van de - meestal droge - Fertassa rivier. Volubilis stamt uit de derde eeuw voor Christus en groeide al snel tot een levendig plaatsje. Het bezat een hoofdstraat, winkels, huizen, een tempel, fontein, en zelfs een aquaduct, vanwege het riviertje dat vlak onder het dorpje stroomde. De olijvenbomen rondom Volubilis zorgden voor een gunstige economische positie. Rond 800 verlieten de Romeinen Volubilis en werd het betrokken door lokale stammen die niet voldoende kennis hadden om het dorpje te onderhouden. Dus trokken ze de bergen in, naar Moudray Idriss. Een periode lang werd Volubilis een Islamitsche nederzetting, tot de macht verschoof naar Fès. Volubilis raakte verlaten. In 1755 werden de bouwwerken in Volubilis getroffen door een grote aardbeving en raakte de plek vrijwel volledig verwoest. Gelukkig had een Engelse bezoeker een paar jaar eerder gedetailleerde schetsen gemaakt van het plaatsje, waardoor vrij snel duidelijk werd tijdens opgravingen dat dit Volubilis was, en hoe het er precies ooit had uitgezien. Deze archeologische opgravingen laten zien dat Volubilis een van de rijkste steden van Noord-Afrika was. Er zijn veel mozaïekvloeren gevonden, marmeren en bronzen beeldhouwwerken en honderden inscripties. De gebouwen die tijdens opgravingen zijn gevonden zijn van de derde eeuw na Chr. en gebouwd op de fundamenten van eerdere bouwwerken.

U overnacht vanavond in Fès

Dag 4: Indrukwekkend Fès

Ontbijt in uw hotel.

Fès is de oudste Koningsstad van Marokko, de religieuze hoofdstad van het land en de meest complete Islamitische stad van de Arabische wereld.

Vanaf de stadspoort Bab Bou Jeloud wandelt u naar het Dar Batha museum; een museum in een zomerpaleis uit de 19de eeuw. Het Batha museum heeft een uitgebreide collectie traditionele Marokkaanse kunst en handwerk, waaronder prachtige voorbeelden van het blauwe aardewerk waar Fès om bekend staat. De tuin van het museum is een fijne plek om even tot rust te komen na de hektiek van de medina (oudste deel van de stad, tussen de stadsmuren). Een van de mooiste monumenten van de stad is de medersa Bou Inania. Deze oude koranschool werd gebouwd in de veertiende eeuw en is een perfect voorbeeld van de Merinidische architectuur. Gedetailleerd houtsnijwerk, een marmeren binnenplaats, kleurrijk mozaïekwerk en zware koperen deuren maken deze plek een lust voor het oog. Midden in de medina staat de prachtig versierde Karaouine moskee. Het gebedshuis is gebouwd in het jaar 859 en is de oudste moskee in de westelijke moslimwereld. De bijbehorende universiteit is zelfs ouder dan de universiteit van Oxford en de Sorbonne Universiteit in Parijs. De moskee wordt al eeuwenlang gezien als één van de belangrijkste spirituele en intellectuele centra van de Arabische wereld, en biedt plek voor ongeveer 20.000 gelovigen. De Karaouine moskee is groots en vol met details, maar hoogtepunten zijn de gebedsruimte en de grote binnenplaats met zijn marmeren zuilengalerij en prachtige fonteinen. Het is voor niet-moslim niet toegestaan om de moskee van binnen te bezichtigen, maar via de toegangspoorten heeft u dikwijls een mooi doorkijkje. U kunt de Kairaouine Moskee misschien wel het beste zien vanaf het panoramadak van Medersa el Attarin. Net als Medersa Bou Inania is deze religieuze school toegankelijk voor publiek en zijn de muren en vloeren versierd met zelliges; een Marokkaanse kunstvorm van mozaïek waarbij met veelkeurige tegels van geglazuurd terracotta geometrische patronen worden gevormd. Vanaf dit panorama dak heeft u ook het beste uitzicht op de leerlooijeren waar Fès bekend om staat en welke u vandaag ook bezoekt.

In de namiddag gaat u naar Fès el Djedid, zogenaamd het ‘nieuwe’ Fès, overigens ook al daterend uit de dertiende eeuw. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn hier het Koninklijk Paleis en de mellah, de Joodse wijk. In de 14e eeuw werd Fes el-Jdid een toevluchtsoord voor joden en ontstond de joodse wijk de Mellah. De huizen met ramen en balkonnetjes aan de straatzijde geven deze wijk een heel ander aangezicht dan een moslimwijk. Een bezoek aan het kerkhof is zeker de moeite waard.

Dag 5: Midden Atlas gebergte

Ontbijt in uw hotel

U verlaat Fès en rijdt dwars door het Midden Atlas gebergte.
Oderweg maakt u een stop bij een Marokkaans theehuis en heeft u de mogelijkheid om de waterpijp te roken. Het einddoel vandaag is het plaatsje Beni Mellal/Afourer, gelegen op 625 meter hoogte. Het is hier heerlijk bijkomen na alle hektiek in de steden de afgelopen dagen. Houdt u er wel rekening mee dat het het wat frisser kan zijn dan de afgelopen dagen in de steden. Het diner is vanavond inbegrepen.

Dag 6: Magisch Marrakech

Ontbijt uw hotel.

Marrakech is een bruisende, energieke Berberstad, schitterend gelegen aan de voet van het Atlasgebergte! De stad wordt ook wel de ‘de parel van het zuiden’ of de ‘rode stad’ genoemd vanwege de kleur van de huizen. Als voormalige koningsstad (11e eeuw) bezit Marrakech een groot aantal monumenten.

U begint de dag met een bezoek aan het El-Badipaleis. Dit El-Badipaleis toont de overblijfselen van het paleis dat werd gebouwd door de koning Ahmad I al-Mansur in 1578. Het oorspronkelijke gebouw bestond waarschijnlijk uit 360 kamers, een binnenplaats van 135 bij 110 meter en een vijver van 90 bij 20 meter. Het gebouw was rijk versierd met Italiaans marmer en goud uit Soedan. Het ontwerp werd sterk beïnvloed door het 14e eeuwse Alhambra in Granada. Vervolgens bezoeken we het Palais de la Bahia, een aaneenschakeling van vertrekken, binnen-plaatsen en tuinen. Het werd in 1880 gebouwd in opdracht van Si Moussa. Hij wilde vooral niet dat zijn 4 echtgenotes en zijn 24 bijvrouwen elkaar vanuit de tuin konden zien.

De medersa (koranschool) Ben Youssef is de grootste school van Marokko en werd omstreeks de veertiende eeuw opgericht om er koranlessen te kunnen geven. De overwegend kleine ruimtes werden gevuld met twee tot acht leerlingen. Rond 1960 heeft het gebouw gediend als historische site en werd het geopend voor publiek. Een paar kamertjes zijn gevuld met een tafel en schrijfgerei uit die tijd.

Het belangrijkste gebouw van Marrakech is de grote Koutoubia Moskee. De minaret is maar liefst 77 meter hoog. De pilaren naast de moskee zijn resten van de voormalige Koutoubia Moskee. Deze werd herbouwd toen men erachter kwam dat de oude moskee niet goed gebouwd was ten opzichte van Mekka. De moskee is helaas alleen toegankelijk voor moslims.

Mellah de Marrakech is een oude Joodse wijk. Ooit woonden er in Marrakech meer dan 30.000 Joden. Een indrukwekkend grote gemeenschap, één van de grootste van de Arabische wereld. In de zestiger jaren van de 20e eeuw zijn bijna alle Joden vertrokken. Van de vele duizenden bleven slechts enkele honderden achter en zij komen nog steeds bij elkaar in de Mellah. Veel is nadien veranderd en de wijk is sterk verarmd. Vanwege zijn pure uitstraling en zijn bijzondere geschiedenis is dit deel anders dan de rest van Marrakech. In deze wijk voelt u de geschiedenis, welke zichtbaar is op de grote begraafplaats en bij de synagoge, welke u bezoekt.


Het indrukwekkende Djemaa El Fna plein is één van Marokko’s topattracties. Het Djemaa el Fna (Plein van de Onthoofden) staat sinds een aantal jaren onder bescherming van de UNESCO als meesterstuk van immaterieel, mondeling overgeleverd cultureel erfgoed! En inderdaad: het plein trekt dag in, dag uit, duizenden Marokkanen aan. Ze komen om naar verhalenvertellers te luisteren, vuurspuwers aan te sporen en zich van alles wijs te laten maken door wonderdokters. Dit is de arena van de acrobaten, slangenbezweerders en mobiele tandartsen. Wie het authentieke Marokko wil meemaken, doet dat het best hier, midden in de wereldstad Marrakech. Rondom het plein vindt u de mooiste en interessantste soukh van Marokko, natuurlijk staat er een bezoek aan deze soukh op het programma!

Dag 7: Kookworkshop Marrakech - Terug naar Nederland

Ontbijt uw hotel.

Vanmorgen bezoekt u de Saadische graven, de grootste trekpleister in Marrakech. Er zijn hier meer dan 200 graven te zien. De meeste dateren uit de 16e eeuw. Hier werden 66 familieleden van de Koninklijke Saadische familie begraven. In het mausoleum zijn de kamers rijkelijk versierd. Aansluitend bezoekt u het Dar Si Said paleis, nu het museum van Marokkaanse kunst.

Voor de liefhebbers is er vanmiddag een kookworkshop geregeld. De Marokkaanse keuken is één van de meest verfijnde in de wereld en tijdens uw verblijf in Marokko zult u ongetwijfeld heerlijke tajines hebben geproefd, het aroma van verschillende specerijen hebben geroken en de fantastische kruiden in salades en bijgerechten hebben ontdekt. Tijdens deze workshop wordt u volledig geïntroduceerd in de Marokkaanse keuken. U leert hoe u een traditionele maaltijd klaar kunt maken, die u natuurlijk zelf gaat proeven!

In de loop van de middag is er een transfer geregeld naar Marrakech Airport. Met de Transavia vlucht reist u terug naar Amsterdam.

Overnachtingen | 7-daagse culture groepsreis

. Gardenia Boutique Hotel - Rabat
. Chateau Roslane Boutique hotel - Meknès
. Hotel Atlas Saiss Fès - Fès
. Hotel Le Chems Le Tazarkount - Afourer
. Hotel Blue Sea Le Printemps - Marrakech

Uw vervoer

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Casablanca en vanuit Marrakech naar Amsterdam, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Transavia.

Zaterdag 04 november 2023 Amsterdam - Casablanca 09:15-12:55
Vrijdag 10 november 2023 Marrakech - Amsterdam 19:30-23:25

Het vluchtschema is onder voorbehoud van aanpassingen.

Er is 1 klein stuk handbagage inbegrepen (maximaal 10 kilo) en 20 kilo aan ruimbagage

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 12 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Drs. Ria Ophof

Gedurende de reis wordt u begeleid door Nederlandssprekende reisleiding. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Gardenia Boutique Hotel

Het Gardenia Boutique Hotel, genesteld in het hart van Agdal, de meest trendy wijk van Rabat, is een stedelijk etablissement dat met zijn concept een nieuwe benadering van gastvrijheid en accommodatie biedt. De strategische ligging van het hotel biedt directe toegang tot het historische centrum en de onmiddellijke nabijheid van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De ruime kamers zijn uitgerust met airconditioning, centrale verwarming, een satelliet-tv met afstandsbediening, een koelkast, internetaansluiting en individueel regelbare airconditioning.

Chateau Roslane Boutique hotel

Midden tussen de wijngaarden en aan de poorten van Meknes hebben de interieurarchitecten Paul Sartres en JB Barian een geheel bedacht in totale harmonie met de omgeving. Het klassieke maar eigentijdse ontwerp, dat natuurlijke en edele materialen zoals hout, leer, steen en gepolijst beton combineert, maakt van dit etablissement een plek gewijd aan de kunst van het leven in het hart van de wijngaarden. Gelegen op het wijndomein "Château Roslane", is dit juweel van charme en zoetheid een genot. De majestueuze entreeportiek gemaakt van steen met zijn enorme Marokkaanse deur en koperen hangende lantaarn, heten u welkom voordat u aankomt in de hoge plafondlobby waar een enorme smeedijzeren kroonluchter is die bladeren en druiventrossen vormt. Diepe lederen sofa's, houten salontafels en gepatineerd ijzer evenals de open haard met dubbele haard brengen sereniteit en authenticiteit in het geheel.
Bij Roslane Boutique Hotel & Spa ligt de focus op de leefruimte en de superieure kwaliteit van materialen en vakmanschap. De kamers zijn elegant ingericht in een chique landelijke stijl die comfort en absolute rust combineert. Het hout in combinatie met eigentijdse elementen zorgen voor een warme en uitzonderlijke sfeer.

Hotel Atlas Saiss Fes

Hôtel Atlas Saiss Fès ligt in Fès, op minder dan 2,8 km van het Koninklijk Paleis van Fes en op 1,2 km van Nouvelle Ville. Het hotel biedt een restaurant, een 24-uursreceptie en roomservice rs.
Alle kamers van het hotel zijn voorzien van een bureau, een eigen badkamer met een bidet en een haardroger, een flatscreen-tv en airconditioning. Sommige kamers hebben ook een zithoek. U kunt bij de accommodatie genieten van een continentaal ontbijt.

Hotel Le Chems Le Tazarkount

Hotel Chems Le Tazarkount - Afourer ligt op 170 km van Marrakesh, aan de weg die Marrakesh met Fez verbindt, te midden van velden met olijfbomen, sinaasappelbomen en amandelbomen die dansen op het ritme van de seizoenen. Het hotel Chems le Tazarkount biedt u een ruimte en een omgeving voor ontspanning en ontdekking van het landelijke leven aan de voet van de Midden-Atlas. Het Oostenrijks-Marokkaanse management en al het personeel bieden u een attent en persoonlijk welkom om uw verblijf onvergetelijk te maken. Hotel Le Chems Tazarkount biedt 135 comfortabele kamers met een badkamer en airconditioning.


Hotel Blue Sea Le Printemps

Hotel Blue Sea Le Printemps bevindt zich in een van de meest centrale delen van Marrakech iets buiten de muren van de medina in de nieuwe stad Marrakech. Geniet tijdens uw verblijf in de levendige buurt van Gueliz waar u een verscheidenheid aan boetiekjes, winkels en restaurants vindt. De belangrijkste Marokkaanse attracties zoals de Koutoubia-moskee of de Majorelle-tuin liggen op slechts 10 minuten rijden van het hotel. Het beroemde Jemaa el Fna-plein ligt op slechts een paar meter afstand.
De tweepersoonskamers zijn elegant ontworpen in paarse tinten en bieden plaats aan maximaal twee personen. De kamers zijn voorzien van een queensize bed, bureau, en-suite badkamer, airconditioning, satelliet-tv, WiFi, kluis, minibar, föhn en telefoon. De eenpersoonskamers zijn ruim en licht, ideaal voor een persoon die alleen reist. De kamers hebben een tweepersoonsbed en een eigen badkamer.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips