Zoek op land, regio of reis

×

Noord-Marokko...

De hoogtepunten van Noord-Marokko

Fly-drive | 8 dagen | Marokko

Maak kennis met het fascinerende noorden van Marokko. U vindt er koningssteden, zoals Rabat, Mèknes en Fès, de grote havenstad Casablanca en het schitterende Chefchaouen, bekend om zijn blauw met wit gekleurde kalkhuisjes.

Vanaf 1283,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 25/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Marokko

Raak onder de indruk van Casablanca, bezoek de bijzondere Hassan II moskee, dwaal door de straatjes van Rabat, bekijk oude ambachten in Chefchaouen en verken het geheimzinnige Fès onder begeleiding van uw gids.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Casablanca - Casablanca, Moroccan House Hotel (ca. 40 min. rijden)
Dag 2: Casablanca, Moroccan House Hotel - Rabat, Riad Kalaa (ca. 1 uur rijden)
Dag 3: Rabat, Riad Kalaa - Chefchaouen, Dar Baibou (ca. 3 uur rijden)
Dag 4: Chefchauouen, Dar Baibou
Dag 5: Chefchaouen, Dar Baibou - Fès, Riad Damia (ca. 2,5 uur rijden)
Dag 6: Fès, Riad Damia
Dag 7: Fès, Riad Damia - Meknes - Rabat, Riad Kalaa (ca. 2 uur rijden)
Dag 8: Rabat, Riad Kalaa - luchthaven Casablanca (ca. 1 uur rijden)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties inclusief ontbijt
- Keuze: AVIS huurauto of een rondreis met privé chauffeur
- Transfer Luchthaven Casablanca - Casablanca
- Stadsrondleiding met Engelssprekende gids in Fès (halve dag)
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Noord-Marokko

Bij aankomst op Casablanca luchthaven staat de transfer voor u klaar en wordt u naar uw hotel gebracht. Met ongeveer 7 miljoen inwoners is Casablanca de grootste stad van Marokko. Casablanca is een westerse stad, wat onder andere te zien is in de hippe wijk Maarif of het chique Anfa. Op de Boulevard Mohammed V, in het centrum van de stad, vindt u zuilengalerijen waaronder diverse boetieks en restaurants gevestigd zijn. De Corniche boulevard is een fijne plek voor een wandeling langs het water.

Route: Luchthaven Casablanca - Casablanca (ca. 40 min. rijden)

Dag 2: Van Casablanca naar Rabat

Heeft u de bijzondere Hassan II Moskee nog niet bezocht? Neemt u dan nog even een kijkje bij deze moskee voordat u vertrekt naar Rabat. Rabat is de eerste koningsstad van een reeks koningssteden die u gedurende deze reis bezoekt. Rabat is omringd door indrukwekkende stadsmuren. Wandel langs de Hassantoren, waarvan de minaret de grootste en hoogste uit de moslimwereld moest worden. Helaas overleed de opdrachtgever en was er geen geld meer om de minaret af te bouwen. Het mausoleum van Mohammed V kunt u gratis bezoeken.

Route: Casablanca - Rabat (ca. 1 uur rijden)

Dag 3-4: Het mooie Chefchaouen

De volgende dag rijdt u naar Chefchaouen. Deze relatief kleine stad is beroemd vanwege de wit met blauw gekleurde huizen en wordt gezien als een van de mooiste stadjes van Marokko! Chefchaouen is door de Spanjaarden gesticht wat verklaart dat de stad Moors aandoet. Geniet van het mooie uitzicht op de grote moskee Tarik-Ben-Ziad, vanaf een terrasje op het Outa-el-Hammam plein.

Route: Rabat - Chefchaouen (ca. 3 uur rijden)

Dag 5: Werelderfgoedstad Fès

Op dag vijf rijdt u naar Fès. Fès is de oudste koningsstad en de meest complete middeleeuwse stad van de arabische wereld. De medina is in haar geheel door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Route: Chefchaouen - Fès (ca. 2,5 uur rijden)

Dag 6: Rondleiding door Fès

Op dag zes bezoekt u Fès samen met uw Engelssprekende gids (halve dag). De gids neemt u mee naar de mooiste plekjes in het labyrint van de ruim 9.000 (doodlopende) steegjes in de medina, waar sinds de middeleeuwen niets meer veranderd is. Een bezoekje aan de wereldberoemde leerlooierijen is een aanrader!

Dag 7: Via Meknès naar Rabat

U verlaat Fès en rijdt u naar de koningstad Meknès. U vindt hier de Bab-el-Mansour, de grote oude toegangspoort tot de medina. De oude medina is karakteristiek voor Marokko's noordelijke steden, die vol okergeel gekalkte huizen met groene dakpannen staan. Midden in de oude stad vindt u de Place el Hedim, waar het een drukte van belang is. Een goede plek om onder het genot van een kopje muntthee de lokale bevolking gade te slaan. U rijdt weer terug naar de hoofdstad van Marokko, Rabat.

Route: Fès - Meknès - Rabat (ca. 2 uur rijden)

Dag 8: Vol kleurrijke verhalen naar huis

Op de laatste dag rijdt u naar de luchthaven van Casablanca. Aansluitend vliegt u terug naar Nederland.

Route: Rabat - luchthaven Casablanca (ca. 1 uur rijden)

Overnachtingen 8-daagse reis

- 1 nacht Casablanca, Moroccan House Hotel
- 1 nacht Rabat, Riad Kalaa
- 2 nachten Chefchaouen, Dar Baibou
- 2 nachten Fès, Riad Damia
- 1 nacht Rabat, Riad Kalaa

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Rondreis met privé chauffeur

Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich tijdens de reis geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u wenst te stoppen. Op de dagen dat er geen vervoer is inbegrepen is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op deze 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

- Rondleiding in Fès met een Engelssprekende gids (halve dag)

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Wat zijn 'faux guides'?

Marokko kent veel zogenaamde ‘faux guides’, beter gezegd: nepgidsen. Dit zijn Marokkanen die u op straat aanspreken om u de weg te wijzen of onder het mom van ‘ik wil mijn Engels graag verbeteren’ contact met u maken. Ze kunnen heel vasthoudend zijn en willen u eigenlijk altijd iets verkopen, vaak met bezoeken aan winkeltjes van de hele familie. Probeert u hier niet te veel aan te ergeren. Meestal is vriendelijk maar duidelijk zeggen dat u dat niet wilt voldoende. Als vrouw werkt het vaak om te zeggen dat u op uw man aan het wachten bent. Alleen officiële gidsen mogen u rondleiden in Marrakech.

Wat mag ik wel of niet fotograferen?

Marokko is een fotogeniek land met prachtige landschappen, imponerende gebouwen en mooie mensen, maar niet iedereen vindt het zomaar goed om gefotografeerd te worden. Vooral het fotograferen van vrouwen kan behoorlijk wat weerstand oproepen. Vraag altijd toestemming als u mensen wilt fotograferen. Er zijn ook mensen die geld willen zien voor een foto. Rond de vijf dirham is vaak voldoende. Fotograferen van vliegvelden, militaire objecten of politie is streng verboden.

Is Marokko duur?

Marokko is een relatief welvarend land, hierdoor is het er niet goedkoop. Toch is veel nog voordeliger dan in Nederland.

Zijn fooien gebruikelijk?

Het is in Marokko gebruikelijk om een fooi te geven. Dit geldt voor o.a. restaurants, chauffeurs, gidsen en kruiers. In een restaurant is zo'n 10% gebruikelijk, terwijl er door een kruier meestal vanaf €2,- wordt verwacht. Voor een chauffeur of een gids is het gebruikelijk om een fooi tussen de €5,- en €10,- per dag te geven. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Wij raden aan om altijd wat kleingeld op zak te hebben voor fooien en kleine aankopen. Grote biljetten van 100 en 200 Dirham zijn soms moeilijk te wisselen. Veelal lukt dit beter bij aankoop in een ‘echte’ winkel, waar u bijvoorbeeld flessen mineraalwater/frisdrank koopt, dan bij een marktkraam.

Wat is het kleding advies voor Marokko?

Voor zowel vrouwen als mannen wordt er verwacht dat de schouders en knieën bedekt zijn. Een broek of rok tot over de knieën en bovenkleding met (korte) mouwen zijn goed. Een dunne sjaal is altijd handig om mee te nemen. U kunt deze om u heen slaan, en ook in de woestijn is een sjaal handig tegen het zand. Indien u een trekking of stevige wandeling gaat maken is het aan te raden om goede wandelschoenen mee te nemen. ’s Avonds kan het behoorlijk afkoelen, vooral in de woestijn. Neem dus altijd een (dunne) lange broek en een trui / vest mee. In de winterperiode kunt u het best warme kleding en een regenjack meenemen. In de zomer is luchtige kleding voldoende.

Moroccan House Hotel Casablanca

Het Moroccan House Hotel Casablanca, is ideaal gelegen in een van de meest populaire delen van de stad. Het hotel bevindt zich op 500 meter van de medina en op ongeveer een halfuurtje lopen van de Hassan II moskee.

Dit hotel is van buiten een typisch gebouw zoals alle anderen in Casablanca (groot) maar lijkt meer op een traditioneel Marokkaans huis door de inrichting in typische Marokkaanse kleuren en motieven. Het beschikt over een centrale binnenplaatsen, een hammam, sauna, (ontbijt) restaurant en een theesalon.

De kamers zijn ingericht met traditionele kleuren en zijn voorzien van airconditioning, kluisje, televisie en minibar.

Riad Kalaa

Riad Kalaa ligt in het hart van Rabat, binnen de muren van de medina, nabij de Hassan-toren.

Het pand werd gebouwd in 1815 en is gerenoveerd met traditioneel Marokkaanse technieken. De accommodatie is ontworpen met al het nodige comfort in gedachten. De riad beschikt over een restaurant, bar, zwembad, een hamam en dakterras. Wifi is beschikbaar in de openbare ruimtes.

Rond de grote, centrale patio vindt u diverse lounges, een bar en een gastronomisch Marokkaans restaurant.

Riad Kalaa heeft 11 kamers, welke in eigen stijl zijn ingericht. De kamers beschikken over airconditioning en een kluisje.

Dar Baibou | Chefchaouen

Dit pension ligt op slechts 10 minuten lopen van de historische binnenstad van Chefchaouen. Het biedt een hammam, gratis WiFi in de openbare ruimtes en kamers met airconditioning en een bad of een douche. De kamers van Dar Baibou zijn gebouwd in lokale stijl met gewelfde deuropeningen en nissen. U heeft ook toegang tot een lounge met open haard, een centrale patio met fontein, en een zonneterras op het dak. Er wordt elke ochtend een continentaal ontbijt aangeboden en in het restaurant van het pension kunt u genieten van Marokkaanse gerechten.

Riad Damia | Fès

Riad Damia bevindt zich binnen de muren van de oude medina, maar is toch toegankelijk met de auto. Deze voortreffelijk onderhouden woning biedt de diensten en voorzieningen van een 4-sterren accommodatie, een mix van Andalusische traditie en moderne voorzieningen. In de gehele accommodatie is gratis wifi beschikbaar. De centrale patio biedt een oase van rust en ontspanning.

Het huis bestaat uit een prachtig en elegant ingericht appartement op de bovenste verdieping, 5 suites en 2 slaapkamers.

Riad Kalaa

Riad Kalaa ligt in het hart van Rabat, binnen de muren van de medina, nabij de Hassan-toren.

Het pand werd gebouwd in 1815 en is gerenoveerd met traditioneel Marokkaanse technieken. De accommodatie is ontworpen met al het nodige comfort in gedachten. De riad beschikt over een restaurant, bar, zwembad, een hamam en dakterras. Wifi is beschikbaar in de openbare ruimtes.

Rond de grote, centrale patio vindt u diverse lounges, een bar en een gastronomisch Marokkaans restaurant.

Riad Kalaa heeft 11 kamers, welke in eigen stijl zijn ingericht. De kamers beschikken over airconditioning en een kluisje.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips