Zoek op land, regio of reis

×

Souks, leerlooierijen en culinair genieten...

Bijzonder Noord Marokko

Fly-drive | 8 dagen | Marokko

Maak kennis met het bijzondere noorden van Marokko. Tijdens deze reis brengt u een bezoek aan Koningssteden in het noorden van Marokko en de blauwe stad Chefchaouen.

Vanaf 1196,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 25/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Marokko

Ontdek het bijzondere noorden van Marokko. Tijdens deze reis heeft u de gelegenheid om kennis te maken met drie noordelijke Koningssteden, waaronder de hoofdstad Rabat. Verder gaat u naar het bijzondere Chefchaouen, met zijn schitterende blauwwitte huisjes. Wandel door de medina, kijk mee bij oude processen van het leerlooien en proef de Marokkaanse keuken.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Fes - Fes, Riad Damia (ca. 20min rijden)
Dag 2: Fes, Riad Damia - Rabat, Riad Kalaa (ca. 2,5 uur rijden)
Dag 3: Rabat, Riad Kalaa
Dag 4: Rabat, Riad Kalaa - Chefchaouen, Dar Baibou (ca. 4 uur rijden)
Dag 5: Chefchaouen, Dar Baibou
Dag 6: Chefchaouen, Dar Baibou - Meknes - Fes, Riad Damia (ca. 4,5 uur rijden)
Dag 7: Fes, Riad Damia
Dag 8: Fes, Riad Damia - Luchthaven Fes (ca. 20min rijden)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties inclusief ontbijt
- Keuze: AVIS huurauto of privéchauffeur
- Transfer luchthaven - Fes v.v.
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in de oudste Koningsstad

U vliegt vandaag naar Fes. Fes is de oudste Koningsstad. De binnenstad is al eeuwenlang vrijwel onveranderd gebleven, wat deze stad wel heel bijzonder maakt.

Route: Luchthaven Fes - Fes (ca. 20min rijden)

Dag 2-3: Ontdek hoofdstad Rabat

U rijdt vandaag naar de hoofd- en koningsstad, Rabat. U verblijft hier 2 nachten. Rabat is een rustige stad, maar er zijn een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen. De stad heeft vele exotische tuinen en interessante musea, die voorwerpen uit het Romeinse rijk laten zien.

Wandel langs de Hassantoren, waarvan de minaret de grootste en hoogste uit de moslimwereld moest worden. Echter overleed de opdrachtgever en was er niet genoeg geld meer om de minaret af te bouwen. Het mausoleum van Mohammed V kunt u gratis bezoeken. Buiten de stadsmuren van Rabat vindt u Chellah, de overblijfselen van de oud Romeinse stad Sala Colonia. Dit was de laatste Romeinse post in Afrika. Na de val van het Romeinse Rijk werd de verlaten stad door de Almohaden als necropolis gebruikt.

Route: Fes - Rabat (ca. 2,5 uur rijden)

Dag 4-5: Verken het blauwe stadje

De volgende dag rijdt u door naar Chefchauoen. Waarna u de rest van de dag en de volle volgende dag volop kunt genieten van al het moois wat deze stad u te bieden heeft. Deze relatief kleine stad is beroemd om de wit met blauw gekleurde huizen en wordt gezien als een van de mooiste stadjes van Marokko! Chefchaouen is door de Spanjaarden gesticht en doet hierdoor Moors aan. Voor de meeste bezoekers is de Medina de belangrijkste bezienswaardigheid, u kunt hier heerlijk doorheen wandelen. Ten oosten van de Medina treft u een waterval, hier komen vele bewoners de was doen, of maken ze een praatje. Achter de waterval bevinden zich de ruïnes van een oude moskee. Tevens is een bezoek aan het Rifgebergte de moeite waard.

Route: Rabat - Chefchaouen (ca. 4 uur rijden)

Dag 6-7: Via Meknes naar Fes

Vandaag vertrekt u vanuit Chefchaouen, u rijdt eerst naar de Koningstad, Meknes (UNESCO Werelderfgoed). U vindt hier de Bab-el-Mansour, de grootste oude toegangspoort tot de medina. Midden in de oude stad vindt u de Place el Hedim, waar het een drukte van belang is, een goede plek om onder het genot van een kopje muntthee de lokale bevolking gade te slaan. Vervolgens reist u door naar uw accommodatie in Fes.

Fes is de oudste Koningsstad en de meest complete middeleeuwse stad van de Arabische wereld. De Fes-el-Bali medina is al eeuwenlang vrijwel onveranderd gebleven, wat deze stad wel heel bijzonder maakt. De zeer nauwe straatjes maken de Medina tot een labyrint waar het soms moeilijk blijkt om de weg niet kwijt te raken. De intrigerende stad kent een aantal speciale plaatsen zoals de poorten van het Koninklijk Paleis. Ook is er net buiten de stad een uitkijkpunt over de stad welke omringd is door de graven van de Meridinen, de oude heersers van Fes. Deze graven liggen op de top van de heuvels waar Fes tegenaan gebouwd is. Verder is er de prachtig gedecoreerde Bou Inania medresse, een religieuze school waar studenten de islam bestuderen. Een bezoekje aan de wereldberoemde leerlooierijen is een aanrader.

Route: Chefchaouen - Meknes - Fes (ca. 4,5 uur rijden)

Dag 8: Onder de indruk van Noord-Marokko naar huis

Vandaag is er helaas weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis, u wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht, waar u aan boord kunt gaan voor uw terugvlucht.

Overnachtingen 8-daagse reis

- 1 nacht Riad Damia
- 2 nachten Riad Kalaa
- 2 nachten Dar Baibou
- 2 nachten Riad Damia

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Rondreis met privéchauffeur

Ga onbezorgd op reis en boek uw rondreis met privéchauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich tijdens geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf stops aangeven. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen'', toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Is Marokko duur?

Marokko is een relatief welvarend land, hierdoor is het er niet goedkoop. Toch is veel nog voordeliger dan in Nederland.

Zijn fooien gebruikelijk?

Het is in Marokko gebruikelijk om een fooi te geven. Dit geldt voor o.a. restaurants, chauffeurs, gidsen en kruiers. In een restaurant is zo'n 10% gebruikelijk, terwijl er door een kruier meestal vanaf €2,- wordt verwacht. Voor een chauffeur of een gids is het gebruikelijk om een fooi tussen de €5,- en €10,- per dag te geven. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Wij raden aan om altijd wat kleingeld op zak te hebben voor fooien en kleine aankopen. Grote biljetten van 100 en 200 Dirham zijn soms moeilijk te wisselen. Veelal lukt dit beter bij aankoop in een ‘echte’ winkel, waar u bijvoorbeeld flessen mineraalwater/frisdrank koopt, dan bij een marktkraam.

Wat is het kleding advies voor Marokko?

Voor zowel vrouwen als mannen wordt er verwacht dat de schouders en knieën bedekt zijn. Een broek of rok tot over de knieën en bovenkleding met (korte) mouwen zijn goed. Een dunne sjaal is altijd handig om mee te nemen. U kunt deze om u heen slaan, en ook in de woestijn is een sjaal handig tegen het zand. Indien u een trekking of stevige wandeling gaat maken is het aan te raden om goede wandelschoenen mee te nemen. ’s Avonds kan het behoorlijk afkoelen, vooral in de woestijn. Neem dus altijd een (dunne) lange broek en een trui / vest mee. In de winterperiode kunt u het best warme kleding en een regenjack meenemen. In de zomer is luchtige kleding voldoende.

Welke taal spreken ze in Marokko?

In Marokko wordt Marokkaans-Arabisch gesproken. Frans is de tweede taal. Veelal kunt u ook terecht met de Engelse taal.

Kan ik in Marokko alcohol krijgen?

Het drinken van alcohol is verboden voor moslims. Het is dan ook wat lastiger om er aan te komen. In sommige plaatsen is alcohol verkrijgbaar. Alcohol is relatief duur. Er zijn maar weinig winkels die een vergunning hebben om alcohol te verkopen. Sommigen verkopen het stiekem. In grote steden zijn wel bars waar alcohol wordt geschonken. In de luxere hotels en restaurants wordt vaak wel alcohol geschonken. Alcohol is dus moeilijk te verkrijgen in Marokko en het drinken van alcohol in het openbaar is geen optie.

Riad Damia | Fès

Riad Damia bevindt zich binnen de muren van de oude medina, maar is toch toegankelijk met de auto. Deze voortreffelijk onderhouden woning biedt de diensten en voorzieningen van een 4-sterren accommodatie, een mix van Andalusische traditie en moderne voorzieningen. In de gehele accommodatie is gratis wifi beschikbaar. De centrale patio biedt een oase van rust en ontspanning.

Het huis bestaat uit een prachtig en elegant ingericht appartement op de bovenste verdieping, 5 suites en 2 slaapkamers.

Riad Kalaa

Riad Kalaa ligt in het hart van Rabat, binnen de muren van de medina, nabij de Hassan-toren.

Het pand werd gebouwd in 1815 en is gerenoveerd met traditioneel Marokkaanse technieken. De accommodatie is ontworpen met al het nodige comfort in gedachten. De riad beschikt over een restaurant, bar, zwembad, een hamam en dakterras. Wifi is beschikbaar in de openbare ruimtes.

Rond de grote, centrale patio vindt u diverse lounges, een bar en een gastronomisch Marokkaans restaurant.

Riad Kalaa heeft 11 kamers, welke in eigen stijl zijn ingericht. De kamers beschikken over airconditioning en een kluisje.

Dar Baibou | Chefchaouen

Dit pension ligt op slechts 10 minuten lopen van de historische binnenstad van Chefchaouen. Het biedt een hammam, gratis WiFi in de openbare ruimtes en kamers met airconditioning en een bad of een douche. De kamers van Dar Baibou zijn gebouwd in lokale stijl met gewelfde deuropeningen en nissen. U heeft ook toegang tot een lounge met open haard, een centrale patio met fontein, en een zonneterras op het dak. Er wordt elke ochtend een continentaal ontbijt aangeboden en in het restaurant van het pension kunt u genieten van Marokkaanse gerechten.

Riad Damia | Fès

Riad Damia bevindt zich binnen de muren van de oude medina, maar is toch toegankelijk met de auto. Deze voortreffelijk onderhouden woning biedt de diensten en voorzieningen van een 4-sterren accommodatie, een mix van Andalusische traditie en moderne voorzieningen. In de gehele accommodatie is gratis wifi beschikbaar. De centrale patio biedt een oase van rust en ontspanning.

Het huis bestaat uit een prachtig en elegant ingericht appartement op de bovenste verdieping, 5 suites en 2 slaapkamers.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips