Zoek op land, regio of reis

×

Polen, de geschiedenis van Krakau onder leiding van Jeroen Kuiper...

Culturele groepsreis | 4 dagen | Polen | 04 -07 mei 2023

Maak kennis met één van de mooiste steden van Oost-Europa: Krakau en bezoek het indrukwekkende voormalige concentratiekamp Auschwitz.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | Polen | 04 -07 mei 2023

Als één van de weinige Poolse steden kwam Krakau de Tweede Wereldoorlog ongeschonden door. De monumentale binnenstad van Krakau laat een roemrijk verleden zien dat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De schoonheid van de stad Krakau staat in schril contrast met de gruwelen die op nog geen 60 km afstand plaatsvonden in de concentratiekampen Auschwitz I en Auschwitz-Birkenau. Ruim 75 jaar geleden werd het kamp door Russische soldaten bevrijd en wat men er aantrof ging en gaat elk voorstellingsvermogen te boven. In een vierdaags bezoek verkennen we het historische centrum, we gaan naar de Joodse wijk en bezoeken onder andere de fabriek van Oscar Schindler (nu een historisch museum). We gaan een dag naar de concentratiekampen Auschwitz I & Auschwitz II-Birkenau. Ook nemen we een kijkje in de wijk Nowa Huta. Dit is een arbeiderswijk die begin jaren vijftig geheel volgens de ‘sociaal-realistische principes’ van de Stalin-architectuur werd gebouwd.

De gids gedurende deze reis is journalist en Polenkenner Jeroen Kuiper.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en aankomst in uw hotel in Krakau - wandeling historisch Krakau
Dag 2: Auschwitz (of alternatief programma)
Dag 3: Joods Krakau
Dag 4: Nowa Huta - transfer - vlucht naar Amsterdam

Inclusief


- Vlucht Amsterdam-Krakau-Amsterdam, inclusief handbagage
- Drie overnachtingen in Krakau, inclusief ontbijt
- Transport gedurende de reis
- Reisbegeleiding door Jeroen Kuiper
- Entreegelden gedurende de excursies
- Dagtocht per bus naar Auschwitz
- Programmaboek
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht en aankomst in Krakau

Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Krakau. Transfer naar uw hotel. Na de check-in volgt er een wandeling door historisch Krakau. Via de Florianuspoort volgen we de koningsroute naar de Wawelburcht. De nadruk zal liggen op het grote centrale plein dat halverwege de route ligt, de Rynek Glowny. Dit plein is 200 x 200 meter groot en wordt omgeven door paleizen, kerken en koopmanshuizen. In het midden staat de enorme lakenhal die het plein in tweeën deelt. Het ontwerp van de Rynek en de omliggende straten laten een zeldzaam voorbeeld van middeleeuwse stadsplanning zien.

Dag 2: Auschwitz

Ontbijt in het hotel. Dagtocht naar Auschwitz, het grootste concentratiekamp van het Derde Rijk. In nauwelijks twee jaar tijd werden hier meer dan een miljoen mensen vermoord, vrijwel allen Joden. Auschwitz bestaat uit drie hoofdkampen (Auschwitz I, Auschwitz II-Birkenau, Auschwitz III-Monowitz) en meer dan veertig kleinere werkkampen die verspreid liggen door de omliggende streek. We bezoeken de concentratiekampen Auschwitz I & Auschwitz II-Birkenau.

Dag 3: Joods Krakau

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken we joods Krakau. We maken een wandeling door het voormalige getto in de wijk Podgorze. In de periode 1941-1943 werd dit gebied aangewezen als woonplek voor meer dan 20.000 joden uit Krakau en omgeving. Het vroegere getto is nu niet meer herkenbaar, maar als u weet waar u kijken moet, dan zijn er nog vele sporen van de geschiedenis zichtbaar. We bezoeken onder andere apotheek Adler en de fabriek van Oscar Schindler. Aan de overkant van de rivier ligt de Joodse wijk Kazimierz. Aanvankelijk was Kazimierz een apart stadje, omsloten door water, waar de Joodse bevolking van Krakau in de 15de eeuw naartoe moest verhuizen. Eind 18de eeuw werd Kazimierz een wijk van Krakau, tegenwoordig is het één van de meest populaire wijken van de stad. Hoewel er nu nog nauwelijks Joden wonen, getuigen de architectuur en de vele synagogen van een zichtbaar Joods verleden. We bezoeken onder andere de oude synagoge, de Remuh synagoge, de Joodse begraafplaats maar kijken ook naar het hergebruik van Joodse gebouwen.

Dag 4: Nowa Huta - transfer - vlucht naar Amsterdam

Ontbijt in het hotel. Begin jaren vijftig werd arbeiderswijk Nowa Hota gebouwd voor de 38.000 arbeiders van de nabijgelegen staalfabriek. Het moest dienen als voorbeeld van communistische stedenbouw. Brede wegen met lange gevels maskeren grote woonblokken en arbeiderskantines, alle voorzien van schuilkelders. Voor religie was geen plek, Nowa Huta moest een kerkenvrij arbeidersparadijs worden.We bekijken de staalfabriek en rijden door de wijk. In het Nowa Huta museum leren we meer over het dagelijks leven van de staalarbeiders en we bezoeken één van de schuilkelders. Aansluitend een transfer naar de luchthaven en een vlucht naar Amsterdam.

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

3 nachten - 4*Hotel Lwowska 1, Krakau

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Krakau, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij KLM, inclusief:
-1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
-1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
-Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)

Extra ruimbagage kunt u voor vertrek zelf reserveren via de website van de KLM.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Beliën & Van Tol

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Beliën en van Tol stadsverkenningen. Zij zijn verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma van deze reis.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

U reist in kleine groepjes, t.w. maximaal 18 deelnemers verdeeld over twee gidsen. Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Jeroen Kuiper

Gedurende deze reis wordt u begeleid door drs. Jeroen Kuiper.
Jeroen Kuiper, woonachtig in Berlijn, studeerde sociale geografie en journalistiek aan de universiteiten in Utrecht en Lódz. Hij was correspondent voor onder andere De Pers, Nieuwe Revu, De Groene Amsterdammer, Intermediair en het Duitse Freitag. Voor zijn boek 'Polen, geen land van fietsers en vegetariërs' reisde hij naar de uithoeken van zijn geliefde Polen en interviewde vele politici, museumdirecteuren, milieu-activisten en rechtsradicalen om een antwoord te vinden op de vraag waarom Polen hard op weg is een illiberale democratie te worden.

Hotel Lwowska Krakau

Het moderne Hotel Lwowska is gevestigd in het centrum van de mooie stad Krakau. Rondom het hotel zijn er diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Het museum Fabryka Schindlera ligt op 400 meter afstand van het hotel en het Joodse district Kazimierz vindt u op 900 meter afstand van het hotel, evenals het MOCAK Museum of Contemporary Art en het Virtual Reality Park. In de omgeving van het hotel vindt u diverse restaurants, bars en cafés. Het hotel beschikt over een restaurant en een kleine supermarkt. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning, eethoek, waterkoker, eigen badkamer en sommige hotelkamers hebben een balkon. Overige hotelfaciliteiten: parkeergelegenheid, gratis internetverbinding en een Wellness centrum. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips