Zoek op land, regio of reis

×

Portugese vestingstadjes...

Alentejo, Centro & Noord Portugal

Fly-drive| 8, 10, 12 of 15 dagen | Portugal

Deze route begint in het witte stadje Evorá en u reist langs diverse schitterende vestingstadjes en natuurreservaten noordwaarts. U eindigt in het pittoreske plaatsje Guimarães. U verblijft in bijzondere authentieke accommodaties.

Vanaf 1065,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 09/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8, 10, 12 of 15 dagen | Portugal

Uw reis begint in Évora, een schitterend museumstadje in het weidse landschap van de Alentejo. Via het ommuurde middeleeuwse stadje Marvão arriveert u in Belmonte, gelegen aan de voet van het imposante Serra da Estrela (Sterrengebergte), waar u overnacht in Pousada Convento do Belmonte. Noorderlijker volgt Bragança. Vanuit deze Pousada heeft u een onwaarschijnlijk mooi uitzicht op de imposante citadel uit de 12e eeuw. De volgende stop is in Caniçada, gelegen aan de rand van het indrukwekkende Nationale Park Peneda Gerês. Dan volgt Valença do Minho, een stadje aan de Minho rivier, die hier de grens vormt met Spanje. De Pousada ligt in de oude wijk tussen twee dubbel ommuurde forten. Een passend besluit van deze tour is de overnachting in Pousada Santa Marinha, gehuisvest in een van oorsprong 12e eeuws klooster, gelegen op een heuvel boven het historische Guimarães.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Lissabon - Évora, Pousada de Evora, 130 km
Dag 2: Évora, Pousada de Evora - Marvão, Pousada do Marvao, 125 km,
Dag 2: Marvão, Pousada do Marvao - Belmonte, Pousada Convento do Belmonte, 155 km
Dag 4: Belmonte, Pousada Convento do Belmonte - Bragança, Pousada São Bartolomeu, 198 km
Dag 5: Bragança, Pousada São Bartolomeu - Caniçada/Gerês, Pousada do Geres, 195 km
Dag 6: Caniçada/Gerês, Pousada do Geres - Valença do Minho, Pousada São Teotónio, 100 km
Dag 7: Valença do Minho, Pousada São Teotónio - Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes, 98 km
Dag 8: Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes - Luchthaven Porto, 55 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Historisch Évora

Na aankomst op de luchthaven van Lissabon haalt u uw huurauto op. Vervolgens gaat u Op weg naar het ommuurde witte stadje Évora. Binnen de muren vindt u talloze witte huizen, historische gebouwen en gezellige pleinen. Slenter door de kronkelige straatjes en ga eten in een van de goede restaurants. . De belangrijkste bezienswaardigheden van Évora zijn de Romeinse Tempel, het oudste en hoogste punt van de stad met van origine 25 marmeren en granieten zuilen. De middeleeuwse stadsmuren en de Igreja de São Francisco met de eigenaardige Capela dos Ossos (bottenkapel)

Route: Luchthaven Lissabon – Évora, 130 km

Dag 2: Vestingstadje Marvão

U reist door naar het noordelijke deel van de Alentejo. Hier vindt u het ommuurde middeleeuwse stadje Marvão. Het vestingstadje is spectaculair gelegen op 856 meter hoogte, het hoogste punt van de Serra de São Mamede. Marvão is een rustig stadje, met smalle straatjes, waar u doorheen kunt slenteren. Bewonder de gotische ramen en de smeedijzeren balkons. Boven het dorp torent een 100 meter hoge citadel uit: de donjon en de muren zijn nog intact. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over de Serra da Estrela en de Serra de São Mamede.

Route: Évora – Marvão, 125 km

Dag 3: Imposant Serra da Estrela

Vervolgens reist u naar Belmonte, aan de voet van het imposante Serra da Estrela (Sterrengebergte) en nabij het gelijknamige Nationaal Park. Wandel door het park (375km aan paden) en ga op zoek naar bijzondere planten en vogels. Kijk uit naar de schaapskuddes die worden bewaakt door de typische herdershonden van dit gebergte. Bezoek bergdorpjes zoals Sabugueiro, Loriga en Celorico da Beira en proef de Queijo da Serra (kaas).

Route: Marvão – Belmonte, 155 km

Dag 4: Middeleeuws Bragança

Vandaag gaat u naar Bragança, een oude stad, met een kasteel dat binnen de vestiging nog over een middeleeuwse dorpskern beschikt. Loop door de straatjes en over de pleinen. Bezoek de indrukwekkende Torre de Menagem, die in de middeleeuwen dienst deed als wachttoren om de grenzen te bewaken.In de citadel bevindt zich ook de kerk Igreja de Santa Maria en de Domus Municipalis, die diende als vergaderplaats voor de hoge heren van de stad. Buiten de stadsmuren vindt u adellijke huizen en monumenten zoals de kathedraal Sé, de kerk Igreja de São Vicente, de Capela da Misericórdia of de Igreja de Santa Clara.

Route: Belmonte – Bragança, 198 km

Dag 5: Prachtig Nationaal Park

U reist verder naar het noorden. Caniçada ligt in het hart van het nationale park Peneda/Gerês. Peneda-Gerês. Het is één van de mooiste natuurreservaten van Europa en heeft een gevarieerd landschap. In de rivierdalen liggen terrassen waar maïs en groente worden geteeld. Op de hellingen groeien bossen, maar u ziet er ook ommuurde akkers. Op de hoogvlaktes liggen bergweides en uitgestrekte heidevelden met grillige rotsformaties. Geniet vanaf de bergtoppen van de eindeloze uitzichten.

Route: Bragança - Caniçada/Gerês, 195 km,

Dag 6: Geliefd grensstadje

Rij naar Valença do Minho. De charmante oude vestingstad Valença is toegankelijk via een reeks smalle bogen die naar de binnenste vestingwerken leiden. De geplaveide straatjes, het pittoreske plein en de vele kleine winkeltjes van de stad zijn erg populair, vooral in het weekend. In de buurt zijn een aantal trekpleisters, waaronder de kathedraal Tui en het kasteel Vila Nova de Cerveira.

Route: Caniçada/Gerês - Valença do Minho, 100 km

Dag 7: Pittoresk Guimarães

U vervolgt de reis naar Guimarães, uw accommodatie ligt op een heuvel boven het historische centrum. Guimarães is een heerlijk, UNESCO werelderfgoed, stadje met talloze winkels en restaurantjes. Ontdek sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen, slenter door de smalle straatjes en bekijk de torens en kerken. Bezoek paleizen als Palacio Vila Flor en Paco dos Duques. U waant zich soms even in de middeleeuwen. Buiten de stadsmuren kunt u een bezoek brengen aan Monte da Penha, de berg is per kabelbaan bereikbaar, vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht.

Route: Valença do Minho – Guimarães, 98 km

Dag 8: Naar huis vol nieuwe herinneringen

U rijdt naar de luchthaven van Porto, waar u uw huurauto inlevert. Vervolgens is het tijd om in te checken en aan boord te gaan van uw terugvlucht.

Route: Guimarães – Porto, 55 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Évora, Pousada de Evora
1 nacht Marvão, Pousada do Marvao
1 nacht Belmonte, Pousada Convento do Belmonte
1 nacht Bragança, Pousada São Bartolomeu
1 nacht Caniçada/Gerês, Pousada do Geres
1 nacht Valença do Minho, Pousada São Teotónio
1 nacht Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes

Overnachtingen 10-daagse reis

2 nachten Évora, Pousada de Evora
1 nacht Marvão, Pousada do Marvao
1 nacht Belmonte, Pousada Convento do Belmonte
1 nacht Bragança, Pousada São Bartolomeu
1 nacht Caniçada/Gerês, Pousada do Geres
1 nacht Valença do Minho, Pousada São Teotónio
2 nachten Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes

Overnachtingen 12-daagse reis

2 nachten Évora, Pousada de Evora
1 nacht Marvão, Pousada do Marvao
2 nachten Belmonte, Pousada Convento do Belmonte
1 nacht Bragança, Pousada São Bartolomeu
2 nachten Caniçada/Gerês, Pousada do Geres
1 nacht Valença do Minho, Pousada São Teotónio
2 nachten Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes

Overnachtingen 15-daagse reis

2 nachten Évora, Pousada de Evora
2 nachten Marvão, Pousada do Marvao
2 nachten Belmonte, Pousada Convento do Belmonte
2 nachten Bragança, Pousada São Bartolomeu
2 nachten Caniçada/Gerês, Pousada do Geres
2 nachten Valença do Minho, Pousada São Teotónio
2 nachten Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode . De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Beoordelingstekst reis | Fam. Naam - Plaats

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Pousada de Evora

Tot 1965 was dit het Klooster van de Monniken van dos Lóios , gebouwd in de 15e eeuw naast de Romeinse Tempel van Diana. Deze Pousada, waarvan de voorgevel duidelijk de invloed van de Manueline stijl vertoont, ligt in het centrum van het witte museumstadje Évora, sinds het begin van de Portugese geschiedenis een belangrijk cultureel en politiek centrum. In 1986 werd Evora door de UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

De kamers van het Pousada Convento de Évora bestaan uit de oude cellen van de Lóios monniken, die zorgvuldig zijn gerenoveerd in termen van comfort, maar waarbij toch alle originele en historische elementen zijn behouden. De eigen badkamers zijn uitgerust met een ligbad en een douche. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, een minibar, airconditioning, een kluisje en een flatscreen-tv. U kunt genieten van alle moderne gemakken, samen met de unieke ervaring van het slapen in een cel.

Het restaurant van het Pousada serveert Portugese gerechten en heeft binnen een chique eetzaal en een overdekt terras bij het zwembad. Er is ook een bar en een grote lobby met veel zitplaatsen.

Het Pousada Convento de Évora beschikt over een 24-uursreceptie die paardrijdtochten en wandeltochten voor u kan regelen. U kunt ook een wandeling maken door het centrum van de stad en een bezoek brengen aan het Giraldo-plein met de 16e eeuwse fontein. De accommodatie biedt gratis parkeergelegenheid.

Pousada do Marvao

Geopend in 1976 en ontstaan door een harmonieuze samenvoeging van een aantal kleine traditionele huizen, waarbij men de prachtige architectuur in stand heeft gehouden. Santa Maria ligt binnen de stadsmuren van Marvão, een middeleeuws vestingstadje, gelegen op een hoogte van 950m en op 15km van de Spaanse grens. Vanuit het restaurant en vanuit een aantal kamers het u een zeldzaam mooi uitzicht over de wijde vlaktes van de Alentejo. De kamers van het Pousada de Marvao zijn uitgerust met een minibar, een bureau, en een eigen badkamer .Alle kamers zijn ingericht met elegant houten meubilair en warme kleuren. Nabij het Pousada de Marvao kunt u onder meer vissen en wandelen. U kunt ook het middeleeuwse stadje verkennen, dat een kasteel heeft.

Pousada Convento de Belmonte

Een harmonische vermenging van historische architectuur en modern comfort was het doel toen men in 1997 begon met de restauratie van het Klooster Nossa Senhora da Esperança. Dat men hierin uitstekend is geslaagd, blijkt uit de zorgvuldige wijze waarop men een lounge en een bar heeft ondergebracht in de vroegere kapel en de sacristie.

De Pousada ligt op de helling van de Esperança berg en 1 km van het stadje Belmonte, de geboorteplaats van Pedro Álvares Cabral, die in 1500 als eerste in Brazilië aan land ging.

Pousada Sao Bartolomeu

Deze Pousada werd in 1959 geopend en ligt op de top van een heuvel. Vanuit iedere kamer heeft u een onwaarschijnlijk mooi uitzicht op de 12e eeuwse ommuurde citadel , die s avonds verlicht is. Net buiten Bragança, 30 km van de Spaanse grens, ligt het nationale park Montesinho. Een landschap dat bestaat uit ruige bergen, hei, brem, eikenbossen.

Pousada do Geres

Van oorsprong een jachthuis en sinds 1968 een Pousada. Het ligt hoog op een heuvel in het hart van het nationale park Peneda/Gerês, een van de mooiste natuurreservaten van Europa dat zich uitstrekt over een oppervlakte van ca. 72.000 hectaren en een van de hoogste bergtoppen van Portugal behelst. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de beboste heuvels, Cávado rivier en de Caniçada stuwdam. Een plaats om tot rust te komen.

Pousada Sao Teotonio

Vernoemd naar Portugals eerste Heilige en geopend in 1962. São Teotónio ligt op het hoogst punt binnen de fortificatie Valença do Minho, met haar nauwe straatjes en mooie historische pleintjes met fonteinen. Vanuit de Pousada heeft u een prachtig uitzicht over de Minho rivier, die hier de grens vormt met Spanje, het heuvelachtige landschap en de oude stadsmuren.

Pousada Mosteiro de Guimaraes

Geopend in 1985. Majestueus gelegen, hoog op een heuvel net buiten Guimarães omgeven door mooie tuinen met granieten fonteinen. Dit voormalige Santa Marinha da Costa klooster dateert uit de 12e eeuw toen de St. Augustinus orde werd opgericht door de vrouw van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Tijdens de restauratie is men er in geslaagd de prachtige architectuur van het klooster te behouden en waar nodig te herstellen.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips