Zoek op land, regio of reis

×

5-Eilandenspecial: Het beste van de Azoren...

Vulkanische archipel in de Atlantische Oceaan

Excursiereis | 15 dagen | Azoren

Bezoek tijdens deze 15-daagse eilandenspecial, de eilanden; Sao Miguel, Flores, Faial, Pico en Terceira. De reis is heel compleet door de inbegrepen transfers en excursies. Uw reis begint en eindigt op het grootste eiland São Miguel.

Vanaf 3497,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 03/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Excursiereis | 15 dagen | Azoren

Deze reis is speciaal samengesteld voor degenen die niet willen rijden op de eilanden, maar wel veel willen zien. Geniet van het gemak van de transfers en de reeds geplande excursies, waarbij u veel ziet op elk van de eilanden.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Ponta Delgada (São Miguel) - Ponta Delgada (São Miguel), Sao Miguel Park Hotel
Dag 2: Ponta Delgada (São Miguel)
Dag 3: Ponta Delgada (São Miguel) – Santa Cruz das Flores (Flores), Hotel das Flores
Dag 4: Santa Cruz das Flores (Flores)
Dag 5: Santa Cruz das Flores (Flores) – Horta (Faial), Hotel Azoris Faial Garden
Dag 6: Horta (Faial)
Dag 7: Horta (Faial) – Pico - Horta (Faial)
Dag 8: Horta (Faial)
Dag 9: Horta (Faial) – Angra do Heroismo (Terceira), Hotel Azoris Angra Garden
Dag 10: Angra do Heroismo (Terceira)
Dag 11: Angra do Heroismo (Terceira)
Dag 12: Angra do Heroismo (Terceira) - Ponta Delgada (São Miguel), Hotel Talisman
Dag 13: Ponta Delgada (São Miguel)
Dag 14: Ponta Delgada (São Miguel)
Dag 15: Ponta Delgada (São Miguel) - Luchthaven Ponta Delgada (São Miguel)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht Ponta Delgada (excl ruimbagage)
- Inter island vluchten incl ruimbagage (SATA Air Açores)
- Overnachtingen
- Ontbijt
- Genoemde excursies en transfers volgens programma
- Ferryovertocht Pico (retour)
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord (AMS-PDL)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom op de Azoren

U reist naar Sao Miguel. Op de luchthaven staat er een transfer voor u klaar die u naar uw accommodatie brengt.

Dag 2: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel

Vandaag staat er een tour van een halve dag naar de meren van Sete Cidades op het programma. In de ochtend wordt u opgehaald door de engels sprekende gids/chauffeur. U reist via een bergweg, waar u een mooi uitzicht op het vlakke deel van het eiland heeft. U stopt onderweg bij de uitzichttoren "Vista do Rei" en uiteraard bij het dorp Sete Cidades. Op de weg terug naar Ponta Delgada, brengt u een bezoek de ananasplantages.

De middag heeft u ter vrije besteding. Wij adviseren u om de tijd te nemen voor Ponta Delgada waar u musea, monumenten vindt, kunt slenteren door de straatjes en ontspannen op een van de vele terrasjes.

Dag 3: Puur Flores

U wordt vandaag opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Sao Miguel gebracht. U vliegt vervolgens naar Flores, waar wederom een transfer voor u klaar staat om uw naar uw accommodatie te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het spectaculaire landschap van Flores nodigt uit tot het maken van heerlijke wandelingen en het ontdekken van de natuur.

Dag 4: Ontdek de natuurpracht van Flores

Vandaag staat er een dag tour Flores op het programma. U vertrekt vanuit Santa Cruz, stopt bij Ribeira da Cruz belvedere en bezoekt hier de meren "Lomba", "Funda" en "Rasa". Op de route van Fajãzinha naar Ponta da Fajã Grande zijn er veel prachtige watervallen. U heeft de mogelijkheid om naar Poço da Alagoinha te lopen (optioneel), waar u onderweg alle watervallen van dichtbij kunt bewonderen (800 m lopen vanaf de weg, ongeveer 45 minuten retour, wandelschoenen nodig).
Verder brengt u een bezoek aan de imposante rotsblok Rocha dos Bordões, met zijn hoge basaltzuilen. Op de terugweg naar Santa Cruz stopt u bij de uitkijktoren van Caveira.

Dag 5: Op weg naar Faial

U wordt vandaag opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Flores gebracht. U vliegt vervolgens naar Faial, waar wederom een transfer voor u klaar staat om uw naar uw accommodatie te brengen.

Dag 6: De spectaculaire landschappen van Faial

U vertrekt vanuit Horta voor een dagtour Faial. De route gaat naar het dorp Flamengos om de botanische tuin te bezoeken. Vervolgens gaat de tour door naar het natuurreservaat van de Caldeira van Faial, omringd door blauwe hortensia's. Vervolgens gaat u verder richting het uitkijkpunt Ribeira das Cabras, langs de Serra van Feteira. Vervolgens stopt u voor de lunch. Na de lunch reist u door naar de Fajã in Praia do Norte. U brengt een bezoek aan het interpretatiecentrum van de vulkaan Capelinhos. De vulkaan barstte uit tussen 1957-1958. Op de terugweg naar Horta, maakt u een korte stop in Varadouro om de Morro van Castelo Branco te bewonderen, waarmee de dag wordt afgesloten in Monte da Guia, met één van de beste uitzichten over de stad en de baai van Porto Pim.

Dag 7: Kraters en wijn op Pico

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de haven. U neemt vervolgens de veerboot naar het eiland Pico (30 minuten).Vanuit de haven van Madalena vertrekt u voor een tour over het eiland. U gaat via de noordkust richting Cachorro en Lajido. Vervolgens reist u door naar São Roque om de Whale Factory en de natuurlijke zwembaden te bezoeken. De route gaat verder over de bergweg richting het meer van Capitão, op 900 meter. U stopt in Lajes om het Whalers' Museum te bezoeken. Na de lunch gaat u verder langs de zuidkust en maakt u korte stop bij Mistérios de São João, om vervolgens in São Mateus de kerk te bezoeken. De route gaat verder in de richting van Criação Velha, hier bezoekt u de wijngaarden van Pico die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan sinds 2004. U keert daarna terug naar Madalena om weer aan boord te gaan van de veerboot terug naar het eiland Faial. Hier wordt u vervolgens weer van de haven naar het hotel gebracht.

Dag 8: Pittoresk Horta

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Struin door het centrum van Horta, ontdek historische gebouwen uit de 18e en 19e -eeuw en bekijk prachtige kerken als Igreja de Nossa Senhora da Carmo en Igreja de S. Francisco. Wandel langs de haven, bewonder de muurschilderingen en zie de zon ondergaan.

Dag 9: Op weg naar het ‘derde’ eiland

U wordt vandaag opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Faial gebracht. U vliegt vervolgens naar Terceira, waar wederom een transfer voor u klaar staat om uw naar uw accommodatie te brengen.

Dag 10: Slaperige dorpjes en een ongerepte natuur

Vandaag staat er een volle dagtour Terceira op het programma. Tijdens deze tour bezoekt u het beste van het eiland. Bewonder de prachtige landschappen, het centrum van het eiland, de Biscoitos wijngaarden en natuurlijke zwembaden. Vanaf het uitkijkpunt Serra do Cume (500 m) heeft u een adembenemend uitzicht over groene weiden en akkers, gescheiden door de zwarte muurtjes van vulkanische rotsblokken en heggen met hortensia’s. Ontdek de geschiedenis en cultuur van Terceira, kom in contact met de natuur en geniet van een traditionele lunch bij een klein lokaal restaurant (typische Alcatra-lunch). Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar het hotel.

Dag 11: Bijzonder Angra do Heroismo

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Wandel door het oude centrum waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Bewonder de kathedraal met zijn smetteloos witte kerkmuren, leer meer over de geschiedenis in Museu De Angra do Heroismo of ontspan aan het strand van Prainha.

Dag 12: Terug naar Sao Miguel

U wordt vandaag opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Terceira gebracht. U vliegt vervolgens terug naar Sao Miguel, waar wederom een transfer voor u klaar staat om uw naar uw accommodatie te brengen.

Dag 13: Ontspannen in Ponta Delgada

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Geniet van al het moois wat Ponta Delgada te bieden heeft of boek nog een extra excursie (bijv. een fietstour, wandeltour, walvisspotten).

Dag 14: Warmwaterbronnen, kratermeer en vulkaanstoofpot

U vertrekt vandaag vanuit Ponta Delgada voor een dagtour naar Furnas. Onderweg maakt u een stop bij het dorp van Vila Franca do Campo. U bezoekt het kratermeer Lagoa das Furnas en in Furnas komt de zwavelgeur u tegemoet en ziet u overal borrelende modderpoeltjes en stomende zwavelbronnen. U luncht met een lokale Cozido das Furnas, een vulkaanstoofpot die urenlang gestoofd wordt in de vulkanische grond. Verschillende soorten vlees, groenten en kruiden verdwijnen hier in een pan wat door de natuurlijke warmte van de vulkanische grond stoomt wordt. Op de weg terug naar Ponta Delgada brengt u nog een bezoek aan een theeplantage en stopt u bij uitkijkpunt Santa Iria.

Dag 15: Vol nieuwe indrukken naar huis

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan deze bijzondere reis. U wordt naar de luchthaven van Ponta Delgada gebracht voor uw terugreis.

Overnachtingen 15-daagse reis

2 nachten Sao Miguel, Sao Miguel Park Hotel
2 nachten Flores, Hotel das Flores
4 nachten Faial, Azoris Faial Garden
3 nachten Terceira, Azoris Angra Garden
3 nachten Sao Miguel, Hotel Talisman

Afwijkende voorwaarden

Voor deze reis gelden afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden. Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag gelden 100% annuleringskosten.

Reisadvies Azoren

Een reis naar de Azoren vraagt een beetje flexibiliteit van de reiziger. Midden in de Atlantische Oceaan is het weer variabel, het klimaat is gematigd maar de eilanden staan niet voor niets bekend om zijn vier seizoenen op één dag. Zeker in de winter kan het vaker voorkomen dat een vlucht vertraagd/geannuleerd wordt vanwege het weer. Plan uw reis niet te krap en houdt rekening met wijzigingen tijdens uw reis.
Over het algemeen valt de meeste neerslag van eind september tot april, maar ook tijdens de andere maanden valt er regelmatig een bui. Een regenjas en dichte (wandel)schoenen zijn een must tijdens een vakantie op deze eilanden, verder kiest u heir voor laagjes kleding.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Alle inbegrepen tours/transfers zijn gedeeld (groepstours). Indien u de excursies op privebasis wenst kunnen wij een voorstel voor u opmaken.

- Halve dagtour naar Sete Cidades met Engels sprekende chauffeur/gids

- Hele dagtour naar Furnas met Engels sprekende chauffeur/gids
*Entree Terra Nostra Botanical Garden
*Entree Monitoring and Research Centre of Furnas
*Cozido lunch

- Hele dagtour op Flores met Engels sprekende chauffeur/gids
*Lunch
*Entree Museum of Santa Cruz das Flores
*Entree Interpretation Center of Boqueirão

- Hele dagtour op Faial met Engels sprekende chauffeur/gids
*Lunch
*Entree Interpretation Center of Capelinhos Volcano (gesloten op: maandagen en feestdagen)

- Hele dagtour op Pico met Engels sprekende chauffeur/gids
*Lunch
*Entree tot 2 musea of 1 museum en de vulkanische grot Gruta das Torres (musea: Whalers Museum / Museum of the Whaling Industry)

- Hele dagtour op Terceira met Engels sprekende chauffeur/gids
*Alcatra lunch
*Entree tot de vulkanische grot Algar do Carvão (alleen indien mogelijk)

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Sao Miguel Park

Het Sao Miguel Park hotel ligt in het wat hoger gelegen deel van Ponta Delgada, net buiten het centrum en vlakbij het António Borges Park. Vanuit het hotel heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Het Sao Miguel Park Hotel bevindt zich nabij de botanische tuinen van de stad. De luchthaven Ponta Delgada ligt op 10 minuten rijafstand.

Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, diverse lounges, buiten zwembad met terras op de 1e verdieping, healthclub met sauna, jacuzzi en binnenzwembad. Tevens beschikt het hotel over parkeergelegenheid. In het buffetrestaurant kunt u terecht voor zwel typische gerechten uit de Azoren, als internationale gerechten. In de bar kunt u diverse drankjes bestellen, waaronder verfrissende cocktails.

De kamers van het Sao Miguel Park Hotel zijn modern ingericht en voorzien van airconditioning. De meeste kamers hebben een balkon. De kamers zonder balkon zijn voorzien van grote schuif ramen.

Inatel Flores

Het hotel ligt in de Boqueirão wijk op loopafstand van het centrum van Santa Cruz, hoofdstadje van het eiland, en heeft een panoramisch uitzicht op de oceaan en het eiland Corvo.
Het eiland Flores heeft een onvergelijkbare schoonheid vanwege de geografische ligging en de ruige grond. Hier vindt u sierlijke lagunes, midden in een uitgestrekt groen landschap en prachtige natuurlijke vegetatie. Over het hele eiland staan ​​fantastische en indrukwekkende rotsen. In de omgeving vindt u ook tal van mooie wandel- en fietspaden.

In de tuin aan de oceaan van het Inatel Flores vindt u een zwembad en een zonneterras. Verder beschikt het hotel over een lounge, restaurant en bar. Ook is er parkeergelegenheid.
De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar en een balkon of terras.

Azoris Faial Garden Resort

Het Azoris Faial Garden Resort is ideaal gelegen op een lage heuvel boven het hoofdstadje Horta, op 5 minuten lopen van het centrum en omgeven door een prachtig aangelegd privé-park. Een leuke wandeling van 15 minuten brengt u bij het zandstrand (Pim’s Beach). Vanaf het hoofdgebouw heeft u een adembenemend uitzicht over de baai en de vulkaan van het eiland Pico (30 minuten varen).

Het hotel heeft een panoramisch restaurant met uitzicht op de zee en de bergen, waar u kunt genieten van heerlijke maaltijden, er is een bar waar lichte maaltijden en drankjes worden geserveerd, en een snackbar met terras tijdens de zomerperiode. U kunt ook genieten van het binnenzwembad of bij mooi weer van het buitenzwembad met uitzicht op Pico.

De standaard kamers zijn verdeeld over diverse gebouwen, die verspreid liggen in de mooie uitgestrekte tuinen. Ze zijn comfortabel ingericht hebben uitzicht op de bergen, de zee of de jachthaven van Horta. Ze beschikken over airconditioning, televisie, minibar en wifi. Er zijn ook ruimere executieve kamers met en zonder zeezicht en superior executieve kamers met zeezicht.

Azoris Angra Garden Plaza Hotel

Het Azoris Angra Garden Plaza Hotel ligt aan het grote plein van Angra en is een goede uitvalsbasis om dit werelderfgoed van UNESCO te verkennen. Dit hotel is gevestigd in een monumentaal historisch gebouw en is in 2018 gerenoveerd. Deze accommodatie ligt op ongeveer 21 kilometer van de luchthaven Lajes.

Het hotel wordt omgeven door prachtige gemeentelijke tuinen, waar zich een bar bevindt en een panoramisch terras met mooi uitzicht. In het restaurant van het hotel kunt u terecht voor traditionele specialiteiten afkomstig uit de Azoren. Daarnaast kunt u gebruik maken van het stoombad, een sauna, een hot tub of u kunt genieten van diverse spabehandelingen. Ook bevindt zich in dit hotel een rustig binnenzwembad.

De prachtig gerenoveerde kamers bieden airconditioning en geluidsisolatie. Ook is elke kamer voorzien van een televisie en een eigen badkamer.

In het hotel heeft u de mogelijkheid om fietsen te huren en de prachtige omgeving te verkennen. Dit kan natuurlijk ook wandelend.

Hotel Talisman

In dit charmante hotel, gelegen in het historische centrum van Ponta Delgada, kijkt u uit over een prachtig park. U vindt architectonische schatten als paleizen, kerken en het Carlos Machado Museum, op 600 meter afstand. Ook de bekende Portas da Cidade bevinden zich op maar 300 meter afstand.

Het Palm Terrace Restaurant serveert diverse regionale en internationale gerechten in de 2 grote eetzalen en een buitenruimte. Er is een bar aan het zwembad en een sportbar voor een informele borrel. Bovendien beschikt het hotel over een zwembad op het dak, een fitnessruimte en een solarium.
In Hotel Talisman wordt het rijke verleden van São Miguel gereflecteerd in het traditionele interieur. Het heeft tevens een gezellige lounge met een open haard en een wintertuin. Daarnaast kunt u heerlijk ontspannen op het terras of in de ruime bloementuin.

De kamers van het Talisman zijn voorzien van airconditioning, kabeltelevisie en een minibar. Ook beschikken alle kamers over een eigen badkamer. Elke kamer
is ruim en licht, en sommige hebben een aparte woonkamer.

Het personeel van het hotel staat 24 uur per dag voor u klaar en kan u adviseren over de bezienswaardigheden van Ponta Delgada.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips