Zoek op land, regio of reis

×

Langs de Pousadas van de Azoren...

Logeren in imposante 16e -eeuwse forten

Fly-drive | 8 of 11 dagen | Azoren

Tijdens deze fly-drive maakt u kennis met São Miguel, Faial en Terceira, 3 eilanden, die totaal verschillende zijn. U overnacht op schitterende locaties, waaronder twee pousada's, gevestigd in 16e eeuwse forten.

Vanaf 1603,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 29/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 of 11 dagen | Azoren

Er is geen betere manier om relaxt en comfortabel deze drie schitterende Azoren eilanden te verkennen. São Miguel, misschien het mooiste eiland, beroemd om haar indrukwekkende landschappen, kustlijn, kratermeren en geisers. Faial, een befaamde ankerplaats voor trans-Atlantische zeezeilers. En Terceira: een eiland met een geheel eigen folklore, waarvan het hoofdstadje Angra do Heroísmo al sinds 1983 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Ponta Delgada (São Miguel) - Ponta Delgada (São Miguel), Hotel do Colegio
Dag 2: Ponta Delgada (São Miguel), Hotel do Colegio
Dag 3: Ponta Delgada (São Miguel), Hotel do Colegio
Dag 4: Ponta Delgada (São Miguel), Hotel do Colegio - Horta (Faial), Pousada Forte da Horta
Dag 5: Horta (Faial), Pousada Forte da Horta
Dag 6: Horta (Faial), Pousada Forte da Horta) - Angra do Heroísmo (Terceira) Pousada Forte de Angra
Dag 7: Angra do Heroísmo (Terceira) Pousada Forte de Angra
Dag 8: Angra do Heroísmo (Terceira) Pousada Forte de Angra - Luchthaven Terceira

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Heenvlucht via Lissabon naar Ponta Delgada (TAP)
- Terugvlucht via Lissabon vanaf Terceira (TAP)
- Inter island vluchten (SATA Air Açores)
- Handbagage (8kg) + Ruimbagage (23kg)
- Overnachtingen o.b.v. logies-ontbijt
- Huurauto (All Inclusive) op de eilanden São Miguel, Faial en Terceira.
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom op São Miguel

U vliegt via Lissabon naar São Miguel. Bij aankomst op de luchthaven Ponta Delgada haalt u de huurauto en rijdt u naar Hotel do Colegio. Uw accommodatie ligt midden in het historische centrum van de hoofdstad Ponta Delgada en op korte afstand van de boulevard, de jachthaven, restaurants, barretjes en winkeltjes en alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals kerken, musea en paleizen. Het hotel is gehuisvest in een prachtig, met zorg gerestaureerd 19e-eeuws pand, vroeger een privé school en later een muziekcollege.

Route: Luchthaven Ponta Delgada (São Miguel) - Ponta Delgada (São Miguel)

Dag 2-3: São Miguel ontdekken

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren (65 km lang en op zijn breedst 14 km) en heeft een prachtig gevarieerd landschap met bosrijke heuvels, glooiende groene valleien, watervallen, heetwaterbronnen, kraters en de kratermeren.

Tijdens uw verblijf moet u zeker een bezoek brengen aan de spiegelmeren, een diepblauw en een groen meer in de grote krater van Sete Cidades in westen van São Miguel. Spectaculair is het uitzicht over deze twee meren vanaf het uitkijkpunt Vista do Rei (het Uitzicht van de Koning).

Meer in het midden van het eiland ligt het ruigere Lagoa do Fogo (vuurmeer) en verder oostelijk het meer van Furnas, omgeven door groene hellingen met aan de randen borrelende bronnen met kokende modder. De groene Furnas vallei is vermaard om zijn azalea's (bloeitijd april en mei) In dorpje Furnas bevindt zich de 12 hectare grote de botanische tuin 'Parque Terra Nostra' met een fantastische collectie aan bomen, struiken en planten. Verspreid door het dorpje liggen ook vele borrelende bronnen en stomende geisers.

De kustlijn van São Miguel is een afwisseling van kleine baaien met zwart lavazand en steile rotspartijen. De noordoostkust is een betrekkelijk onontdekt gebied met spectaculaire kliffen die zich vanaf de hoge plateau's en beboste bergen in zee lijken te storten.

Dag 4: Vertrek naar het eiland Faial

Vandaag rijdt u naar de luchthaven Ponta Delgada, levert uw huurauto in en vertrekt naar uw volgende bestemming het eiland Faial, een van de kleinere Azoren eilanden (21 km lang en 14 km op zijn breedst). Bij aankomst staat er opnieuw een huurauto voor u klaar en rijdt u naar uw accommodatie gelegen in het centrum van Horta met een prachtig uitzicht op de jachthaven en op de indrukwekkende 2351 meter hoge vulkaan op het tegenovergelegen eiland Pico.

De kleine hoofdstad Horta heeft, naast prachtige barokke kerken en 18e -eeuwse woonhuizen, een jachthaven die al eeuwenlang een befaamde ankerplaats is voor trans-Atlantische zeezeilers tussen Amerika en Europa. Wandel langs de haven en bewonder de kleurrijke schilderingen op en langs de kademuren die de bemanning van elk jacht als aandenken aanbrengt. Bestel een gin-tonic bij 'Peter's Café Sport', een voormalig koffiehuis dat dateert uit 1920 en nog steeds de ontmoetingsplek voor zeelieden en zeilers. Vergeet niet een kijkje te nemen in het Scrimshaw museum op de eerste verdieping.

Route: Ponta Delgada (Sao Miguel) - Horta (Faial)

Dag 5: Faial beleven

Faial is een eiland met hoge kliffen, slapende vulkanen, groene heuvels en valleien met kilometerslange blauwe hortensiahagen (bloeitijd midden juni tot augustus). In het midden van het eiland ligt de Caldeira do Faial die een doorsnede heeft van 2 km en ca. 400 m diep is. U bereikt het uitzichtpunt op deze mosgroene krater via een tunneltje. Aan de westkust van het eiland ligt het maanlandschap Capelinhos vulkaanuitbarstingen in 1957/1958. De uitbarsting bedekte het dorpje volledig met een donkergrijze laag vulkanische as. Door deze uitbarsting werd het westelijke deel van het eiland vergroot en de vuurtoren, die eerst aan de kust stond, staat nu een stuk verder landinwaarts, half verzonken in de as laag tegen een heuvel.

Dag 6: Vertrek naar Terceira

U rijdt naar de luchthaven van Horta, waar u de huurauto inlevert en vertrekt naar het eiland Terceira, uw derde en laatste bestemming. Bij aankomst op Terceira haalt u opnieuw een huurauto op en rijdt naar uw accommodatie binnen de muren van het indrukwekkende historische Castelo de São Sebastião en op 1 km van het historische centrum.

De hoofdstad Angra do Heroísmo ligt aan een baai en is gebouwd tegen een heuvel. Deze oudste stad van de Azoren en wordt met recht een historische parel genoemd. De stad telt nog vele mooie huizen uit de 17e en 18e eeuw, prachtige gerestaureerde kerken, kloosters en barokke paleizen en niet te vergeten de fortificaties in het nationale park Monte Brasil, aan de westrand van de stad. Wandel door de smalle straatjes en langs pleintjes met uitnodigende terrasjes.

Route: Horta (Faial) - Angra da Heroismo (Terceira)

Dag 7: Terceira, het derde eiland

Vandaag kunt u de kustweg in oostelijke richting te volgen. Aan de noordoostkust ligt Praia da Vitória, een charmant badplaatsje met een kleine jachthaven, een mooi strand en gezellige terrasjes. Natuurlijk moet u een stop maken bij Biscoitos langs de noordkust. Hier kunt u niet alleen het wijnmuseum 'Museu do Vinho" bezoeken, maar ook de natuurlijke zwembaden tussen de lavarotsen in de oceaan. Tussen de rotsen zijn diverse trapjes en bruggetjes aangelegd om de baden toegankelijker te maken.

U kunt ook de kustweg in westelijke richting nemen via het kleurrijke, vissersdorp São Mateus da Calheta. Verderop slaat u dan rechts af om het ruigere binnenland te verkennen. Deze weg leidt langs Terceira's hoogste vulkaan Santa Bárbara (1021 m.), waar soms in de winter wat sneeuw kan liggen. Vervolgens passeert u Gruta do Natal, een 700 meter lange grot, ontstaan door een uitbarsting van een aantal kleinere vulkanen. Vervolgens kom t u bij Furnas do Enxofre, een heuvelachtig gebied van kleine vulkanen met borrelende fumarolen, gaten waaruit gassen van de kokende massa's beneden vrijkomen. Via een netwerk van houten paden kunt u hier een rondwandeling maken.

Als mogelijk sluitstuk van beide routes is er het uitkijkpunt Serra do Cume (500 m) waar u een adembenemend uitzicht heeft over groene weiden en akkers, gescheiden door de zwarte muurtjes van vulkanische rotsblokken en heggen met hortensia's. Daardoor is een landschap ontstaan met een imposant blokkenpatroon van ontelbare tinten groen.

Dag 8: Einde van uw reis

U rijdt naar de luchthaven van Terceira, waar u de huurauto inlevert en begint aan uw vliegreis via Lissabon terug naar Amsterdam.

Overnachtingen 8-daagse reis

3 nachten, Ponta Delgada (São Miguel), Hotel do Colegio
2 nachten, Horta (Faial), Pousada Forte da Horta
2 nachten, Angra do Heroísmo (Terceira), Pousada Forte de Angra

Overnachtingen 11-daagse reis

4 nachten, Ponta Delgada (São Miguel), Hotel do Colegio
3 nachten, Horta (Faial), Pousada Forte da Horta
3 nachten, Angra do Heroísmo (Terceira), Pousada Forte de Angra

Vluchtinformatie

De vluchten voor deze reis zijn op aanvraag. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige vluchten met de TAP vanaf Amsterdam (via Lissabon) inclusief 8kg handbagage en 23kg ruimbagage. Wij controleren bij boeking de beschikbaarheid van de vliegtuigstoelen voor de betreffende data. Indien er (vlucht)toeslagen gelden, zullen wij eerst contact met u opnemen, voordat wij de reis definitief vastleggen. Wilt u vooraf details over de vluchten neem dan contact met ons op voor een reisvoorstel.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van ILHA VERDE inbegrepen, tenzij anders vermeld. De huurauto is op basis van een All-Inclusive verzekering, Deze verzekering is inclusief: onbeperkt aantal kilometers, WA- verzekering, SCDW-verzekering, WWI-verzekering diefstalverzekering, 1 extra bestuurder en Airport pickup charges.

Het eigen risico is bijna volledig gedekt. Bij eventuele schade betaalt u, ongeacht wie deze heeft veroorzaakt, alleen € 59,- administratiekosten.
Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 19 jaar te zijn en langer dan 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er geldt een toeslag voor bestuurders van 19 t/m 23 jaar, die u ter plaatse dient te voldoen.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Reisadvies Azoren

Een reis naar de Azoren vraagt een beetje flexibiliteit van de reiziger. Midden in de Atlantische Oceaan is het weer variabel, het klimaat is gematigd maar de eilanden staan niet voor niets bekend om zijn vier seizoenen op één dag. Zeker in de winter kan het vaker voorkomen dat een vlucht vertraagd/geannuleerd wordt vanwege het weer. Plan uw reis niet te krap en houdt rekening met wijzigingen tijdens uw reis.
Over het algemeen valt de meeste neerslag van eind september tot april, maar ook tijdens de andere maanden valt er regelmatig een bui. Een regenjas en dichte (wandel)schoenen zijn een must tijdens een vakantie op deze eilanden, verder kiest u heir voor laagjes kleding.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel do Colegio

Hotel do Colegio is een charmant en sfeervol boutique hotel met een uniek karakter en een persoonlijke service. Het ligt ideaal - in het historische centrum van Ponta Delgada en op korte afstand van de boulevard, restaurants, barretjes en winkeltjes en alle belangrijke bezienswaardigheden. Het hotel is gehuisvest in een prachtig, met zorg gerestaureerd 19e-eeuws pand, vroeger een privéschool en later een muziekcollege. De inrichting getuigt van een harmonieus samengaan van modern comfort met de historische en culturele traditie.

Hotel do Colégio telt 55 comfortabele standaard en superior kamers, voorzien van airco, kabel-tv, telefoon, Wifi, minibar, kluisje en een volledige badkamer met bad, douche en föhn.
De decoratie van de standaard kamers is gebaseerd op het "schoolthema". Ze liggen in de Colégio vleugel, het nieuwste gedeelte, waar zich vroeger de privéschool bevond.
De superior kamers hebben hoge plafonds en een geheel eigen sfeer. Ze bevinden zich het oude gedeelte, het conservatorium, waar u het muziekthema niet alleen terugvindt in de decoraties, maar ook in de namen van de kamers die verwijzen naar Azoriaanse liederen.

Tot de faciliteiten behoren een 24 uurs receptie, t.v.-lounge, een gezellige bar, klein buitenzwembad (6x11 meter) met zonneterras, ligbedden en parasols. Het à la carte Restaurant Cantino do Colégio heeft een uitstekende lokale en internationale keuken. Er is betaalde parkeergelegenheid in de buurt van het hotel.

Pousada Forte da Horta

Pousada Forta da Horta is gehuisvest in een prachtig 16e-eeuws fort, dat al in 1947 werd geclassificeerd als een nationaal monument. Het ligt direct aan de jachthaven en op loopafstand (ca. 300 m) van het centrum van Horta. U geniet vanuit deze Pousada van het onwaarschijnlijk mooie uitzicht over zee, de imposante 2351 m hoge berg en de kustlijn van het op 30 minuten varen gelegen eiland Pico.

Tijdens uw verblijf kunt u genieten van het buitenzwembad, met poolbar en een zonneterras met ligbedden. Voor maaltijden kunt u in de Pousada terecht bij het à la carte restaurant met een internationale en regionale keuken of de bar. Het hotel beschikt over wifi. Er is een kleine parkeergelegenheid aanwezig.

De kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen binnen de muren van het fort. Ze beschikken allemaal over airconditioning, kluisje, minibar en televisie.
De superior kamers, op de tweede verdieping, hebben een balkon met zitje en vanaf hier geniet u van het prachtige uitzicht op de jachthaven, de oceaan en Monte de Pico.

Pousada Forte Angra do Heroísmo

Een verblijf in deze bijzondere accommodatie zult u niet snel vergeten. Pousada Forte Angra do Heroísmo is gehuisvest binnen de muren van het indrukwekkende historische Castelo de São Sebastião, een fort uit de 16de eeuw gebouwd op een klif aan de rand van Angra do Heroísmo en op 1 km van het historische centrum.

De vele originele details binnen dit historisch erfgoed, zoals de verdedigingsmuren, gevangeniscellen, het huis van de gouverneur en de kanonkamer vormen een mooi contrast met de nieuwe vleugel, waarin zich moderne kamers bevinden met een strak Historisch Design. Binnen de vestingmuren liggen het zwembad (9 bij 7 m), de gazons en de terrassen met een spectaculair uitzicht op Monte Brasil aan de andere zijde van de baai, Angra do Heroísmo en de Atlantische Oceaan.

De Pousada heeft 28 kamers, allemaal voorzien van een privé badkamer föhn, airco, minibar, kluisje, telefoon, kabel-tv en gratis wifi.
22 kamers bevinden zicht in de nieuwe vleugel. Op de benedenverdieping liggen de standaardkamers met gedeeltelijk zeezicht en een gemeenschappelijk terras. De superiorkamers met zeezicht en een Frans balkon liggen op de 1e verdieping. In het originele huis van de gouverneur bevinden zich ook nog een 6 superior kamers.

Het restaurant Castelinho met een buitenterras met zeezicht serveert internationale en traditionele Portugese à la carte-gerechten. Er is een bar met zeezicht, een tv- lounge en gratis parking.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips