Zoek op land, regio of reis

×

São Miguel avontuurlijk & sportief...

Zin in een sportieve Azoren vakantie?

Actieve reis | 9 dagen | Azoren

Het imposante landschap met de kratermeren, de riviertjes op het vulkanische eiland São Miguel vormen het decor voor activiteiten, zoals canyoning, mountainbiking, kanoën, walvis spotten en een jeepsafari langs het vuurmeer.
Bent u een actieve vakantieganger en natuurliefhebber, dan is deze reis geknipt voor u.

Vanaf 1682,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 03/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Actieve reis | 9 dagen | Azoren

Een perfecte reis voor wie actief bezig wil zijn, zonder je ergens druk over te hoeven maken. Het programma is door ons met zorg samengeteld. In kleine groepjes, die uit diverse nationaliteiten bestaan, neem u deel aan de activiteiten, begeleidt of gemonitord door ervaren gidsen. Alle activiteiten zijn geschikt voor wie gezond is en over een goede conditie beschikt. Het klimaat op São Miguel is mild, in de zomer gemiddeld 24 C, dus een prima voorwaarde om sportief te genieten.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Ponta Delgada - Hotel My Story Vila Nova, Ponta Delgada, 5 km
Dag 2: Ponta Delgada, vrije dag
Dag 3: Ponta Delgada, hele dag, Canyoning bij de rivier ten zuiden van Ribeira Grande.
Dag 4: Ponta Delgada, halve dag, Walvis spotten vanuit de jachthaven in Ponta Delgada.
Dag 5: Ponta Delgada, hele dag, Mountainbiking bij de kratermeren van Sete Cidades.
Dag 6: Ponta Delgada, vrije dag
Dag 7: Ponta Delgada, Hele dag, Kanoën op het kratermeer van Furnas en bezoek aan de botanische tuin.
Dag 8. Ponta Delgada: halve dag, Jeep Safari rond het Lagoa do Fogo (vuurmeer).
Dag 9: Ponta Delgada, Hotel My Story Vila Nova - Luchthaven Ponta Delgada, 5 km

De volgorde van de genoemde activiteiten kan per vertrekdatum anders zijn. Enkele excursies worden maar een keer per week uitgevoerd Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht via Lissabon naar Ponta Delgada (TAP)
- Overnachtingen in de genoemde accommodatie incl ontbijt
- Aankomst en vertrek transfer tussen de luchthaven en de accommodaties
- Deelname aan genoemde activiteiten, incl., vervoer naar en van de start- en eindpunten
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom op Sao Miguel

Aankomst op de luchthaven van Ponta Delgada op São Miguel. Bij aankomst aansluitend transfer naar Hotel My Story Vila Nova in Ponta Delgada.

Route: Luchthaven Ponta Delgada - Ponta Delgada, 5 km

Dag 2: Ontdek Ponta Delgada

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Perfect voor een verkenningstocht door Ponta Delgada, wat in de 15de eeuw een vissersdorpje was en nu de hoofdstad is van het eiland São Miguel en de grootste stad (ca. 50.000 inwoners) van de Azoren. De stad heeft een leuk historisch centrum met restaurantjes, barretjes, cafés, terrasjes, winkeltjes en een mooi aangelegde wandelpromenade langs de oceaan.

Dag 3: Canyoning Salto do Cabrito

Hele dag. Canyoning Salto do Cabrito, een spannende en sportieve uitdaging, waarbij u al wandelend, springend, abseilend en soms zwemmend de loop van een rivier door een kloof volgt. Om 09.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel in Ponta Delgada en vertrekt naar Salto do Cabrito, gelegen ten zuiden van Ribeira Grande. Als opwarming begint u aan de afdaling naar de rivier. Geniet van de mysterieuze sfeer in deze canyon, versterkt door de lichtval over het ruisende water, de watervallen en de weelderig groene vegetatie. Onderweg is er een korte stop voor een snack, waarna u verder de loop van de rivier verkent om als hoogtepunt van de dag aan te komen bij twee opeenvolgende watervallen.

Inbegrepen: vervoer naar het beginpunt en retour vanaf het eindpunt, verzekering, een gekwalificeerde, ervaren gids per maximaal 6 personen, technische groepsuitrusting, individuele veiligheidsuitrusting, wetsuit, veiligheidshelm, gordel, touwen en snack lunch.

Dag 4: Op zoek naar de walvissen

Halve dag (ca. 3 uur) Walvis spotten, een fascinerende ervaring! Vanaf de Whale Whatching Basis in Ponta Delgada gaat u in een klein groepje (12-14 personen) in een circa 6 meter lange Zodiac boot (rubberboot met harde romp) de zee op en vaart naar een gebied waar walvissen en dolfijnen zich regelmatig ophouden. Deze zodiacs maken het mogelijk de dieren heel voorzichtig te benaderen, zonder ze te storen in hun normale activiteiten. Hoewel we natuurlijk geen garantie kunnen geven, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor en tijdens de tocht wordt er uitleg gegeven door een zeebioloog over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften/gedragsregels aan boord en een aantal geschiedkundige feiten. U draagt een reddingsvest en de kapitein bepaalt altijd of er uitgevaren wordt. Is de oceaan te ruw, de golven te hoog dan kan de excursie verzet worden naar een later tijdstip of naar een andere dag.

Inbegrepen: verzekering en reddingsvest.

Dag 5: Mountainbiken bij de kratermeren

Hele dag. Sete Cidades - Mountainbiking. Om 09.00 uur vertrek vanuit Ponta Delgada naar Sete Cicades, gelegen in het noordwestelijke deel van São Miguel. Deze Mountainbike tour voert door het vulkanische massief bij de grote krater van Sete Cidades, waarin zich de prachtige spiegelmeren bevinden, een diepblauw en een intens groen meer. De gids wijst u de te volgen route, die afhankelijk is van uw fitness niveau en techniek. U volgt de trails door het schitterende landschap met uitbundige vegetatie, de kratermeren en vulkanische rotsformaties. Vanuit sommige punten langs de route kijkt u ook uit op de Atlantische oceaan. De picknick lunch onderweg is inbegrepen.

Inbegrepen: vervoer naar het beginpunt en retour vanaf het eindpunt, verzekering, ervaren gidsen, technische groepsuitrusting, individuele veiligheidsuitrusting, mountainbike en helm, bandenreparatieset en picknick lunch onderweg.

Dag 6: Ontspannen

Vrije dag, een dag om uit te rusten, misschien een duik te nemen in het zwembad van uw hotel. Of door de Ponta Delgada te slenteren en te genieten van het rustige tempo, die de inwoners van de Azoren, en zeker ook in deze stad zich eigen hebben gemaakt. Geniet van een heerlijke lunch met een goed glas wijn in een van de (vis)restaurantjes in het historische centrum of langs de wandelpromenade langs de oceaan en de jachthaven.

Dag 7: Kanoën op het Furnasmeer

Hele dag. Kanoën op het kratermeer van Furnas en bezoek aan de botanische tuin. Om 09.00 uur vertrek vanuit Ponta Delgada naar de Furnas vallei. In de ochtend gaat u met een kano het kratermeer op. Midden op het meer, omgeven door glooiende groene hellingen en warmwaterbronnen geniet u van de stilte en voelt u de grootsheid van deze slapende vulkaan. Vervolgens wordt er in een lokaal restaurant een Cozido lunch geserveerd, een heerlijke met vlees en groenten gevulde stoofpot. De bereiding geschiedt op traditionele wijze: de stoofketels worden ingegraven in warme vulkanische grond. Na vijf uur te sudderen is de stoofschotel klaar. Na de lunch bezoek u de prachtige 18e -eeuwse botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie exotische en inheemse bloemen en planten, maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte is er gelegenheid te zwemmen in het warme ijzerhoudende (roestbruine) thermaal zwembad (35°C-40°C), een bijzondere ervaring!! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt bij verschillende uitkijkpunten langs de noordkust van het eiland.

Inbegrepen: vervoer naar het beginpunt en retour vanaf het eindpunt, verzekering, kano (2 personen per kano), zwemvest, tijdens het kanoën, monitoring door een gids en Cozido lunch.

Dag 8: Jeepsafari rond het vuurmeer

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel voor een jeepsafari (halve dag) naar het op ca 20 km ten oosten van Ponta Delgada gelegen Lagoa do Fogo (vuurmeer), het meest ongerepte meer van de São Miguel in het centrale berggebied dat in 1563 na een vulkaanuitbarsting is ontstaan. Het dankt zijn naam aan het grote vuur (fogo) dat tijdens de uitbarsting ontstond aan de zuidzijde van het meer.

Inbegrepen: chauffeur/gids en verzekering.

Dag 9: Naar huis vol nieuwe ervaringen

Transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor vertrek via Lissabon naar Amsterdam.

Route: Ponta Delgada - Luchthaven Ponta Delgada, 5 km

Overnachtingen 9-daagse reis

8 nachten Ponta Delgada, Hotel My Story Vila Nova

Natuurlijk is het mogelijk om uw verblijf op São Miguel nog een paar dagen te verlengen. Een aantal dagen extra in Ponta Delgada, de gezellige hoofdstad van dit eiland, al of niet in combinatie met een huurauto behoort ook zeker tot de mogelijkheden Wij maken graag een offerte voor een verlengingsarrangement.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Reisadvies Azoren

Een reis naar de Azoren vraagt een beetje flexibiliteit van de reiziger. Midden in de Atlantische Oceaan is het weer variabel, het klimaat is gematigd maar de eilanden staan niet voor niets bekend om zijn vier seizoenen op één dag. Zeker in de winter kan het vaker voorkomen dat een vlucht vertraagd/geannuleerd wordt vanwege het weer. Plan uw reis niet te krap en houdt rekening met wijzigingen tijdens uw reis.
Over het algemeen valt de meeste neerslag van eind september tot april, maar ook tijdens de andere maanden valt er regelmatig een bui. Een regenjas en dichte (wandel)schoenen zijn een must tijdens een vakantie op deze eilanden, verder kiest u heir voor laagjes kleding.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Ik wil graag in een ander hotel verblijven is dit mogelijk?

Ja dit is mogelijk. Wij vernemen graag uw reis wensen zodat wij voor u de mogelijkheden kunnen bekijken.

Wat is het kledingadvies voor de Azoren?

Over het algemeen valt de meeste neerslag van eind september tot april, maar ook tijdens de andere maanden valt er regelmatig een bui(tje). Een regenjas en dichte (wandel)schoenen zijn een must tijdens een vakantie op deze eilanden, verder kiest u hier voor laagjes kleding. Kijkt u ook even goed wat u voor de activiteiten het beste kunt dragen.

Kan ik een activiteit aanpassen?

Dit ligt eraan wat u zou willen. Belt u met één van onze Azoren specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik overal pinnen op de Azoren?

Op veel plaatsen kunt u pinautomaten vinden, denk aan de grotere steden en de vliegvelden. Het is niet overal mogelijk om met uw pinpas te betalen. Over het algemeen worden bij de (grotere) hotels, restaurants, winkels en benzinestations betalingen met pinpas of creditcard geaccepteerd. Voor uw huurauto heeft u een creditcard op naam en met pincode nodig. (Op Flores en Corvo kunt u het minst met een kaart betalen, zorgt u hier altijd dat u contanten bij zich heeft)

Kan ik een stopover toevoegen in Lissabon of Porto?

Ja wanneer u met de TAP vliegt is het mogelijk om een stopover toe te voegen aan de reis. Wij vragen u om dan een voorstel op maat op te vragen via het maatwerkformulier, waarbij u uw reiswensen kunt opgeven. Wij zullen dan de mogelijkheden voor uw wensen nakijken.

Vila Nova

My Story Hotel Vila Nova is centraal gelegen in Ponta Delgada, op 1 km van het Convento da Esperança. Het hotel bevindt zich in een rustige omgeving.

De kamers van My Story Hotel Vila Nova zijn keurig ingericht en hebben blauwe en grijze tinten. Ze zijn voorzien van extra lange bedden en een eigen badkamer met een bad en een douche.

In de Atlantis-eetruimte kunt u dagelijks van een ontbijtbuffet en een diner genieten. De bar van My Story Hotel Vila Nova serveert exotische cocktails en heerlijke snacks in de middag.

Bij het zwembad vindt u een groot zonneterras met ligstoelen en parasols. Ook is het mogelijk om een potje te biljarten in de recreatieruimte. WiFi is gratis beschikbaar in de gehele accommodatie.

My Story Hotel Vila Nova ligt op 5 km van het Milicias-strand en op 4 km van de internationale luchthaven Ponta Delgada João Paulo II.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips