Zoek op land, regio of reis

×

Wandelreis São Miguel...

Wandelen tussen vulkanen

Wandelreis| 8 dagen | Azoren

Houdt u van wandelen maar bent u eigenlijk niet zo gecharmeerd van een groepsreis dan is deze individuele wandelreis op het eiland Sâo Miguel een perfect alternatief. Elke dag wordt u afgezet bij het beginpunt van de wandeling. U bepaalt zelf uw tempo, terwijl u onderweg volop geniet van het van de overweldigende natuur, de groene kratervalleien vol bloeiende inheemse bloemen en planten, de watervallen en de pittoreske dorpjes. Aan het einde van de middag wordt u weer opgehaald op het vooraf afgesproken tijdstip bij het eindpunt van de route.

Vanaf 1115,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wandelreis| 8 dagen | Azoren

São Miguel (65 km/ bij 16 km) met zijn groene weilanden, een indrukwekkend vulkanisch landschap en ruige kusten, is het grootste en het meest gevarieerde van de 9 Azoren eilanden.
Het programma van deze reis is dan ook uitermate geschikt voor natuurliefhebbers. De wandelingen (zonder gids) zijn niet te zwaar en duren 2 ½ tot 5 uur. Bij aankomst ontvangt u een routeboek met gedetailleerde informatie over de wandelingen. Het klimaat op São Miguel is mild, in de zomer gemiddeld 24C, dus een prima voorwaarde om er plezierig te wandelen.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Ponta Delgada - Furnas, Hotel Terra Nostra Garden, 48 km
Dag 2: Furnas, wandeling Lagoa das Furnas | 2 uur | makkelijk | 9,6 km
Dag 3: Furnas, wandeling Lomba do Cavaleiro-Ribeira Quente | 2 uur | medium | 7 km
Dag 4: Furnas, wandeling Faial da Terra-Salto Prego-Faial da Terra | 2 uur | medium | 5 km
Dag 5: Furnas, wandeling Ribeira Funda-Maia | 3,30 uur medium | 7 km
Dag 6: Ponta Delgada , wandeling Lagoa do Fogo | 5 uur | medium | 14 km
Dag 7: Ponta Delgada, wandeling Sete Cidades | 2 uur | makkelijk | 7,5 km of 3 uur | medium | 11 km
Dag 8: Ponta Delgada, Hotel My Story Vila Nova - Luchthaven Ponta Delgada, 5 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties incl ontbijt
- Aankomst en vertrek transfer tussen de luchthaven en de accommodaties
- Transfer van de accommodaties naar en van de start-en eindpunten van de wandelingen
- Transfer tussen de accommodaties
- Wandelkaarten met routebeschrijvingen en SOS-contacten
- Gratis toegang tot het Monitoring & Research Centrum van Furnas
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Ponta Delgada - Furnas

Aankomt op de luchthaven van Ponta Delgada en aansluitend transfer naar uw accommodatie, gelegen in de Furnas vallei, in het oostelijke gedeelte van het eiland. Het hotel grenst aan de prachtige botanische tuin "Parque Terra Nostra", die in de 18e eeuw werd aangelegd. De tuin beslaat 12 hectare en u vindt er een fantastische collectie aan bomen, struiken en planten. Verspreid door het dorpje Furnas liggen hete borrelende bronnen en stomende geisers, die het mineraalwater en de heilzame modder leveren, die gebruikt worden voor thermale behandelingen

Route: Luchthaven Ponta Delgada (São Miguel) - Furnas, 48 km

Dag 2: Furnas

Deze eerste ochtend is er geen transfer nodig. Uw hotel is het start- en eindpunt van de wandeling (9,6 km | ca. 2 uur | makkelijk), die u brengt naar Lagoa das Furnas, ca 4 km ten zuiden van Furnas. Tijdens deze wandeling kunt u gratis een bezoek brengen aan het Furnas Monitoring and Research. Hier wordt een goed overzicht gegeven van het ecologische systeem in en de inheemse flora en fauna in deze mooie, groene Furnas vallei.

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuin of een wandeling maken door het dorpje. De vulkanische grond bij Furnas is zo heet dat de eilandbewoners er 'Cozido de Furnas' bereiden. Stoofketels, rijkelijk gevuld met groente en vlees gaan hier in de grond en na vijf uur te sudderen is de stoofschotel klaar.

Dag 3: Furnas

Transfer naar het beginpunt aan de zuidkust. Vandaag wandelt u van Lomba do Cavaleiro naar Ribeira Quente. Deze wandeling (7 km | ca. 2 uur | medium) voert door de prachtige groene vegetatie van de Furnas vallei. Het pad stijgt en daalt licht, u passeert een rivier en geniet van het geluid van de vogels en het water. De wandeling eindigt in het vissersdorpje Ribeira Quente, waar u een aantal restaurantjes vindt en waar het mooie strand uitnodigt tot een duik in zee. In de middag transfer van Ribeira Quente naar uw hotel in Furnas.

Dag 4: Furnas

Transfer naar het beginpunt van de wandeling (5 km | ca. 2 uur | medium). U start aan de zuidkust in Faial da Terra, waar u heuvelopwaarts wandelt en geniet van het schitterende uitzicht over vallei en de oceaan. Na een pauze volgt een heerlijke wandeling naar Salto do Prego, die voert door een oud dorpje om te uit te komen bij de imposante waterval. Uw eindpunt is weer Faial da Terra en vanaf hier is een transfer terug naar het hotel geregeld.

Dag 5: Furnas - Ponta Delgada

Transfer naar het beginpunt. Tijdens deze wandeling (7 km | ca. 3.30 uur | medium) verkent u de noordkust. Uw starpunt is Ribeira Funda. U wandelt min of meer parallel aan de kust, langs het strand van Praia da Viola en eindigt in het vissersdorpje Maia. Onderweg heeft vanuit verschillende punten een mooi uitzicht op Maia en passeert u prachtige watervallen en oude watermolens, omgeven door taro (Colocasia esculenta), een plant uit de aronskelkfamilie. In de loop van de middag is er vanuit Maia transfer geregeld naar Hotel My Story Vila Nova in Ponta Delgada. Deze rit voert verder langs de prachtige noordkust. U stopt bij de mooiste uitkijkpunten en bezoek onderweg ook een theeplantage (uniek in Europa).

Route: Maia - Ponta Delgada , 33 km

Dag 6: Ponta Delgada

Vandaag vertrekt u naar het midden van het eiland. De wandeling (14 km | ca. 5 uur | medium) leidt langs Lagoa do Fogo (vuurmeer), het meest woeste meer van de Azoren, gelegen in het centrale berggebied dat in 1563 na een vulkaanuitbarsting is ontstaan Hier zijn geen wegen dus dit gebied is alleen wandelend te bereiken. U volgt een "levada" door de bergen en valleien, waarbij u geniet van schitterende uitzichten. De wandeling eindigt bij het strandje van Água d'Alto, waar u kunt zwemmen. Na afloop transfer terug naar uw hotel in Ponta Delgada.

Dag 7: Ponta Delgada

Uw laatste wandeldag (11 km | ca. 3 uur | medium of 7,5 km | makkelijk | ca. 2 uur) is aan de noordwestzijde van São Miguel en betreft de enorme vulkanische krater van Sete Cidades met een omvang van 12 km en haar spiegelmeren (een blauw (azul) en een groen (verde) meer. Tijdens de wandeling langs de kraterrand geniet u van een spectaculair uitzicht over beide meren en de oceaan. U daalt af naar de bodem van de krater en bezoekt het dorpje Sete Cidades (zeven steden), waar u ook langs de meren kunt wandelen. In de middag transfer naar uw hotel.

Dag 8: Naar huis vol nieuwe herinneringen

Transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor vertrek via Lissabon naar Amsterdam.

Route: Ponta Delgada - Luchthaven Ponta Delgada, 5 km

Overnachtingen 8-daagse reis

4 nachten Furnas, Hotel Terra Nostra Garden
3 nachten Ponta Delgada, Hotel My Story Vila Nova

Natuurlijk is het mogelijk om uw verblijf op São Miguel nog een paar dagen te verlengen. Een aantal dagen extra in Ponta Delgada, de gezellige hoofdstad van dit eiland, al of niet in combinatie met een huurauto behoort ook zeker tot de mogelijkheden. U zou ook een ochtend of in middag kunnen vullen met walvis spotten. Deze excursies wordt uitgevoerd vanuit de jachthaven van Ponta Delgada. Wij maken graag een reisvoorstel voor een verlengingsarrangement.

Afwijkende voorwaarden

Voor deze reis gelden afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden. Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag gelden 100% annuleringskosten.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Reisadvies Azoren

Een reis naar de Azoren vraagt een beetje flexibiliteit van de reiziger. Midden in de Atlantische Oceaan is het weer variabel, het klimaat is gematigd maar de eilanden staan niet voor niets bekend om zijn vier seizoenen op één dag. Zeker in de winter kan het vaker voorkomen dat een vlucht vertraagd/geannuleerd wordt vanwege het weer. Plan uw reis niet te krap en houdt rekening met wijzigingen tijdens uw reis.
Over het algemeen valt de meeste neerslag van eind september tot april, maar ook tijdens de andere maanden valt er regelmatig een bui. Een regenjas en dichte (wandel)schoenen zijn een must tijdens een vakantie op deze eilanden, verder kiest u heir voor laagjes kleding.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Terra Nostra Garden Hotel

De ligging van het Terra Nostra Garden Hotel, 35 km ten oosten van Ponta Delgada en midden in de prachtige Furnas vallei, zal de natuurliefhebber zeker aanspreken. Immers deze vruchtbare vallei is vermaard om zijn azalea’s (bloeitijd april en mei), heetwaterbronnen, geisers, weelderige botanische tuinen en parken. Een omgeving, die uitnodigt tot wandelen. In de architectuur van het hotel zult u zeker de jaren 30 stijl van de vorige eeuw herkennen. Naast het botanische park Terra Nostra vindt u hier binnen- en buitenzwembaden.

Begin uw dag goed met een continentaal à-la-carte-ontbijt. In het eigen restaurant worden regionale gerechten geserveerd, en bij de bar kunt u terecht voor een drankje. Behoudt contact het uw thuisfront eenvoudig met de wifi van het hotel.

In dit boetiekhotel dat is ontworpen voor een rustige vakantie op São Miguel, zijn de kamers van het Terra Nostra Garden Hotel natuurlijk zeer ontspannend en comfortabel, met een adembenemend uitzicht over de tuinen. Alle kamers zijn ingericht in neutrale tinten en voorzien van houten meubilair.

Vila Nova

My Story Hotel Vila Nova is centraal gelegen in Ponta Delgada, op 1 km van het Convento da Esperança. Het hotel bevindt zich in een rustige omgeving.

De kamers van My Story Hotel Vila Nova zijn keurig ingericht en hebben blauwe en grijze tinten. Ze zijn voorzien van extra lange bedden en een eigen badkamer met een bad en een douche.

In de Atlantis-eetruimte kunt u dagelijks van een ontbijtbuffet en een diner genieten. De bar van My Story Hotel Vila Nova serveert exotische cocktails en heerlijke snacks in de middag.

Bij het zwembad vindt u een groot zonneterras met ligstoelen en parasols. Ook is het mogelijk om een potje te biljarten in de recreatieruimte. WiFi is gratis beschikbaar in de gehele accommodatie.

My Story Hotel Vila Nova ligt op 5 km van het Milicias-strand en op 4 km van de internationale luchthaven Ponta Delgada João Paulo II.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips