Zoek op land, regio of reis

×

Historische steden van Portugal...

De historische steden van Portugal met verblijf in unieke Pousada's

Fly-drive| 19 dagen | Portugal

Tijdens deze rondreis van noord naar zuid Portugal, verblijft u in schitterende historische accommodaties. U doet talloze bijzondere stadjes aan.

Vanaf 2701,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 28/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 19 dagen | Portugal

Uw reis begint in Pousada Monte de Santa Luzia, gelegen op een heuvelrug met een prachtig uitzicht op Viana do Castelo en de oceaan. Hierna volgt Pousada Santa Marinha, gehuisvest in een van oorsprong 12e-eeuws klooster, gelegen op een heuvel boven het historische Guimarães, ooit Portugals eerste hoofdstad. In Pinhão logeert u in The Vintage House Hotel, schitterend gelegen aan de rivier en midden in het Douro portwijngebied. The Vintage House behoort niet tot de Pousada keten maar de ambiance is er zeker niet minder om. Na de overnachting in Belmonte, aan de voet van het imposante Serra da Estrela (Sterrengebergte) en het ommuurde middeleeuwse stadje Marvão, is uw volgende stop het historische Vila Viçosa. De Pousada hier ligt naast de grootste bezienswaardigheid van dit stadje: het Paleis van de Hertogen van Bragança, tegenwoordig een museum. Na het ommuurde witte stadje Évora, een waar openluchtmuseum dat in 1986 op de werelderfgoedlijst van Unesco werd geplaatst, en Beja waar u logeert in een oorspronkelijk Franciscaner klooster uit de 13e eeuw, arriveert u tenslotte in Pousada Convento da Graça, in het mooie stadje Tavira, gelegen aan weerszijden van de Gilão rivier met haar Romeinse brug, historische kerken en herenhuizen, maar ook gezellige pleintjes en een keuze aan restaurantjes.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Porto - Viana do Castelo, Pousada Viana do Castelo, 80 km
Dag 2: Viana do Castelo, Pousada Viana do Castelo
Dag 3: Viana do Castelo, Pousada Viana do Castelo - Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes, 95 km
Dag 4: Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes
Dag 5: Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes - Pinhão, The Vintage House, 120 km
Dag 6: Pinhão, The Vintage House
Dag 7: Pinhão, The Vintage House - Belmonte, Pousada Convento do Belmonte, 150 km
Dag 8: Belmonte, Pousada Convento do Belmonte
Dag 9: Belmonte, Pousada Convento do Belmonte - Marvão, Pousada do Marvao, 155 km
Dag 10: Marvão, Pousada do Marvao
Dag 11: Marvão, Pousada do Marvao - Vila Viçosa, Pousada Convento Vila Vicosa, 90 km
Dag 12: Vila Viçosa, Pousada Convento Vila Vicosa
Dag 13: Vila Viçosa, Pousada Convento Vila Vicosa - Évora, Pousada de Evora, 65 km
Dag 14: Évora, Pousada de Evora
Dag 15: Évora, Pousada de Evora - Beja, Pousada de Beja, 80 km
Dag 16: Beja, Pousada de Beja
Dag 17: Beja, Pousada de Beja - Tavira, Pousada de Tavira, 155 km
Dag 18: Tavira, Pousada de Tavira
Dag 19: Tavira, Pousada de Tavira - Luchthaven Faro, 50 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 – 2: Welkom in Noord-Portugal

Na aankomst op de luchthaven van Porto, haalt u uw huurauto op en kunt u op weg gaan naar uw eerste accommodatie. Rij langs de Foz Lighthouse, maak een stop in Esposende een pittoresk vissersplaatsje met een mooi strand. Loop over de boulevard en de promenade en geniet van de frisse zeelucht. Rij vervolgens door naar Viana do Castelo.

Naast uw accommodatie ligt de Santa Luzia basiliek, beklim de trappen tot zo’n 60m hoogte en u heeft een panoramisch uitzicht over de omgeving. Breng een bezoek aan het centrum en wandel langs imposante herenhuizen.

Route: Luchthaven Porto - Viana do Castelo, 80 km

Dag 3 – 4: Historisch Guimarães

U vervolgt de reis naar Guimarães, uw accommodatie ligt op een heuvel boven het historische centrum. Guimarães is een heerlijk, UNESCO werelderfgoed, stadje met talloze winkels en restaurantjes. Ontdek sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen, slenter door de smalle straatjes en bekijk de torens en kerken. Bezoek paleizen als Palacio Vila Flor en Paco dos Duques. U waant zich soms even in de middeleeuwen. Buiten de stadsmuren kunt u een bezoek brengen aan Monte da Penha, de berg is per kabelbaan bereikbaar, vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht.

Route: Viana do Castelo - Guimarães, 95 km

Dag 5 – 6: Ontspannen aan de Douro

U reis vervolgens door naar Pinhão, uw hotel is gelegen aan de rivier en midden in het Douro portwijngebied. Neemt u vooral de route via Peso da Regua en volg de Douro. Onderweg kunt u talloze keren stoppen om te genieten van het uitzicht en kunt u de activiteiten bij de sluis bekijken. Breng een bezoek aan één van de vele wijngaarden tijdens uw verblijf en maak een boottocht over de Douro met een geweldig uitzicht op de wijnranken.

Route: Guimarães- Pinhão, 120 km

Dag 7 – 8: Natuurrijk Portugal

Vervolgens reist u naar Belmonte, aan de voet van het imposante Serra da Estrela (Sterrengebergte) en nabij het gelijknamige Nationaal Park. Wandel door het park (375km aan paden) en ga op zoek naar bijzondere planten en vogels. Kijk uit naar de schaapskuddes die worden bewaakt door de typische herdershonden van dit gebergte. Bezoek bergdorpjes zoals Sabugueiro, Loriga en Celorico da Beira en proef de Queijo da Serra (kaas).

Route: Pinhão- Belmonte, 150 km

Dag 9 – 10: Vestingstadje Marvão

U reist door naar het noordelijke deel van de Alentejo. Hier vindt u het ommuurde middeleeuwse stadje Marvão. Het vestingstadje is spectaculair gelegen op 856 meter hoogte, het hoogste punt van de Serra de São Mamede. Marvão is een rustig stadje, met smalle straatjes, waar u doorheen kunt slenteren. Bewonder de gotische ramen en de smeedijzeren balkons. Bekijk het indrukwekkende middeleeuwse kasteel met zijn hoge muren en een prachtig uitzicht over de omgeving. Aan de voet van Marvão ligt een klein gotisch klooster uit de 15de eeuw Convento de Nossa Senhora da Estrela.

Route: Belmonte- Marvão, 155 km

Dag 11 – 12: Marmerstadje Vila Viçosa

Uw volgende stop is het historische Vila Viçosa. Bezoek het voormalige Paleis van de Hertogen van Bragança, de gevel van het indrukwekkende gebouw is 110m lang en volledig bekleed met marmer. Vila Viçosa is ook wel bekend als de marmer hoofdstad van Portugal, door de marmerwinning in deze omgeving. In plaats van de typische gele/blauwe randen aan de gevels, ziet u in Vila Viçosa voornamelijk marmer op deze plekken. Wandel ook eens door het dorp binnen de kasteelmuren.

Route: Marvão- Vila Viçosa, 90 km

Dag 13 – 14: Prachtig Évora

U vervolgt uw reis naar het ommuurde witte stadje Évora, een waar openluchtmuseum dat in 1986 op de werelderfgoedlijst van Unesco werd geplaatst. De stadsmuur die de stad bescherming moest bieden, is nog steeds intact, binnen de muren vindt u talloze witte huizen, historische gebouwen en gezellige pleinen. Bezoek vooral tijdens uw verblijf de de Romeinse Tempel, de kathedraal Sé, de kerk Igreja da Graça en de Igreja de São Francisco, met de eigenaardige Capela dos Ossos (bottenkapel).

Route: Vila Viçosa- Évora, 65 km

Dag 15 – 16: Pittoresk Beja

Ga op weg naar Beja en bewonder de azulejos. Laat u meenemen in de verhalen over veroveringen en verborgen liefdes. Klim naar top van de 40m hoge Torre de Menagem en geniet van het uitzicht over de Alentejo. Wandel over het het plein Praça da República, met de Manuelijnse gebouwen en de pelourinho (schandpaal) uit de 16e eeuw.

Route: Évora - Beja, 80 km

Dag 17 – 18: Ontdek het Venetië van Portugal

U gaat door naar alweer de laatste stop in deze reis door het prachtige Portugal. Het mooie stadje Tavira is gelegen aan weerszijden van de Gilão rivier met haar Romeinse brug, historische kerken en herenhuizen, maar ook gezellige pleintjes en een keur aan restaurantjes. Proef de typische bladerdeeghapjes uit Tavira en bekijk de oude watertoren.

Route: Beja - Tavira, 155 km

Dag 19: Vol schitterende herinneringen naar huis

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan deze reis, u rijdt naar de luchthaven van Faro, waar u de huurauto weer inlevert. Vervolgens is het tijd om in te checken en aan boord te gaan van uw terugvlucht.

Route: Tavira - Luchthaven Faro, 50 km

Overnachtingen 19-daagse reis

2 nachten Viana do Castelo, Pousada Viana do Castelo
2 nachten Guimarães, Pousada Mosteiro de Guimaraes
2 nachten Pinhão, The Vintage House
2 nachten Belmonte, Pousada Convento do Belmonte
2 nachten Marvão, Pousada do Marvao
2 nachten Vila Viçosa, Pousada Convento Vila Vicosa
2 nachten Évora, Pousada de Evora
2 nachten Beja, Pousada de Beja
2 nachten Tavira, Pousada de Tavira

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode . De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Pousada De Viana do Castelo

Oorspronkelijk een hotel dat dateert van voor de 2e wereldoorlog. Na de restauratie in 1979 werd dit statige hotel toegevoegd aan het Pousada netwerk.

Het ligt hoog op de Santa Luzia heuvel en is omgeven door prachtige tuinen met een weelderige vegetatie. Het heeft een heerlijk zwembad en u heeft er een geweldig uitzicht over de zee en Viana do Castelo , een van de mooiste stadjes van noord Portugal.

Pousada Mosteiro de Guimaraes

Geopend in 1985. Majestueus gelegen, hoog op een heuvel net buiten Guimarães omgeven door mooie tuinen met granieten fonteinen. Dit voormalige Santa Marinha da Costa klooster dateert uit de 12e eeuw toen de St. Augustinus orde werd opgericht door de vrouw van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Tijdens de restauratie is men er in geslaagd de prachtige architectuur van het klooster te behouden en waar nodig te herstellen.

Vintage House Relais & Chateaux Hotel

Het Vintage House Relais & Chateaux Hotel, van oorsprong onderdeel van een 18e-eeuws wijnlandgoed, ligt aan de rand van het dorpje Pinhão, aan de Douro rivier. Het omringende landschap dat bestaat uit steile heuvels en diepe valleien met uitgestrekte wijnterrassen kan, zonder te overdrijven, als majestueus worden omschreven. De Douro regio, niet alleen beroemd vanwege de bekende portwijn maar ook om de heerlijke lokale tafelwijnen, is tegenwoordig door Unesco aangemerkt als werelderfgoed.

De accommodatie beschikt over een receptie, een uitstekend restaurant, gezellige bar, lounge met openhaard, tuin, heerlijk buitenzwembad met ligbedden en parasols, tennisbaan en wijn shop met producten uit de regio. Natuurlijk proeft u hier ook uitstekende Douro wijnen. Bovendien heeft u toegang tot gratis parking en gratis Wifi in de publieke ruimtes en in de kamers.

Pousada Convento de Belmonte

Een harmonische vermenging van historische architectuur en modern comfort was het doel toen men in 1997 begon met de restauratie van het Klooster Nossa Senhora da Esperança. Dat men hierin uitstekend is geslaagd, blijkt uit de zorgvuldige wijze waarop men een lounge en een bar heeft ondergebracht in de vroegere kapel en de sacristie.

De Pousada ligt op de helling van de Esperança berg en 1 km van het stadje Belmonte, de geboorteplaats van Pedro Álvares Cabral, die in 1500 als eerste in Brazilië aan land ging.

Pousada do Marvao

Geopend in 1976 en ontstaan door een harmonieuze samenvoeging van een aantal kleine traditionele huizen, waarbij men de prachtige architectuur in stand heeft gehouden. Santa Maria ligt binnen de stadsmuren van Marvão, een middeleeuws vestingstadje, gelegen op een hoogte van 950m en op 15km van de Spaanse grens. Vanuit het restaurant en vanuit een aantal kamers het u een zeldzaam mooi uitzicht over de wijde vlaktes van de Alentejo. De kamers van het Pousada de Marvao zijn uitgerust met een minibar, een bureau, en een eigen badkamer .Alle kamers zijn ingericht met elegant houten meubilair en warme kleuren. Nabij het Pousada de Marvao kunt u onder meer vissen en wandelen. U kunt ook het middeleeuwse stadje verkennen, dat een kasteel heeft.

Pousada Convento Vila Vicosa

Oude verhalen en legendes behoren bij deze Pousada, van oorsprong het nonnenklooster Das Chagas de Cristo, dat in 1532 werd gebouwd. Het ligt in het centrum van Vila Viçosa aan hetzelfde plein als het indrukwekkende Paleis van de Hertogen van Brangança. Tijdens de restauratie zijn kloostercellen en de gebedsruimtes volledig hersteld. De omgeving van Vila Viçosa is van oudsher een jachtgebied. Tijdens uw verblijf moet u zeker de heerlijke wildgerechten proeven, begeleidt door een wijn uit Borba (5km), de beste van Portugal.

Het hotel biedt een buitenzwembad, een ruim terras en een restaurant.

Grenzend aan het 110 meter lange Paço Ducal, aan het centrale plein van Vila Viçosa, valt het op hoe heerlijk rustig en stil het in de kloostertuin van Pousada Convento de Vila Vicosa is. Strijk neer bij het zwembad op één van de ligstoelen of maak een wandeling door de tuinen. De Pousada heeft 39 kamers, waaronder een aantal themakamers die echt uniek zijn: de ‘hunters room’, de ‘professors room’, de ‘traveling painters suite’, de ‘musicians suite’ en de ‘princess- en duchess-suites’.

Elke badkamer is voorzien van een bad/douchecombinatie, een bidet, gratis toiletartikelen en een haardroger. In deze pousada in Vila Viçosa is wifi gratis. Een schoonmaakservice is dagelijks beschikbaar.

Pousada de Evora

Tot 1965 was dit het Klooster van de Monniken van dos Lóios , gebouwd in de 15e eeuw naast de Romeinse Tempel van Diana. Deze Pousada, waarvan de voorgevel duidelijk de invloed van de Manueline stijl vertoont, ligt in het centrum van het witte museumstadje Évora, sinds het begin van de Portugese geschiedenis een belangrijk cultureel en politiek centrum. In 1986 werd Evora door de UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

De kamers van het Pousada Convento de Évora bestaan uit de oude cellen van de Lóios monniken, die zorgvuldig zijn gerenoveerd in termen van comfort, maar waarbij toch alle originele en historische elementen zijn behouden. De eigen badkamers zijn uitgerust met een ligbad en een douche. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, een minibar, airconditioning, een kluisje en een flatscreen-tv. U kunt genieten van alle moderne gemakken, samen met de unieke ervaring van het slapen in een cel.

Het restaurant van het Pousada serveert Portugese gerechten en heeft binnen een chique eetzaal en een overdekt terras bij het zwembad. Er is ook een bar en een grote lobby met veel zitplaatsen.

Het Pousada Convento de Évora beschikt over een 24-uursreceptie die paardrijdtochten en wandeltochten voor u kan regelen. U kunt ook een wandeling maken door het centrum van de stad en een bezoek brengen aan het Giraldo-plein met de 16e eeuwse fontein. De accommodatie biedt gratis parkeergelegenheid.

Pousada de Beja

Het Pousada de Beja is gelegen in het oude klooster van São Francisco in de stad Beja, in Alentejo. De accommodatie ligt in het stadscentrum, op slechts 700 meter van het kasteel en op 200 meter van het museum Rainha D. Leonor. Het Pousada is het resultaat van een majestueus architectuurproject waarbij de religieuze en gotische architectuur van Portugal centraal staat. Tijdens uw verblijf kunt u tot rust komen in onze SPA , met onder andere een ruimte voor behandelingen, massages, een Turks bad en een sauna. Geniet van een rustige wandeling door de prachtige tuinen, neem een duik in het buitenzwembad, oefen uw slagen op de tennisbaan of speel spelletjes in de bar, die is uitgerust met een snookertafel en andere tafelspellen. Voor maaltijden kunt u in het Pousada terecht bij een restaurant en een bar. De kamers zijn gerenoveerde oude cellen , en 20 kamers bieden uitzicht op de tuin en het zwembad. De kamers van het Pousada Convento de Beja zijn voorzien van airconditioning en ingericht met warme kleuren en houten meubilair. Alle kamers beschikken over kabel-tv, gratis wifi, een minibar en een eigen badkamer. Het Castelo de Beja ligt op slechts 700 meter van Pousada Convento de Beja en Museu Rainha Dona Leonor ligt op slechts 300 meter afstand. Er is gratis privéparkeergelegenheid.

Pousada de Tavira

Verblijf tijdens uw vakantie in een echte Pousada! In dit prachtige authentieke hotel in het gezellige Tavira zijn de oude elementen van het voormalige klooster bewaard gebleven. De kleinschaligheid, klassieke vormgeving en decoratie brengt u terug in de tijd maar wel met de gemakken van vandaag. De binnenplaats dient als terrasgedeelte van het restaurant en hier kan heerlijk ontbeten en gedineerd worden.

De pousada beschikt over totaal 36 kamers. De kamers zijn authentiek en klassiek ingericht, voorzien van telefoon, radio, sat.-tv, internet, minibar, kluisje en airco. Badkamer met bad/douche, föhn en toilet.

Gasten kunnen bij het zwembad ontspannen in de schaduw van de parasols op de ligstoelen. De binnenplaats met zuilenrijen zorgt voor aangename beschutting op warme dagen.

De witte stranden van Ilha de Tavira liggen op slechts 15 minuten rijden van de Pousada. Op 7 km vindt u het uitstekende golfterrein Benamor Golfe Course. In de buurt van Pousada Convento de Tavira zijn tal van restaurants te vinden.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips