Zoek op land, regio of reis

×

Langs de casa's, quinta's en kastelen...

Langs de historische plaatsen van Midden- en Noord-Portugal

Fly-drive | 9 dagen | Portugal

Van Lissabon naar Porto komt u tientallen historische en authentieke plaatsjes tegen waar u de prachtige kastelen en landhuizen kunt bewonderen. Verblijf in authentieke accommodaties waarvanuit u de historie van de omgeving kunt ontdekken en beleven.

Vanaf 1119,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 09/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 9 dagen | Portugal

Portugal is rijk aan geschiedenis die tot vandaag de dag nog terug te vinden is in allerei vormen en maten. Ga met deze reis langs

Portugal staat onder andere bekend om zijn vele heerlijke wijnen. Duik in deze rondreis in de wereld van de heerlijke drankjes en kom tot de ontdekking dat het land een zeer rijke geschiedenis heeft op het gebied van verschillende 'vinhos'. Vergeet ook vooral niet om onderweg uw blik van uw glas af te wenden en neem de tijd om de fantastische omgeving te bewonderen. U overnacht tijdens deze reis in prachtige landhuizen alwaar de eigenaar u persoonlijk welkom zal heten en u kennis laat maken met de historie van het landhuis en het wijngoed.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Lissabon - Peniche, Casa do Castelo, 100 km
Dag 2: Peniche, Casa do Castelo
Dag 3: Peniche, Casa do Castelo - Ourem, Quinta da Alcaidaria-Mor, 110 km
Dag 4: Ourem, Quinta da Alcaidaria-Mor
Dag 5: Ourem, Quinta da Alcaidaria-Mor - Trancoso, Solar Sampaio e Melo, 250 km
Dag 6: Trancoso, Solar Sampaio e Melo
Dag 7: Trancoso, Solar Sampaio e Melo - Guimaraes, Paco de S. Cipriano, 250 km
Dag 8: Guimaraes, Paco de S. Cipriano
Dag 9: Guimaraes, Paco de S. Cipriano - Luchthaven Porto, 60 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- 4 x welkomstdrankje
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: De tuin van Portugal

Nadat u bent geland op de luchthaven van Porto, kan uw reis beginnen. Uw eerste verblijf is in Ponte de Lima, één van de mooiste plaatsen van de Minho provincie. Al in de oudheid was het een belangrijk handelskruispunt en uit die tijd dateren ook de eerste vijf bogen op de rechteroever van de Lima rivier. De kleurrijke stadsmarkt, een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw, vindt plaats op de linkeroever van de rivier. Uit dit gebied komt de Vinho Verde (groene wijn), een heerlijke lichte, frisse witte wijn met sporen van citrusvruchten en verscheidene bloemen. U accommodatie voor de komende nachten is één van de mooiste landhuizen in het hart van de provincie Minho, 8 km ten noorden van Ponte de Lima. Het huis wordt beschouwd als het meest representatieve van alle adellijke huizen van de provincie en ligt op de helling van een van de vele heuvels die het stadje omringen. Vanuit de uitstrekte tuinen heeft u een spectaculair uitzicht over de wijngaarden, het dal en de Lima rivier. Via een imposante oprijlaan met oude bomen en een fontein bereikt u dit 17e-eeuws landgoed dat nog steeds in het bezit is van de Graaf van Calheiros. Geniet deze dagen van de rust en grote hoeveelheid ruimte. Ontspan terwijl u kijkt naar één van de mooiste panorama's van de streek.

Tijdens uw verblijf in Ponte de Lima kunt u eenvoudig Viana do Castelo (historisch centrum, Monte de Santa Luzia), Ponte da Barca (historisch centrum) en het Nationaal Park van Peneda Gerês; bezoeken.

Route: Luchthaven Porto - Ponte de Lima, 80 km

Dag 3 - 4: UNESCO Wereld Erfgoed

In de eerste helft van de 10e eeuw was de locatie waar de stad Guimarães nu is geïmplanteerd een landelijk eigendom - het landgoed Quintana de Vimaranes. Maar de dood van een man – graaf Hermenegildo – en het christelijk geloof van zijn weduwe, gravin Mumadona, zorgden ervoor dat in de tweede helft van de 10e eeuw deze rijke gravin van Galicische afkomst besloot om daar een klooster te bouwen – de Mosteiro de Santa Maria – en een kasteel. Het kasteel werd gebouwd om het klooster te beschermen tegen de frequente invallen van Noormannen uit het noorden van Europa en moslims uit de warme landen van het zuiden. Met het verstrijken van de tijd groeide de Bourg en aan het einde van de 11e eeuw kwamen D. Teresa, dochter van Afonso VI van Leon, en haar echtgenoot, graaf D. Henrique, een edelman van Franse afkomst, hier wonen. Hier werd volgens de overlevering de oudste van hun zonen geboren, Afonso Henriques, die enkele jaren later, in de eerste helft van de 12e eeuw, de eerste koning van Portugal werd. Het was ook in Guimarães dat de beroemde veldslag van S. Mamede, die D. Afonso Henriques tegen zijn moeder D. Teresa verzette, plaatsvond; een van de historische feiten die hebben geleid tot de onafhankelijkheid van Portugal. Gezien de beschreven feiten is het geen wonder dat Guimarães door de Portugezen wordt beschouwd als de bakermat van de nationale identiteit!

Guimarães, een unieke en bijzondere stad, onderscheidt zich door zijn prachtig gerestaureerde erfgoed, door zijn culturele dynamiek en door het gevoel erbij te horen van zijn mensen. Als aan de ene kant de restauratie en rehabilitatie van zijn erfgoed UNESCO ertoe brachten om in 2001 het historische centrum van Guimarães te erkennen als cultureel werelderfgoed, heeft de valorisatie van cultuur als een factor van ontwikkeling aan de andere kant de creatie van een netwerk van culturele voorzieningen dat Guimarães een leidende positie geeft op het gebied van kunst en amusement, zowel nationaal als internationaal. Culturele Hoofdstad van Europa in 2012 en Sportstad van Europa in 2013, presenteert Guimarães zich vandaag als een gebied dat openstaat voor de wereld en voor het heden, met een diepe traditie van dialoog en culturele praktijken. Als je de pleinen oversteekt en door de straten en steegjes van de stad dwaalt, krijg je de unieke ervaring dat je je een echte Vimaranense voelt …

Tijdens uw verblijf in Guimaraes kunt u eenvoudig Braga (historisch centrum) bezoeken. Vergeet niet naar Bon Jesus do Monte te gaan, een onvervalst bedevaartsoord met tuinen, grotten en beeldhouwwerken, dat al sinds de veertiende eeuw vele gelovigen aantrekt. Beklim de monumentale trappen, zo'n 600 in totaal, en geniet van het prachtige uitzicht.

Route: Ponte de Lima - Guimaraes, 60 km

Dag 5 - 6: Douro vallei: eindeloze wijngaarden in uniek landschap

Als u de rivier de Douro stroomopwaarts volgt, bereikt u de Douro-wijnstreek. Dit is een land van tradities, een plaats van betovering en mystiek, een groot stuk land waar de natuur heerst in perfecte harmonie met de bewoners die de hellingen van de vallei hebben gevormd en het land in wijngaarden hebben georganiseerd. Elk van deze wijngaarden is toegankelijk via kronkelende wegen die het landschap bepalen. Er is al meer dan tweeduizend jaar bewijs van wijnproductie in de regio, maar pas in 1756 werd de afgebakende Douro-regio gecreëerd en werd de wijnproductie in de regio georganiseerd en internationaal erkend. Het was de eerste regio ter wereld die werd afgebakend en het is een land waar tradities en moderniteit hand in hand gaan. Deze combinatie is vandaag nog steeds zichtbaar in de traditionele oogst die nog steeds met de hand gebeurt en het pletten van de druiven met de voet en de modernste vinificatieprocessen die deze tradities begeleiden. Met het begin van de wijnproductie verhuisde de adel naar de regio en bouwde grootse landhuizen en paleizen die tegenwoordig hun deuren openen voor toeristen en bezoekers. Veel van de wijngaarden die het meest sappige fruit in de vallei produceren, bevinden zich op de hellingen van de vallei en bieden ook onderdak aan voorbijgangers. Al deze zijn ideaal voor een romantisch uitje en bieden nieuwe sensaties voor alle zintuigen. In de schilderachtige dorpjes vindt u ook prachtige voorbeelden van plattelandstoerisme met een lokaal en uniek karakter. Ondanks de veranderingen die de beroemde portwijn in de regio heeft gebracht, heeft de Douro-vallei zijn landelijke karakter en traditionele wortels behouden met zijn handwerk en religieuze gebruiken. De vallei staat niet alleen bekend om zijn schoonheid, maar ook om zijn vriendelijke inwoners die het land bewerken en degenen verwelkomen die ze daar vinden om de regio te verkennen.

Tijdens uw verblijf in Ferrao kunt u een bezoek brengen aan het Museu do Douro in Régua, het wijnhuis van het treinstation van Pinhão, Sabrosa, Régua en Lamego

Route: Guimaraes - Ferrao (Sabrosa), 120 km

Dag 7 - 8: Geniet van de Vinho Verde

Uw laatste stop is Casa de Mogofores in Anadia gelegen nabij Coimbra, Aveiro en Viseu. De bekende universiteit werd in 1290 gesticht en is één van de oudste universiteiten van Europa en UNESCO aan de Werelderfgoedlijst toegevoegd. Door de jaren heen is de universiteit vaak verhuist tussen Lissabon en Coimbra. In 1537 vestigde de universiteit zich definitief in Coimbra op initiatief van Koning D. João III. Sindsdien is het oude gebouw, het koninklijk paleis, nog steeds in gebruik. In de universiteitstoren bevinden zich de klokken waar nog steeds het begin en het einde van de lessen worden mee aangekondigd. Bewonder het 360 graden uitzicht over de stad vanaf de universiteitstoren. In Coimbra, terrasgewijs is gebouwd tegen de oever van de Mondego-rivier, wordt u regelmatig verrast door prachtige binnenplaatsen, imposante trappen en middeleeuwse bogen. Op de trappen van kathedraal Sé Velha heeft u kans om naar het prachtige Fado de Coimbra te luisteren gezongen met veel emotie door studenten in zwarte capes. Nabij het plein Praça do Comercia bevindt zich onder andere de São Bartolomeu kerk en de São Tiago kerk omgeven door verschillende 17de- en 18de -eeuwse gebouwen. Op dit plein kunt u in de middag een bakje koffie drinken of in de avond heerlijk uiteten bij een van zijn vele terrasjes.

Tijdens uw verblijf in Andia dient u zeker ook Viseu te bezoeken. Wandel door het historische en schilderachtige centrum van Viseu, hoog gelegen tussen de Serra do Caramulo en de Serra da Estrela. Vanuit de stad heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Tussen de bergen door ziet u dennenbossen en wijngaarden.

Route: Ferrão (Sabrosa) - Anadia, 197 km

Dag 9: Voldaan terug naar huis

Vandaag kom deze heerlijk reis helaas aan zijn eind. Vanuit Ponte de Lima rijdt u door naar de luchthaven van Porto om uw huurauto in te leveren. Vol met mooie herinneringen stapt u vervolgens het vliegtuig in.

Route: Ponte de Lima - Luchthaven Porto, 90 km

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem en Brussel Charleroi. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op onze autohuurpagina..

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode . De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Casa do Castelo

Dit 17e eeuwse landhuis, geschilderd in de traditionele witte en gele kleuren van deze streek, ligt in het dorpje Atouguia da Baleia op 5 km van Peniche, één van de meest bekende vissersplaatsen van midden Portugal. Het huis ligt tegenover de kerk, naast de ruïnes van een Moors kasteel. De originele muren van dit oude kasteel vormen zelfs een onderdeel van de beschermingswand van het zwembad. De prachtige zandstranden van Peniche liggen op 5 km en het geheel ommuurde historische stadje Óbidos ligt op 20 km van dit comfortabel ingerichte en rustig gelegen landhuis. De accommodatie beschikt over zeven 2-persoonskamer, zwembad, tuinen en een bar.

Quinta da Alcaidaria-Mor

Quinta da Alcaidaria-Mor is gelegen ca. 2 km ten westen van Ourém. U bevindt zich hier in het historische hart van midden-Portugal. Dit landgoed omringd door mooie tuinen en sinds de 17e eeuw in het bezit van de familie, is een must als u van rust en ruimte houdt. De eigen bron voorziet de Quinta van puur en schoon drinkwater.

De accommodatie is uitgerust met twee prachtig gedecoreerde lounges met tv, ontbijtkamer, patio, zwembad met zonneterras, tuinen, kapel en wasmachine in de Quinta en een bar met gratis WiFi. In de Quinta zijn zes ruime en stijlvol ingerichte kamers met comfortabele fauteuils en volledige badkamer (bad en douche) bevinden zich in de Quinta. Er zijn twee 2-kamerappartementen welke geschikt zijn voor twee volwassenen en twee kinderen. Daarnaast zijn er ook twee 3-kamerappartementen voor vier volwassenen en twee kinderen. Ze zijn ruim van opzet en hebben een zitkamer, tv, badkamer, één of twee slaapkamers en een kitchenette met magnetron, een 2-pitskooktoestel en een kleine koelkast.

Paco de S.Cipriano

Dit familiehuis uit de 15e eeuw moet een ware opluchting zijn geweest voor de vermoeide pelgrims die hier logeerden tijdens hun reis naar Santiago de Compostela. De Sottomayor familie zet nu jaren later nog steeds deze mooie traditie voort door de hedendaagse reiziger ook in hun huis te verwelkomen. Door het gehele huis heen is het middeleeuwse Portugal duidelijk zichtbaar, vooral ook door de prachtige houten balken op de plafonds. De kamers zijn klassiek ingericht en beschikken over alle basisbenodigdheden. Paco de S.Cipriano ligt te midden van de meest betoverende tuinen, boomgaarden en wijngaarden, ideaal voor een rustgevende wandeling. Na een wandeling door de omliggende bossen kunt u heerlijk ontspannen in het seizoensgebonden buitenzwembad of lekker binnen bij de bar.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips