Zoek op land, regio of reis

×

De Almoravides & Almohades route...

Terug in de geschiedenis

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Ontdek het heerlijke Andalusië en duik in de geschiedenis van de vroegere heersers van het gebied.

Vanaf 953,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 10/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Zoals Nederland met tulpen en klompen gestereotypeerd wordt, wordt Andalusië dat met stranden, flamenco, fiestas, tapas en sherry; deze typering verwijst naar de ontspannen levensstijl van de Andalusiërs. Maar Andalusië heeft zoveel meer te bieden; een bijzonder rijke historie waarin de Moren zeven eeuwen de scepter hebben gezwaaid en er een fascinerende erfenis hebben achtergelaten.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Sevilla - Arcos de la Frontera , Parador de Arcos, 96 km
Dag 2: Arcos de la Frontera - Ronda, Parador de Ronda, 87 km
Dag 3: Ronda, Parador de Ronda
Dag 4: Ronda - Antequera, Parador de Antequera, 88 km
Dag 5: Antequera, Parador de Antequera
Dag 6: Antequera - Malaga, Parador de Malaga Golf, 57 km
Dag 7: Malaga, Parador de Malaga Golf
Dag 8: Malaga - Luchthaven Malaga, 5 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Het witte doolhof

Na aankomst op de luchthaven van Sevilla haalt u uw huurauto op en gaat u weg naar Arcos de la Frontea. Arcos de la Frontera is een karakteristieke witte stad met een doolhofachtige wijk. Het is de poort naar de Ruta de Pueblos Blancos, een ring van bergstadjes die in Moorse stijl zijn witgekalkt. De totale route is ruim 200 kilometer. Mocht u, na de overdosis architectuur van de afgelopen dagen, toe zijn aan wat rust, dan kan dat prima in deze landelijke omgeving.

Uw hotel, de Parador de Arcos de la Frontera ***, heeft een idyllische ligging met een prachtig uitzicht.

Route: Luchthaven Sevilla (ophalen huurauto) - Arcos de la Frontera, 96 km

Dag 2 - 3: De kloof die de stad doormidden snijdt

Vandaag rijdt u een deel van de route langs de witte dorpjes. Ronda, gebouwd op een kalkrots boven een zeer diepe kloof, is het een van de meest spectaculair gelegen steden van Spanje. Vanwege deze ligging was het een van de laatste bastions van de Moren. De stad droeg dankzij zijn romantische uitstraling sterk bij aan de bekendheid van Andalusië. Een diepe kloof, overgestoken door een 18e-eeuwse brug, snijdt de stad in twee. Aan de ene kant ligt het oude Ronda en aan de andere het nieuwe. In het oude staan de meest bekende monumenten. Aan het Plaza de la Duquesa de Parcent staan de Kerk van Santa María la Mayor en het gemeentehuis, het Ayuntamiento. Het Palacio de Mondragón, ooit paleis van gouverneurs en koningen, is het beste toonbeeld van de plaatselijke architectuur. Binnen de oude stadsmuren verrijst de Kerk van El Espíritu Santo, gebouwd in 1505 onder koning Ferdinand van Aragón. Naast de kerk staat de poort van Almocabar en de poort van Karel V die ooit de toegang verschaften tot deze plaats. Van hier heel dichtbij loopt een weg omlaag naar de kloof van waar u uitzicht heeft op de waterval van de Guadalvín.

U overnacht in de Parador de Ronda****.

Route: Arcos de la Frontera - Ronda, 87 km

Dag 4 - 5: Een beetje Amerika in Andalusië

Deze drukke handelsstad had een strategische betekenis in de Romeinse tijd, maar ook, veel later, als Moors grensfort ter verdediging van Granada. Ook hier vindt u weer veel kerken en bovendien een heus stierenvechtmuseum. Een half uurtje rijden, ten zuiden van Antequera, ligt een klein nationaal park, El Torcal. Het is bekend vanwege zijn wonderlijke kalkstenen rotsformaties die qua natuurschoon doen denken aan de nationale parken van het zuidwesten van de Verenigde Staten. U kunt kiezen uit verschillende wandelroutes en neem goede loopschoenen mee; bij regen worden rotsen glad. Of, zoals al in de inleiding is gezegd: als u heel graag het Alhambra in Granada wilt zien, dan is een retour ongeveer 210 kilometer, in tijd ongeveer 2 en een half uur.

U overnacht in de Parador de Antequera ****. In deze moderne parador, met zijn rustige ligging en een, wederom, schitterend uitzicht, kunt u heerlijk bijkomen.

Route: Ronda - Antequera, 88 km

Dag 6 - 7: Een prachtige citadel

Málaga, uitkijkende over de zeehaven, is een van de grootste Moorse citadellen die bewaard zijn gebleven. Gebouwd tussen de 8e en 11e eeuw is het nu het onderkomen voor het Archeologisch museum waar vondsten tentoongesteld zijn uit de Fenicische en Romeinse tijd. Via een stuk verdedigingsmuur is de citadel verbonden met het kasteel van Gibralfaro, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Onder de citadel schuilt het inmiddels gedeeltelijk uitgegraven Romeins Theater. Van daar vlakbij loopt de lommerrijke laan Avenida de Cervantes tot aan de stierenvechtersarena, die in de volksmond bekend is als de Malagueta. Het stadhuis of Ayuntamiento en de voormalige douane, Aduana, liggen vlakbij de kathedraal, hier bekend als 'de manke poot', omdat de tweede toren nooit werd afgemaakt. Deze tempel is een superbe toonbeeld van de Spaanse Renaissance. Het interieur is rijkelijk bedeeld met kapellen die stuk voor stuk prachtige Andalusische heiligenbeelden herbergen. Het koorgestoelte is bewonderenswaardig en datzelfde geldt voor de schilderijen die de zeer oude muren vullen. De Kerk van Santiago staat aan de straat die u naar een van de trefpunten voor de bevolking van Malaga, het Plaza de la Merced, voert met als belangrijkste blikvanger het Monument aan Torrijos. Aan een zijde van dit plein staat het geboortehuis van Pablo Picasso, dat tegenwoordig de zetel is van de naar deze schilder vernoemde stichting.

De stad heeft nog andere musea, zoals dat van de Bellas Artes, waar stukken te zien zijn van Murillo of Zurbarán en van de jonge Picasso. Het bezoek aan het oude Fenicische Malaga of Malaca wordt afgerond met een bezichtiging van de kerken van Los Mártires, El Sagrado Corazón en El Santo Cristo de la Salud, alle drie gelegen in de oude binnenstad. Het rustigste stadsdeel wordt gevormd door de kustboulevard van La Farola, bij de haven. Het meest levendige daarentegen is dat van de straat Larios tot aan het Plaza de la Constitución. Het standbeeld van de Markies van Larios kijkt uit over de Alameda Principal die voert tot de Brug van Tetuán over de Guadalmedina. Aangekomen aan de andere kant van de stad belandt u in wijken als de Trinidad met de populaire kerk van San Pablo of de onmiskenbare zeemansbuurt van El Perchel, met zijn parochiekerk gewijd aan de Virgen del Carmen, de schutsvrouw van de vissers.

U overnacht in de Parador de Malaga Golf ****.

Route: Antequera - Malaga, 57 km

Dag 8: Het einde van een fantastische reis

Mocht u overwegen op uw laatste dag het Alhambra mee te pakken om daarna door te rijden naar het vliegveld van Malaga, dan kan dat. Houd wel rekening met in totaal ongeveer 240 kilometer, waar bijna 3 uur voor staat. Als dit u niet schikt, rijdt u rustig van Antequera naar het vliegveld van Malaga waar u uw huurauto weer inlevert.

Route: Malaga - Luchthaven Malaga (inleveren huurauto), 5 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Arcos de la Frontera, Parador de Arcos
2 nachten Ronda, Parador de Ronda
2 nachten Antequera, Parador de Antequera
2 nachten Malaga, Parador de Malaga Golf

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Arcos de la Frontera

De Parador van Acos is gelegen in het historische centrum van Arcos dichtbij het beroemde kasteel en het stadhuis. Vanuit de Parador heeft u indrukwekkende uitzichten over de vruchtbare vlakten van de Andalusische stad Arcos de la Frontera. De Parador van Arcos de la Frontera is voorzien van traditionele Andalusische decoratie. Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, lift, winkeltje, airconditioning en een openbare parkeergelegenheid op het pleintje vóór de Parador. Het restaurant serveert streekgerechten. Door de centrale ligging kunt u 's avonds het centrum in kunt gaan voor een avondwandelingetje en een drankje op een gezellig terras. Alle kamers hebben telefoon, TV, Canal+, satellietkanalen, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Parador de Ronda

De Parador van Ronda is gevestigd in het voormalige gemeentehuis en is gelegen in het historische centrum van Ronda, dichtbij de Puente Nuevo en de Plaza de Toros. De Parador kijkt uit op de 165 meter diepe en 80 meter brede kloof. De kamers in dit hotel zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben een bad of douche en een toilet. De Parador beschikt over een receptie, bar, restaurant, lobby, lift, winkeltje, garage en tuin met zwembad.

Parador de Antequera

De Parador van Antequera is een opvallend moderne hotel. Het biedt uitzicht op het prachtig landschap van Andalusië. Vanaf het buitenzwembad, het trendy terras en het elegante restaurant hebt u uitzicht op de rotsformaties en de zonsondergang. De Parador wordt omgeven door groene tuinen met een zwembad en terras. Door de ligging heeft u een geweldige uitzicht over het platteland en de stad Antequera. De kamers zijn ruim en hebben donkere parketvloeren en lichtgekleurde muren en plafonds. Ze zijn minimalistisch ingericht met eigentijdse meubels, koele kleuren en rustgevende verlichting. De Parador heeft een receptie, lobby, bar, winkeltje, airconditioning en mooie tuinen met zwembad. Rondom het hotel vindt u parkeergelegenheid. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant biedt een rijke keuken geïnspireerd op de lokale- en streekgerechten. Vanuit de Parador van Antequera kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan de grote steden van Andalusië, zoals Málaga, Granada, Sevilla en Córdoba. Het centrum van Antequera is in 10 minuten lopen te bereiken. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid.

Parador de Malaga Golf

Parador de Malaga Golf is gelegen aan zee, nabij het vliegveld en op 10 km van Malaga. De Parador van Malaga Golf ligt naast de eigen golfbaan met achttien holes. Deze baan stamt uit 1925 en is ontworpen door Tom Simpson, die ook de banen van Mui field en Turnberry ontwierp. Naast de golfbaan zijn tevens dieputting greens en tweeapproach greens. De ruime en lichte kamers hebben een prachtig uitzicht op zee, het zwembad en/of de golfbaan en zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, tuin, parking, restaurant, fitnessruimte en een zwembad.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips