Zoek op land, regio of reis

×

De Legacy of Al Andalusi I route...

Ontdek het unieke Andalusië

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Geniet van al het moois dat Zuid-Spanje te bieden heeft tijdens deze 8-daagse reis.

Vanaf 1096,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 24/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Zoals Nederland met tulpen en klompen gestereotypeerd wordt, wordt Andalusië dat met stranden, flamenco, fiestas, tapas en sherry; deze typering verwijst naar de ontspannen levensstijl van de Andalusiërs. Maar Andalusië heeft zoveel meer te bieden: een bijzonder rijke historie waarin de Moren zeven eeuwen de scepter hebben gezwaaid en er een fascinerende erfenis hebben achtergelaten, bijvoorbeeld in Cordoba. Ook werelderfgoedstad Sevilla ligt op de route. Vanuit Antequera kunt u, als u wilt, een tocht maken naar het Alhambra in Granada.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Málaga- Málaga, Parador van Málaga Gibralfaro, 20 km
Dag 2: Málaga - Ronda, Parador de Ronda, 112 km
Dag 3: Ronda - Antequera, Parador de Antequera, 88 km
Dag 4: Antequera, Parador de Antequera
Dag 5: Antequera - Carmona, Parador de Carmona, 140 km
Dag 6: Carmona - Cordoba, Parador de Cordoba, 109 km
Dag 7: Cordoba, Parador de Cordoba
Dag 8: Cordoba - Luchthaven Sevilla, 134 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Veelzijdig Málaga

Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. De stad Málaga, heeft één van de grootste Moorse citadellen die nog bewaard zijn gebleven. De citadel werd gebouwd tussen de 8e en 11e eeuw en is nu het archeologisch museum waar vondsten tentoongesteld worden uit de Fenicische en Romeinse tijd. Door een stuk verdedigingsmuur is de citadel verbonden met het kasteel van Gibralfaro, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Onder de citadel schuilt het inmiddels gedeeltelijk uitgegraven Romeins Theater. HIer vlakbij loopt de lommerrijke Avenida de Cervantes tot aan de stierenvechtersarena die in de volksmond bekend is als de Malagueta. Het stadhuis of Ayuntamiento en de voormalige douane, Aduana, liggen vlakbij de kathedraal, hier bekend als 'de manke poot', omdat de tweede toren nooit werd afgemaakt. Deze kathedraal is een prachtig toonbeeld van de Spaanse renaissance. In de kathedraal vindt u meerdere kapellen die stuk voor stuk prachtige Andalusische heiligenbeelden herbergen. Het koorgestoelte is bewonderenswaardig, en datzelfde geldt voor de schilderijen die de zeer oude muren vullen. De Kerk van Santiago staat aan de straat die ons voert naar één van de trefpunten voor de bevolking van Malaga, het Plaza de la Merced, met als belangrijkste blikvanger het Monument aan Torrijos. Aan een zijde van dit plein staat het geboortehuis van Pablo Picasso, tegenwoordig zetel van de naar deze schilder vernoemde stichting.

U overnacht in de Parador van Málaga Gibralfaro ****

Route: Luchthaven Málaga (ophalen huurauto) - Málaga, 20 km

Dag 2: De kloof van Ronda

Ronda is een stad die dankzij zijn romantische uitstraling sterk bijdroeg aan de bekendheid van Andalusië. Een diepe kloof met een 18e-eeuwse brug, snijdt de stad in twee. Aan de ene kant ligt het oude Ronda en aan de andere het nieuwe. In het oude Ronda staan de bekendste monumenten. Aan het Plaza de la Duquesa de Parcent staan de Kerk van Santa María la Mayor en het gemeentehuis, het Ayuntamiento. Het Palacio de Mondragón, ooit paleis van gouverneurs en koningen, is het beste voorbeeld van de lokale architectuur. Binnen de oude stadsmuren verrijst de Kerk van El Espíritu Santo, gebouwd in 1505 onder koning Ferdinand van Aragón. Naast de kerk staat de poort van Almocabar en de poort van Karel V die ooit de toegang verschaften tot deze plaats. Hier vlakbij loopt een weg omlaag naar de kloof vanwaar u uitzicht heeft op de waterval van de Guadalvín.

U overnacht in de Parador de Ronda****.

Route: Málaga - Ronda, 112 km

Dag 3 - 4: Ontspannen in de natuur

Antequera is een drukke handelsstad, die al in de Romeinse tijd een strategische functie had, maar veel later ook als Moors grensfort ter verdediging van Granada diende. Ook hier zult u weer veel kerken zien en bovendien een heus stierenvechtmuseum. Een half uurtje rijden, ten zuiden van Antequera, ligt een klein nationaal park, El Torcal. Het is bekend vanwege zijn wonderlijke kalkstenen rotsformaties, die doen denken aan de rotsen in het zuidwesten van de Verenigde Staten. U kunt kiezen uit verschillende wandelroutes. Of als u heel graag het Alhambra in Granada wilt zien, dan is dat vanuit Antequera mogelijk, Het is retour ongeveer 210 kilometer, in tijd ongeveer 2 en een half uur.

U overnacht in de Parador de Antequera ****. In deze moderne parador, met zijn rustige ligging en een wederom schitterend uitzicht, kunt u heerlijk bijkomen van uw reis door de bergen.

Route: Ronda - Antequera, 88 km

Dag 5: Overnachten met uitzicht in Carmona

U vervolgt uw reis naar Carmona. Op zo´n vijftien minuten rijden van Sevilla ligt het beeldschone stadje Carmona. Net als Sevilla is Carmona bewoond geweest door onder andere de Carthagen, Romeinen, Feniciërs, Arabieren en christenen. Vele monumenten in het stadje zijn hiervan nog getuige. De stad ligt op een heuvel en dat levert op sommige plaatsen een fantastisch uitzicht op!

Uw volgende hotel, de schitterende Parador de Carmona ****, is een voormalig Arabisch fort uit de 14e eeuw. Gelegen op een heuvel, met indrukwekkende vergezichten, is het een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur. Het fort was een onderdeel van het Alcazar del Rey Pedro, het paleis van Pedro I, waarvan de ruïnes naast de parador liggen. Bezoek de oude wijk van het stadje, de Puerta de Sevilla of de Necropolis Romana, de uitgestrekte resten van een Romeinse begraafplaats, net buiten Carmona.

Route: Antequera - Carmona, 140 km

Dag 6 - 7: Moors erfgoed in Cordoba

Cordoba, gebouwd door de Romeinen, werd begin 8e eeuw veroverd door de Moren. De oude stad en het pronkstuk, de Mezquita, staan op de Werelderfgoedlijst. De invloed van de Moren op deze stad is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Wist u dat in de 10e eeuw Cordoba, met rond een half miljoen inwoners, de grootste stad ter wereld was? En dat het toen tevens het belangrijkste financiële, commerciële en culturele centrum van de wereld was? Van de talrijke monumenten die Cordoba aan zijn glorietijd heeft overgehouden, mag u in ieder geval de Mezquita niet overslaan

Uw hotel, de moderne Parador de Cordoba ****, staat op de ruïnes van het in de 8e eeuw gebouwde zomerpaleis van Abd-ar-Rahman I, die hier in de 8e eeuw het kalifaat Cordoba stichtte. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Route: Carmona - Cordoba, 109 km

Dag 8: Voldaan terug naar huis

Vanuit Cordoba rijdt u na het ontbijt naar de luchthaven van Sevilla, waar u uw huurauto kunt inleveren.

Route: Cordoba - Sevilla (inleveren huurauto), 134 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Málaga, Parador van Málaga Gibralfaro
1 nacht Ronda, Parador de Ronda
2 nachten Antequera, Parador de Antequera
1 nacht Carmona, Parador de Carmona
2 nachten Cordoba, Parador de Cordoba

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Malaga Gibralfaro

De Parador van Malaga Gibralfaro ligt op de top van de berg Gibralfaro, waardoor u vanuit een uniek perspectief uitkijkt over de stad en de Middellandse Zee. De Parador ligt naast het gelijknamige kasteel nabij het historische centrum van Malaga. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, lobby, parking en uitstekende restaurant. Op het dakterras kunt u genieten van een schitterend zwembad en een zonneterras met een adembenemend uitzicht.

Parador de Ronda

De Parador van Ronda is gevestigd in het voormalige gemeentehuis en is gelegen in het historische centrum van Ronda, dichtbij de Puente Nuevo en de Plaza de Toros. De Parador kijkt uit op de 165 meter diepe en 80 meter brede kloof. De kamers in dit hotel zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben een bad of douche en een toilet. De Parador beschikt over een receptie, bar, restaurant, lobby, lift, winkeltje, garage en tuin met zwembad.

Parador de Antequera

De Parador van Antequera is een opvallend moderne hotel. Het biedt uitzicht op het prachtig landschap van Andalusië. Vanaf het buitenzwembad, het trendy terras en het elegante restaurant hebt u uitzicht op de rotsformaties en de zonsondergang. De Parador wordt omgeven door groene tuinen met een zwembad en terras. Door de ligging heeft u een geweldige uitzicht over het platteland en de stad Antequera. De kamers zijn ruim en hebben donkere parketvloeren en lichtgekleurde muren en plafonds. Ze zijn minimalistisch ingericht met eigentijdse meubels, koele kleuren en rustgevende verlichting. De Parador heeft een receptie, lobby, bar, winkeltje, airconditioning en mooie tuinen met zwembad. Rondom het hotel vindt u parkeergelegenheid. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant biedt een rijke keuken geïnspireerd op de lokale- en streekgerechten. Vanuit de Parador van Antequera kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan de grote steden van Andalusië, zoals Málaga, Granada, Sevilla en Córdoba. Het centrum van Antequera is in 10 minuten lopen te bereiken. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid.

Parador de Carmona

In het historische complex van Alcazar de Arriba, op een mooie plek in de oude stad ligt de Parador van Carmona. Deze voormalige Moorse vesting uit de 14e eeuw heeft een spectaculair uitzicht op het landschap en rivier de Corbones. De kamers in dit hotel beschikken over telefoon, (TV, Canal+, satellietkanalen), minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een ruime parking, receptie, lobby, bar met terras, lift, winkeltje, patio met fontein, specialiteiten restaurant en tuin met zwembad. In de gehele accommodatie is gratis wifi beschikbaar. Elke ochtend staat er een heerlijk vers ontbijt voor u klaar, waardoor u de dag rustig kunt starten.

Parador de Cordoba

De Parador van Cordoba ligt aan de rand van de stad, op het voormalige terrein van Al-Rusafa, het zomerpaleis van Abderramán. Het bevindt zich op een heuvel omgeven door weelderige tuinen met een zwembad. Alle kamers hebben telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, bar/cafetaria met zomerterras, lift en een winkeltje. Verder heeft het hotel een schitterende tuin met zwembad, ligweide en ligstoelen, tennisbaan, speeltuin en een ruime parking. Voor maaltijden kunt u terecht in het stijlvolle restaurant van Parador de Córdoba. In dit restaurant kunt u de beste ingrediënten proeven, waaronder typische lokale en Spaanse producten. Bij de maaltijden worden exclusieve Spaanse wijnen geschonken.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips