Zoek op land, regio of reis

×

De Legacy of Al Andalusi II route...

Bewonder het fantastische zuiden van Spanje

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Ga terug in de tijd in het noordoosten van Andalusië.

Vanaf 1154,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 02/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Zoals Nederland met tulpen en klompen gestereotypeerd wordt, wordt Andalusië dat met stranden, flamenco, fiestas, tapas en sherry; deze typering verwijst naar de ontspannen levensstijl van de Andalusiërs. Maar Andalusië heeft zoveel meer te bieden; een bijzonder rijke historie waarin de Moren zeven eeuwen de scepter hebben gezwaaid en er een fascinerende erfenis hebben achtergelaten, met name in de werelderfgoedsteden Cordoba en Granada. Sevilla, de derde werelderfgoedstad van deze regio, ligt niet op de route van deze rondreis. Maarals u het graag wilt, kunt u Sevilla vanuit Cordoba ook nog bezoeken.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Málaga- Jaén/Úbeda, Parador de Úbeda, 260 km
Dag 2: Jaén/Úbeda, Parador de Úbeda
Dag 3: Jaén/Úbeda, Parador de Úbeda - Cazorla, Parador de Cazorla, 69 km
Dag 4: Cazorla, Parador de Cazorla
Dag 5: Cazorla, Parador de Cazorla - Granada, Parador de Granada, 180 km
Dag 6: Granada, Parador de Granada - Cordoba, Parador de Cordoba, 212 km
Dag 7: Cordoba, Parador de Cordoba
Dag 8: Cordoba, Parador de Cordoba - Luchthaven Sevilla, 134 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Olijfolie en historie in Jaén

Op de luchthaven van Málaga staat de huurauto voor u klaar. U rijdt het binnenland in op weg naar Jaén, de stad van de olijfolie. Jaén heeft echter meer te bieden. Het stadsgezicht wordt bepaald door het Castillo de Santa Catalina, een Arabisch fort dat vooral opvalt vanwege zijn enorme toren. Jaén was nooit een grote belangrijke stad met sterke invloed op de regio. Die rol werd in het verleden gespeeld door Cordoba en Granada. Maar dat neemt niet weg dat Jaén redelijke welvaart heeft gekend, dankzij lood uit de omringende bergen en later de lucratieve productie van olijfolie. Jaén werd door de Moren "Geen" genoemd, halteplaats voor karavanen. Het fort op de strategische plaats tussen Andalusië en Castilië werd na de verovering door Ferdinand III Castillo de Santa Catalina genoemd. Het kasteel domineert nog steeds op een bergtop boven de stad. Andere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de kathedraal die hoog oprijst boven het centrum van de stad. Met de bouw ervan werd in 1492 begonnen en onder de Vlaams-Andalusische bouwmeester Andrés de Vandaelvira werd het werk grotendeels voltooid. In de kerk vindt u veel smeedwerk van de kunstenaar Bartolomé die veel hekwerken voor kerken en kapellen maakte. In het cultureel centrum Palacio Villardompardo kunt u ook de Baños Árabes bezoeken. De Capilla de San Andrés is een mudéjar kapel uit de 16e eeuw, waar een hoogtepunt uit het werk van eerdergenoemde Bartolomé te zien is.

In een uitgestrekt gebied van olijfboomgaarden en omsloten door de bovenvallei van de Guadalquivir ligt Úbeda. De oude stad ligt binnen de stadsmuren die door de Moren rond 852 zijn gebouwd. Verder zijn de gebouwen in Úbeda voornamelijk gebouwd in renaissancestijl, dankzij enkele van de invloedrijkste mannen van de 16e eeuw, Francisco de los Cobos en Juan Vázquez de Molina. Vooral het plein dat de naam draagt van de laatste, is sfeervol en wordt omringd door elegante paleizen en kerken. Ook de Parador van Úbeda staat aan dit plein en het was de voormalige residentie van de kapelaan van de Capilla del Salvador die weer ontworpen was als persoonlijke kapel voor Francisco de los Cobos.

U overnacht in de Parador de Ubeda****.

Route: Málaga - Jaén/Úbeda, 260 km

Dag 3 - 4: Ontspan in de natuur

Wij raden u aan om op weg naar Cazorla om te rijden via Baeza, door de Romeinen Baetica genoemd. Deze plaats wordt omgeven door grote uitgestrekte olijfgaarden, zo kenmerkend voor de provincie Jaén. Het stadje heeft opmerkelijk veel renaissance gebouwen. Nadat het in 1226 werd veroverd door Ferdinand III, overigens als eerste Andalusische stad die door de Moren werd opgegeven, werd het bevolkt door Castillaanse ridders. Die bloeiperiode bereikte zijn hoogtepunt in de 16de eeuw toen Andrés de Vandaelvira er schitterende gebouwen heeft laten neerzetten. Baeza leent zich uitstekend voor een stadswandeling langs de vele fraaie gebouwen met verschillende stijlen. De rivier Guadalquivir ontspringt in het gebergte van Cazorla, één van de groene longen van Andalusië. Deze streek met hoge bergtoppen, bomen en waterrijke kreken maakt deel uit van het grootste natuurgebied van Spanje. Cazorla is een klein, leuk plaatsje met oude huizen en trapstraatjes en pleintjes, maar het is vooral bekend door het Parque Natural de Cazorla, Segura y Las Villas. Hier ontspringt tussen de drie parallel lopende ketens Sierra de Segura, Sierra del Pozo en de Sierra de Cazorla, de 560 kilometer lange rivier de Guadalquivir. Het bergmassief is niet zo hoog, maar het is een schitterend natuurgebied met een rijke vegetatie van pijnbomen en kleinere planten als tijm, jasmijn, lavendel en het zeldzame Cazorla viooltje. Er komen in dit gebied meer dan 100 vogelsoorten voor waaronder de steenarend, vale gier en lammergier. U kunt er ook de otter aantreffen en het everzwijn en de moeflon. Het gebied is zeer geschikt voor wandelingen, waarover op verschillende plaatsen uitgebreide informatie wordt gegeven.

Route: Úbeda - Cazorla, 69 km

Dag 5: De rijke cultuur van Granada

Granada spreekt velen tot de verbeelding. Het is een veel bezongen stad met een indrukwekkende geschiedenis. Op de plek waar nu de oude wijk Alcazaba Cadima ligt, stichtten de Romeinen reeds lliberis, waaruit Granada later is ontstaan. Hier en in het lager geleden deel, de wijk Albaicín, vindt u de vele winkeltjes, barretjes en restaurantjes met veelal een Noord-Afrikaanse inslag. Het is er gezellig druk, maar toch kunt u er heerlijk rondslenteren. Een andere aantrekkelijke wijk is vlakbij, de wijk rond de kathedraal. Hier vindt u weer de chiquere winkels. Natuurlijk gaat u de bezienswaardigheden van Granada bezoeken en daarbij zal het Alhambra het hoogtepunt zijn. Het Alhambra met de Generalife, het paleis van Karel V en de vesting is een complex monument met zoveel details. Bij uw eerste bezoek komt u ogen tekort en ook na meerdere bezoeken zult u steeds weer nieuwe details blijven ontdekken. En dan heeft Granada nog veel meer in petto: de kathedraal, Capilla Real, Corral de Carbón, Casa de los Tiros, El Bañuelo. Ook 's avonds is het genieten in Granada. Hier is de tapas altijd bij het drankje inbegrepen en zelden zult u zo'n overvloed aan heerlijke tapas aangeboden krijgen.

De Parador van het Alhambra, gelegen midden in het Alhambra, is gevestigd in het oude klooster San Francisco, gelegen tussen de ingang van het Alhambra en de torens van de Infantas en La Cautiva, net tegenover de bekende tuinen van het Generalife. De Parador werd geopend in 1954 in het gebouw wat ooit ook bekend stond als het Palacio de los Infantes. Het is een unieke ervaring om te kunnen slapen daar waar ooit koningen en Moorse prinsen sliepen.

Route: Cazorla - Granada, 180 km

Dag 6 - 7: De ooit zo belangrijke stad Cordoba

U rijdt verder naar Cordoba. Deze stad, gebouwd door de Romeinen, werd begin 8e eeuw veroverd door de Moren. De oude stad en het pronkstuk, de Mezquita, staan op de Werelderfgoedlijst. De invloed van de Moren op deze stad is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Wist u dat in de 10e eeuw Cordoba, met rond een half miljoen inwoners, de grootste stad ter wereld was? En dat het toen tevens het belangrijkste financiële, commerciële en culturele centrum van de wereld was? Van de talrijke monumenten die Cordoba aan zijn glorietijd heeft overgehouden, mag u in ieder geval de Mezquita niet overslaan. Deze dagen heeft u ook de mogelijkheid om Sevilla te bezoeken. Deze stad, ook wel de meest Spaanse stad van Spanje genoemd, ligt op ca. 90 minuten rijden van uw Parador. Wandel hier door de oude joodse wijk met een wirwar van witgeschilderde straatjes. Hier vindt u de kathedraal met La Giralda, de Moorse klokkentoren, die u kunt beklimmen en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Ook 's avonds is het de moeite waard door Santa Cruz te slenteren; de barretjes en restaurantjes trekken veel gasten en het is er altijd gezellig druk.

Uw hotel, de moderne Parador de Cordoba ****, staat op de ruïnes van het in de 8e eeuw gebouwde zomerpaleis van Abd-ar-Rahman I, die hier in de 8e eeuw het kalifaat Cordoba stichtte. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Route: Granada - Cordoba, 212 km

Dag 8: Voldaan terug naar huis

Vanuit Cordoba rijdt u na het ontbijt naar de luchthaven van Sevilla waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren.

Route: Cordoba - Sevilla (inleveren huurauto), 134 km

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Ubeda

Parador de Ubeda bevindt zich in een eeuwenoud voormalig paleis. Het gebouw heeft een prachtige voorgevel en een indrukwekkende binnenplaats. De Parador ligt in het historische gedeelte van de stad Úbeda, aan het plein, naast één van de mooiste gebouwen van de stad, de Sacra Capilla de el Salvador. De kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en minibar. De badkamers beschikken over bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, bar, lobby en restaurant. Het ontbijt is in buffetvorm. Ontdek ook de prachtige landelijke omgeving rond Jáen (ca. 60km), met zijn immense olijfboomgaarden en maak kennis met het nationaal park van Cazorla (ca. 70km).

Parador de Cazorla

In een prachtige natuurlijke omgeving op 25 km van Cazorla. De Parador, gelegen op 1400m hoogte midden in het Parque Natural de las Sierras de Cazorla, Segura en Las Villas, is de perfecte accommodatie voor een verblijf op het platteland in het noordoosten van Andalusië. De omgeving is werkelijk adembenemend met de Canada de las Fuentes en de watervallen van Linarejos. Alle kamers hebben telefoon, TV, satellietkanalen, minibar, kluisje en verwarming. Het hotel heeft een specialiteiten parking, receptie, lobby, winkeltje, tuin met speeltuin en een zwembad. Dineer in stijl met de hele familie in het restaurant van het hotel. Daarna kunt u naar de bar voor een drankje en een praatje.

Parador de Granada

Het Parador de Granada heeft een prachtige locatie op het terrein van het Alhambra. Dit luxe hotel is gevestigd in een 15e-eeuws klooster met een gerenommeerd restaurant. De historische binnenstad van Granada en de kathedraal liggen op slechts 10 minuten lopen van het Parador. Het plein Bib Rambla, met bars en cafés, bevindt zich op 1 km van het hotel. De kamers van dit hotel beschikken over telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het sfeervol ingerichte hotel met christelijke en Arabische elementen heeft een receptie, lobby, bar, lift, winkeltje, zomerterras en tuin.

Parador de Cordoba

De Parador van Cordoba ligt aan de rand van de stad, op het voormalige terrein van Al-Rusafa, het zomerpaleis van Abderramán. Het bevindt zich op een heuvel omgeven door weelderige tuinen met een zwembad. Alle kamers hebben telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, bar/cafetaria met zomerterras, lift en een winkeltje. Verder heeft het hotel een schitterende tuin met zwembad, ligweide en ligstoelen, tennisbaan, speeltuin en een ruime parking. Voor maaltijden kunt u terecht in het stijlvolle restaurant van Parador de Córdoba. In dit restaurant kunt u de beste ingrediënten proeven, waaronder typische lokale en Spaanse producten. Bij de maaltijden worden exclusieve Spaanse wijnen geschonken.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips