Zoek op land, regio of reis

×

De España Verde I route...

Groen achter elke steen

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Ontdek de noordkust van Spanje en wandel over de groene weidegronden en langs steile klippen.

Vanaf 964,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

De noordkust staat bekend als het eeuwig groene deel van Spanje. Van de weidegronden in het binnenland tot aan de kliffen aan zee is alles met een groen laagje bedekt. De bergen lopen er door tot aan de zee. De Atlantische Oceaan en de Cantabrische Zee hebben spectaculaire kliffen gevormd die bescherming bieden aan kleine havens, fijne zandstranden en verborgen inhammen die alleen de meeuwen kennen. De inwoners, Kelten, Asturiërs, Cantabriërs en Basken, werden beschermd door de natuur en konden zo weerstand bieden aan de Romeinen, de Arabieren en de invasies vanuit de zee. In Galicië ontstond in Santiago de beroemdste van alle bedevaarten. In Asturië begon de Herovering, de strijd tegen de Arabieren die bijna zeven eeuwen zou duren. Vanuit Cantabrië vertrokken in de 9e eeuw de Foramontanos, die het door oorlogen verwoeste Castilië herbevolkten. In het Baskenland is de oudste westerse taal behouden gebleven: het Baskisch. De vier gemeenschappen aan de noordkust zijn altijd gemakkelijker via de zee te bereiken geweest dan over land. De streken landinwaarts, bergachtig, dichtbegroeid en vrijwel zonder paden, zijn door slechts weinige reizigers doorkruist; de meesten van hen waren op weg naar Santiago de Compostela. Het zijn verborgen plekken die daardoor niet alleen het landschap, maar ook de gewoonten en tradities in zuivere vorm hebben kunnen behouden. Deze reis door het Groene Spanje voert u voornamelijk langs de mooie kustlijn, ook gaat u even het binnenland in voor een bezoek aan het Nationaal Park Picos de Europa.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Bilbao- Limpias, Parador de Limpias, 71 km
Dag 2: Limpias, Parador de Limpias
Dag 3: Limpias - Santillana del Mar, Parador de Santiliana del Mar, 73 km
Dag 4: Santillana del Mar - Cangas de Onis, Parador de Cangas de Onis, 112 km
Dag 5: Cangas de Onis - Gijon, Parador de Gijon, 82 km
Dag 6: Gijon - Ribadeo, Parador de Ribadeo, 132 km
Dag 7: Ribadeo - Vilalba, Parador de Vilalba, 76 km
Dag 8: Vilalba - Luchthaven Santiago de Compostela, 123 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: De stad van Santo Cristo de la Agonía

U vliegt van Amsterdam naar Bilbao per lijndienst van Vueling. Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. Vanuit Bilbao rijdt u naar Limpias, een oude havenstad die bekend werd door het wondere beeld van Santo Cristo de la Agonía, belangrijke civiele architecturen. Typisch zijn hier de plaatselijke wentelteefjes met warme chocolademelk. Vanuit Limpias heeft u deze dagen de tijd om het Cantabrische gedeelte van de Picos de Europa te verkennen of om een bezoek te brengen aan het spectaculaire Guggenheim Museum in Bilbao. Op ca. een uur rijden van Bilbao vindt u de mondaine badplaats San Sebastian, welke bekend staat om zijn uitstekende tapasbars (pinchos) en sterrenrestaurants.

U overnacht in de Parador de Limpias.

Route: Bilbao (ophalen huurauto) - Limpias, 71 km

Dag 3: Wandelen langs goudkleurige huizen

U rijdt door naar Santiliana del Mar dat, in tegenspraak met zijn naam, niet aan zee gelegen is. Met zijn goudkleurige stenen huizen uit de 15e tot 17e eeuw is het een van de mooiste steden van Spanje. De stad is ontstaan rond het romaanse klooster La Colegiata, destijds een belangrijk pelgrimscentrum. Wandel ook even naar het charmante Plaza Mayor.

U overnacht in de Parador de Santiliana del Mar ***, een moderne, maar zeer charmante accommodatie.

Route: Limpias - Santillana del Mar, 73 km

Dag 4: Ontspannen in de natuur

Voor liefhebbers van prehistorische kunst bevinden zich vlakbij Santiliana de Cuevas de Altamira, ontdekt in 1869 en in 1985 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Deze kunst wordt tot de mooiste van de wereld gerekend en bestaat o.a. uit gravures en tekeningen uit 18.000 voor Christus. Ter bescherming van de schilderingen kunnen de grotten slechts beperkt worden bezocht. Er is schriftelijke toestemming nodig, dus check ruim voor uw vertrek hun website voor de voorwaarden. Lukt het niet, wees niet getreurd; Cangas de Onis, uw volgende stop, is de toegangspoort tot de schitterende Picos de Europa, het grootste nationale park van Europa. Het dankt zijn naam aan de zeelieden voor wie de bergtoppen, als ze naar huis terugkeerden, symbool stonden voor "bijna thuis". Het park bestaat uit zeer diverse landschappen, is rijk aan flora en fauna en de wegen zijn goed. Bij het bureau voor toerisme in Cangas kunt u informatie krijgen over wandelingen, georganiseerde tours maar ook over routes die u met uw eigen auto kunt afleggen.

Uw hotel, de prachtige Parador de Cangas de Onis ****, is schitterend gelegen in een groene omgeving, aan de oever van de Sella, omringd met de toppen van de Picos de Europa. Het is gehuisvest in een voormalig klooster uit de 12e eeuw, het San Pedro de Villanueva klooster, dat al sinds 1907 tot nationaal Spaans monument is verklaard.

Route: Santillana del Mar - Cangas de Onis, 112 km

Dag 5: Combineer natuur met cultuur

Gijon ademt een prettige en onbekommerde sfeer uit en dankt zijn solide toeristische reputatie mede aan de schoonheid van de oceaankust. U begint uw bezoek precies in het midden van het stadsgezicht, op het goudgele strand van San Lorenzo, dat omzoomd is door de lange zeewering, 'El Muro', die bescherming biedt tegen de woeste oceaangolven. Daarnaast zien we de Toren van Jove Hevia en de kapel van San Lorenzo, gevolgd door de oude vismarkt, nu in gebruik als overheidsgebouw.

Een bezoek aan de Romeinse thermen van Campo Valdés is een ware sprong terug in de tijd en biedt u een blik op de gang van zaken in de openbare badhuizen in de eerste eeuwen n.c. Aan het einde van het strand verrijst de kerk van San Pedro, in 9e-eeuwse Asturische stijl gebouwd. Op de heuvel van Santa Catalina, voormalig militair gebied en nu een prachtig uitkijkpunt, staat een beeld van Chillida, Lof aan de Horizon - Elogio del horizonte -, dat het afscheid van de emigranten symboliseert. Bij het deels met galerijen omzoomde Plaza Mayor met het stadhuis vindt u het geboortehuis van de belangrijkste vertegenwoordiger van de Spaanse Verlichting, Jovellanos, nu omgebouwd tot museum met een collectie van Asturische kunst en stukken van de voornaamste Europese scholen. U bevindt zich hier in de pittoreske wijk van Cimadevilla, met de bijzonder gezellige sfeer op straat zeker een bezoek waard. In de jachthaven, tegenover het standbeeld van Don Pelayo, staat het paleis van Revillagigedo, een barok 18e-eeuws gebouw, dat tegenwoordig een tentoonstellingsruimte is. De Torre del Reloj is een torengebouw met een permanente tentoonstelling over de lokale geschiedenis. Een beklimming tot de hoogste verdieping loont zeer de moeite vanwege het prachtige uitzicht.

U overnacht in de Parador de Gijon, welke deels in een honderd jaar oude molen is gevestigd, midden in het stadspark.

Route: Cangas de Onis - Gijon, 82 km

Dag 6: Stap in de geschiedenis

De kustweg voert ons westwaarts naar Luarca, dankzij het heldere, lichte straatbeeld bekend als de 'Witte sStad'. De haven van Luarca biedt beschutting aan een van de grootste Asturische vissersvloten. De kerk van Santa Eulalia, waarvan de eerste muren verrezen in 912, en de kapel van La Atalaya, waar de in paasprocessie rondgevoerde Blanke Maagd aanbeden wordt, voeren ons terug naar een ver verleden. Het volkenkundig museum heeft een collectie van zo'n 1300 stukken, die ons laten zien hoe men er meer dan 100 jaar geleden woonde en werkte. Ook Puerto de Vega is een vissersplaatsje dat ligt ingebed in de rotskust. Hier overleed Gaspar Melchor de Jovellanos, die er drie jaar lang zijn graf had in de parochiekerk, een barokke tempel met waardevolle retabels. Hierna komen we in Navia, waar de natuur en de boerenbevolking aan de riviermonding in harmonie samenleven in het reservaat van Barayo, een broedgebied van grote ecologische waarde. De streekhoofdstad Navia ligt op de rechteroever. Belangrijke gebouwen zijn hier het huis van de markies van Santa Cruz, het gemeentehuis en de kerk van Onze Lieve Vrouwe van de Boot. Vlakbij Navia brengen we een bezoek aan Castro de Coaña, waarvan het verleden teruggaat tot enkele eeuwen voor de komst van de Romeinen. Tachtig hutten zijn er bovengehaald, en ook een grote toren, die boven alles uitstak. Het straatleven van Tapia de Casariego concentreert zich vooral op het Plaza de la Constitución, in de beschutting van de kerk van San Esteban, en aan de kleine haven, maar ook op het strand, met zijn enorme golven, is het goed toeven. Iets zuidelijker ligt Castropol, met zijn witgekalkte gevels en steil hellende straten.

U brengt de nacht door in de Parador de Ribadeo.

Route: Gijon - Ribadeo, 132 km

Dag 7: De voormalige hoofdstad

Aansluitend rijdt u door naar Mondoñedo, gelegen in een brede vallei was dit religieuze centrum eens de hoofdstad van Galicië. De kathedraal van San Mariño, met schitterende Romaanse gevel, herbergt een van de mooiste musea met religieuze kunst van Spanje. Vervolgens rijdt u door naar Lugo, een van de laatste halteplaatsen van belang voor bedevaartgangers naar Compostela. Enorme stadswallen die stammen uit de tijd van de Romeinen omsluiten de oude binnenstad.

Uw overnacht in de Parador in Vilalba; Deze indrukwekkende Galicische toren uit de 15de eeuw was de vroegere verblijfplaats van de hertogen van Vilalba, de heren van 'Andrade', en wordt gekenmerkt door dikke muren en donkerkleurig hout. Later werd naast de toren een nieuw gedeelte bijgebouwd in de stijl van een typisch Galicisch paleis.

Route: Ribadeo - Vilalba, 76 km

Dag 8: Het einde van een fantastische reis

Vanuit Vilalba rijdt u na het ontbijt terug naar de luchthaven van Santiago de Compostela waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren.

Route: Vilalba - Santiago de Compostela (inleveren huurauto), 123 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Limpias, Parador de Limpias
1 nacht Santillana del Mar, Parador de Santiliana del Mar
1 nacht Cangas de Onis, Parador de Cangas de Onis
1 nacht Gijon, Parador de Gijon
1 nacht Ribadeo, Parador de Ribadeo
1 nacht Vilalba, Parador de Vilalba

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Limpias

De Parador van Limpias is gelegen op een groot landgoed met uitgestrekte tuinen en beschermde bossen, in de Cantabrische stad Limpias. Het indrukwekkende Eguilor Palace Estate is het voormalige zomerverblijf van koning Alfonso XIII. De kamers zijn voorzien van telefoon, airco, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over receptie, lobby, lift, bar, garage/parking, tuin, binnen- en buitenzwembad, sauna, fitnessruimte en tennisbaan. Tevens beschikt de Parador over een uitstekend restaurant waar voornamelijk visgerechten uit de streek geserveerd worden. De accommodatie beschikt over gratis wifi voor de gasten.

Parador de Santillana del Mar

Parador van Santillana del Mar is gelegen in een natuurlijke omgeving aan de rand van het charmante stadje Santillana de Mar en is gevestigd in een modern landhuis dat gebouwd is regionale stijl. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, lift, lobby, sauna, tuin en garage/parking.

Parador de Cangas de Onis

De Parador van Cangas de Onís ligt aan de groene oevers van de rivier de Sella. Het Nationaal Park Picos de Europa is te voet bereikbaar. In deze omgeving vindt u een Romeinse brug en de historische kapel Santa Cruz. Tevens vindt u vele prehistorische grotten in de buurt. Dit oude klooster en nationaal monument is waarschijnlijk gesticht door Koning Alfonso I in de 8e eeuw. Het wordt omringd door de bergketen Picos de Europa. Alle kamers hebben telefoon, TV (canal+) minibar, kluisje en arico. De compleet ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De standaardkamers bevinden zich in de nieuwe vleugel. Het hotel heeft een restaurant, receptie, lobby, (cider)bar, draadloos internet, bar, TV- en leeszaal met open haard, bibliotheek met leesruimte. In de tuin is een speeltuin en gratis parking. Parador de Cangas de Onís biedt gratis WiFi.

Parador de Gijon

De Parador van Gijon is gevestigd in een oude molen midden in het Park Isabel la Católica. Vanuit de accommodatie is het een korte wandeling naar het strand van San Lorenzo en de vissersbuurt Cimadevilla. Het hotel is een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de prachtige kust van Asturië met de vele charmante vissersdorpjes. Alle kamers van de Parador beschikken over telefoon, airco, TV met Canal+ en satellietkanalen, minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers zijn voorzien van bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant, receptie, lift, bar/cafetaria, salon, winkeltje en tuin met speeltuin. In de omgeving van de accommodatie is voldoende parkeergelegenheid.

Parador de Ribadeo

De Parador is gelegen in het oude vissersdorp van Ribadeo, op 2 minuten van het historische centrum en is gevestigd in een Galicische Casona aan de monding van de rivier Eo, de natuurlijke grens tussen de provincies Galicia en Asturias. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, salons, lift, garage/parking en een tuin. Tevens is er een goed restaurant waar Galicische specialiteiten geserveerd worden.

Parador de Vilalba

De Parador de Vilalba, ligt op 'la terra chá' (het platteland) van Lugo. Het gebouw bestaat uit een middeleeuwse toren en een nieuw gedeelte gebouwd in de stijl van een paleis. Vilalba ligt 35 km ten Noorden van Lugo. Het stadje heeft een archeologisch en prehistorisch museum en warme bronnen. Lugo is de hoofdstad van deze regio en is een oude Romeinse stad die op de Wererlderfgoedlijst staat. De kamers zijn voorzien van alle telefoon, TV, kluisje en minibar. De badkamers beschikken over bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, bar,lift, airconditioning, sauna, fitness en garage. Het ontbijt is in buffetvorm. Breng ook een bezoek aan Mondenedo (25km). Dit stadje was een belangrijke plaats ten tijde van het koninkrijk Gallicië en hier zijn nog veel oude gebouwen te bewonderen.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips