Zoek op land, regio of reis

×

De cultuur en natuur van Noord-Spanje...

Cultuur & natuur in Spanje

Fly-drive | 15 dagen | Spanje

Maak kennis met het noorden van Spanje. Goudgele zandstranden, ruige kliffen, historie en gastronomie....Welkom in Spanje!

Vanaf 1879,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 16/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 15 dagen | Spanje

Snuif cultuur in Bilbao, bezoek de stranden bij Gijon, geniet van de natuur en de rust in het binnenland en verwonder u over de vele historische monumenten. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van deze regio gedurende deze 15-daagse fly-drive.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Bilbao - Solares, Hotel Los Guardeses, 94 m
Dag 2: Solares, Hotel Los Guardeses
Dag 3: Solares - Gijon, Hotel Asturias, 183 km
Dag 4: Gijon, Hotel Asturias
Dag 5: Gijon, Cangas de Narcea, Hotel Monatanas de Pumar, 120 km
Dag 6: Cangas de Narcea - La Coruña, Hotel Plaza, 268 km
Dag 7: La Coruña, Hotel Plaza
Dag 8: La Coruña - Pontevedra, Quinta de San Amaro, 132 km
Dag 9: Pontevedra, Quinta de San Amaro
Dag 10: Pontevedra - Astorga, Hotel Astur Plaza, 324 km
Dag 11: Astorga - Burgos, Hotel Rice Maria Louisa, 224 km
Dag 12: Burgos, Hotel Rice Maria Louisa
Dag 13: Burgos - Bilbao, Hotel Ercilla, 159 km
Dag 14: Bilbao, Hotel Ercilla
Dag 15L: Bilbao - Luchthaven Bilbao, 14 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2 : Welkom in het noorden van Spanje

Bij aankomst op de luchthaven van Bilbao staat de huurauto klaar en rijdt u naar uw hotel in Solares. Solares is een klein en rustig dorp gelegen aan de Río Miera. Het gebied rondom Solares staat bekend vanwege zijn thermale baden en bronnen. Solares is een uitstekende uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving. Op korte afstand vindt u stranden, vissersdorpen en een ruige zee, een waar paradijs voor surfers. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Santander. Bezoek de goudgele stranden, wandel over de promenade en bewonder de ruige zee die met veel geweld tegen de kliffen raast. Het oude centrum biedt historie en prachtige winkels en ademt een vriendelijke en gastvrije sfeer. Drink een drankje op het knusse plein of bezoek een van de vele cafés waar men heerlijke en zeer betaalbare pinxtos (kleine tapas) aanbiedt.

Route: Luchthaven Bilbao (ophalen huurauto) - Solares, 84 km

Dag 3 - 4: Op weg naar Gjion

Gijon ademt een prettige en onbekommerde sfeer uit en dankt zijn solide toeristische reputatie mede aan de schoonheid van de oceaankust. Bezoek het goudgele strand van San Lorenzo dat omzoomd is door de lange zeewering, 'El Muro', die bescherming biedt tegen de woeste oceaangolven. U vindt hier tevens de Toren van Jove Hevia en de kapel van San Lorenzo, gevolgd door de oude vismarkt, nu in gebruik als overheidsgebouw.

Een bezoek aan de Romeinse thermen van Campo Valdés is een ware sprong terug in de tijd en biedt u een blik op de gang van zaken in de openbare badhuizen in de eerste eeuwen n.c. Aan het einde van het strand vindt u de kerk van San Pedro, in 9e-eeuwse Asturische stijl gebouwd. Op de heuvel van Santa Catalina, voormalig militair gebied en nu een prachtig uitkijkpunt, staat een beeld van Chillida, Lof aan de Horizon - Elogio del horizonte -, dat het afscheid van de emigranten symboliseert. Bij het deels met galerijen omzoomde Plaza Mayor met het stadhuis vindt u het geboortehuis van de belangrijkste vertegenwoordiger van de Spaanse Verlichting, Jovellanos, nu omgebouwd tot museum met een collectie van Asturische kunst en stukken van de voornaamste Europese scholen. U bevindt zich hier in de pittoreske wijk van Cimadevilla, met de bijzonder gezellige sfeer op straat zeker een bezoek waard. In de jachthaven, tegenover het standbeeld van Don Pelayo, staat het paleis van Revillagigedo, een barok 18e-eeuws gebouw, dat tegenwoordig een tentoonstellingsruimte is. De Torre del Reloj is een torengebouw met een permanente tentoonstelling over de lokale geschiedenis. Een beklimming tot de hoogste verdieping loont zeer de moeite vanwege het prachtige uitzicht.

Route: Solares - Gijon, 183 km

Dag 5: Natuurschoon

Op weg vanuit Gijon naar uw accommodatie in Cangas de Narcea. Vanuit Gijon passeert u Cangas de Onis, de toegangspoort tot de schitterende Picos de Europa, het grootste nationale park van Europa. Het dankt zijn naam aan de zeelieden voor wie de bergtoppen, als ze naar huis terugkeerden, symbool stonden voor "bijna thuis". Het park bestaat uit zeer diverse landschappen, is rijk aan flora en fauna en de wegen zijn goed. Bij het bureau voor toerisme in Cangas kunt u informatie krijgen over wandelingen, georganiseerde tours maar ook over routes die u met uw eigen auto kunt afleggen.

Route: Gijon - Cangas de Narcea, 120 km

Dag 6 - 7: de westkust

Aan de oevers van de 'rias' liggen vele schilderachtige steden en dorpen, rijk aan culturele en historische schoonheden. Eén van deze steden is Santiago de Compostela, pelgrimsplaats sinds eeuwen en in het bezit van een historische kathedraal. La Coruña ligt op ca. 60 km van Santiago, direct aan zee, en is een belangrijke havenstad met een oud stadscentrum en veel parken. La Coruña biedt stads stranden, een boulevard en diverse musea. Bijzonder detail is de harde wind die hier vaak aanwezig is. Bent u een visliefhebber? De Galicische keuken biedt veel vis en zeevruchten. In een van de vele visrestaurants in het centrum wordt u van harte welkom geheten!

Route: Cangas de Narcea - La Coruña, 268 km

Dag 8 - 9: Pontevedra

Pontevedra, de hoofdstad van de Rías Baixas, is een sfeervolle en gemoedelijke stad met charmante straatjes en pleintjes met diverse restaurants en cafés. De binnenstad van Pontevedra is autovrij wat u de gelegenheid geeft om de stad op een relaxte manier te bezoeken. Een bijzonder bouwwerk in de stad is de de Iglesia de la Peregrina, de kerk van de beschermvrouwe van Pontevedra. De kerk is gebouwd in de vorm van een Sint Jacobsschelp met op de gevel een afbeelding van drie heiligen die op weg zijn naar Santiago. Pontevedra ligt op één van de populairste pelgrimsroutes naar Santiago. Wanneer u Pontevedra bezoekt vergeet dan niet om het museum te bezoeken wat verdeeld is over zes verschillende gebouwen. In het museum vindt u een collectie gouden kunstwerken van meer dan 4000 jaar oud.

Route: La Coruña - Pontevedra,132 km

Dag 10: Chocolade en Gaudi in Astorga

De stad Astorga werd meer dan 2000 jaar geleden gesticht door de Romeinen. De Romeinse overblijfselen vindt u terug in de Romeinse mozaïeken en in het Romeins museum. Van oorsprong komt de stadsmuur ook uit de Romeinse tijd, echter deze is door de eeuwen heen herbouwd. Midden in de ommuurde stad vindt u het Bisschoppelijke Paleis van Astorga dat werd gebouw door Gaudi. Het paleis heeft dan ook de bijnaam ‘El Palacio de Gaudí’. Het paleis is vandaag de dag ingericht als pelgrimsmuseum. In Astorga vindt u een heus chocolade museum wat herinnert aan het feit men in de 16e eeuw al chocolade produceerde in deze stad.
De omgeving van Astorga leent zicht uitstekend voor wandelingen of fietstochten. Op korte afstand van Astorga vindt u het traditionele dorp Castrillo de los Polvazares, wat geheel opgebouwd is uit lokaal natuursteen. Ten westen van de stad vindt u het natuurlandschap Las Médulas en diverse wijngaarden.

Route: Pontevedra - Astorga, 324 km

Dag 11-12: Burgos

Burgos biedt vele terrassen en restaurants, echter dé reden om de stad te bezoeken is de grote kathedraal. Men begon met de bouw van de kathedraal in de 13e eeuw; de bouw werd uiteindelijk afgerond in 1576. De kathedraal van Burgos behoort tot een van de grootste in Spanje, alleen de kathedralen in Sevilla en Toledo zijn groter. In 1984 is de kathedraal opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het autovrije centrum van Burgos biedt gezellige pleintjes, kerken en smalle straatjes. Bezoek de Plaza Mayor, bewonder het stadhuis en vergeet niet om een kijkje te nemen bij Casa del Cordón, de locatie waar Columbus in 1497 zijn intrek naam. Naast kerken en kloosters biedt Burgos tevens het Museo de la Evolucion Humana. U vindt dit moderne museum in het centrum van Burgos.

Route: Astorga - Burgos, 224 km

Dag 13-14: Bilbao

Bilbao is een interessante en gezellige stad. Breng een bezoek aan het indrukwekkende Guggenheim museum en bewonder de enorme puppy, de grote hond welke gedecoreerd is met bloemen, die u vindt op het plein voor het museum. Bilbao staat bekend vanwege zijn architectuur. Maak een wandeling over de Puente de Vizcaya, gelegen op een kleine tien kilometer buiten het centrum van Bilbao. Deze 45 meter hoge constructie van ijzer en staal vormt de verbinding tussen de voormalige vissersplaatsen Portugalete en Getxo en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Getaria is een van de vele schilderachtige vissersplaatsjes aan de Baskische kust. Het stadje is tevens hét centrum van wijnbouw en de productie van txakolí, de belangrijkste Baskische (witte) wijn. Reeds van ver is het voor de kust gelegen schiereilandje te zien dat de naam El Ratón (de Muis) draagt vanwege de sterke gelijkenis met dit diertje.
Op ruim uur rijden vanuit Bilbao vindt u San Sebastián. De elegante gebouwen langs de boulevard herinneren aan de Belle Epoque, toen de stad de zomerresidentie was van het koningshuis en de regering. Nog altijd is San Sebastián een mondaine badplaats; de magnifieke ligging aan een schelpvormige baai en tegen een decor van groene bergen draagt zeker bij aan de populariteit. San Sebastián staat bekend als gastronomische hoofdstad van Spanje. Op een oppervlak van nauwelijks tien hectare telt de historische binnenstad meer dan honderd barretjes en ze steken elkaar naar de kroon met hun specialiteiten: de pintxos zien er allemaal uit om de vingers bij op te eten.

Route: Burgos - Bilbao, 159 km

Dag 15: Voldaan naar huis

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Bilbao waar u de huurauto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam met alle mooie herinneringen nog vers in het geheugen.

Route: Bilbao - Luchthaven Bilbao, 14 km

Overnachtingen 15-daagse reis

2 nachten Solares, Hotel Las Guardeses
2 nachten Gijon, Hotel Asturias
1 nacht Cangas de Narcea, Rural Montanas de Pumar
2 nachten La Coruña, Hotel Plaza
2 nachten Pontevedra, Quinta de San Amaro
1 nacht Astorga, Hotel Astur Plaza
2 nachten Bugos, Hotel Rice Maria Louisa
2 nachten Bilbao, Hotel Ercuilla

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Los Guardeses

Op 15 minuten rijden van Santander vindt u de accommodatie Los Guardeses. Het hotel is gevestigd in een oud paleis en heeft een prachtige tuin. De charmante kamers zijn stijlvol en bieden veel comfort. De kamers zijn voorzien van een parketvloer, een bureau, een eigen badkamer, een televisie en wifi.

Hotel Asturias

Hotel Asturias is gelegen op de Plaza Mayor naast de jachthaven en het strand van San Lorenzo. Het hotel is gevestigd in een monumentaal pand en ligt in het oude centrum van Gijón. Het hotel herkent u wellicht van de film Volver a Empezar van José Luis Garci die in 1983 een Oscar heeft gewonnen. Vanaf uw balkon heeft u een prachtig uitzicht over het belangrijkste plein van de stad of de zee.

Hotel Rural Las Montañas de Pumar

Hotel Rural Las Montañas de Pumar is een 4-sterrenhotel met uitzicht op de rivier Rio Pumar. Het hotel heeft een restaurant, een bar, een tuin en biedt wifi in het hele gebouw. In de spa kunt u genieten van onder andere een hot-tub en een sauna. Het hotel biedt tevens een fietsverhuur service. De kamers zijn uitgerust met een kledingkast, een bureau, een flatscreen-tv.

Hotel Plaza la Coruña

In het centrum van La Coruña en op korte loopafstand van de haven en het strand vindt u hotel Plaza. In de stijlvolle eetzaal van het hotel kunt u de plaatselijke visgerechten en zeevruchten proeven. Het hotel is modern ingericht met houten elementen. Dankzij de grote ramen biedt het hotel lichte kamers.

Hotel Quinta de San Amaro

Hotel Quinta de San Amaro is een gezellig en sfeervol hotel en ligt in de Salnés-vallei, een paar kilometer verwijderd van de beste stranden van de Rías Baixas. Quinta de San Amaro heeft een eigen restaurant dat open is voor het grote publiek. Het hotel biedt een prachtig uitzicht over de Salnes-vallei. Geniet op het terras onder de wijnranken of op de veranda van de lunch of het diner. De quinta biedt 14 charmante en comfortabele kamers, ieder met een eigen charme.

Astur Plaza

Dit hotel ligt in de historische stad Astorga vlak naast het centrale plein, aan de pelgrimsroute Camino de Santiago. Hotel Astur Plaza beschikt over een restaurant met een wijnkelder en kamers met airconditioning en wifi. Het hotel restaurant Entre Cepas serveert traditionele gerechten met vlees en biedt een brede selectie bieren en wijnen aan. De kamers van het Astur Plaza hebben parketvloeren en zijn allemaal voorzien van een flatscreen-tv, een minibar en een eigen badkamer met haardroger. Sommige kamers hebben uitzicht op het plein.

Rice Maria Luisa Hotel

Hotel Maria Luisa ligt in het centrum van Burgos, op 5 minuten loopafstand van het oude centrum en op 12 minuten wandelen van de beroemde kathedraal en het museum van de menselijk evolutie. Dit boetiekhotel beschikt over stijlvolle kamers met airconditioning, wifi, een flatscreen-tv, een kluisje, een minibar en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen. U kunt bij Hotel Maria Luisa gebruikmaken van een wasservice. De receptie is 24 uur per dag geopend.

Erilla Hotel

Hotel Ercilla is gunstig gelegen in het centrum van Bilbao. Het hotel heeft een eigen restaurant, een fitnesscentrum en een fijn dakterras. De moderne kamers hebben een flatscreen-tv, wifi en een eigen badkamer. U vindt het Guggenheim museum op 15 minuten lopen van het hotel.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips