Zoek op land, regio of reis

×

Ontdek Bilbao en Castilië-Leon...

Vanuit het noorden naar Madrid

Fly-drive | 10, 13 of 15 dagen | Spanje

Deze bijzondere reis laat u kennis maken met de natuur, cultuur en de historie van het interessante noorden en het binnenland van Spanje.

Vanaf 1661,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 24/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 10, 13 of 15 dagen | Spanje

Gedurende deze reis maakt u kennis met diverse facetten van Spanje. U start de reis in de bijzondere stad Bilbao, u maakt kennis met de natuur en de zee in het noorden van Spanje, de historie in het binnenland en u eindigt de reis in de hoofdstad Madrid. Een afwisselende en indrukwekkend reis.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Bilbao - Hotel Ercilla, 14km
Dag 2: Bilbao, Hotel Ercilla
Dag 3: Bilbao - Solares, Los Guardeses, 84 km
Dag 4: Solares, Los Guardeses
Dag 5: Solares - Valladolid, Palacio Santa Ana, 255 km
Dag 6: Valladolid, Palacio Santa Ana
Dag 7: Valladolid - Salamanca, Hotel San Polo
Dag 8: Salamanca, Hotel San Polo
Dag 9: Salamanca - Madrid, Hotel Leonardo, 215 km
Dag 10: Madrid - Luchthaven Madrid, 23 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2 : Welkom in Bilbao

Na aankomst op de luchthaven van Bilbao staat de huurauto klaar en rijdt u naar Bilbao. Bilbao is een interessante en gezellige stad. Breng een bezoek aan het indrukwekkende Guggenheim museum en bewonder de enorme puppy, de grote hond welke gedecoreerd is met bloemen, die u vindt op het plein voor het museum. Bilbao staat bekend vanwege zijn architectuur. Maak een wandeling over de Puente de Vizcaya, gelegen op een kleine tien kilometer buiten het centrum van Bilbao. Deze 45 meter hoge constructie van ijzer en staal vormt de verbinding tussen de voormalige vissersplaatsen Portugalete en Getxo en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Getaria is een van de vele schilderachtige vissersplaatsjes aan de Baskische kust. Het stadje is tevens hét centrum van wijnbouw en de productie van txakolí, de belangrijkste Baskische (witte) wijn. Reeds van ver is het voor de kust gelegen schiereilandje te zien dat de naam El Ratón (de Muis) draagt vanwege de sterke gelijkenis met dit diertje.
Op ruim uur rijden vanuit Bilbao vindt u San Sebastián. De elegante gebouwen langs de boulevard herinneren aan de Belle Epoque, toen de stad de zomerresidentie was van het koningshuis en de regering. Nog altijd is San Sebastián een mondaine badplaats; de magnifieke ligging aan een schelpvormige baai en tegen een decor van groene bergen draagt zeker bij aan de populariteit. San Sebastián staat bekend als gastronomische hoofdstad van Spanje. Op een oppervlak van nauwelijks tien hectare telt de historische binnenstad meer dan honderd barretjes en ze steken elkaar naar de kroon met hun specialiteiten: de pintxos zien er allemaal uit om de vingers bij op te eten.

Route: Luchthaven Bilbao (ophalen huurauto) - Bilbao, 14 km

Dag 3 - 4: De thermale baden van Solares en de kust

Na uw verblijf in Bilbao rijdt u verder naar Solares. Solares is een klein en rustig dorp gelegen aan de Río Miera. Het gebied rondom Solares staat bekend vanwege zijn thermale baden en bronnen. Solares is een uitstekende uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving. Op korte afstand vindt u stranden, vissersdorpen en een ruige zee, een waar paradijs voor surfers. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Santander. Bezoek de goudgele stranden, wandel over de promenade en bewonder de ruige zee die met veel geweld tegen de kliffen raast. Het oude centrum biedt historie en prachtige winkels en ademt een vriendelijke en gastvrije sfeer. Drink een drankje op het knusse plein of bezoek een van de vele cafés waar men heerlijke en zeer betaalbare pinxtos (kleine tapas) aanbiedt.

Route: Bilbao - Solares, 84 km

Dag 5 - 6: Bijzonder Valladolid

Vanuit Solares rijdt u naar Valladolid, een onbekend stad met een rijke cultuur. Valladolid is in het verleden lange tijd in handen geweest van de Moren en de stad ontwikkelde zich in de 12 en de 13e eeuw tot een belangrijke handelsstad. Mede door dit rijke verleden heeft deze stad veel cultuur te bieden. U vindt hier maar liefst 11 kerken, waarvan de Iglesia de San Pablo een bezoek zeker waard is. Dit gebouw, gelegen op de Plaza de San Pablo, was ooit de doopplaats van twee Spaanse koningen.
Op hetzelfde Plaza de San Pablo vindt u het Koninklijk Paleis van Valladolid. Bent u een museum liefhebber? Bezoek dan het museum van de beeldhouwkunst. Het museum strekt zich uit over maar liefst vier gebouwen en biedt kunst uit de 18e en 19e eeuw. Valladolid staat tevens bekend vanwege de vele (overdekte) marktjes.

Route: Solares - Valladolid, 255 km

Dag 7 - 8: Sfeervol Salamanca

Op weg naar de Werelderfgoed stad Salamanca. Deze voormalige nederzetting uit de pre-romeinse tijd viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De meeste bezienswaardigheden staan in het centrum en zijn heel goed te voet te verkennen, zoals de universiteit, het Plaza Mayor en de oude en nieuwe kathedraal. Plaza Mayor, gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor zijn steun in de Spaanse Successieoorlog, werd in 1755 voltooid. Aan het plein, overigens één van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden; nu kunt er heerlijk rondslenteren en winkelen.

Route: Valladolid - Salamanca, 114 km

Dag 9: De hoofdstad Madrid

Op weg naar Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje. De meeste bezienswaardigheden zijn te voet of met de metro gemakkelijk en snel te bereiken. In Madrid vindt u een uitzonderlijk aantal musea van wereldklasse, waaronder het Prado. Het Plaza Mayor is niet voor niets het belangrijkste plein in Madrid. Ooit was dit plein het toneel van grootse feesten, stierengevechten en verbrandingen van ketters, tegenwoordig komen hier historie en een authentieke sfeer samen op gezellige terrassen; straatartiesten leven zich uit en de restaurantjes onder de arcaden prijzen van alles aan. Voor een betaalbaar hapje of drankje kan men echter beter de omringende nauwe straatjes opzoeken. Niet ver van het Plaza Mayor, pal tegenover het koninklijk paleis, staat de Catedral de la Almudena, een kerk in neostijlen die pas in 1993 werd voltooid. De Puerta del Sol is het geografische nulpunt van Spanje en belangrijke ontmoetingsplaats van de madrileños; op het plein staat een van de meest iconische beelden van Madrid: El Oso y el Madroño (beer en moerbeiboom), hét symbool van de stad.

Route: Salamanca - Madrid, 215 km

Dag 10: Voldaan naar huis

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam met alle mooie herinneringen nog vers in het geheugen.

Route: Madrid - Luchthaven Madrid, 23 km

Overnachtingen 10-daagse reis

2 nachten Bilbao, Hotel Ercilla
2 nachten Solares, Hotel Los Guardeses
2 nachten Valladolid, Palacio Santa Ana
2 nachten Hotel San Polo, Salamanca
1 nacht Hotel Leonardo, Madrid

Overnachtingen 13-daagse reis

3 nachten Bilbao, Hotel Ercilla
2 nachten Solares, Hotel Los Guardeses
2 nachten Valladolid, Palacio Santa Ana
3 nachten Hotel San Polo, Salamanca
2 nachten Hotel Leonardo, Madrid

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten Bilbao, Hotel Ercilla
3 nachten Solares, Hotel Los Guardeses
3 nachten Valladolid, Palacio Santa Ana
3 nachten Hotel San Polo, Salamanca
2 nachten Hotel Leonardo, Madrid

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Erilla Hotel

Hotel Ercilla is gunstig gelegen in het centrum van Bilbao. Het hotel heeft een eigen restaurant, een fitnesscentrum en een fijn dakterras. De moderne kamers hebben een flatscreen-tv, wifi en een eigen badkamer. U vindt het Guggenheim museum op 15 minuten lopen van het hotel.

Los Guardeses

Op 15 minuten rijden van Santander vindt u de accommodatie Los Guardeses. Het hotel is gevestigd in een oud paleis en heeft een prachtige tuin. De charmante kamers zijn stijlvol en bieden veel comfort. De kamers zijn voorzien van een parketvloer, een bureau, een eigen badkamer, een televisie en wifi.

Hotel Palacio de Santa Ana

Hotel Palacio Santa Ana is gevestigd in een oud klooster uit de 18e eeuw. Het 5-sterrenhotel ligt aan de oever van de rivier Pisuerga. Het hotel heeft een fitnesscentrum, een Turks bad en een verwarmd binnenzwembad. De klassieke kamers zijn voorzien van houten vloeren, een minibar, een plasma televisie en een eigen badkamer.

Hotel San Polo

Hotel San Polo is gelegen in het hart van de prachtige stad Salamanca. Het hotel ademt een bijzondere sfeer mede omdat het gebouwd is op ruïnes van de oude San Polo kerk. Op korte afstand van het hotel vindt u de Plaza Mayor en de kathedralen van Salamanca. Vanuit het hotel heeft u een fantastisch uitzicht op de stad en de kathedralen van Salamanca. Vanuit het restaurant van het hotel kunt u door de glazen wand de oude ruïnes van de kerk bewonderen. De comfortabele kamers bieden airconditioning, een televisie, een minibar, een badkamer en wifi.

Leonardo Boutique hotel

In de wijk Chamberi in de bruisende stad Madrid bevindt zich het Leonardo Boutique Hotel. Het Royal Palace of Madrid en het Parque del Buen Retiro liggen beiden op ongeveer drie kilometer afstand van het hotel; de Plaza Mayor Madrid en het Prado Museum liggen op vier kilometer afstand vanaf het hotel. Het stadcentrum van Madrid en de winkelstraat Calle Princesa bevinden zich op tien minuten loopafstand van het hotel. De hotelkamers zijn voorzien van een minibar, airconditioning, een kluisje en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: parkeergelegenheid, gratis internetverbinding en een eigen badkamer.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips